Results 1 to 7 of 7
Thread: Abilify και υπομανια
-
29-08-2013, 17:51 #1
Abilify και υπομανια
Εχω ξεκινησει abilify εδω και 5 ημερες, ελαχιστη δοση 5μγ, ισα-ισα σαν βοηθητικο για ιδψ διαταραχη... (ετσι μου ειπε ο γιατρος...)
Παρατηρησα ομως οτι μου συμβαινει υπομανια, δηλ. υπερενταση και σαν να μην μπορω να "ελεγξω" τον εαυτό μου π.χ. οταν σε καποια περιπτωση διαφωνω με καποιον
σε μια συζητηση, μου ερχεται να του μιλησω ασχημα ή και να κανω χειρονομια απεναντί του...
Ειναι κατι που με "τρομαξε"...προσωπικα ειμαι ανθρωπος με χαμηλο προφιλ...
εσχατως μπηκα σε lyrica )πριν το αμπι) και εγινα ακομη πιο ηρεμος....αλλα τωρα "ανεβηκα" και αυτο με "φοβησε"...
διαβαζοντας λιγο το νετ, ειδα οτι το αμπι ειναι και partial agonist of dopamine δηλ. την ανεβαζει (ειναι σωστο αυτο?),
γι αυτο και η (ενδεχομενη) υπομανία...
πολυ θα ηθελα να με "διαφωτισετε" για τα "επιστημονικά" θεματα του abilify, και εαν εχει τυχει σε κανεναν σας κατι τετοιο...
(δεν εχω μιλησει ακομη με το γιατρο μου, θα το κανω asap...)
ευχαριστω εκ των προτερων...
- 29-08-2013, 18:03 #2
Αυτο παντως μοιαζει αρκετα με τις κλασικες ιδεοληψιες απωλέιας ελεγχου , αλλα αν ειναι κατι καινουργιο για σενα θα πρεπει να το συζητησεις με τον γιατρο σου.
Για το abilify ελπιζω να σου απαντησουν μελη που το εχουν παρει.
Ποσο καιρο εχεις ιψδ και τι αλλα φαρμακα εχεις παρει?
29-08-2013, 19:07 #3
Καλύτερα να αναφέρεις τα συμπτώματα που νιώθεις στο γιατρό σου, και να τα συζήτησετε, να δεις τι θα σου πει!! Για σένα!
Εδώ θα πει ο καθένας το δικό του.
29-08-2013, 22:50 #4
29-08-2013, 22:59 #5
Δηλαδή αν έχεις νεύρα, τσακώνεσαι πχ με κάποιον και έχεις έντονη παρόρμηση να τα σπάσεις, αυτό είναι μανιακό συμβάν?
29-08-2013, 23:30 #6
lena, θα μπορούσε αλλά έχει πχ να κάνει με τη συχνοτητα που τσακωνεσαι, με τους λόγους των νεύρων, και σίγουρα να θες να σπάσεις πιάτα είναι κάτι που το βιώνουμε όλοι, αλλά έχει διαφορά από το να τα σπάσεις τελικά. η μανία εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε άνθρωπο. αλλος μπορεί να παίζει χαρτιά πχ, και να χανει λεφτά, αλλά να ξαναπαίζει!! αλλος μπορει να τρεχει με 200χλμ/h ώρα στο αυτοκίνητο. ένα θυμος ή λιγα νευρα δεν ειναι μανία.
04-09-2013, 18:11 #7
αγαπητοί φίλοι επανέρχομαι....
παίρνω abilify εδώ και 10 ημέρες...
στην αρχή το έπαιρνα το βράδυ, 5 μγ, αυτή ήταν η δόση που μου είπε ο γιατρός...
από χτες το παίρνω το πρωί διότι ο doctor μου είπε ότι έτσι λέει η φαρμακευτική εταιρεία..
Εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα ΔΕΝ είναι εκεί...
Το πρόβλημα είναι το πώς νιώθω...
κατ αρχήν έχω μια νευρικότητα, μια ανησυχία…
μου το είπε ο γιατρός ότι θα υπάρχει αυτό στην αρχή…
το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα…γυρνάω στο κρεβάτι γύρω-γύρω και μου έρχεται να κλάψω και να φωνάξω ότι «δεν μπορώ άλλο, αυτό το φάρμακο δεν είναι για μένα»….
Βέβαια παρόμοια περιστατικά είχα ζήσει και όταν είχα πάρει seroxat, και πολύ περισσότερο όταν είχα πάρει remeron…παρόμοια προβλήματα υποτονικότητας κλπ, μέχρι που σταθεροποιήθηκε η κατάσταση (με το remeron…)
Από χτες πήρα το φάρμακο το πρωί, όπως λέει ο γιατρός…
Το πρωί έχω νευρικότητα και προς το μεσημέρι (μετά τη 1:00) αρχίζει η ζάλη και η υποτονικότητα….
Αυτή τη στιγμή που γραφώ είναι 18:00, και η κατάσταση πάει κάπως να «σταθεροποιηθεί»…..
Πολύ σας παρακαλώ, να μου πείτε κάποιες εμπειρίες σας με το abi όσοι έχετε πάρει ή όσοι ήδη είστε σε αγωγή με το συγκεκριμένο σκεύασμα…..
Δεν θέλω να το σταματήσω, διότι ο γιατρός λέει ότι πρέπει να το πάρω, έστω και στην (πολύ) μικρή δόση των 5mg….
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
Jim
PS: να κάνω μια ερώτηση: ένα μέλος PETRAN, που έγραφε κάποια ποστ όπου φαινοταν ότι είχε αρκετές επιστημονικές γνωσεις, πού είναι? Μήπως έχει αλλάξει username?