EΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23
  1. #16
    Banned
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    σε 1 λιμνουλα!
    Posts
    14,042
    οταν λεω οτι θυσιαζεις πραγματα ενοω οτι αν θες να συνεχισεις υποχορεις δηλαδη θυσιαζεις επιθυμιες σου για να παρανινεις στη σχεση αλλιως αν δε τη θελεις τη παρατας και φευγεις ολοι νομιζω εχουν βρεθει σε αυτο το δηλιμα μενω η φευγω

  2. #17
    Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Αθήνα-Sirius+
    Posts
    54
    Μου ειναι λιγακι δυσκολο να καταλάβω γιατι η αγαπη ερχεται αφου περασει ο ερωτας. Δηλαδη ο ερωτας δεν περιεχει αγαπη? Προφανως σε καποιο ποσοστό, αλλα κυριως ειναι η εκπληξη που μας προκαλει ενας ανθρωπος στην αρχη και φευγει οταν γινει συνηθισμενη κατασταση για εμας...Αφου λοιπον φυγει εμφανιζεται η ωμη πραγματικότητα με σκοπο να αντιληφθουν εαν μπορουν να συνεχισουν την σχεση.
    Εαν λοιπον για καποιο λογο ειναι εξαρτηση ή οχι, θα το καταλαβεις απο τις αντιδρασεις σου, πχ αν σου ερχεται μια σκεψη που σου λεει, τι θα κανεις εαν χωρισεις και πότε θα βρω καποιον αλλον και αν θα ειναι αυτο που ψαχνω κλπ, κλπ..τοτε σημαίνει οτι εισαι μαζι του απο εξαρτηση γιατι φοβασε να αντιμετωπισεις τον επερχομενο χωρισμο..Ομως αν τον αγαπας πραγματικα, τοτε θα εισαι χαρουμενη γι'αυτο και θα εισαι μαζι του γιατι τον θελεις ουσιαστικα. Δεν ξερω εαν εγινα κατανοητος......Με αλλα λογια η αγαπη πρεπει να προερχεται απο την καρδια και οχι απο τον νου....
    Οσο αφορα αυτο που λες, οτι οταν αγαπας καποιον θελεις να τον βλεπεις ευτυχισμενο..ναι ειναι αληθεια ΑΛΛΑ μπορει να ειναι παράλληλα και μια μεγαλη παγίδα. Οι λογοι μπορεί να είναι πολλοί, πχ να θελει να περναει μονο το δικο του και να θελει εσυ να του λες συνεχεια ναι, ή μπορει να μην σε αγαπαει πραγματικα αλλα να ειναι μαζι σου γιατι του κανεις τα χατηρια. Εν ολιγης πρεπει να υπαρχει αμοιβαία κατανόηση και να φιλτραρεις το οτιδήποτε πριν δεχτεις μια ικανοποιηση του..Οποτε δεν κανεις παντα υποχωρησεις.
    Επισης δεν κατακρινεις ασπουμε αρνητικα- "εγωιστικα", δηλαδη οταν δεν σου αρεσει κάτι το συζητας μαζι του και βγαζεται ενα κοινο αποτέλεσμα. Βεβαίως και δεν πρεπει να μενεις στα λαθη του παρελθόντος, απλα να σου μένουν σαν εμπειρία που θα σε οφελησει στο μελλον και φυσικα η αγαπη πρεπει να φαινεται με πραξεις στην σχεση, οταν δεν γινεται αυτο μαλλον δεν υπαρχει αγαπη ή δεν ξερει πως να αγαπησει πρωτα τον εαυτο του ωστε να το δειξει επειτα στην συντροφο του.....
    IGNE NATURA RENOVATUR INTEGRA !!!!!

  3. #18
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    14
    Αυτή που αγαπώ
    μου είπε ότι με χρειάζεται.
    Γι΄ αυτό, προσέχω τον εαυτό μου
    βαδίζω με προφύλαξη
    και φοβάμαι κάθε στάλα βροχής
    μηδά και με σκοτώσει.
    Μπέρτολτ Μπρέχτ


    αυτό πιστεύω είναι αγάπη
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ

    Σε ό τι αισθάνεσαι
    Δώσε τη μικρότερη σημασία.

    Είπε ότι δεν μπορεί να ζήσει
    χωρίς εσένα. Υπολόγισε λοιπόν,
    Πως όταν τον ξαναδεις
    Θα σε θυμηθεί.

    Κάνε μου λοιπόν τη χάρη να μη μ' αγαπάς τόσο πολύ.

    Την τελευταία φορά που μ' αγάπησαν
    Δε μού'καναν όλο τόν καιρό την παραμικρή
    Φιλική χειρονομία

    Μπέρτολτ Μπρέχτ

    κι αυτό οτι δεν είναι

  4. #19
    Αγάπη= προσφορά των πάντων ανιδιοτελώς
    Έρωτας= προσφορά ιδιοτελής.

  5. #20
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    αθηνα
    Posts
    16,721
    Quote Originally Posted by ΝΙΚΙ View Post
    Eιμαι πολυ ευαισθητη δυστυχως!!!!!!Αυτο με χαντακωσε στην ζωη μου και γενικά με πατανε οι αλλοι!!
    Οταν δεν υπαρχουν ολα αυτα σε μια σχεση μπορει να χαρακτηριστει υγιης και να συνεχιστει;;;;
    Mπορει κ πολυ καλα μαλιστα , εκτος απο 'οταν αγαπας δεν κατακρινεις συνεχως αρνητικα τον αλλον , αλλα η σχεση δεν αποκλεει απο το καθενας να εχει ο καθενας τον χωρο του κ να κανει πραματα για τον εαυτο του . Στην ζωη μ , ειχα πολυ καλες σχεσεις , αλλα μερικες χαλασαν οταν αισθανθηκα την ' πιεση ' να εξαρταται καποιος 100% συναισθηματικα απο μενα ( πνιγομουνα ) .

  6. #21
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    ... Στην ζωη μ , ειχα πολυ καλες σχεσεις , αλλα μερικες χαλασαν οταν αισθανθηκα την ' πιεση ' να εξαρταται καποιος 100% συναισθηματικα απο μενα ( πνιγομουνα ) .
    Έχω την εντύπωση πως, όταν ο άλλος εξαρτάται 100% απο σένα, δύο είναι τα τινά. Ή δεν έχει ξεπεράσει τα 18 του χρόνια ακόμα, ή έχει κάποιο πρόβλημα. Αν λοιπόν υποθέσουμε πως η σχέση μεταξύ των δύο φύλων δεν πρόκειται παρά για συνένωση δύο ξεχωριστών μονάδων σε μία, για να είναι λειτουργική, -και όσο γίνεται "ιδανική" (αν και ιδανική σχέση δε νομίζω πως υπάρχει)- πρέπει πρώτα οι ΄δυο μονάδες να είναι υγιείς και λειτουργικές από μόνες τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το θέμα της εξάρτησης.
    Είναι σαν.. το φαγητό ένα πράγμα!! Αν πας να κάνεις ντοματοσαλάτα αλλά τα αγγουράκια σου είναι σάπια, όλη η σαλάτα πάει χαμένη. Θα αφήσουνε τα βρόμικα και άρρωστα ζουμάκια τους παντού..
    Βέβαια θα μου πεις.. Αν είναι έτσι τότε όσοι είμαστε "λιγότερο" λειτουργικές μονάδες τι...; Είμαστε καταδικασμένοι να έχουμε μη λειτουργικές σχέσεις ή καθόλου σχέσεις;
    Προσωπικά πιστεύω στην αυτοβελτίωση (πράγμα που δεν κάνουν τα αγγουράκια!!) οπότε ελπίζω!!!

    Και.. φίλε Macgyver... μην αφήνεις να σε πνίγουνε!! Να το λες νωρίς νωρίς, να κάνεις διάλογο, και όποια σ'αγαπά θα προσπαθήσει και θα καταφέρει το αντίθετο!!! Δηλαδή να είσαι ελεύθερος, μαζί της, και ευτυχής!!! (στο λέει επαγγελματίας "πνίχτρω", παθών-μαθών-αυτοβελτιομένη χιχιχι!!)

  7. #22
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    αθηνα
    Posts
    16,721
    Οταν λεω 100% , δεν το εννοω , βαλε ενα 80% για νασαι μεσα . Υπαρχει λογος που τους πρωτους 1-2 μηνες δεν λεω τι μαρεσει , ωστε να η αλλη να μην μου σερβιρει αυτο που της υπεδειξα , αλλα να ξεδιπλωσει τον πραματικο της χαρακτηρα , που ως γνωστον δεν αλλαζει . Οποτε δειξε μου ποια εισαι να σου πω αν μου κανεις . Εννοειται οτι κ εγω ειμαι εξ ισου εντιμος .Παρουσιαζω εξ αρχης τον πραματικο εαυτο μου. Αυτο που λες περι αυτοβελτιωσης , ισχυει αν εχεις το σθενος κ την θεληση ναλλαξεις ( μερικα ) πραματα .
    Last edited by Macgyver; 30-09-2013 at 09:54.

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Κάπου στην Αθήνα
    Posts
    527
    Πώς ξεχωρίζουμε την αγάπη από τη συνήθεια? Είναι απλό, ΝΙΚΙ. Θέσε στον εαυτό σου το δίλλημμα: Εστω οτι ο σύντροφός μου σήμερα μου ζητά να χωρίσουμε. Θα σκεφτώ (μετά το πρώτο σοκ, εννοείται) "δεν πειράζει, αν έτσι θα είναι ευτυχισμένος", ή "τι θα κάνω τώρα χωρίς αυτόν". Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για αγάπη. Στη δεύτερη για συνήθεια...:)

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. αγαπη
    By tomasliak in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 0
    Last Post: 16-05-2009, 23:57
  2. Αγάπη
    By Arsi in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 91
    Last Post: 30-04-2009, 19:41
  3. Eρωτας μεσο ιντερνετ
    By maria... in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 27
    Last Post: 15-08-2008, 09:56
  4. Αγάπη μου....
    By heaven in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 9
    Last Post: 13-10-2006, 01:44
  5. Αγάπη
    By anasia in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 0
    Last Post: 17-02-2006, 20:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •