Results 31 to 45 of 75
-
26-09-2013, 13:37 #31
Σε οποιοδήποτε φόρουμ και να μπει κανείς, είτε πρόκειται για φόρουμ επαγγελματιών (π.χ. υδραυλικών, μηχανικών, τεχνικών υπολογιστών, φιλολόγων κλπ.) είτε για φόρουμ σχέσεων και ψυχολογίας, θα ακούσει πολλές και διαφορετικές απόψεις, από ειδικούς και μη ειδικούς. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να καταλάβει κάποιος ποιος έχει κάποια σοβαρότητα και γνώσεις και ποιος δεν ξέρει τι του γίνεται.
Προσωπικά έχω βοηθηθεί πολύ από διάφορα φόρουμ που μπαίνω κατά καιρούς και σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε άλλα θέματα.
Το ζήτημα είναι να μπορείς να φιλτράρεις αυτά που διαβάζεις σε ένα φόρουμ και σε καμιά περίπτωση, ειδικά αν πρόκειται για σοβαρά θέματα, όπως θέματα υγείας, να μην στηρίζεσαι στη γνώμη κάποιου αγνώστου, που μπορεί να είναι οτιδήποτε και να δηλώνει επίσης οτιδήποτε.
- 26-09-2013, 13:51 #32
Θα διαφωνήσω marina...
Νομίζω πως όλα τα φορουμ έχουν κάποια θεματολογία...εγώ πχ παρακολουθώ κάποιο σχετικά με μηχανές και ένα άλλο αντίστοιχο για μουσική. Και οι συζητήσεις θεωρώ πως γενικά,σε ποσότητα, είναι πιο αξιόλογες απο την αντίστοιχη ποσότητα εδώ. Γιατί έχουν συνοχή και θέμα και τα άτομα συγκεντρώνονται κάτω απο αυτό που τους ενώνει. Στο συγκεκριμένο φόρουμ εδώ λόγο έλλειψης συγκεκριμένου θέματος (εγώ κάποτε πίστευα πως υπήρχε θέμα...πχ πρόβληματα ψυχολογικής φύσης, το οποίο εν τέλη δεν ισχύει) οι συζητήσεις είναι σχεδόν πάντα περί ανέμων και υδάτων και γιαυτό καταλήγουν σε κουκουρουκολογία και κουτσομπολιό.
Νομίζω πως αν πχ αφαιρεθεί η κατηγορία σχέσεις απο το φορουμ τότε αυτόματα το φόρουμ θα αποκτήσει θέμα και συγκεκριμένο κοινό. Τώρα απλά η πλειοψηφία λέει τον πόνο του για την ερωτική του απογοήτευση (καθαρά κουτσομπολιό και δεν νομίζω πως έχει καμία σχέση με το υπόλοιπο site που υποτίθεται οτι ασχολείται με την ψυχολογία) και υπάρχει και μια μικρή μερίδα που θέλει να συζητήσει κάτι άλλο.
Δεν είναι πρόταση προς υλοποίηση αυτό, απλά μια δική μου παρατήρηση.
26-09-2013, 14:16 #33
Τομχετ , και το e-psy εχει θεματολογια , η διαφορα με τα υπολοιπα φορουμς ειναι οτι εδω τα μελη εκφραζουν συναισθηματα , αδυναμιες , φοβους κ.α , κατι που δεν γινεται σε αλλα φορουμ .Σε αυτη την ιδιαιτεροτητα νομιζω οτι οφειλονται και τα παρατραγουδα για τα οποια συζηταμε .
Aκομα και να μην υπηρχε το υποφορουμ των σχεσεων παλι θα μπορουσαν να δημιουργηθουν προστριβες και καυγαδες , κατι το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο.
Για μενα το προβλημα εντοπιζεται εκει που ανεφερα νωριτερα , σε καποια συγκεκριμενα μελη .
26-09-2013, 14:32 #34
βασικα οταν μιλας και εισαι ο εαυτος σου και διατυπωνεις αποψεις ειναι θεμα χρονου να εμφανιστει καπιος με την αντιθετη αποψη και να διαφωνισεις μαζι του αλλα απο την αλλη αν υποκρινεσε ετσι δε θα βγαλεις τιποτα απλα θα μινεις σε μια φλατ κατασταση που τα παει υποτιθετε καλα με ολους χωρις να βρεις λυση σε κατι αφου δε θα εισαι ο εαυτος σου.
26-09-2013, 14:34 #35
δε συμφωνω με το να αφαιρεθει μια ολοκληρη κατηγορια, και μαλιστα τοσο σημαντικη. υπαρχουν ανθρωποι που δυσκολευονται με τις σχεσεις τους κι εχουν αναγκη απο συμβουλες (βαζω και τον εαυτο μου μεσα σ'αυτους, που δε ξανακανε αλλη και ησυχασε).
απλα θα πρεπει να ξεχωριζετε ποτε ενα θεμα ειναι κοσμοπολιταν και ποτε οχι. δε μπορει το καθε κοριτσακι οταν ειναι στις μερες του και νιωθει ασχημα, να μπαινει εδω μεσα και να ανοιγει θεμα γραφωντας μαλακιες τυπου "δεν απαντησε ο αγαπημενος στο φεησμπουκ", και να παιρνει σοβαρες απαντησεις κατεβατα ολοκληρα. τα οποια κατεβατα πιθανον δε θα διαβασει, θα τα απορριψει γιατι της λενε τι να κανει, και θα συνεχισει σαν να μη νοιαστηκε κανεις. χασιμο χρονου κι ενεργειας.
ναι κι οταν τα εκφραζουμε αυτα στο τελος μας λενε οτι γκρινιαζουμε, κλαιγομαστε και μαλακιες. αν δε τα χρησιμοποιησουν εναντιον μας πανω σε καποιον τσακωμο (οπως καναν με μενα παλιοτερα). οποτε καλυτερο ειναι να το βουλωνουμε και να μην γραφουμε τιποτα το αρνητικο. το εχω ξαναπει οτι ολοι προτιμουν τη μασκα του χαρουμενου ακομα κι εδω μεσα.
26-09-2013, 14:37 #36
Μα οι καυγάδες οι διαφωνίες και οι προστριβές θα υπάρχουν στα πάντα betel... ότι θέμα και να έχει μια ομάδα.
Άνοιξε όμως την κατηγορία με τις σχέσεις και πες μου αν τα θέματα που θα δεις έχουν κάποια σχέση με το λογότυπο του site. Ίσως το είχα δει απο την αρχή με "λάθος" μάτι, γιατί πχ εγω βρέθηκα εδώ ψάχνοντας για πράγματα που με απασχολούσαν τα οποία είχαν ένα υπόβαθρο ψυχοθεραπευτικής φύσης....αυτό εψαξα και με βάση αυτό βρέθηκα εδώ. Αλλά το κουτσομπολιό που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του φόρουμ δεν το κατάλαβα ποτέ. Όπως είπα ίσως να έκανα εγώ λάθος και περίμενα κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε. Γιαυτό ανέφερα κιόλας το οτι πχ μια συνάντηση μελών στο φορουμ αυτό δεν έχει κάποιο νόημα γιατί δεν ενώνει κάτι τα άτομα που το παρακολουθούν. Τα ενώνει αυτό που ενώνει και εμένα με τον γείτονα που δεν έχουμε μιλήσει ποτέ στην ζωή μας....το ότι είμαστε άνθρωποι.
Έχω συναντηθεί και έχω συνομιλήσει προσωπικά με άτομα με τα οποία είχα κάποιο λόγο...αλλά ήταν κάτι παραπάνω απο το "έχουμε και οι δυο χέρια και πόδια". Γενικά όμως δεν ισχύει αυτό. Γιαυτό ανέφερα πχ και την περίπτωση της συνάντησης της Θεοφανίας, που πχ δεν έχει εκφράσει ποτέ κάποιον συγκεκριμένο λόγο για τον οποίο βρίσκεται σε έναν χώρο "ψυχολογικής υποστήριξης" κλπκλπ. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς...
26-09-2013, 19:22 #37
Με είδες να "ζητάω" ή να προτείνω; Επανειλημμένα θεωρείται κατ' εσε το να αναφέρω μια γνώμη 2 φορές;
Με προσβάλει να δημιουργείς την εντύπωση ότι έγω ή κάποιος άλλος, μόνο και μόνο επειδή αναρωτηθήκαμε ή προτείναμε κάτι, διεκδικούμε κάποιο ρόλο!!
Δεν κάνω κάτι τέτοιο απλά προτείνω σκέφτομαι και συζητώ!! Έλεος δηλαδή!! Αυτός δεν είναι και ο σκοπός των forum? Ήθελα να υπάρχει κάποιο τέτοιο κείμενο με απόψεις πάνω στο θέμα, ώστε τα άτομα που δεν έχουν ήδη προβληματιστεί ή βάλει κάποια όρια μέσα τους να το κάνουν και να μην πάνε τυφλοσούρτη! Με καλή πρόθεση για τους συνανθρώπους μου πόσο μάλλον τους συμπάσχοντες το έκανα αυτό, και με φέρνεις σε θέση απολογίας; Ποιόν έθιξα με την ανάρτηση μου και ποιόν κατηγόρησα?
Σχετικά με τις επικίνδυνες επεμβάσεις, αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι δεχόμενοι σα γεγονός ότι όσοι μπαίνουν εδώ δεν έχουν την ίδια κριτική ικανότητα με εσένα που γράφεις ή με εμένα, διότι ίσως να έχουν πρόβλημα άλλα όχι διαγνωσμένο και όχι θεραπευτή κάπως θα ταν καλό να τους προστατεύσουμε.
Ευχαριστώ κιόλας!
26-09-2013, 20:50 #38
Μα δεν υπάρχουν άλλα θέματα απο του τύπου που ανέφερες ΚΕΝΟ, στην κατηγορία εκείνη....ρίξε και τώρα μια ματιά και θα δεις. Νομίζω πως τα όποια θέματα έχουν πραγματικά κάποιο υπόβαθρο άξιο αναφοράς μπορούν άνετα να χωρέσουν σε κάποια άλλη κατηγορία, αν το καλοσκεφτείς. Πιστεύω έντονα πως η ύπαρξη της κατηγορίας αυτής απο μόνη της τροφοδοτεί τα τόσα threads/posts με το ύφος που ανέφερες.
Ναι έτσι είναι αλλά δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των ανθρώπων εδω μέσα. Τα έχουμε ξαναπεί, οι άνθρωποι γενικά σπάζονται όταν τους γκρινιάζεις αλλά θέλουν και οι ίδιοι να μπορούν να γκρινιάζουν. Σε έναν χώρο που οι ίδιοι βαφτίζουν σαν χώρο "ψυχολογικής υποστήριξης" υπάρχουν μέλη που δηλώνουν πως δεν αντέχουν τους ανθρώπους που κλαίνε. Και φυσικά το ότι γράφεις εδω μέσα εκλαμβάνεται κατευθείαν απο τους "ομοιους" σου σαν αδυναμία και σαν αρνητικό χαρακτηριστικό. Οπότε είναι και γενικά πιο εύκολο να σε βαφτίσουν λεπρό παρά συνάνθρωπο. Πραγματικά ελπίζω να μην κάνεις και εσύ το ίδιο στην ζωή σου.
26-09-2013, 22:02 #39
δε νομιζω οτι τα θεματα που γραφει ο καθε ενας σχετιζονται με το σε πια κατηγορια θα τα βαλει αν δεν εβρισκε κατηγορια θα τα εβαζε στο γενικα
26-09-2013, 22:13 #40
δε θελω να τσουβαλιασω λεγωντας οτι ολα τα θεματα εκει ειναι κοσμοπολιταν. ας πουμε οτι εχουν γινει κι ενδιαφερουσες συζητησεις σχετικες, και γι'αυτο χρειαζεται ξεχωριστη κατηγορια. συν οτι ειναι σημαντικη ξαναλεω, και ισως γι'αυτο γινεται κι αυτος ο χαμος. αν αφαιρεθει, το πιθανοτερο ειναι να διαβαζουμε για τον γκομενο της καθεμιας στα Γενικά.
δεν ειναι τωρινο φαινομενο παντως, και στο παρελθον εβλεπα κοριτσακια να ανοιγουν θεματα και να λενε περι μοναξιας, ενω αμα εκανες συζητηση ανακαλυπτες πως εχουν σχεση και καλοπερνανε (σε συγκριση με καποιον που παλευει χρονια μονος του). εκει χρειαζεται αδιαφορια, αν οχι ειρωνια και τρολλαρισμα, γιατι δεν εχουμε ολοι ιδια ηλικια κι εμπειρια.
επισης ειναι και η ψευτοανωτεροτητα, πολλα μελη υποκρινονται οτι ζουν τη τελεια ζωη, δεν ανοιξαν ποτε θεμα να κουβεντιασουν ουτε ενα προβλημα τους. και φυσικα ετσι δεν υπαρχει τιποτα να τους προσαψεις, ειναι σαν να μην εχουν καμια αδυναμια.
εγω προσωπικα δεν μπορω να μιλησω για τη συμπεριφορα μου, γιατι εξαρταται παντα απ'το ατομο που εχω απεναντι μου, και τη διαθεση καθε φορα. στο παρελθον παντως, επειδη ειχα καμποσα μελη απο εδω και στο μσν, δεν ειχα προβλημα να κουβεντιασω το οτιδηποτε, με ορισμενα μαλιστα γουσταρα οταν βγαζαν την αρνητικοτητα τους και τα βοηθουσα. αλλα πλεον και μσν δεν υπαρχει και προσπαθω να απεχω. εκει εξω ειμαι ακομα πιο αδιαφορος, εκτος φυσικα απ'αυτους που νιωθω κοντα μου κι οτι μου προσφερουν.
27-09-2013, 01:27 #41
Το φορουμ αυτο ειναι αξιολογο, δυστυχως δεν υπαρχουν αλλα(μαλον αντε 1-2 ακομα) στην Ελλαδα. Οι διαχηρηδτες του οπως ο "Νικος " ,ειναι αυτοι που πρεπει να βαζουν τα ορια, Καλο θα ειναι να τα διαβαζουμε που και που ολοι μας.
Προσωπικα μπηκα εδω με την προτροπη ενς ψυχολογου, αφου μερος της θεραπειας μου -εκεινη την εποχ - ηταν να γραφω,να βγαζω απο μεσα μου τα αισθηματα μου, να γραφω την διαθεση μου κι τους προβληματησμους μου - ασχετα αμα ειναι αδιαφορα ,αμα ειναι βαρετα ¨) -, τωρα απο την αλλη οταν γραφω σε θεμα καποιου παιδιου παντα τονιζω οτι ειναι αποψη μου, οτι ειναι η γνωμη μου , αφου δεν εχω καμια γνωση ιατρικη ουτε κι γενικα ψυχοθεραπευτικες ικανοτητες κι γνωσεις.Επισης ζητω συγνωμη για την εγκληματικη μου ορθωγραφια¨)¨).
Στν αρχη με βοηθησε αρκετα, μαλιστα μου εκανε " παρεα" καποιες δυσκολες μερες που περναγα αφου εκανα απεξαρτηση κι ηθελα κατι να με κρατα μες στο σπιτι αλλα κι να με κανει να ξεχνιεμαι καπως.
Δυστυχως υπαρχουν καποιοι - ευτυχως λιγοι - καποιοι που εχουν σκοπο να προσβαλουν η να ταπινοσουν , νομιζουν οτι αμα βρισουν η αμα γραψουν λογια που ποναν τον αλλον νομιζουν οτι ετσι θα καταφερουν κατι, αυτο ειναι το προβληυμα του φορυμ νομιζω, γτ. κατα τα αλλα απο θεμα οργανωσης, απο θεμα σχεδιασμου ειναι καλο, θα ηταν πιο καλο αμα ειχε και ειδικους, θεραπευτες οπου θα μπορουσε καποιος να γραψει κατι που τον απασχολει και να ζητησει απο τον ειδικο μια γνωμη, οχι θεραπεια αφου δεν γινετε απο εδω μεσα κατι τετοιο, αυτο θελει επισκεψη σε ιατρειο, η στον χωρο του ψυχολογου με συνεδριασεις κ.α.
Προσωπικα προσπαθω να ειμαι οσο πιο ευγενικος μπορω, να μην στεναχωρω τους αλλους, προσπαθω να ειμαι διακριτικος αφου ειναι λογικο να γραφουν εδω ανθωποι που εχουμε ψυχολογικα θεματα. Αμα καμια φορα εχω πικρανει καποιον το εκανα απο λαθος, και τελος ενα καλο που μου εκανε το φορουμ ειναι οτι απο εδω μεσα γνωρισα μια κοπελα οπου κατεληξε σε μεγαλο ερωτα! -βεβαια δυστυζως πλεον "κατεληξε μια κι εξω ¨)¨) , μια κοπελα οπου μου σημαδεψε την ζωη ! που την ερωτευτηκα πολυ! κατι που δεν το περημενα με τυποτα να συμβει σε ενα τετοιο φορουμ!
27-09-2013, 09:49 #42
Παιδιά. Ξυπνάτε. Δε σας ζήτησα να κρίνεται το φόρουμ, άν είναι καλό ή κακό, λειτουργικό ή μη, ούτε τίποτα τέτοιο! Απλά ήθελα να δω απόψεις πάνω στον τρόπο χρήσης του!! Να υπάρχει ένα θέμα που ουσιαστικά προειδοποιεί για τα εφτράπελα που μπορεί να συμβούν εδώ -ναι μπορει να συμβουν σε όλα τα φόρουμ, αλλά ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ σε αυτό αφου μεγάλο ποσοστό απο αυτούς που μπαίνουν είναι σε κατάσταση ανάγκης (κουράστηκα να σας εξηγώ τα ίδια ξανά συγνώμη)-
Και ότι και να λένε μερικοί και ας με κράζουνε, ας υπονοούν ότι θέλω να πάρω κάποιο ρόλο, εγώ θα βρω έναν φίλο ψυχίατρο να γίνει μέλος εδώ μέσα όπως είμαστε όλοι μας και εθελοντικά να προσφέρει γενικές γνώσεις. Κι εσύ Remedy που φάνηκε να ενοχλήθηκες ή να ένιωσες ότι πάω να αναιρέσω κάποιον, είσαι ελεύθερη να μην του μιλήσεις ποτέ, να μην τον ακούσεις ποτέ, να πάρεις αν θες και το διαχειριστή να του πεις τι έκανα και να με διώξει.
Δεν ήθελα κανέναν να προσβάλω. Ενδιαφέρθηκα για όλους μας, και τέτοιο πνεύμα είχε το θέμα μου. Αυτό το πνεύμα κρατήστε όλοι σας και όχι κάτι άλλο!!
27-09-2013, 10:12 #43
Συζήτηση κάνουμε, κάτι που μάλλον ξέχασες....
Το να κρίνουμε το forum ο κάθε ένας με την εμπειρία που έχει απο αυτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει να κάνει με τον τρόπο που χρησιμοποιείται το forum. Το να κρίνουμε το forum ως κουτσομπολίστικο ΠΡΟΦΑΝΩΣ αναφέρεται στα ευτράπελα που ψάχνεις. Το οτι η πλειοψηφία των thread δεν αφορούν κατάσταση ανάγκης (όσο και αν κουράστηκες να μας το εξηγείς, συγχωρεμένος) ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει να κάνει με τον τρόπο χρήσης του site που επίσης ζήτησες να σχολιαστεί.
Ψυχίατρο να ασχοληθεί με forum στο internet δεν θα βρεις :P. Έναν φίλο σου να ασχοληθεί με το forum σαν απλός άνθρωπος μπορεί να βρεις. Εκτός αν ο φίλος σου είναι τόσο ανεύθυνος ώστε να δώσει συμβουλές σε αγνώστους στο internet χωρίς να γνωρίζει στοιχειώδη πράγματα για αυτούς. Ακριβώς όπως κάποιοι "επαγγελματίες" που συστήνουν φαρμακευτική αγωγή απο την πρώτη συνεδρία. Αν ο "φιλος" σου είναι τέτοιος, ευχαρίστως να δοκιμάσει την τύχη του και θα λάβει την αντίστοιχη αντιμετώπιση...
Ήδη έτσι και αλλιώς έχουμε κάποια άτομα που οι απαντήσεις τους είναι πάντα αποστασιοποιημένες απο τα πάντα και έχουν ένα ύφος ψευτο-οτιδήποτε.
Όλοι μπορούν να το κάνουν αυτό, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο...αν θες μάλιστα φτιάχνω ένα δευτερο account με επιτιδευμένο όνομα Tomhet2 και θα παριστάνω εγώ τον αποστασιοποιημένο φίλο σου δίνοντας συμβουλές ουδέτερης φύσης.
Σε δεύτερη φάση, θα πάρω πίσω αυτό που είπα στο πρώτο μου post εδώ, για τις λεπτομέρειες που είδα στο δικο σου πρώτο post όπως το οτι σκάλιζεις τον συνομιλητή σου για να ξέρεις με ποιον μιλάς. Γιατί δεν σκαλίζεις αρκετά απο οτι φαίνεται! :P ή τουλάχιστον όχι όσο εγώ....
Στην κεντρική σελίδα του site (όχι του forum) θα βρεις ένα link που γράφει "forum για ψυχολόγους". Τι ήταν? δεν το γνωρίζω...τι έγινε? δεν το γνωρίζω επίσης... θα σου παραθέσω όμως το κείμενο του διαχειριστή που πλέον υπάρχει στο μέρος αυτό και τα συμπεράσματα δικά σου και δικά μου...
Η κοινότητα επαγγελματιών ψυχικής υγείας του e-psychology.gr θα παραμείνει κλειστή, τουλάχιστον μέχρις ότου διευθετηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ συναδέλφων αλλά και της ίδιας της διαχείρισης του e-psychology.gr.
Ενδεχομένως αυτή η κοινότητα να μην ξανα λειτουργήσει. Είναι λυπηρό, συνάδελφοι Ψυχολόγοι να παραβιάζουν κατ επανάληψη κανόνες δεοντολογίας και όρους χρήσης, στο μοναδικό φόρουμ ψυχολόγων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό διαδίκτυο.
Δυστυχώς, τέτοιες συμπεριφορές, αποτελούν άλλη μια ένδειξη, γιατί αυτό το συνάφι στην Ελλάδα, παραμένει τόσο υποτιμημένο στη συνείδηση των ανθρώπων.
Πολλαπλά προφίλ και απειλητικά μηνύματα, δεν τιμούν ούτε τον κλάδο, ούτε όσους συναδέλφους προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. Το νομικό τμήμα του E-Psychology.gr ήδη έχει επιληφθεί του θέματος και θα κρίνει εάν χρειαστεί να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διεκδικήσει και να διασφαλήσει τα δικαιώματα του e-psychology.gr.
Για τον σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν όλα τα logs που έχουν κρατηθεί τα τελευταία χρόνια, τα οποία αποδεικνύουν παραβιάσεις όρων χρήσης με
1. πολλαπλά προφίλ
2. Ψευδείς δηλώσεις περί ταυτοποίησης προσώπων.
3. συκοφαντικές δυσφημίσεις προς τη διαχείριση και προς τρίτους.
Εάν η κοινότητα αυτή ξανα-λειτουργήσει, θα γίνει μόνο με άλλα δεδομένα, όπως με ταυτοποίηση των μελών (πχ με δήλωση αριθμού άδειας άσκησης επαγγέλματος ή φοιτητικής κάρτας), διαδικασία βεβαίως που απαιτεί καταρχάς έγκριση από το την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Ίσως το κλείσιμο αυτής της κοινότητας να γίνει αφορμή για τη γέννηση μιας άλλης κοινότητας, από άλλο φορέα.
Ισως μια τέτοια πρωτοβουλία, τύχει καλύτερης διαχείρισης και πιο ώριμης αντιμετώπισης.
Για επικοινωνία με το e-psychology, χρησιμοποιήστε το email [email protected]
Καλούς δρόμους συνάδελφοι και μακρυά από τοξικές συμπεριφορές.
Νίκος Δ.
E-Psychology.gr
Σίγουρα πάντως υπάρχουν "υποπτα" account στο παρον forum απο υποτιθέμενους "καλοθελητές"...
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις...
27-09-2013, 11:08 #44
Μονο που το θρεντ αφορουσε επαγγελματιες. Στο φορουμ υποστηριξης ο λόγος ειναι πιο πηγαιος, αυθορμητος, και πανω απ όλα βιωματικος. Δεν υπάρχει η ιδοτελεια, το συμφερον και η αντικριση προβληματων απο επαγγελματικη σκοπια. Αρα η πιθανοτητα τα οσα καταγγελλονται στο λινκ που παραθετεις να αποτελουν χαρακτηριστικο και του φορουμ υποστηριξης κατα τη γνωμη μου ειναι περιορισμενη. Ωστοσο σε ενα φορουμ με χαρακτηρα βιωματικο δεν αποκλειεται να υπαρχει η υποκρισία, δλδ μελη που παρουσιαζονται ως εαν να ζουν την τελεια ζωη (οπως λεει ο ΚΕΝΟ). Αυτο όμως δε σημαινει οτι οι αποψεις που λεγονται δεν ειναι υπευθυνες και υποβοηθητικές. Η συνθεση πολλων αποψεων σε καποιο θεμα στο χωρο αυτο, κυριως οταν τα μελη που ασχοληθηκαν μ αυτο εχουν, ειτε απο γνωση ειτε απο εμπειρια, αντιληψη των αναγκων του θεματοθετη και των διαστασεων του προβληματος του οδηγουν, μεσα απο τις συζητησεις μεταξυ των μελων αυτων, σε λογικη και τεκμηριωμενη καθοδηγηση του θεματοθετη και αυτη νομιζω ειναι η μεγαλη προσφορα του χωρου.
Η μακροχρόνια παρουσία στο χώρο αυτό προκαλει στο ατομο, παρα την ανωνυμια, αισθημα οικειοτητας κι αυτο ισως ωθει στην ταση του ατομου να παιρνα πλεον στους αλλους μια οσο το δυνατο καλύτερη εντυπωση για το ατομο του ασχετως αυτων που πραγματικα συμβαινουν στη ζωη του. Πρωτομπαινει εδω συνηθως λεγοντας το δικο του πονο, ανοιγοντας τα δικα του θεματα, ζητωντας βοηθεια. Η πρωτη του αυτη όμως παρουσια ειναι και το εναυσμα για να γνωρισει το χωρο και να αρχισει να ασχολειται μ αυτον. Με τον καιρο ερχεται η εξοικειωση. Καπου τα δικα του παυουν να αποτελουν τον πρωτο λογο της παρουσιας του και με τον καιρο αυτα χανονται απο το προσκηνιο της παρουσιας του. Τοτε καποιος τριτος σιγουρα διερωτατε αν το ατομο αυτο όντως ξεπερασε τα δικα του και συμβουλευει τωρα τους αλλους.γιάννης
27-09-2013, 11:15 #45
Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάω έτσι;
Είπα ότι ο φίλος μου (που είναι ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ) θα μπορούσε να απαντήσει σε κάποια θέματα γενικής φύσεως!! Όπως "Το 2ο ψυχωσικό επεισόδιο είναι δυνατότερο απο το πρώτο?" ή "Xanax και εξάρτηση" ξερω γω! Τέτοια θέματα με ιατρικές γνώσεις όπου μπορει να βοηθά!! Όχι να δίνει συμβουλές στον κάθε ξένο άγνωστο απελπισμένο Ολο κομπλεξ βλέπω ρε παιδιά μα την Παναγία!!!
Ψάχνεστε!! Είπα ότι ΔΕ ζήτησα κριτική!!! Γιατί μερικοί μου απάντησαν σα να ζητάω!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι γράφει ο άλλος πριν απαντήσετε!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ καλά!!
Οσο για την "πλειοψηφία" των threads, δε με απασχολεί, με απασχολούν αυτοί που έχουν ανάγκη πραγματικά. Απλό! Όλο να παρεξηγήστε να κοντράρετε κ να βγάζετε τ' αχτι σας ψάχνετε!
Εγώ εδώ ήρθα για καλό, με αγνές προθέσεις και με κάνετε να ερχομαι κάθε μέρα σε αντιπαράθεση. Τι να πω.. σε καλό μας.