Results 46 to 60 of 75
-
27-09-2013, 11:23 #46
- 27-09-2013, 11:31 #47
Show_me, καταρχήν προσωπικά δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να έχεις μια πολύ καλή πρόθεση σε όσα προτείνεις. Γνώμη μου όμως είναι πως αυτό που προτείνεις δεν μπορεί να γίνει ανώνυμα… Σίγουρα ο φίλος σου μπορεί να γίνει μέλος και να μοιραστεί την εμπειρία του, όχι όμως αυστηρά επαγγελματικά, αλλά σαν άνθρωπος. Ένα ανώνυμο προφίλ μπορεί να δηλώσει οτιδήποτε κι επιπλέον, όπως πολύ σωστά λέει ο Tomhet, είναι ανεύθυνο να δίνεις ‘επιστημονική’ γνώμη σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Γενικές γνώσεις ναι, πιστεύω ότι μπορούν να δίνονται κάποιες φορές, ανάλογα με την ιδιότητα του καθενός (το κάθε μέλος εξάλλου έχει και κάποιο επάγγελμα και κάποιες γνώσεις), αλλά από εκεί και πέρα είναι απλά η άποψη και το βίωμα του γράφοντα.
Εδώ επέτρεψε μου να σου πω ότι κάνεις λάθος, η Θεοφανία έχει μοιραστεί στο παρελθόν προσωπικούς προβληματισμούς, που ήταν απόλυτα συμβατοί με τη συμμετοχή σε φόρουμ ψυχολογίας.
Η από πάνω που απάντησες προηγουμένως ήταν η marion... εγώ είμαι η marina! :p
Δεν θεωρώ άσχετη την ενότητα ‘Σχέσεις- Σεξ’. Θεωρώ πως λανθασμένα κάποιες φορές θεωρείται ότι δεν έχει σχέση με την ψυχολογία. Η ψυχολογία δεν είναι μόνο συγκεκριμένες ‘διαταραχές’, είναι πολλά ζητήματα προσωπικής ανάπτυξης κι αυτογνωσίας, διαπροσωπικών σχέσεων, καθημερινότητας κλπ. Ειδικά οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι πολύ σημαντικός τομέας και δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλη ενότητα – ενώ αντίθετα, σε πολλές από τις άλλες ενότητες εμπεριέχονται θέματα φιλικών, ερωτικών κι οικογενειακών σχέσεων.
Αυτό που αναμφισβήτητα θα βοηθούσε, είναι να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα διάφορα θέματα που είναι εμφανώς άσχετα (και ναι, κυρίως υπάρχουν στην ενότητα σχέσεις και στην ενότητα γενικά) και κυρίως, διάφορα μέλη που είναι παν-άσχετα. Καταλαβαίνω βέβαια τα περί σεβασμού στη διαφορετικότητα και αποδοχή κι ελευθερία έκφρασης κλπ, αλλά ξεστομίζονται απίστευτες ανοησίες κι ανακρίβειες, έως και επικίνδυνες για την ψυχοσωματική υγεία απόψεις. Και με το απόλυτα ανύπαρκτο moderation, πέφτει πάρα πολύ το επίπεδο ενός χώρου που ξεκίνησε σαν κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και ως μια αξιόλογη προσπάθεια, για ειδικά θέματα και όχι για το κοινό που θα απευθυνθεί στα άλλα περί ανέμων και υδάτων φόρουμς. Κι αυτό είναι κρίμα.
27-09-2013, 11:50 #48
Μιας και αναρωτηθήκατε για το φόρουμ των επαγγελματιών που έκλεισε, επειδή συμμετείχα, οι λόγοι που αναφέρονται στο κείμενο είναι απολύτως ξεκάθαροι και είναι αυτοί ακριβώς που οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας του.
Αρχικά υπήρχε στο παρόν φόρουμ η ‘γωνιά των επαγγελματιών’ ψυχικής υγείας, στην πορεία έγινε ξεχωριστό και τελικά δεν ευδοκίμησε.
Το φόρουμ για μένα ήταν διαφορετικό από έναν ‘τυχαίο’ ιστοχώρο όταν ξεκίνησα να γράφω, γιατί μου το σύστησε συνάδελφος που ήδη συμμετείχε και γιατί το διαχειριζόταν συνάδελφος (ο NikosD). Μου φάνηκε δηλαδή σαν κάτι ενδιαφέρον, με επιστημονικό υπόβαθρο και ‘σοβαρό’, καθώς και κάτι που έλειπε στον Ελληνικό ιστοχώρο.
Θα έλεγα ότι ένα 'κοινό' ανάμεσα στα μέλη του παρόντος φόρουμ δεν είναι το ότι είναι όλοι άνθρωποι, αλλά το ότι ενδιαφέρονται για την ψυχολογία και τον άνθρωπο. Με στόχο το μοίρασμα εμπειριών, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλοϋποστήριξη.
Σαφώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Προσωπικά δεν με ενοχλούν τόσο οι καυγάδες, όσο το ότι οι υπάρχοντες όροι δεν τηρούνται και υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα αδιαφορίας. Που βέβαια δίνει χώρο να ευδοκιμούν και bullies και τρολς και άλλες ευγενείς κατηγορίες.
27-09-2013, 11:52 #49
Διαφωνώ και έχω πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα στο μυαλό μου τα οποία έχω δει μέσα στο forum. Δεν θα ξεχάσω επίσης ποτέ οτι το forum αυτό έχει μια μερίδα με μέλη που είναι ψυχικά άρρωστοι. Προσωπικά έχω βιώσει εδω μέσα περιστατικά με άτομα τα οποία στα τόσα μου χρόνια ενασχόλησης με διαφορα φορουμ δεν έχω δει πουθενά αλλού. Συμβαίνουν εδώ γιατί υπάρχουν άτομα που είναι μάλλον ψυχικά άρρωστοι με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουν κάποιον προβληματισμό, ή δεν τον εκφράζουν, και απλά ασχολούνται με τους άλλους. Αυτό κατ'εμε ειναι κατα κάποιο τρόπο άρρωστο λαμβάνοντας υπόψη την φύση του forum. Και θα αναφέρω και πάλι την πρόσφατη μου εμπειρία με άτομο το οποίο δρουσε "υπόγεια" προσφέροντας δήθεν ψυχολογική βοήθεια μέσω pm και ΜΗΝ εχοντας ποτέ κανει καποιο post στο φορουμ. Μόνο εδώ μπορούν να συμβούν αυτά λόγω της φύσης του φόρουμ αυτού.
27-09-2013, 11:57 #50
Για να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος....
Έχεις χάσει την μπάλα μου φαίνεται....ας φωνάξεις και τον παπα τον ίδιο ή και τον ιησου χριστό. Το ίδιο ανεύθυνος θα είναι και αυτός και εσύ μαζί που πιστεύεις οτι έχει κάποιο δικαίωμα να γράψει κάτι απο επαγγελματική πλευρά. Μιλας εκ μέρους του αυτή τη στιγμή και αν ειναι επαγγελματίας ο ίδιος, θα σου πει πως δεν μπορεί να συμβουλεψει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ κάποιον ψυχικά άσθενη, χωρις να γνωρίζει το ιστορικό του.
Το ότι δεν ζήτησες κριτική δεν αφαιρεί απο κανέναν το δικαίωμα να συζητά. Ίσως θα προτιμούσες να υπήρχε η δυνατότητα δημοψηφίσματος όπως υπάρχει σε άλλα φορουμ.
Το μόνο κομπλεξ σε αυτό το thread είναι το δικό σου με το "θα φερω τον φιλο μου". Ήρθες εδώ για "καλό" και τελικά καταλήγεις να φαίνεσαι τελείως ανώριμος.
27-09-2013, 12:13 #51
Επ...συγγνώμη για το μπέρδεμα καταρχήν...
Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε συζήτηση για κάποιο τρίτο μέλος μεταξύ μας...θα διαφωνήσω μαζί σου και την άποψη μου θα την στηρίξω όχι στην πίστη αλλά στα κειμενα του ατόμου αυτού τα οποία δεν είναι θέμα προς αμφισβήτηση...είτε λέμε κάτι είτε δεν το λεμε...
Να πω την άποψη μου για την θεοφανία και το που την στηρίζω? δεν έχει κανένα νόημα...κουτσομπολιό είναι, οπότε το αφήνω εδώ.
Κανένας moderator δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει κάτι για τα "ανόητα" thread καθώς οτι θέλει ο καθε ένας το βαφτίζει "ψυχολογία". Και το οτι ξέχασα να ποτίσω τον κάκτο μου αν θέλω μπορώ να το παρουσιάσω σαν θέμα με ψυχολογικό υπόβαθρο. Θα μου πει κάποιος moderator οτι δεν είναι έτσι?
Πιστεύεις πως αν αφαιρεθεί η ενότητα σχέσεις, μαγικά, το επίπεδο του forum όπως αναφέρεις...θα ανέβει η θα κατέβει? άσχετα με τις συνέπειες που θα υπάρχουν σε μια τέτοια κίνηση και άσχετα με το αν ένα θέμα το οποίο ανήκει σε κατηγορία "σχέσεις" έχει όντως ψυχολογικό υπόβαθρο και δεν είναι "ανόητο". Μιλάω απλά για το πως έχει διαμορφωθει η κατηγορία αυτή επι του παρόντος...οχι για το πως θα μπορουσε να είναι, ιδανικά.
Γιατί η ενότητα αυτή δεν βλέπω τι το διαφορετικό έχει απο διάφορα άλλα κουτσομπολίστικα forum...
27-09-2013, 12:27 #52
........................................
27-09-2013, 12:30 #53
το μόνο που με ενόχλησε σοου στο μήνυμα σου, είναι ο χαρακτηρισμός "ψυχάκια" για τα μέλη του φόρουμ, και ναι, το πρόσεξα πολύ καλά οτι τόνισες οτι το είπες αστειευόμενη.
δεν μου φάνηκε καθόλου αστείο. πάρτο σαν άποψή μου ΚΑΙ ΑΥΤΟ και όχι σαν επίθεση...
να σου επαναλάβω, ότι η ψυχική πάθηση δεν είναι προυπόθεση για να συμμετέχει κάποιος εδώ, και κακώς το υποθέτεις, αλλά πέρα απο αυτό, ο χαρακτηρισμός αυτός είναι μειωτικός γι αυτούς που όντως έχουν θέματα. αυτοί που δεν έχουν, το ξέρουν, δεν περιμένουν κάποιον να τους το πει.
καλη σου μέρα..
27-09-2013, 12:34 #54
Το θέμα δεν είναι ο τίτλος μιας κατηγορίας… αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος προσέγγισης και το ύφος ενός ιστοχώρου.
Πιθανόν βέβαια να έχω στο μυαλό μου το 'ιδανικό' όπως είπες, κι όχι το πως έχει καταντήσει.
Αλλά δεν θα επεκταθώ επί του παρόντος, καθώς έχει πολύ ωραίο καιρό και θα προτιμήσω ένα μπανάκι στη θάλασσα από την ανταλλαγή απόψεων :D
27-09-2013, 12:50 #55
show_me μαλον ενοεις οτι θες να πετας χαρακτηρισμους (πχ ψυχακιας)και διαφορα αλλα θελοντας απο τους αλλους να μη τα παιρνουν στα σοβαρα αυτο ειναι μια δικη σου σκεψη και δεν ειναι συμφωνοι ολοι με αυτο
27-09-2013, 12:55 #56
27-09-2013, 13:06 #57
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑ!!!!
και δεν τον φερνεις σοου?
εδω μας δηλωνουν ειδικοι της ψυχικης υγειας, ατομα με σοβαρα προβληματα που ψαρευουν πελατακια .
ευτυχως με μια απλη επισκεψη στον χωρο τους, ο κοσμος αντιλαμβανεται οτι χρειαζονται οι ιδιοι βοηθεια, απο τα νευρικα τικ και την γενικοτερη αντιμετωπιση και φευγουν τρεχοντας!!
ας ερθει και ο φιλος σου να γινουνε πολλες :D
27-09-2013, 13:26 #58
αχαχαχαχαχαχα αμα ειναι ετσι να φερω και εγω ενα φιλο ΨΥΧΟΛΟΓΟ τον δοκτορ Π..... οπως τον λεω για να παιξουμε ολοι μαζι στη νεα ταινια psihotherapy show
27-09-2013, 13:46 #59
27-09-2013, 13:51 #60
Εμενα θα μου αρεσε να εχουμε μελη με γνωσεις πανω σε ψυχολογικα θεματα. Φυσικα η παγιδα εγκειται στο οτι δεν πρεπει μαλλον να γνωστοποιησουν την ιδιοτητα τους , απλως να εκφραζουν τις αποψεις τους και να τους κρινει ο συνομιλητης τους.
Γιατι περαν της διαφημισεως , περαν του οτι δεν μπορει να ταυτοποιηθει η ταυτοτητα του υπαρχουν και αλλα αρνητικα , οπως το να κρεμεται καποιος απο τα λεγομενα του λογω της ιδοτητας του , και αυτο ειναι ενα απλο φορουμ με γραπτο κειμενο που δεν περναει τις μερικες αραδες ως επι των πλειστων οπως ειπα και σε αλλο ποστ και οχι αντικαταστατης των ειδικων της real life.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]