Results 16 to 27 of 27
-
21-10-2007, 22:29 #16
Αλήθεια είναι δυνατόν απο τη στιγμή που κάποιος έχει ξεπεράσει το στάδιο της ψύχωσης και περνάει στο επόμενο στάδιο, να μπορεί να σκεφτεί λογικά αλλα να έχει ακόμα πρόβλημα με τις ideas of reference, και να περάσει και απο ένα στάδιο ΙΔΨ, να μπορέσει με τον χρόνο να ισσοροπίσει ακόμα καλύτερα? Κάπου διάβασα πως η βελτίωση έρχεται αλλά δεν υπάρχει ποτέ η πλήρης ίσωση με αυτό που θεωρείται κανονικό.
- 21-10-2007, 22:31 #17
Ίσως βέβαια και ο χαρακτήρας μας να είναι λίγο εκκεντρικός...
21-10-2007, 22:57 #18
Ναι εγω εχω πολλες φορες προβλημα με τις ideas of reference.Δηλαδη νοιωθω οτι καταναλωνω φαια ουσια σε κατι που αναγνωριζω οτι ειναι παραλογο ενω θα μπορουσα να σκεφτω κατι πιο εποικοδομητικο...αν μη τι αλλο να μη με ψυχοπλακωσει συναισθηματικα.
Ναι εχω βελτιωθει πολυ.
Πληρης ιωση...σιγουρα δεν μπορεις να γυρισεις στι παλιες εικονες του εαυτου σου γιατι καθε μερα υπαρχει ενας διαφορετικος Vince και keep_walking αλλα ναι δεν πιστευω στην πληρη ιωση...ακομα και αν ερχοταν δεν θα την καταλαβαιναμε γιατι παντα θα αντιμετωπιζουμε προβληματα οπως αλλωστε και οι \"νορμαλ\" συνανθρωποι μας.
Εχω καιρο που λεω απο τοτε που γραφτκα στο forum οτι ειμαι καλα...αλλα παει πανω απο χρονος και βλεπω ναι ημουν καλα τοτε αλλα μετα απο 4-5 μηνες ημουν καλυτερα...και τωρα βλεπω μπουρδες ημουν καλα τωρα ειμαι ακομα καλυτερα...και καθε μερα που περναει νοιωθω και καλυτερα.
Αναλογιζομαι το παρελθον μετα την εκδηλωση της ασθενειας και βλεπω ποσο δρομο εχω διανυσει και ειναι πραγματικα χιλιομετρα απο τοτε.
Αυτο που ειχα διαβασει καπου οτι για την σχιζοφρενεια ο χρονος ειναι συμμαχος μαλλον ισχυει τουλαχιστον ισχυει για μενα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
22-10-2007, 00:32 #19
Στη δική μου περίπτωση έχω βελτίωση σε μερικούς τομείς ενώ σε άλλους όπως στην επεξεργασία σκέψεων μπερδεύομαι. Σαφέστατα είμαι πάρα πολύ καλύτερα απο το χάλι που ήμουν όταν το πρωτοέπαθα. Δεν θα ήθελα με τίποτα να ξαναπάθω ψύχωση γι\'αυτό το λόγο και δεν τολμώ να κόψω τα φάρμακα.
Απο λειτουργικότητα έχω βελτιωθεί αλλα πολλές φορές βάζω παροπίδες για να μπορώ να λειτουργώ χωρίς ενοχλήσεις. Άκόμα βέβαια είμαι στην αρχή της ασθένειας, νομίζω πως ήδη έχω καταφέρει πολλά στο θέμα βελτίωση και είμαι αισιόδοξος πως θα τα πάω καλά στη συνέχεια.
Για όλους τους ανθρώπους που διαβάζουν τα ποστ μπορεί να μην καταλαβαινουν πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει κανείς μετά απο ένα ψυχωτικό επεισόδιο αλλα χαίρομαι που μπορούμε και ενημερώνουμε τον κόσμο ίσως για την πιο παρεξηγημένη ασθένεια.
15-01-2008, 17:43 #20
Πάντως πολύ δραματικά τα λέτε πιστεύω. Εδώ ακούω επειδή κάποιος νευριάζει στο δρόμο λόγω απερισκεψίας άλλων οδηγών, ή γιατί τσακώνεται με τη κοπέλα του μπορεί να έχει και πρόβλημα και να πρέπει να παίρνει χάπια. ΄Η όταν κάποιος έχει μία ψύχωση μπορεί να μην λειτουργεί λογικά, και με τη θεραπεία λειτουργεί λογικότερα. δηλαδή με αυτά που ακούω, κάθομαι και σκέφτομαι μήπως ο αδλεφός μου που είναι οξύθυμος, ή ο σύντροφός μου που νευριάζει κάποιες φορές αρκετά, και μάλιστα όταν οδηγεί, κλπ, ότι πρέπει να έχουν πρόβλημα.
Πιστεύω ότι το θέμα είναι οι χαρακτήρες των ανθρώπων που διαφέρουν.\'Αλλος είναι ήρεμος, άλλος οξύθυμος, άλλος κλείνεται στον εαυτό του εύκολα. Αλοίμονο αν θεωρούσαμε ότι είναι άρρωστοι.
Εγώ το έχω γράψει σε άλλο θέμα, είχα ψύχωση, η οποία εστιαζόταν στις φωνές που άκουγα συγκεκριμένων ανθρώπων, και όχι άλλων ανθρώπων, παρά μόνο αυτών με τους οποίους είχα πρόβλημα. Κατά την διάρκεια που συνέβη αυτό τα είχα 400. και τα λογικά μου τα είχα, και ενώ άκουγα τις φωνές αυτές λειτουργούσα με απόλυτη συνείδηση, πνευματική καθαρά δουλειά και η απόδοσή μου ήταν τέλεια. Δεν αφηνα τις φωνές να με καταβάλλουν και να με εμποδίζουν. Ακόμα και όταν αισθανόμουν κόπωση από τα ρισπεντάλ που έπερνα, δεν έδινα σημασία, και εκπλήρωνα όλες μου τις υποχρεώσεις μου με απόλυτη ζωντάνια. Μέχρι και μετακόμιση μόνη μου έκανα, με πολύ μεγάλη ζωντάνια.
Ηταν ενα επεισόδιο, πάει πέρασε. Αν το σκέφτεσαι ποτέ δεν θα περάσει βέβαια. Εντοπίζεις την αιτία που σου συνέβη και αντιμετωπίζεις την αιτία ώστε να μην ξανασυμβεί. Σκέφτεσαι πιο ρεαλιστικά, νομίζω ότι μαθαίνεις κιόλας μετά από αυτήν την άσχημη εμπειρία να δείς τα γεγονότα που σου συμβαίνουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Δεν πιστεύω ότι δεν θεραπεύεται αυτό που σας συνέβη και ότι θα πρέπει να πίνετε σε συνεχή βάση χάπια ώστε να νοιώθετε καλά. Πιστεύω ότι η δύναμη του μυαλού αντιμετπίζει πολλές δυσκολίες. Ολα είναι θέμα εγκεφάλου. Συζητάς με τον εαυτό σου, συνειδητοποιείς τι σου συνέβη και τι δεν πρέπει να κάνεις ώστε να μην σου ξανασυμβεί, και τελειώνει το θέμα.
Στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, βλέπω πολλές περίεργες συμπεριφορές και καταλαβαίνω, ότι είμαι νορμάλ τελικά εγώ. Εδώ ισχύει και αυτό που λένε, κοίτα να δεις τι περνάνε οι άνθρωποι για να καταλάβεις ότι δεν έχεις τελικά κανένα πρόβλημα ή είναι μηδαμινό το πρόβλημα που μπορεί να συμβαίνει και που συμβαίνει στον κάθε άνθρωπο σε κάποια στιγμή του και που μπορεί να μην το έχει καταλάβει.
τώρα οι ορολογίες ideas of reference και ΙΔΨ, ούτε που ξέρω τι σημαίνουν, όπως δεν ήξερα ότι και οι φωνές που άκουγα ονομαζόταν ψύχωση, αφού εγώ πήγα αρχικά σε ωρυλά για να δω τι είναι αυτό που που συμβαίνει.
Από την στιγμή, που εκφράζεστε εδώ με μεγάλη σαφήνεια και συγκροτημένη σκέψη, μια χαρά είστε. Φανταστείτε άλλους ανθρώπους που έχουν ανίατες ασθένειες κλπ. Μια χαρά είμαστε όλοια.
ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα. Πιατεύω να μην πάρετε στραβά τις απόψεις μου.
15-01-2008, 18:10 #21
και να συμπληρώσω πως το ξεπέρασα και πιστεύω ότι δεν θα μου ξανασυμβεί. Με τους ανθρώπους που είχα πρόβλημα και άκουγα τις φωνές τους στο μυαλό μου, προσπάθησα να τα βρω μαζί τους. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό όταν συνάντησα αυτήν που μου έκανε κακό, ώστε να την ακούω στο μυαλό μου, όταν την είδα, άρχισα να τρέμω. Πήγε να μου μιλήσει και της λέω δεν μπορώ να σου μιλήσω. Σιγά σιγά έπεισα τον εαυτό μου ότι πρέπει να τη κοιτάω στα μάτια και να μην φοβάμαι τίποτα. Ετσι τα κατάφερα. Τώρα μιλάω μαζί της, λες και δεν συνέβη τίποτα. και έτσι πιστεύω η πηγή του κακού που μου δημιούργησε ότι έπαθα, τη κοίταξα στα μάτια και απέβαλα ότι αισθανόμουν γιαυτήν. την συγχώρεσα με άλλα λόγια.
15-01-2008, 18:48 #22
Και να ξανασυμβεί δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Παίρνουμε την αγωγή για λίγες βδομάδες και τέλος. Μόνο που πρέπει να το καταλάβεις ότι σου ρχεται.
16-01-2008, 09:36 #23
@linia
Νομίζω πολλοί έχουν συνέλθει πλήρως από ένα \"απλό\" ψυχωτικό επεισόδιο, αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε μια χρόνια κατάσταση, μη ανατάξιμη και μάλλον θα είμαστε υπό φαρμακευτική αγωγή εφ\' όρου ζωής.
Αλλά είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις.
18-01-2008, 15:33 #24
δηλαδή τι ειναι αυτό που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. τι είναι αυτό που αισθάνεσαι. εγω είπα τι είχα. πέσμου εσύ για να προβληματιστώ και να σου πω τη σκέψη μου. Μόνο η ανίατη ασθένεια είναι επικίνδυνη. Οι άλλες που έχουν σχέση με την ψυχολογία του ανθρώπου μπορεί με αγάπη και ενδιαφέρον και θέληση και καλλιέργεια του μυαλού να ξεπεραστεί.
φιλιά.
18-01-2008, 15:39 #25
kipako moy.. τι δουλεια κανεισ?
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
18-01-2008, 16:09 #26
Ζιγκολο:P
Πλακα κανω αυτο το κανω σαν δευτερη δουλεια:D
Βασικα δουλεια γραφειου...
Linia αν κατι οφειλετε σε βιολογικους παραγοντες δηλαδη ο εγκεφαλος σου δινει λαθος σηματα δεν διορθωνεται χωρις φαρμακευτικη αγωγη.
Δεν οριζουμε εμεις τον εγκεφαλο μας...ειμαστε ο εγκεφαλος μας....σε γενικες γραμμες και υπεραπλουστευμενα.
Αν μη τι αλλο ελπιζω να εχεις δικιο και μου αρεσουν και μενα αυτα που γραφεις.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
19-01-2008, 13:11 #27
KEEP φαρμακευτική αγωγή πήρα για 7 με 8 μήνες. το γράφω και πιο πάνω. Δεν θεωρώ όμως ότι έπρεπε να την παίρνω συνέχεια, αφού μου στάματησαν οι φωνές που άκουγα. Ολα αυτά που γράφω, αφορούν τι πρέπει να κάνει κανείς για να μην αφήσει να ξανασυμβεί. Να εντοπίσει πρώτα απ όλα την αιτία που συνέβη. Εγώ την αιτία την ξέρω και την έχω γράψει. υπερβολική φοβία από κάποιους ανθρώπους. Θυμάμαι, ότι ξύπνησα-μεσημέρι ήταν- από ένα όνειρο που υπέφερα και έπρεπε να ξυπνήσω για να σταματήσει αυτό που έβλεπα, (αυτά τα άτομα που φοβόμουν να προσπαθούν να μου βάλουν κάτι στο κεφάλι μου σε ένα χειρουργείο). Καθώς ξύπνησα τους άκουγα λοιπόν στο μυαλό μου. Ισως είναι περίεργα, αλλά έτσι μου συνέβη.
Ποντικάκια
25-07-2025, 11:40 in Με καφέ και συμπάθεια....