Results 1 to 11 of 11
Thread: ψυχιατρος αλλα..
-
03-09-2013, 12:23 #1
αποψεις για το που να παω για ψυχιατρο
Καλημερα για αλλη μια φορα,
Ο λόγος το οικονομικό..
Ο ψυχιατρος που παω ειναι 50 ευρω/συνεδρια στη Γλυφαδα. Μένω Ζωγραφου. Θα ήθελα να αρχισω γυμναστηριο και Αγγλικα αλλα τα οικονομικα δε μου βγαινουν για ολα.. και ετσι σκεφτομαι να κοψω τον ιδιωτικο ψυχιατρο που παω και να βρω κρατικο ψυχιατρο. Βρηκα ενα κεντρο ημερας που εχει και ψυχιατρο αν χρειαζεται, βρηκα το κεντρο ψυχικης υγειηνης Ζωγραφου κλπ.
Η ερωτηση απλη..
Να συνεχισω στο ιδιωτικο ψυχιατρο και να μην κανω αυτα που θελω ή να παω σε καποια κρατικη δομη? Εχει κανεις εμπειρια απο αυτα? Θα τα συνιστουσε?trying to find a balance
- 03-09-2013, 13:46 #2
Εγώ έχω μικρή εμπειρία και δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά ας πω κι εγώ τι ξέρω...καταρχήν, μου είχαν πει ότι έχουν έως και λίστα αναμονής άρα δεν μπορούν να με αναλάβουν και κατά δεύτερον από μια διερευνητική επίσκεψη που έκανα δεν έμεινα ευχαριστημένη γιατί έκαναν αδιάκριτες ερωτήσεις για πρώτη συνάντηση, γεγονός που με έκανε να νιώσω άσχημα και να σκεφτώ ότι ρωτάνε τέτοια πράγματα πριν την ώρα τους για να κρίνουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση σου ώστε να σε εντάξουν στη λίστα αναμονής τους ή όχι...και παρόλο που η δικιά μου τότε ήταν πραγματικά σοβαρή η απάντηση ήταν αρνητική...
Προσωπικά θα σου πρότεινα να συνεχίσεις στον ιδιωτικό ψυχίατρο...μην παίζεις με την ψυχική σου υγεία...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-09-2013, 11:18 #3
δηλαδη δεν μπορω να αντικαταστησω αυτον τον ιδιωτικο ψυχιατρο με εναν απο καποια αλλη κρατικη δομη με υπευθυνοτητα στο θεμα μου? στα κεντρα ψυχικης υγειας ή στα κεντρα ημερας μπορεις να εχεις σταθερη παρακολουθηση απο γιατρο?
trying to find a balance
04-09-2013, 13:13 #4
in flames εγω ημουν κ σε ιδιωτη ψυχιατρο κ σε ιδιωτη ψυχολογο,........ τους αντικατεστησα με αλλους στο κψυ κ ειδα φως!!!
κανουμε δουλεια!!! σωστη δουλεια!!! οπως εξω, ετσι κ εκει πρεπει "να σου κατσει" ! ναι ειναι λιγο "σκληροι" στην αρχη, γιατι πρεπει να μαθουν καποια πραγματα,, αλλα καταφερα πολλα με τη βοηθεια κ του γιατρου κ της ψυχολογου για την οποια δν εχω λογια!!!
το θεμα ειναι να πεσεις σε ευσυνειδητους ανθρωπους κ επαγγελματιες!!! γι αυτο λεω πρεπει να σου κατσει ή να σου κανει!!!
μενω επαρχια για να σου εδινα κ ονοματα!!! ψαξτο λιγο....ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
…………………………….ένα κουσούρι στο αφήνει!!!
04-09-2013, 13:17 #5
04-09-2013, 14:34 #6
Ευχαριστω και τους 2 σας. Αυριο εχω ραντεβου σε κεντρο ημερας και σε καμια 10αρια μερες σε κψυ. Για να δουμε..
Μου ειπαν να τους παω μαζι τα φαρμακα που παιρνω και μια περιγραφη αν μπορω των οσων εχω διαγνωστει απο το ιδιωτικο ψυχιατρο.. το 2ο ντρεπομαι, κολαω να το κανω γιατι δε ξερω πως θα το παρει ο γιατρος που παω αν του πω οτι ψαχνομαι γι αυτα.
Τι ρωτανε στην αρχη δηλαδη και το αναφερατε και οι 2 σας?
Κεντρο ημέρας ή ΚΨΥ είναι καλύτερο?trying to find a balance
04-09-2013, 15:17 #7
04-09-2013, 16:27 #8
Τι να σου πω...εγώ πάντως μετά την πρώτη συνάντηση, ακόμα κι αν μου έλεγαν ότι τελικά μπορούν να με δεχτούν μάλλον δεν θα πήγαινα λόγω της αδιακρισίας που προανέφερα...κι επειδή το ρωτάς σε άλλο σου μήνυμα, σου κάνουν πολύ προσωπικές ερωτήσεις που κατά τη γνώμη μου δεν γίνονται με το "καλησπέρα σας"...τώρα για να μη σε πάρω στο λαιμό μου, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...μπορεί εγώ να έπεσα σε ακατάλληλο άτομο, πάντως ψυχολόγος που είχα ρωτήσει και δεν θα είχε κάποιο κέρδος από μένα γιατί βρίσκεται σε άλλη πόλη, μου είπε ότι δεν συνιστά δημόσιες υπηρεσίες σ' αυτό το θέμα...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
04-09-2013, 19:21 #9
οι γιατρι ειτε στα κεντρα ημερας ειτε στα κψυ μπορουν να αναλαβουν περιστατικα οσο βαρια κ αν ειναι? ή για τα πιο βαρια προτιμαμε τον ιδιωτικο ψυχιατρο?
trying to find a balance
05-09-2013, 00:13 #10
έχει να κανει καθαρα σε τι ανθρωπο θα πεσεις.
ο μυθος το οτι ιδιωτικα θα βρεις καλυτερη αντιμετωπιση πρεπει να σταματησει να κυκλοφορει.
τα φαρμακα μπορει να στα γραψει ειτε ιδιωτης ειτε δημοσιος.το θεμα ειναι να σε κατανοησει.
και αν θες επειδη ειναι το δημοσιο δωρεαν περνανε πιο πολλες περιπτωσεις απο τα δημοσια
σημεια περιθαλψης και εχουν πιο πολυ εμπειρια.αρκει να θελησουν να ασχοληθουν πραγματικα
μαζι σου.σου εχω αφησει και ενα προσωπικο μυνημα.δεν ξερω αν το ειδες
05-09-2013, 00:30 #11
συμφωνω απολυτα μαζι σου... η εμπειρια των νοσοκομειακων ειναι μεγαλυτερη! εμενα προσωπικα οι ερωτησεις που κανανε δν ηταν αδιακριτες με τν εννοια που ισως εννοει ο κυκνος, απλα ηταν ερωτησεις καπως πιεστικες κ σε καποιες δν ειχα ιδεα να απαντησω....
ερωτησεις οι οποιες με ποναγαν χωρις να καταλαβαινω το γιατι... το καταλαβα αργοτερα ομως!!! κ εκει δουλευουμε!
αναλαμβανουν ολων των ειδων ψυχικες ασθενειες... ο καθενας στο ειδος του!
μν βαζεις στο μυαλο σου ιδιωτικο ή δημοσιο! το θεμα ειναι σου κανει ή δε σου κανει οπως προεγραψα!!!
να πας κ να εχεις πολυ καλη επιτυχια!!!ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
…………………………….ένα κουσούρι στο αφήνει!!!