Φοβαμαι οτι το ψυχωσικο μου επεισοδιο μου αφησε καταλοιπα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6

Νιωθω οτι δεν μπορω να εκφρασω την πιο απλη μου σκεψη μετα το ψυχωσικο μου επεισοδιο.

Καλησπερα... Πριν απο 4 μηνες περασα την πιο τρομακτικη βδομαδα της ζωης μου. βιωσα μια βδομαδα γεματη παραισθησεις, νομιζοντας συνεχεια οτι θα πεθανω, βλεποντας πολυ ζωντανους εφιαλτες και παραλληροντας. ευτυχως επεσα σε πολυ καλα χερια αφου η γιατρος μου κατεφερε να με... συνεφερει σε συντομο χρονικο διαστημα. Η αγωγη μου διηρκεσε περιπου 1.5 μηνα και καταφερα να επιστερψω στη δουλεια μου πριν την ολοκληρωση της θεραπειας μου. Το θεμα μου ειναι οτι φοβαμαι οτι ολη αυτη η ιστορια μου εχει αφησει καταλοιπα. κατα τη διαρκεια του επεισοδιου μου ειχα την πεποιθηση οτι δεν μπορω να εκφραστω και δυστυχως το χειροτερο ειναι οτι ακομα καπου βαθια μεσα μου υπαρχει αυτη η πεποιθηση. Ανεκαθεν ημουν κλειστος χαρακτηρας αλλα μετα την εμπειρια μου παρατηρω οτι δεν μπορω να ανοιχτβ ουτε στον φιλο μου, ουτε στους κολλητους μου. Οταν δε ειμαι με αγνωστο κοσμο ειναι σαν κατι να μπλοκαρει τον αυθορμητισμο μου και να μην μπορω να αρθρωσω λεξη. Στη δουλεια μου (σε καφε) και σε "χαζοπαρεες" στεκομαι μια χαρα, το θεμα μου ομως ειναι οτι δεν μπορω να εμβαθυνω σε μια συζητηση η να νταπεξελθω σε μια διαφωνια. Μπλοκαρω και κοιταζω αμιλητη μπροστα σε αγνωστο κοσμο κατι που δεν το ειχα πριν. αναρωτιεμαι εαν αυτο ειναι καποιο "κουσουρι" που αφηνει μια τετοια εμπειρια η εαν ειναι κατι προσωπικο που καπως θα πρεπει να δουλεψω.
    Last edited by mikri_arktos; 06-09-2013 at 00:05.

Senior Member
    γεια σου μικρη αρκτε!
    και γω νιωθω οτι τα επεισοδια μου εχουν αφησει καταλοιπα..τι συμπτωματα ειχες;
    παντως το χειροτερο κουσουρι που αφηνει ειναι στη μνημη και στη συγκεντρωση!
    αυτο με τον αγνωστο κοσμο ειναι κατι φυσιολογικο μην ανησυχεις!το μυαλο θελει να αποδρα λιγο.
    τωρα λαμβανεις καποια αγωγη;

Senior Member
    ενα ψυχωσικο επεισόδιο είναι για την ψυχικη μας ισσοροπια κατι όπως είναι το εγγεφαλικο για το σώμα μας, μπορεί να σε αφήσει ας πούμε με ψυχική ..ημιπληγία , και θες μετα αρκετο καιρο για να "γιατρευτεις "
    ,,μπορεί βέβαια να σε πάρει και ξόφαλτσα κ να βγείς πιο σύντομα απ το πρόβλημα.
    ,,
    αλλα δεν περιορίζεται συνηθως σε μια τυπικη περίπτωση που να αφήνει ενα συγγεκριμένο κουσουρι πχ, ο καθε ενας βιώνει κατι συνηθως ξεχωριστο και τα αποτελεσματα κ της ιασης είναι επισης αυστηρα εξατομικευμένα

Senior Member
    Καλα κ εγω που εχω περασει καταθλιψη εννοειται κ μου εμεναν καταλοιπα κ επαθα κ υποτροπη τωρα,δεν θελω να σε πανικοβαλλω απλα εισαι τρομαγμενη απο την εμπειρια που εζησες κ ειναι πολυ λογικο,απαραιτητο δεν ειναι οτι θα σε ξαναπιασει πρεπει να προσπαθησεις ομως κ εσυ,Πρεπει να σε βοηθησει κ ο φιλος σου κ οι δικοι σου επειδη θελει πολυ χρονο η κατασταση να ηρεμησει,Μην εκτιθεσαι με το ζορι σε πολυ κοσμο κ πιεζεσαι δεν εισαι αναγκασμενη να μιλας σ ολους δεν ειναι σκοπιμο πρεπει να κανεις ο,τιδηποτε για να ηρεμεις

πριν βρω το forum νομιζα οτι το αγχος που με πιανει οταν ειμαι με αγνωστο κοσμο για το τι να πω ηταν κοινο γνωρισμα για οσους εχουν περασει παρομοια εμπειρια με τη δικη μ. οπως φαινεται λανθανα.. σ ευχαριστω για την απαντηση

Στην συγκεντρωση δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα αφου μπορω και διαβαζω βιβλια ευκολα ωστοσο με την μνημη ολο και καπου "κολλαω". Η αγωγη μου διηρκησε 1,5 μηνα. Μειωνα τα φαρμακα μου σταδιακα μεχρι που "απαγκιστρωθηκα". Εχω ενα κουτι zanax μονο για περιπτωση αναγκης. σ ευχαριστω για την απαντηση. λαμβανεις εσυ καποια αγωγη?