Results 31 to 43 of 43
Thread: APOGOITEUSI
-
18-08-2007, 11:56 #31
Mπα, βόλεμα είναι και όταν από το φόβο σου για το μέλλον μένεις σε μία δυσάρεστη κατάσταση. Ο φόβος για το άγνωστο συνήθως δεν είναι συνειδητοποιημένος. Δε λέμε φοβάμαι ότι θα γίνει κάτι το συγκεκριμένο (γιατί δε ξέρουμε τι μπορεί να μας συμβεί) αλλά είναι μέσα μας και μας εμποδίζει χωρίς καλά καλά να το καταλαβαίνουμε.
Ακόμα και η αβεβαιότητα μας τρομάζει. Αν δεν είμαστε σε αυτή τη κατάσταση τότε κάποια στιγμή θα κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις για το τι θέλουμε. Ξέρουμε τι θέλουμε; Θα δούμε την κατάλληλη ευκαιρία ή θα αποτύχουμε; Η αβεβαιότητα περιλαμβάνει και ανασφάλεια, μη σιγουριά. Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε που πατάμε, τι κάνουμε.
Φοβος για την αποτυχία. Προτιμάμε να είμαστε σε μια \"αποτυχημένη\" κατάσταση που τη γνωρίζουμε όμως, την έχουμε αποδεχτεί παρά να δοκιμάσουμε το καινούριο.
Ακόμα και την προσπάθεια φοβόμαστε. Μας κουράζει ήδη η σκέψη ότι θα πρέπει να δράσουμε, ότι θα πρέπει να είμαστε σε μία κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση. Για αυτό συνήθως αναβάλλουμε κάποια πράγματα για αργότερα. Π.χ. λέμε θα χωρίσω αργότερα, δεν είναι η κατάλληλη εποχή γιατί η διαδικασία του χωρισμού θα είναι επώδυνη και αυτή τη στιγμή με όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στη ζωή μου δεν το αντέχω να έχω και αυτό στο κεφάλι μου (ή θα είναι επώδυνη για τον άλλο, θα πρέπει να κάτσω να κουβεντιάσω πολλές φορές μαζί του, να του εξηγήσω, θα με κατηγορήσει, να βρω τον κατάλληλο τρόπο να το χειριστώ). Ή όταν θα είμαστε μόνοι μας σκεφτόμαστε θα πρέπει να έχω τις κεραίες μου τεντωμένες για να συναντήσω τον κατάλληλο, θα πρέπει να βγαίνω για να μη μένω μαμούχαλος στο σπίτι και γενικά να έχω μία ενεργητική διάθεση κάτι το οποίο να μην αντέχουμε αυτή τη στιγμή.
- 18-08-2007, 12:39 #32
Διάβασα προσεχτικά τα όσα γράφτηκαν παραπάνω κ ένα συμπέρασμα έβγαλα.Φύγε μακριά όσο πιό γρήγορα μπορείς.Τίποτα άλλο.
18-08-2007, 12:48 #33
Originally posted by Remedy
οσο για το \"βολεμα\" που εχουν σχολιασει και καποιοι προηγουμενοι και αρνεισαι, σε ενα τετοιο βολεμα, δεν σημαινει οτι περναμε καλα απαραιτητως.... σημαινει απλα οτι η αντιθετη κατασταση (του χωρισμου) μας δημιουργει μεγαλυτερη αναστατωση (για χ λογους) απο το χαλι που ηδη βρισκομαστε....
18-08-2007, 16:14 #34
τελικά πως μπορώ να αντιμετωπίσω τις εμμονές μου?όταν κάνω μια σκέψη,π.χ να τον πάρω τηλέφωνο δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου κ μου καρφώνεται αυτή η ιδέα μέχρι να τον ακούσω...κ είναι συχνές αυτές οι εμμονές...Να ασχοληθώ με κάτι άλλο θα μου πέιτε για να ξεφύγω.Το έχω κάνει κ μόλις τελειώνει κ αυτή η ασχολία μου ξανακαρφώνεται στο μυαλό η ίδια σκέψη...
18-08-2007, 16:19 #35
Μείνε στην σκέψη τουλάχιστον και προσπάθησε να μη την κάνεις πράξη.Θα νιώσεις ένα αίσθημα απελευθέρωσης απο τα βάρη που κουβαλάς.
18-08-2007, 16:43 #36
Originally posted by Mara
τελικά πως μπορώ να αντιμετωπίσω τις εμμονές μου?όταν κάνω μια σκέψη,π.χ να τον πάρω τηλέφωνο δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου κ μου καρφώνεται αυτή η ιδέα μέχρι να τον ακούσω...κ είναι συχνές αυτές οι εμμονές...Να ασχοληθώ με κάτι άλλο θα μου πέιτε για να ξεφύγω.Το έχω κάνει κ μόλις τελειώνει κ αυτή η ασχολία μου ξανακαρφώνεται στο μυαλό η ίδια σκέψη...
διοτι αν αποφασισεις να μεινεις, λογικο ειναι οτι θα του τηλεφωνεις..
δε φανταζομαι να πιστεψες τις δικαιολογιες που σου ειπε για την υπαρξη της αλλης κοπελας... κανεις δεν κανει ψυχικα στις προσωπικες του σχεσεις και ειδικα ενας φιλοτομαριστης και ψευτης σαν τον τυπο που μας περιγραφεις... κατι παιρνει κι απο την αλλη σχεση γιαυτο την διατηρει, οπως κατι παιρνει κι απ την δικη σας...κι αν ποτε την σταματησει θα ναι γιατι του τελειωσε κι οχι για να μεινετε τα δυο σας....κατα τη γνωμη μου δε, ακομα κι αν την χωρισει αυτη η εσενα, παντα θα κανει παραλληλες σχεσεις γιατι ετσι λειτουργει αυτος ο τυπος κι αυτο ειναι ενα χουι που δεν κοβεται...
αν αποφασισεις να κοψεις λοιπον, το πολιτικα ορθο θα ηταν να σου πω, να δεις αν αυτη η σχεση σου προσφερει, σου αξιζει και δεν σε ταλαιπωρει, κι αν δεν ειναι ετσι, να κοψεις με καθε κοστος κι αφου σταθεις στα ποδια σου και ηρεμησεις να προχωρησεις σε κατι αλλο που θα σου αξιζει πραγματικα.
αν θες μια πρακτικη συμβουλη ομως (για τυπους που εχουν την ταση να κολλανε στις σχεσεις, και περιλαμβανω και τον εαυτο μου κατα καιρους) ΒΡΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ αμεσα, ακομα κι αν δεν ειναι το ιδανικο σου....ασχολησουν με καποιον αλλο μονο για να ξεκολλησεις... καλο θα ηταν να του πεις του ανθρωπου οτι δεν εισαι σε φαση για δεσμους αλλα θες κατι πιο χαλαρο και ηρεμο και να μην τον κοροιδεψεις, κι αν στην πορεια κολλησεις κι εκει και παει καλα, κολλα σ εκεινον :)...
18-08-2007, 16:50 #37
πολλά πράγματα σε πολλά επίπεδα κ σκορπιμένα από δω κ από κει είναι ο τύπος...τον αμάζευτο δηλαδή...
Remedy πιστεψέ με είμαι έτοιμη να βρώ κάτι άλλο...αλλά μήπως το επόμενο με κάνει ακόμα πιο χάλια;υπάρχουν τα καλύτερα αλλά κ τα χειρότερα βλέπεις...
18-08-2007, 16:53 #38
θα δειξει..
στο χερι σου ειναι να μην προχωρησεις αν σου φανει προβληματικος...
ας ελπισουμε οτι σου λαχε απλως κι οτι απεδειχθη μαλακς αφου ειχες κολλησει ηδη....
διοτι αν σου ταιριαζουν οι ταλαιπωριες γενικοτερα, τα πραγματα δεν ειναι πολυ ευοιωνα...
30-08-2007, 14:04 #39
τις ταλαιπωρίες τις ανεχόμαστε εμείς remedy...το πόσο θα κάτσεις σε μια προβληματική σχέση ή δίπλα σε ένα προβληματικό άνθρωπο εξαρτάται απ τις αντοχές μας,την καλοσύνη μας,την υπομονή μας ή τα θέλω μας.
13-12-2007, 16:04 #40
Καλησπέρα!!!
Παλί εδώ είμαι...για να σας αφηγηθώ το τέλος μιας απίστευτης ιστορίας...
Τελικά ο \"έρωτας\" μου χώρισε αλλά την ίδια μέρα αποφάσισε ότι τελικά δεν θέλει να χωρίσει κ αρχισε να τρέχει πίσω από το φουστάνι της. Η κυρία πηγέ σπίτι της έκανε ένα χαμό έφτιαξε την ιστορία όπως την ήθελε κ εκείνος απλά τα άκουσε για τα καλά κα ποφάσισε να κάτσει εκεί που κάθεται...Έπαθε αμόκ μόλις έφυγε η άλλη, δεν ήξερε τι του γινόταν...Προσπαθούσα να του μιλήσω κ ακόμα και η ανάσα του έβγαινε μετά βίας.
Ο εγωισμός του όμως το ότι χάνει κάτι άλλο δεν τον άφησε πολύ καιρό μακριά μου...από τα τηλέφωνα εννοώ...γιατί ξαναπήρε....γιατί ενοιωθε ενοχές κ ήθελε να δει τι κάνω!κ εκεί που μιλούσαμε ξαναάρχιζε τα ίδια, ότι δεν με ξέχασε, ότι είμαι σημαντικό κομμάτι του, ότι τον έχω βοηθήσει πολύ για να γίνει καλύτερος.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν πονάω γιατί την απόρριψη κανείς δεν την αγάπησε....κ όσο σ΄κέφτομαι τι έχω περάσει κ τι τρελλή πορεία κάναμε νιώθω ράκος...για όλα...για όλα αυτά που ένιωσα κ με ενα delete δεν υπάρχουν πιά.έτσι απλά...μετά απο 1.5 χρόνο σχεδον.
Καλό απόγευμα
13-12-2007, 16:26 #41
Διαβαζωντας την σημερινη απαντηση σου, διαπιστωνω οτι ολες οι απαντησεις που ελαβες ηταν λιγο εως πολυ σωστες.
Ξερεις, σε τετοιες φασεις ακομα και οταν βλεπουμε το σωστο αδυνατουμε να το πραξουμε.
Οποτε το μονο που μενει, ειναι ποτε θα κανουμε αυτο που στην ουσια αναβαλουμε για να ορθοποδησουμε μια και εξω.
Δυστυχως ετσι ειναι η ζωη μαρα.....
Καλη επανοδο!
:)
13-12-2007, 16:47 #42
Δίνω χρόνο στον εαυτό μου....κ κάνω πράγμα τα τα οποία με κρατάνε ήρεμη...γιατί εάν υπάρχει έκρηξη θα υπάρξειθ κ καταστροφή...ολική!Ακόμα κ στον ύπνο μου, στα ονειρά μου με επισκέπτονται και οι δύο...κ αυτή κ αυτός...κ τους βλέπω μαζί ενώ κοιμάμαι...καλό ε?
13-12-2007, 17:27 #43
Originally posted by Mara
Ακόμα κ στον ύπνο μου, στα ονειρά μου με επισκέπτονται και οι δύο...κ αυτή κ αυτός...κ τους βλέπω μαζί ενώ κοιμάμαι...καλό ε?Μάκια...
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία