Results 16 to 20 of 20
Thread: κρισεις πανικου στον υπνο
-
04-10-2013, 00:11 #16
Καλησπερα, το κάψιμο στην δικη μου περιπτωση αντικατασταθηκε με το "πνιξιμο", το οποιο οταν το αναφερω μου τονιζουν πως ειναι απλα - η αισθηση-. Εχω παρατηρησει οτι τα συμπτωματα ποικιλλουν και εναλασσονται. Εαν δεν καπνιζεις και δεν ειναι ενδειξη παρενεργειας τοτε μηπως εχεις παρατηρησει αν εμφανιζεται με μια συγκεκριμενη σκεψη ?
- 04-10-2013, 01:04 #17
Καλησπερα αγαπητο μελος,πιστευω για καθε προβλημα υπαρχει μια αιτια,ειναι κατι συγκεκριμενο που φοβασαι πρεπει να ψαξεις μεσα σου να το εντοπισεις,πρεπει να κοιμασαι να ηρεμεις πινε ροφηματα οπως χαμομιλη κ τιλιο
04-10-2013, 12:25 #18
Dimitra V, ναι αίσθηση είναι αλλά όντως το βιώνεις ως πραγματικό πνίξιμο ή το κάψιμο ή οτιδήποτε άλλο.
Αυτό άλλωστε είναι και το χαρακτηριστικό των διαταραχών πανικού.
Τα συμπτώματα θα εναλλάσσονται όπως λες και από ποικιλία, δυστυχώς, από τα δάκτυλα των ποδιών μέχρι τα μυρμηγκιάσματα στο κεφάλι.
Όλο το μυστικό είναι η απομυθοποίησή τους με σκοπό να νικήσεις τον φόβο που ακολουθεί αυτόματα τα συμπτώματα.
Πως? Θέλει χρόνο, θέλει όπως λέει ο/η μυσπ εντοπισμό της αιτίας, θέλει ενίοτε θεραπεία ή ψυχοθεραπεία ή και τα δύο.
Οι σκέψεις, ναι ευθύνονται, αλλά συνήθως προηγούνται κατά πολύ ή είναι "πάντα παρούσες" υποσυνείδητα.
Εγώ έχω τραβήξει τα πάνδεινα, χρόνια ολόκληρα, φάρμακα, 6 χρόνια ψυχοθεραπεία και τελικά όταν συνειδητοποίησα τις αιτίες, άρχισα να μαθαίνω πως να τις αντιμετωπίζω, πως δηλαδή να διαχειρίζομαι το πρόβλημα και είδα μεγάλη βελτίωση.
04-10-2013, 15:05 #19
κι εγω εχω κρισεισ πανικου στον ύπνο και παρολο ου παιρνω xanax μετα απο 3 ωρεσ ύπνου πεταγομαι νιωθοντασ ενα εσωτερικο τρεμουλο και μια ατονια σαν να μην μπορω να κουνήσω τα χερια και τα ποδια μου.αυτο ηταν δεν ξανακοιμαμαι ολο το βραδυ.περιμενω να παω τωρα στον ψυχιατρο για να μου το εξηγησει αυτο η να μου αλλαξει την δοση του xanax?
05-10-2013, 00:51 #20
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Rex, πιστευεις πως υπαρχει λυτρωση απο τον φαυλο εγκεφαλικο-σωματικο κυκλο της αγχωδης διαταραχης ? Υπηρξαν φευγαλεες στιγμες που αισθανθηκα προσκαιρα ελευθερη απο αυτο το βασανο και ευχηθηκα να κρατησει, ευχηθηκα να καταγραψει ενα κυτταρο της αξια της στιγμης για να μου δωσει δυναμη. Τωρα που επανηλθε ομως και πιο αγριεμενη λεω να δοκιμασω και την οδο της ψυχοθεραπειας.