Results 1 to 12 of 12
-
18-09-2013, 12:06 #1
Νεος Στο φορουμ.Την γνωμη σας για εκτακτες συστολές
Καλή σας μέρα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την κατάσταση-ταλαιπωρία μου.
Λοιπόν γενικά είμαι άτομο με ένα νορμάλ άγχος θα το χαρακτήριζα χωρίς να υπάρχει τίποτα ψυχοσωματικό ή να μην με αφήσει να κοιμηθώ ή τπτ τέτοιο όλα καλά δηλαδή ! ΏΣΠΟΥ! Μια περίοδο με πιο έντονο στρες ψάχνω και βρίσκω ένα φυτικό(βότανο) βαλσαμόχορτο οπού είναι για στρες κτλπ...και κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία μου αφού το παίρνω για περίπου 1 μηνά το σταματάω και απευθείας εκείνη την ημέρα ταχυκαρδία κόμπος στο λαιμό έμεινα αρκετές νύκτες ξάγρυπνος και μια περίεργη νευρικότητα και αρκετές φοβίες. Περνούσαν οι μέρες με λίγο καλυτέρευση και κάποιες φορές πολύ χειροτέρα. Μια μέρα μετά από έντονη προπόνηση σηκώνομαι από τον καναπέ κ νιώθω τάσεις λιποθυμίας και ξεκινάει η καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή 150 σφυγμούς και πάνω πάω νοσοκομείο όλα καλά .την άλλη μέρα ζαλάδες δύσπνοιες ταχυκαρδίες ξανά επείγοντα πάλι όλα καλά. Επόμενο βήμα μια με δυο έκτακτες συστολές την ημέρα. Μετά ήρθε η ώρα του καρδιολόγου καρδιογράφημα καλό υπέρηχος καλός, όπως και εξετάσεις αίματος καλές , όπως και ακτινογραφία καλή, έκανα και hοlter το οποίο έπιασε μια έκτακτη συστολή. Ο καρδιολόγος μου λέει έχεις μια καλή καρδιά απλά είσαι γρήγορος δηλαδή ένας φυσιολογικός άνθρωπος πρέπει να έχει το 24ωρο 80.000 εσύ πας στα 108.000 και εμφανίζεις μια έκτακτη οπού με τόσους παλμούς θα δικαιολογούσα και 20.
Το θέμα παιδιά είναι ότι οι έκτακτες που προσωρινά είναι σπάνιες κατά την εμπειρία σας και κατά την γνώμη σας είναι λόγω ψυχοσωματικού παράγοντα ή κάτι άλλο ας πούμε?
Και κάτι ακόμα όταν κάνω έντονη αερόβια γυμναστική έχω ζαλάδα κ δεν έχω κουράγιο. Απλά φοβάμαι ότι οι έκτακτες θα αυξηθούν με αποτέλεσμα ή να δημιουργήσω κανένα θέμα στην καρδιά ή να μου επηρεάζει την ποιότητα ζωής μου όπως και το κάνει. Όσον αφορά την κρίση πανικού που έπαθα τώρα πλέον ξέρω ότι δεν θα πάθω τίποτα και δεν με ξανά ενόχλησε και δεν πρόκειται να με ξανά ενοχλήσει. Έχω καταφέρει επίσης να κατεβάσω τους σφυγμούς μου από τους κατά μέσο όρο 85 στου 70 με 75 και πολλές φορές και 65!Αλλα με αυτές τις έκτακτες συστολές δεν ξέρω γιατί με θυμούνται
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τις επερχόμενες συμβουλές σας και σχόλια σας
- 18-09-2013, 16:40 #2
αν ψαξεις θα βρεις πολλα αναρτημενα θεματα με εκτακτες συστολες στο φορουμ.... μπορεις να διαβασεις κ εμπειριες αλλων...
ότι δε σε σκοτώνει…..κακά τα ψέματα……
…………………………….ένα κουσούρι στο αφήνει!!!
18-09-2013, 19:35 #3
από την στιγμή που έκανες ελέγχο στο καρδιολόγο δεν συντρέχει καμία ανυσηχια απλά αγνόησε το φαινόμενο ξέρω ότι σε τρομάζει άλλα αφού σε βεβαίωσε ο γιατρός ότι ολα είναι φυσιολογικά είσαι μία χαρά τέλος...
18-09-2013, 23:08 #4
Κουραγιο φιλε μου προφανως στρεσαριστηκες πολυ με την υγεια σου κ επαθες ψυχολογικο,εχω απαντησει κ σε ανθρωπους εδωπερα στο ιδιο προβλημα,προσπαθησε μην εξελιχθει σε αρρωστοφοβια κ πηγαινεις διαρκως στους γιατρους,ετσι ειναι κ μια φιλη της μητερας μου κατα φαντασιαν ασθενης κ ολοι οι γιατροι την γνωριζουνε εδωπερα κ της τρωνε λεφτα,ειναι πολυ αρρωστοφοβικη κ πλεον δεν μπορει να ηρεμησει,Εσυ ευελπιστω επαθες προσωρινα ενα αγχος για την υγεια σου που δεν πρεπει να εξελιχθει ετσι,κανε αραια κ που ενα τσεκ απ για προληψη κ απεφυγε να πηγαινεις διαρκως σε γιατρο
19-09-2013, 09:56 #5
παιδια σας ευχαριστω όλους για τον ενδιαφερον σας....καπως ετσι ειναι δηλαδη ψιλομπήκα στο τρυπακι αλλα οταν μου ειπαν ολα καλα δεν το εχω στο μυαλο μου απλα αυτες οι εκτακτες ξερεις με πανε λιγο πισω και μου λενε (επ εδω ειμαι γιατι εχεις εκτακτες)...απλα μακαρι να οφειλονται στο αγχος.....τι να πω πια!
19-09-2013, 12:41 #6
μην ανησυχείς εγώ ήμουν μια φορα στο κρεβάτι και είχα πιάσει 180 σφυγμούς.εσύ τι μέγιστο καρδιακό παλμό εχεις?
19-09-2013, 14:24 #7
στα φυσιολογικα τωρα 72 με 75 ενω πριν ειχα 82-85 ηρεμησα λιγο δηλαδη....εγω στην κριση πανικου χτυπησα και 160 σφυγμους....λες και θα σταματουσε απο το ποσο γρηγορα χτυπουσε....
19-09-2013, 14:26 #8
19-09-2013, 20:47 #9
Gioo οπως ειπε και η happydays υπαρχει θεμα για τις εκτακτες στο forum αν θελεις να ενημερωθεις γι αυτες!εγω ειμαι μια απ αυτους που υποφερουν σε σημαντικο βαθμο απο εκτακτες και εχω κανει οτι εξεταση μπορεις να φανταστεις σε σχεση με την καρδια. ολοι οι καρδιολογοι μου λενε οτι ειναι ψυχοσωματικο συμπτωμα και οτι δεν εχω κατι παθολογικο! αφου εχεις κανει και εσυ τις εξετασεις σου σταματα να το ψαχνεις και απλα ξεχασε τες! σου το λεω εγω που εχω απο το πρωι μεχρι το βραδυ απειρες!! μην μπεις στο τρυπακι να το ψαχνεις και ξεκολλα το μυαλο σου απο την καρδια(εφοσον εχεις την διαβεβαιωση των καρδιολογων οτι εχεις μια γερή καρδια). Αν τις ξεχασεις γρηγορα θα φυγουν μετα σου γινονται εμμονη ιδεα δυστυχως!γι αυτο ξεχνα τις οσο ειναι νωρις!!
19-09-2013, 22:03 #10
20-09-2013, 14:48 #11
ένταξη γενικά μέσα στα πλαίσια είσαι, εμενα όταν γυμνάζομαι πηγαίνει πιο γρήγορα, η μεγιστη καρδιακή συχνότητα που πιάνω όταν γυμνάζομαι είναι 215.
και την πιάνω σχετικά εύκολα.
τώρα όσο για τις έκακτες συστολές είχα 2
και η καρδιακή συχνότητα ήταν στους 180 επί κρίση
πανικού πάντα!
σε κατάσταση ηρεμίας έχω περίπου 80.
20-09-2013, 16:15 #12
[QUOTE=nick_electro;456184]ένταξη γενικά μέσα στα πλαίσια είσαι, εμενα όταν γυμνάζομαι πηγαίνει πιο γρήγορα, η μεγιστη καρδιακή συχνότητα που πιάνω όταν γυμνάζομαι είναι 215.
και την πιάνω σχετικά εύκολα.
τώρα όσο για τις έκακτες συστολές είχα 2
και η καρδιακή συχνότητα ήταν στους 180 επί κρίση
πανικού πάντα!
Καλά εισαι και εσύ απλα εγω μετα απο εντονη γυμναστικη μου εμφανιζονται οι εκτακτες....