Τοξοπλασμα και αλλαγες συμπεριφορας - σχιζοφρενεια. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    http://s10.postimg.org/idv5fdtrt/szriskfactors.jpg
    image url
    Τα γονιδια ειναι η "ευκολη" λυση. Απλως λεμε ειναι κληρονομικο το ζητημα και ξεμπερδευουμε , αλλα οπως δειχνουν οι ερευνες δεν ειναι ετσι οπως φαινεται και στο παραπανω διαγραμμα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    απ οτι λενε κι απ τα λιγα που ξερω, ειναι πολυπαραγοντικη νοσος και εχει και γονιδιακο υποβαθρο αλλα και κατι που την πυροδοτει. το γονιδιακο υποβαθρο δεν φαινεται απαραιτητα με γυμνο ματι πχ στους αμεσους συγγενεις, πρωτον γιατι μπορει ο προγονος να ηταν μακρυνοτερος και δευτερον γιατι μπορει καποιος κοντινος να εχει επισης το γονιδιο, αλλα να μην εχει εκδηλωσει ποτε ασθενεια. οποτε που να το ξερεις??

Υπολογιστε οτι περιπου το 1% του παγκοσμιου πληθυσμου εχει την ασθενεια και βασει του παραπανω διαγραμματος ειναι οι πιθανοτητες για τις αιτιες. Οπως βλεπετε η κληρονομικοτητα ειναι ο υψηλοτερος παραγοντας μεν , αλλα αθροιστικα με ολους τους αλλους κατεχει ενα μικρο κομματι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    http://s22.postimg.org/hzlgfv901/schiz_risk.gif
    screen capture freeware

Αυτες ειναι οι πιθανοτητες οταν πλεον φτανεις στο οικογενειακο ιστορικο. Εαν πχ εχεις 1% πιθανοτητα να αποκτησεις την ασθενεια ( γιατι τοσο ειναι το ποσοστο στο παγκοσμιο πληθυσμο) , ενα πχ εχεις ενα πρωτο ξαδερφο με σχιζοφρενεια παει στο 2%.

Senior Member
    ok προφανώς και οι γάτες δεν είναι το μοναδικό μέσο μετάδωσης τοξοπλάσματος!
    με ενοχλεί όταν μιλάνε για τοξόπλασμα και αναφέρονται ΜΟΝΟ στις γάτες. Λες και δεν υπαρχουν αλλοι τρόποι μετάδωσης.
    Δε το λέω για το αρθρο αλλά πιο πολύ για τους ανθρώπους που βρίσκουν όλο δικαιολογίες ετσι ώστε να θεωρουν τις γάτες 'βρομιάρες' ή δικαιολογίες για να τις διώχνουν απο το σπίτι και μετά να μένουν στο δρόμο.
    Και αν οι γάτες μένουν μόνιμα κλεισμένες μέσα στο σπίτι δε νομίζω οτι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

και κατι που διαβασα πιο πανω.. ειναι ασχημο να κοβεις τα νυχια στη γατα δημητρη, η γάτα το μόνο που έχει να αμυθεί είναι τα νύχια της.
    και άσχημο για τη ψυχολογία της , σκέψου ποσο άβουλη θα νιώθει.

ΤΙς ΚΟΒΩ ΣΠΑΝΙΑ μονο τα μπροστα και δεν εχει τπτ να αμυνθει αφου ειναι παντα στο σπιτι βασιλισσα...αλλωστε κοιματε μαζι μου και δεν θελω πανω σε κανα θορυβο να με χαρακοσει...

παλια εκανα το λαθος δλδ πιο πολυ και της τα ειχα κοψει και τωρα αν στο 6μηνο το πολυ δεν της τα κοψω γινονται σαν της τιγρης'' και ενοχλουν ακομη και την ιδια.ξερω τωρα οτι αν παρεις γατα δεν πρεπει να της τα κοψεις ποτε ωστε να εχουν παντα μετριο μεγεθος απο την αρχη.ΥΓ τωρα η γατα μ ειναι 5 σχεδον

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    και δεν θελω πανω σε κανα θορυβο να με χαρακοσει...
    εμ έτσι πες το βρε δημητρη, τώρα λες την όλη αλήθεια.
    Όλοι γι'αυτό κόβουν τα νύχια στις γάτες τους και κυριως τα μπροστά που ειναι πιο αιχμηρά.
    Κι εγώ έχω γάτες, και έχουν τα νυχάκια τους κανονικά και δε με γρατσουνάνε στον ύπνο! Δε συμβαινει αυτό never.
    Όμως η γατούλα νιώθει απροστατευτη και "γυμνή" χωρίς τα νυχάκια της. Δε θελει να τις τα κόβουμε.
    Διακιολογιες υπαρχουν πολλες.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ μυστικο φιλε

Senior Member
    Quote Originally Posted by alex5 View Post
    Δεδομένου ότι το τοξόπλασμα μολύνει γύρω στο ένα τρίτο του παγκόσμιου ανθρώπινου πληθυσμού, και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τις εγκύους, το θέμα έχει σημασία.

Καλησπερα,Ειμαι εγκυος κ εχουμε μια γατα μεσα στο σπιτι, ειχα ενα αγχος στην αρχη πανω σε αυτο αλλα ο γιατρος μου,μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα αρκει να μην ερχομαι σε επαφη με τα κοπρανα της με οποιοδηποτε τροπο.(ετσι μεταδιδεται το τοξοπλασμα)επισης συμφωνα με τον γιατρο μου αργοτερα που θα ερθει το μωρο κ εκει δεν υπαρχει κινδυνος παρα μονο στην επαφη με τα κοπρανα και οταν κ εαν η γατα ειναι μολυσμενη!!!
    Εμένα η κτηνίατρος που πηγαίνω την δικιά μου γατούλα,μου είπε ότι και να έχει κάποιος το τοξόπλασμα,υπάρχει αντίδοτο και θεραπεύεται...οπότε δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο ζήτημα...αλλά ναι όντως αν κάποιος δεν έρθει σε επαφή στόμα-κόπρανα δεν κολλάει τοξόπλασμα.

Senior Member
    Μην ψάχνετε για τις αιτίες που μπορεί κάποιος να παρουσιάσει σχιζοφρένεια...οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί αλλά να μην είναι και κανένας
    Πολλές δοξασίες επίσης υπάρχουν και για την χρήση αλκόολ...αλκοολικοί γονείς ή παππούδες κάνουν παιδιά-εγγόνια με διάφορες ψυχικές παθήσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Μην ψάχνετε για τις αιτίες που μπορεί κάποιος να παρουσιάσει σχιζοφρένεια...οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί αλλά να μην είναι και κανένας
    Πολλές δοξασίες επίσης υπάρχουν και για την χρήση αλκόολ...αλκοολικοί γονείς ή παππούδες κάνουν παιδιά-εγγόνια με διάφορες ψυχικές παθήσεις.
    Δεν ειναι δοξασιες ειναι επιστημονικες ερευνες , και εχει μεγαλη σημασια να βρεις τις αιτιες ωστε να βρεις πως να τις θεραπευσεις.

Senior Member
    Δεν ειναι δοξασιες ειναι επιστημονικες ερευνες , και εχει μεγαλη σημασια να βρεις τις αιτιες ωστε να βρεις πως να τις θεραπευσεις.
    Δεν διαφωνώ φίλε μου,ότι μπορεί να είναι επιστημονικές αποδείξεις,αλλά αφενός ψάξε να βρεις αν όντως έχεις τοξόπλασμα για να είσαι σίγουρος ότι κατα πάσα πιθανότητα,ευθύνεται αυτό για την δική σου κατάσταση-αφετέρου,αν οι ίδιοι οι ερευνητές δεν έχουν βρει κάποια θεραπεία για τις ''ψυχικές ας πούμε ασθένειες-πόσες πιθανότητες έχεις ο ίδιος να ανακαλύψεις κάτι τέτοιο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Δεν διαφωνώ φίλε μου,ότι μπορεί να είναι επιστημονικές αποδείξεις,αλλά αφενός ψάξε να βρεις αν όντως έχεις τοξόπλασμα για να είσαι σίγουρος ότι κατα πάσα πιθανότητα,ευθύνεται αυτό για την δική σου κατάσταση-αφετέρου,αν οι ίδιοι οι ερευνητές δεν έχουν βρει κάποια θεραπεία για τις ''ψυχικές ας πούμε ασθένειες-πόσες πιθανότητες έχεις ο ίδιος να ανακαλύψεις κάτι τέτοιο;
    !?!? σκοπος μου δεν ειναι να ανακαλυψω κατι αλλα να ενημερωσω , οπως κανει και ο δημοσιογραφος στο in.gr που αναφερω στο αρθρο... οι ερευνητες ανακαλυπτουν και οταν εχουν κατι πρακτικο παλι ενημερωνουν το κοινο καθως και πιο εξιδεικευμενα ατομα.

Senior Member
    Αναιρώ την τελευταία μου απάντηση......έπειτα από έρευνες προσωπικές σε θέματα υγείας....θεωρώ ότι ακόμα και αν κάποια θέματα δεν έχουν διερευνηθεί από τους επιστήμονες,μπορεί κάποιος που ασθενεί να βρει την απάντηση από μόνος του ίσως και την θεραπεία για αυτό που τον βασανίζει....αρκεί να γνωρίζει την αιτία....

οπότε keep απόκλεισε το γεγονός ότι έχεις το τοξόπλασμα και συνέχισε ότι κάνεις....! :)

Senior Member
    τελευταια βγηκε και οτι η ατμοσφαιρικη μολυνση εχει ρολο στη δημιουργια της σχιζοφρενειας.

καθολου παραξενο λοιπον το τι γινεται σε μια μολυσμενη Αθηνα.

Αν και νομιζω παιζει ρολο και αμα το περιβαλλον και οι γονεις παραειναι διαχυτικοι.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Page 2 of 2 FirstFirst 12