Results 61 to 75 of 75
-
27-09-2013, 13:54 #61
H απάντηση μου στην ερώτηση του θέματος είναι σαφέστατα όχι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Κάποιοι έχουν μπερδέψει το φόρουμ με γενικό φόρουμ περί gossip, και τσατ. Και είναι κάπως εκνευριστικό να ποστάρεις ένα θέμα που σε απασχολεί και ψάχνεις γνώμες από τρίτους, που υποτίθεται ότι ψάχνονται σε θέματα ψυχολογίας, αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης (γιατί αν θέλαμε τη γνώμη των φίλων ή των γνωστών μας, δεν θα είχαμε λόγο παρουσίας εδώ), και να ακούς ατάκες πεζοδρομίου ή να λαμβάνεις μηνύματα για το πόσο ωραία εκφράζεσαι και πόσο έχει ενθουσιαστεί ο άλλος μαζί σου...
λες και δεν είμαστε στο e-psychology αλλά σε dating site...ή δεν μιλάμε για τα θέματα μας τόσο ανοιχτά με άτομα που διαθέτουν μια κάποια ενσυναίσθηση και μπορούν, έστω και λίγο, να μας καταλάβουν αλλά με την Κατίνα της γειτονιάς...
Αλλά υπάρχουν και εξαιρετικές περιπτώσεις, για τις οποίες, εγώ τουλάχιστον συνεχίζω να είμαι σε αυτό το φόρουμ, άτομα που υποστηρίζουν τη γνώμη τους, ακούνε και κάνουν διάλογο. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα, αυτό έλειπε... αλλά εκτιμώ αφάνταστα το να ακούει κανείς και να προσπαθεί να κατανοήσει, έστω και λίγο, χωρίς να κρίνει...
- 27-09-2013, 14:16 #62
να αλλα αν τον πας ετσι και πεις πχ εχω ενα προβλημα εχω κλειστοφοβια και κολησεις σε αυτο ολο το θεμα ετσι κανεις δε θα βρει απαντηση στο θεμα γιατι αυτο εχει σχεση με το πως ζει κανεις τι συναναστροφες εχει τι σχεση εχει με τους γυρω του ειναι και βαρετο να ακους ενα προβλημα χωρις τιποτε αλλο αν κοιταξεις πχ τα κατεβατα με αυτους που ειπαν εχω διατατραχη πανικου κλπκλπ και δεν ειπα τιποτα αλλο θα δεις οτι τα ποστς τους ειναι σχεδον ιδια..
27-09-2013, 14:22 #63
Αυτό πρότεινα. Να γραφόταν σα μέλος και να μοιραζόταν τις γνώσεις του πάνω σε θέματα γενικής φύσεως. Δεν είχα στο μυαλό μου φυσικά ένα nickname τύπου "ΨυχίατροςΣτηΔιαθεσήΣας" .
Με συγχωρείτε όλοι πολύ αν ο όρος "ψυχάκια" σας έθιξε. Δεν ήταν σκοπός μου. Το ειπα όπως γνωρίζετε αστειευόμενη , με λέει έτσι και η μαμά μου όταν με πειράζει. Ίσως έπρεπε να φανταστώ πως, παρ' όλο που το τόνισα δε θα ήταν για όλους αστείο. Ειλικρινά πάνω σε αυτό συγνώμη, δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Αλέξανδρε77 ασε τα αστεία σε άλλους. Ειλικρινά κρατιέμαι για να μη σε βρίσω δημοσίως. Ειλικρινά. Απο εδώ και πέρα θα χαρώ αν με αγνοούσες εδω μέσα. Αν πάλι δεν το κάνεις, θα το κάνω εγώ και για τους δύο δεν πειράζει.
Remedy, ήμουν θεματοθέτρια και αυτή που έκανε την πρόταση, οποτε όταν είπες ότι μερικοι κλπ κλπ, υπέθεσα ότι σε εμένα αναφερόσουν. Αν λοιπόν έχω τη μύγα θα τη φέρω πίσω.
Σχετικά με το αν έθιξα ή αν στεναχώρησα.. το υπέθεσα απ' όσα διάβασα να λέγονται τα οποία δε θα παραθέσω. Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να απασχολεί κάποιον αυτό.
Χαίρομαι που συζητήθηκε το θέμα. Να στε καλά καλό μεσημέρι!
27-09-2013, 16:18 #64
Ειναι προφανες οτι το φορουμ δεν λυνει προβληματα απλως ειναι ενας χωρος οπου ανθρωποι καταθετουν τις αγωνιες τους και τα προβληματα τους. Επισης καταφευγουμε σε αυτο κυριως ατομα μοναχικα, ευαισθητα, με δυσκολιες και περιθωριοποιημενα απο την "τελεια" κοινωνια των υπολοιπων.
Ο τιτιλος του φορουμ ειναι ψυχολογικη υποστηριξη, ομως δεν ξερω αν αναταποκρινεται ακριβως σε αυτο, αλλα τουλαχιστον ειναι μια "συντροφια" στα προβληματα και στην κακη διαθεση καποιων απο εμας.
Στην εποχη μας η υποστηριξη δεν παρεχεται απλοχερα απο φιλους, δεσμους κτλ δυστυχως παρεχεται με αντιτιμο χρηματικο ειτε σε εναν ιδιωτη ψυχολογο σε ενα γιατρο αναλογως το προβλημα. Ολα ειναι θεμα χρηματος ακομα και η υποστηριξη..ενας καλος λογος, να μοιραστεις το προβλημα σου πουθενα μονο ανα πληρωσεις..Τι ωραια!!!
Την περιοδο που ημουν απιστευτα στενοχωρημενη τηλεφωνησα σε μια μοναδα οικογενειακης υποστηριξης, το τηλεφωνο της μοναδας μου το ειχε δωσει μια γιατρος απο το ΨΝΑ. Να διευκρινισω οτι η γιατρος στο ΨΝΑ με εξετασε και μου ειπε οτι δεν εχω καποιο προβλημα ψυχιατρικο, απλως εχω στενοχωρηθει απο τις ασχημες καταστασεις που ζω και για αυτο μου εδωσε το τηλ ωστε να στηριχθω καπως ψυχολογικα. Οταν αποφασισα να τηλεφωνησω, επειδη εκλαιγα στο τηλ, η κυιρα που μιλησα μου ειπε μηπως θα ηταν καλυτερα λεει να απευθυνθω καπου αλλου και της λεω που αλλου δηλαδη? Το αστειο μου ειπε να παω στη μαρνης στα εξωτερικα ιατρεια και της απαντω οτι εχω εξετασθει, οτι δεν αντιμετωπιζω ψυχιατρικο προβλημα ωστε να ειναι λυση να καταφυγω σε χαπια και οτι με παροτρυνε η γιατρος του ΨΝΑ να παρω ψυχολογικη βοηθεια απο τη μοναδα αυτη.
το συμπερασμα μου λεει ωραια οταν κλεισουμε το ραντεβου θα σας ειδοποιησουμε. Την επομενη μερα τηλεφωνω και τους λεω οτι τελικα θα απευθυνθω σε ιδιωτη ψυχολογο και να μην μου κλεισουν καποιο ραντεβου. Οταν βλεπεις μια αντιμετωπιση οτι κανενας δεν εχει τη διαθεση να σε βοηθησει οπως ειναι υποχρεωμενος ουτε καν οι ψυχολογοι κοινωνικων φορεων, τοτε καταλαβαινεις τη σκληρη πραγματικοτητα.
Σε ατυη τη "χωρα" δεν λειτουργει απολυτως τιποτα! Ολοι πιασανε τη θεσουλα και αρνουνται να σε βοηθησουν, σε παραμπεμπουν αλλου, οτι θες γινεται ή καλυτερα οτι θελουν κανουν.. Αλλα το μισθουλη τους θελουν να τον παιρνουν κανονικοτατα!
Κλεινοντας θα πω οτι ευτυχως που υπαρχει και αυτο το φορουμ γιατι εδω τουλαχιστον καποιοι ειναι ανθρωποι και δεν λειτουργουν με ανταλλαγματα πατωντας πανω στις δυσκολιες του συνανθρωπου τους
27-09-2013, 16:31 #65
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
30-09-2013, 03:33 #66
Εμμμ εσύ ήσουν δίπλα μου που είδα κάτι μπουρμπουλήθρες? :p
Κάπου πριν έγραψες ότι ο σωστός επαγγελματίας θα σου πει ότι δεν μπορεί να δώσει επαγγελματική γνώμη για μια διαταραχή έτσι απλά από ένα μήνυμα και συμφωνώ απόλυτα.
Επίσης είχες πει νομίζω ότι κάποιος σου έστειλε μήνυμα για να σε προσεγγίσει με σκοπό να σε βοηθήσει (?). Για έναν σωστό επαγγελματία είναι απολύτως αντιδεοντολογικό να σε προσεγγίσει ο ίδιος και να 'προσφερθεί' χωρίς να το ζητήσεις με κάποιον τρόπο.
Εμένα θα μου άρεσε γενικά να υπάρχουν περισσότερα μέλη με αξιοπρεπή παρουσία κι εμπεριστατωμένες απόψεις.
Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οτιδήποτε λέγεται όταν ταιριάζει με το θέμα και τηρεί τους κανόνες, είναι οκ.
Δεν με ενοχλεί δηλαδή να πει κάποιος 'είμαι ψυχίατρος' ή 'είμαι οδοντίατρος', αρκεί να μην είναι αυτοσκοπός η προβολή.
Το να είναι και να μην το λέει είναι επίσης παγίδα, ιδίως αν γράφει επί μακρόν.
Το φόρουμ είναι πιστεύω ανοιχτό σε οποιονδήποτε άνθρωπο, αν έχει διάθεση να γράφει πρωτίστως σαν άνθρωπος και δευτερευόντως σαν γνώστης ενός αντικειμένου.
Απλά νομίζω ότι καλό είναι να μην υπάρχουν 'κρυφά χαρτιά', παρά μόνο αυθεντική επικοινωνία.
Εξάλλου κι ο σκοπός του παρόντος φόρουμ είναι η επικοινωνία κι η ανταλλαγή απόψεων κι ιδεών.
30-09-2013, 10:10 #67
σκέφτομαι
πόσο ΆΓΙΑ έπραξα που υποψίασα δημοσίως μερικούς ανθρώπους για το ζευγαράκι απελπισμένων μοναχικών που την πέφτουν σε μέλη, το ένα για τάχα πριβέ υποστήριξη με σκοπό το κουτσομπολιό και την μεταφορά των προσωπικών τους δεδομένων ΠΑΝΤΟΥ, και το αλτερ εγκο στην συνέχεια, για επαγγελματική βοήθεια (της πυρκαγιάς) που δεν ζητήθηκε..
βρηκα τα μηνύματα μου γεμάτα απο άτομα που βρέθηκαν στον δρόμο τους ....
ΕΥΤΥΧΩΣ μέχρι τώρα, τα μέλη που πλησιάστηκαν κατάλαβαν οτι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την άθλια κουτσομπόλα με την "τελεια" (ανυπαρκτη) ζωή που τους διπλαρώνει, και οτι η επαγγελματίας της ψυχικής υγείας δεν είναι σε θέση να βοηθήσει ουτε τον εαυτό της και φεύγουν τρέχοντας....
αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και άτομα σε ευάλωτη κατάσταση που δεν είναι σε θέση καν να τα καταλάβουν όλα αυτά πριν είναι πολύ αργα...
λυπάμαι που το φόρουμ γίνεται αιτία για την δράση τέτοιων ατόμων, είμαι βέβαιη οτι σε κάποιους κάνει καλό. ελπίζω το ισοζύγιο να γέρνει προς το καλό. μακαρι....
α, για στάσου!
αυτά έπρεπε να τα γράψω στο "τι σκεφτεστε"!!! :)Last edited by Remedy; 30-09-2013 at 10:35.
30-09-2013, 10:48 #68
Η σωστή χρήση του φόρουμ προυποθέτει υπεύθυνα άτομα. Αυτό βλέπω ως μόνη προϋπόθεση. Δε χρειάζεται βέβαια να πω οτι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει...
Οπότε, κάθε συζήτηση επ' αυτού είναι για να γεμίζουμε σελίδες...
30-09-2013, 10:59 #69
30-09-2013, 11:18 #70
τομ
τα ατομα που τους συμβαινει, τα καταλαβαινουν αμεσως τα θρεντ.
και μια προταση
σε οποιον συμβει κατι αναλογο με αυτο που περιγραφω παραπανω, ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΜΙΝ.
να ειστε σιγουροι οτι θα βρειτε βοηθεια και ισως βοηθησετε και αλλους να απαλλαγουν...
30-09-2013, 16:45 #71
Καλησπέρα,
η ιδέα ειδικών που θα συμμετέχουν στο φόρουμ έχει συζητηθεί κατ επανάληψη, κατά τα 10 χρόνια ύπαρξης του φόρουμ, τόσο μεταξύ των μελών του φόρουμ, όσο και μέσα στην ομάδα του e-psychology.
Καταλήξαμε -εν τέλει με κάθετο τρόπο- πως η συμμετοχή ειδικών, επώνυμα και όχι ανώνυμα, δεν είναι επιθυμητή διότι
1. θα αλλοιώσει σημαντικά την φιλοσοφία αυτοβοήθειας του χώρου, μιας και όλοι θα περιμένουν τις αποκρίσεις των ειδικών. Ειδικά σε "δύσκολα" θέματα, η συμμετοχή θα αποθαρρύνεται ασυναίσθητα προκειμένου να δοθεί χώρος στους ειδικούς που θα αντιμετωπίσουν την περίπτωση πιο υπεύθυνα ή επαγγελματικά.
2. θα μετατρέψει τον χώρο σε ένα πεδίο προσέλκυσης πελατών για τα ιδιωτικά γραφεία των ειδικών.
Παρόλο που συμφωνώ μαζί σου πως η ενότητα "σχέσεις" έχει μετατραπεί πολλές φορές σε έναν χώρο κουτσομπολιού, με θέματα και συζητήσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της ψυχολογίας,
θεωρώ πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ότι πιο δύσκολο, ότι πιο μεγάλο έχουμε να διαχειριστούμε στην ζωή μας και με αυτή την έννοια, έχει περίοπτη θέση σε ένα φόρουμ ψυχολογίας.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
30-09-2013, 22:40 #72
Καταλαβαίνω απόλυτα, ευχαριστώ για την απάντηση, δεν αναφερόμουν απαραίτητα σε κάποιον επαγγελματία που θα δηλώσει την ειδικότητα του αυτή. Πιστεύω ότι αυτή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και δεν το θεωρώ απάτη αλλά μυστική κρυφή ταπεινή χείρα βοηθείας.
Προφανώς το θέμα έκλεισε αισίως και εκπλήρωσε το στόχο του. :)
01-10-2013, 09:36 #73
καλημέρα :)
και καταληξατε σε αυτα, εστω κι αν ο ειδικος ειναι ενα ατομο σωστο και αρτια καταρτισμενο, υποθετω...
φαντασου τωρα να εμφανιστει "ειδικος" ανισορροπος , η που δηλωνει ψευτικη ιδιοτητα και στα χερια εκεινου να πηγαινουν σπρωχνοντας, ατομα ευαλωτα και πιθανα σε φαση χωρις καλη κατασταση κριτικης ικανοτητας....
αναρωτιεμαι επισης πως αποδεικνυεται η "ανωνυμια" καποιου ειδικου που συμμετεχει, οταν με καθε ευκαιρια τονιζει ο ιδιος οτι ειναι ΕΙΔΙΚΟΣ και δεχεται ασθενεις κι οταν δεν το κανει, βαζει παρατρεχαμενους να το κανουν συχνα πυκνα για εκεινον (με εξωφθαλμο και διασκεδαστικο συχνα τροπο:rolleyes:) η να τους φωναζουν σε πριβε συζητησεις για τα περαιτερω.....
... δεν ειναι φανερο, οτι ακομα κι αν δεν λεει δημοσιως το ονομα του, το λεει ιδιωτικως ειτε τον ρωτησουν, ειτε οχι?
δεν ειναι κοροιδια κι αν ειναι και ψευτικος ειδικος, εξαπατηση και κινδυνος?
αν τελικα η αποφαση ειναι η παραπανω, θα επρεπε να απαγορευεται καθε αναφορα καποιου μελους η αλλων μελων, στην τυχον ιδιοτητα του αυτη, ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ και με καθε καταγγελια να απομακρυνεται ο "ειδικος". δεν ειναι απλα εμμεση , αλλα ΑΜΕΣΟΤΑΤΗ διαφημιση, ποσο μαλλον αν απο πισω εχει στηθει ενας μηχανισμος ψαρεματος προβληματισμενων ανθρωπων απο το φορουμ.
και τονιζω, οτι το προβλημα μου με την δραση τετοιου ατομου δεν ειναι ο αθεμητος ανταγωνισμος προς τους συναδελφους του και το κερδος του, αυτα ας τα σκεφτουν οι συναδελφοι του, αλλα η πιθανη εξαπατηση ασθενων ως προς την ιδιοτητα του η την ισορροπια του...Last edited by Remedy; 01-10-2013 at 12:24.
01-10-2013, 11:46 #74
Ρε συ, ούτε καν.. πολύ το τραβάς θαρρώ.. ούτε καν, πολύ πιο απλά το έθεσα..
Και χωρίς τόση βρομιά! Έλα έκλεισε το θέμα άστο να πάει.
01-10-2013, 19:59 #75
Εγώ προσωπικά δε πιστεύω οτι γίνεται καλη χρήση του φόρουμ.
Καταρχήν έχω δει admin. που εχουν να μπουν στο site 4-5 χρόνια. (Νομιζω μια Aelia και κάτι τέτοιοι).
Δεύτερον, πρέπει οταν κάποιος γράφει το πρόβλημα του να το γράψει σωστά. Να γράψει δηλαδή οσες πιο πολλές πληροφορίες μπορεί, για αυτον, για τους αλλους, για το περιβάλλον του, ωστε να βοηθησει τους αλλους να καταννοησουν καλυτερα το προβλημα του. Εχω δει προβληματισμους τύπου:
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟ ΕΓΩ ΑΘΗΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???
O__O'
Δεύτερον, δεν δινουν ολοι οι users καλή απάντηση, προϊον σκεψης και λογικής. Βλέπω καποιους να αφιερωνουν ολοκληρες σελιδες για τον προβληματισμους του και μετα η πρωτη απαντηση που παιρνουν να ειναι απαντήσεις τύπου:
"Να πηδήξεις θελεις ή να ερωτευτείς?"
Τρίτον, νομίζω οτι δεν υπάρχει ψυχολόγος εδω μέσα. Πρέπει να υπάρχουν ψυχολόγοι που θα δίνουν σοβαρές απαντήσεις, οσο αυτο ειναι δυνατόν μέσα απο το διαδικτυο. Αν δεν υπαρχουν ψυχολογοι, ισως δεν θα επρεπε το φορουμ του ιστοτοπου να φερει το ονομα E-Psychology.
Τέταρτον, ας λέμε την αλήθεια, η ταυτότητα του συγκεκριμένου ιστοτόπου είναι τέτοια που προσελκύει ανθρώπους που έχουν προβλήματα, ίσως να είναι μόνοι, να αισθανονται μοναξια, αδιέξοδο για τη ζωή τους, και να ψαχνουν μια διέξοδο σε αυτο τον ιστότοπο, απαντώντας σε κάθε post που βλέπουν, προσπαθώντας να πιάσουν κουβέντα με άλλους μέσω του φορουμ (π.χ. στη στήλη "Γενικα"). Ετσι, πολλες φορές τείνουν να απαντούν σε προβληματισμούς άλλων και να δίνουν λάθος συμβουλές.