Θηλασμός 8χρονης - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 54
  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Θεσ/νικη
    Posts
    2,195
    καταρχην το υψηλο IQ δεν ειναι ουτοποιια,ισα ισα,ειναι σαν να βρισκεσαι μονος-μονη χωρις να καταλαβαινει κανενας αλλος για τι πραγμα μιλας.σαν να βρισκεσαι εξω απο το \"κοπαδι\".Αλλα βρε παιδια,αν θηλαζει μεχρι τα 8 γιατι οχι μεχρι τα 18.\"ελα μανα ηρθα για ενα ροφημα\".

  2. #17
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by Empneustns



    Αλλα βρε παιδια,αν θηλαζει μεχρι τα 8 γιατι οχι μεχρι τα 18.\"ελα μανα ηρθα για ενα ροφημα\".

    Δεν εχει τετοια αναγκη, παει στη γκομενα του, μελλουσα γυναικα του.
    Και ο θηλασμος συνεχιζεται επ\' απειρον....

  3. #18
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    13
    Για να ξέρουμε τι λέμε κι όχι απλώς να λέμε λόγια όποιος θέλει να μάθει πραγματικά για το θηλασμό μπορεί να πάει στην παγκόσμια οργάνωση της LLL που υπάρχει εδώ και 55 χρόνια και συμβουλεύει παγκόσμιους οργανισμούς στο θέμα του θηλασμού όπως ο ΠΟΥ.

    Δεν έχει αποδειχτεί ποτέ και με κανένα τρόπο ότι ο παρατεταμένος θηλασμός κάνει κακό στο παιδί.

    Σίγουρα το να θηλάζει ένα παιδί στα 8 του χρόνια είναι μια σχετικά ακραία περίπτωση. Πιθανότατα επειδή τα παιδιά προχωράνε σε στάδια δίνοντας τους ενθάρρυνση και όρια (εντος των αναγκων τους όμως) θα είχε σταματήσει αρκετά πριν. Μάλλον επιμένει η μητέρα και του προσφέρει το στήθος παρά το παιδί το έχει ανάγκη θα έλεγα.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η μητέρα κι όχι το παιδί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μιλάω ως μαμά που θηλάζει την κόρη της , έχω πάει σε συναντήσεις του συνδέσμου εδώ και 5 χρόνια και έχω διαβάσει αρκετά πάνω στο θέμα.

    Οσο για το όφελος του μητρικού γάλακτος δεν τίθεται θέμα ότι είναι σαφώς καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο! Για όλα όσα λέω υπάρχουν έρευνες για οποιον θελει να ψάξει στη σελίδα της La Leche League (LLL).

    Eπίσης μια μητέρα παράγει γάλα για όσο υπάρχει προσφορά και ζήτηση (δηλαδή θηλασμός) από το παιδί.
    Το ότι μαμάδες δεν εχουν γάλα μετά από ένα μήνα ή δυο είναι πρόβλημα που προέρχεται συνήθως από την τεράστια παραπληροφόρηση που δίνουν οι γιατροί κάθε ειδικότητας.

    Οσο για το \"θηλασμό\" στην γυναίκα ή τον \"γκόμενα\" μην το γελάς καθόλου. Ουσιαστικά παραπέμπει στο υποσυνείδητο σε άλλες ανάγκες τις οποίες και ικανοποιεί έμμεσα.;)

  4. #19
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by VasoZ


    Δεν έχει αποδειχτεί ποτέ και με κανένα τρόπο ότι ο παρατεταμένος θηλασμός κάνει κακό στο παιδί.


    αυτο που λεμε περι απογαλακτισμου, τι εννοουμε?

  5. #20
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    13
    Krino δεν καταλαβαίνω ποιά ακριβώς είναι η ερώτησή σου.

    Τον απογαλακτισμό τον κάνει έτσι κι αλλιώς το παιδί από μόνο του και σταδιακά. Σάυτό υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα ποικιλίας. Υπάρχουν παιδάκια που τον προχωράνε μόνα τους χωρίς η μαμά να βοηθήσει καθόλου. Υπάρχουν παιδάκια που χρειάζονται τρικ και βοήθεια από τη μαμά αλλά υπάρχουν και παιδάκια που αργούν πιο πολύ.

    Εαν είμαστε στην περίπτωση που ένα παιδάκι αργεί ηλικιακά πρέπει να το βοηθήσει και η μαμά΄του να γίνει ομαλά και χωρίς το παιδί να νιώσει εγκατάληψη και απόρριψη.
    Εαν η μαμά με το παραμικρό επιμένει να υποκαθιστά την παραμικρή αντίδρασή της με το θηλασμό ε τότε το πρόβλημα το έχει κυρίως η μαμά που δεν μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της σχέσης με το παιδί της. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δημιουργείς πρόβλημα στο παιδί εξάρτησης ας πούμε.

    Η ανεξαρτητοποίηση του παιδιού εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες εκτός του θηλασμού. Τα κύρια αίτια είναι αλλού αν ένα παιδί δεν λειτουργεί αυτόβουλα.

  6. #21
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Εσυ μεχρι ποια ηλικια θεωρεις οτι ενα παιδι πρεπει να θηλαζει???

  7. #22
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    13
    Δεν έχω ένα όριο μέσα στο μυαλό μου όπου από εκεί και μετά βάζω την ταμπέλα είναι πρόβλημα ή πριν από αυτό ότι δεν είναι πρόβλημα. Γιατί δεν υπάρχει γενικά πρόβλημα στο θηλασμό. Πρόβλημα υπάρχει, αν και μόνο αν, η μαμά έχει υποκαταστήσει άλλα συναισθήματα και εφόδια που πρέπει να παίρνει το παιδί.

    Δηλαδή αν αυτή η μαμά στο βίντεο ή όποια άλλη δεν έχει σημασία, το θηλάζει για 5 λεπτά 1 φορά τη μέρα το κάνει προβληματικό το παιδί;Ε φυσικά και όχι.

    Μόνο αν δω από κοντά και ξέρω σε τι συνθήκες ζει και τι γίνεται σε ένα ζευγάρι θηλασμού όπως λέμε στο σύνδεσμο (κάθε ζεύγος μάνας-παιδιού) και δω κάτι από όσα λέω παραπάνω τότε ίσως δω πρόβλημα.
    Οπως είπα τόσα χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες και δεν έχει αποδειχτεί τίποτα. Κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική όταν ξεφεύγει το συνηθισμένο,αλλά αν δεν την δεις από μέσα δεν ξέρεις αν ειναι προβληματική για κάποιον ή όχι.
    Οτιδήποτε λέμε για μια σχέση απέξω χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται μέσα είναι αμπελοφιλοσοφίες κατά τη γνώμη μου και εντελώς επιφανειακό. Για όλα τα πράγματα κι όχι μόνο για το θηλασμό.

    Εαν δεν είμαστε μέσα σε μια σχέση όποια και να είναι αυτή δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι υγιής ή όχι. Ότι κι αν λέει κι ο Θεός ο ίδιος. Ετσι το βλέπω εγώ.

    Προσωπικά θηλάζω ένα κορίτσι 3,5 χρόνων, είναι από τα παιδιά υψηλών αναγκών όπως τα λέμε. Την βοηθάω να απογαλακτίσει σιγά σιγά και σταδιακά χωρίς πίεση μεγάλη.
    Γιατί να μην την θηλάσω δηλαδή; Γιατί είναι πιο λογικό να της δίνω το έτοιμο γάλα της Δελτα και να φουντώνει κι από την αλλεργία στο αγελαδινό γάλα; Από το σύνδεσμο έμαθα πάρα πολλά για το θηλασμό, για τα παιδιά αλλά και για μένα σαν άνθρωπο.

    Εαν θελεις να μάθεις περισσότερα μπορείς να το ψάξεις λίγο για να δεις αυτά που σου λέω.;):)

  8. #23
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Planet Love
    Posts
    25,330
    Originally posted by VasoZ
    ...... Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δημιουργείς πρόβλημα στο παιδί εξάρτησης ας πούμε.

    Η ανεξαρτητοποίηση του παιδιού εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες εκτός του θηλασμού. Τα κύρια αίτια είναι αλλού αν ένα παιδί δεν λειτουργεί αυτόβουλα.
    τα ΚΥΡΙΑ αιτια μπορει να ειναι οντως αλλου, αλλα που ξερεις οτι δεν του δημιουργειται σχεση εξαρτησης ΚΑΙ με τον θηλασμο περαν των αλλων?
    για το δικο μου το μυαλο ειναι απλα αυτονοητο οτι μια τοσο στενη σωματικη σχεση μητερας-παιδιου, καλλιεργει μια τεραστια σχεση εξαρτησης.....νομιζετε οτι χρειαζομαστε ερευνες για να το δουμε?

  9. #24
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by VasoZ
    Δεν έχω ένα όριο μέσα στο μυαλό μου

    δηλαδη μπορει να συνεχιζεις να θηλαζει αν αυτο ζητηθει, μεχρι να παει δεκα χρονων το παιδι σου???

  10. #25
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    13
    τα ΚΥΡΙΑ αιτια μπορει να ειναι οντως αλλου, αλλα που ξερεις οτι δεν του δημιουργειται σχεση εξαρτησης ΚΑΙ με τον θηλασμο περαν των αλλων?
    για το δικο μου το μυαλο ειναι απλα αυτονοητο οτι μια τοσο στενη σωματικη σχεση μητερας-παιδιου, καλλιεργει μια τεραστια σχεση εξαρτησης.....νομιζετε οτι χρειαζομαστε ερευνες για να το δουμε? [/quote]

    Οπως είπες είναι αυτονόητο για το δικό σου μυαλό. Την οποία ιδέα έχουμε την αποκτήσαμε από κάπου. Από πού;Πρέπει να το ψάχνουμε αν θέλουμε να αναθεωρούμε απόψεις.
    Επίσης όπως είπα και παραπάνω, άλλο να θηλάζει ένα παιδάκι συνεχώς κι άλλο για κάποιο λόγο να θηλάζει μία φορά για 2 λεπτά για παρηγοριά ας πούμε. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

    Μπορούμε να ξέρουμε τι σχέση υπάρχει μεταξύ μάνας παιδιού χωρίς να δούμε από κοντά τι γίνεται; Και μάλιστα να δουν αυτή τη σχέση επαγγελματίες σύμβουλοι θηλασμού ή σύμβουλοι θηλασμού που έχουν διαβάσει πιο πολύ και έχουν τεράστιο υπόβαθρο πίσω τους; Δε νομίζω!

    Φυσικά και χρειαζόμαστε υποδείξεις και συμβουλές για το τι έχει βρεθεί ανθρωπολογικά. Εαν λάβουμε υπόψιν τι θεωρείται αυτονόητο για το μέσο άνθρωπο θα έλεγα ότι θεωρείται αυτονόητο να δίνουμε βιομηχανοποιημένο γάλα που το βαφτίζουμε αγελαδινό, να εκτοξεύονται οι αλλεργίες στα ύψη και το μωρό να σταματά να χρειάζεται την αγκαλιά και το γάλα της μαμάς του μόλις φθάσει τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του!Μετά ξαφνικά θεωρείται μεγάλο.


    Όσο για το δικό μου παιδί δεν ανησυχώ μιας και ξέρω τη σχέση που έχω μαζί του και το τι γίνεται εδώ. Δεν ανησυχώ γιατί δε θα ζητηθεί να θηλάζει μέχρι 10 χρονών. Πολύ απλά υποκαθιστώ αργά και σταδιακά τις ανάγκες για θηλασμό με άλλες δραστηριότητες ή αντιδράσεις. Έχει περιοριστεί ήδη στις φορές που ο μεγαλύτερος γιος μου πίνει το γάλα του στο ποτήρι μέσα στη μέρα.
    Εαν δεν θήλαζα την κόρη μου όσο τη θηλάζω θα τρέχαμε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο από το αλλεργικό πρόβλημα που έχει και θα αναρωτιόμασταν γιατί το παιδί έχει αυτά που έχει. Εδώ τώρα και μου κάνει έκζεμα που και πού όχι να της έδινα και βιομηχανοποιημένο γάλα.


    Οπότε είναι θέμα χρόνου και πόσο μπορούμε να πιεστούμε και οι δυο μας για να σταματήσουμε το θηλασμό.
    Έτσι κι αλλιώς( και ορμονικά) σταδιακά και η ίδια η μητέρα δεν θέλει να θηλάσει άλλο όπως γίνεται και σε όλα τα ζώα.

    Κι εγώ πριν χρόνια είχα τις απόψεις που έχετε και έλεγα τα ίδια που λέτε. Έψαξα όμως, έμαθα, έγινα μητέρα δυο παιδιών. Όλα αυτά αναθεώρησαν τις απόψεις μου για πάρα πολλά πράγματα που τα θεωρούσα αυτονόητα στο μυαλό μου όμως δεν είχα πραγματικά επιχειρήματα να τα υποστηρίξω.

    Υπάρχει μαμά μέσα στο σύνδεσμο που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το παιδί της και δεν κάνει τίποτα άλλο παρά είναι με το παιδί όλη μέρα. Έχει αφήσει όλα τα άλλα ακόμη και τον άντρα της. Ε αυτή η μαμά έχει πρόβλημα.
    Πιθανότατα να κάνει και το παιδί της προσκολλημένο όχι επειδή θα το θηλάζει αλλά επειδή δε θα του επιτρέπει να κάνει και πολλά άλλα πράγματα αφού δεν το αφήνει να κάνει και κάτι μόνο του. (υπόθεση δική μου είναι αυτό.... γιατί είμαι απέξω και δεν ξέρω τι γίνεται στη ζωή τους.)
    Ε δε θα φταίει ο θηλασμός γιαυτό αλλά το κόλλημα που έχει η μαμά στο κεφάλι της.

    Ο θηλασμός είναι ένα μέσο να δίνουμε πράγματα στο παιδί το οποίο το χρησιμοποιούμε ανάλογα πώς θέλουμε ,για όσο θέλουμε (εμείς και το παιδί) και τις συνθήκες της οικογένειας.

    Υπάρχουν παιδάκια που απογαλακτίζουν μόνα τους στον 1 χρόνο.
    Εαν δεν θέλει το θηλασμό η μαμά ή το παιδί δεν συνεχίζεται. Είναι απλό. Είναι μια μορφή σχέσης μάνας -παιδιού και αλλάζει η μορφή όταν οι ανάγκες το απαιτούν.

    Εαν μια μαμά δεν θέλει να θηλάσει ούτε 2 μήνες για διάφορους λόγους ,εφόσον την ενημερώσουμε σωστά πρώτα, θα τη βοηθήσουμε να θηλάσει για 2 μήνες και να απογαλακτίσει ομαλά το μωράκι της χωρίς να είναι επώδυνο για την ίδια και κυρίως για το παιδί.

    Τα όρια μπορεί να τα βάλει ο καθένας στην οικογένειά του που ξέρει από μέσα τι γίνεται αρκεί να ξέρει τι κάνει και γιατί το κάνει,τεκμηριωμένα εννοώ και με σωστή πληροφόρηση.
    Να μην το κάνει γιατί το λέει ο παιδίατρος, η γιαγιά, η φίλη ή οποιοσδήποτε άλλος. Δεν υπάρχει κάποιος στη ζωή μου που να τον θεωρώ αυθεντία. Κι αυτό για μένα ισχύει για όλα.

    Με την ίδια ακριβώς λογική εκεί που οι συμβατικοί γιατροί μου έλεγαν για το γιο μου να κάνει εγχείρηση στο λαιμό και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο έψαξα βρήκα την ομοιοπαθητική και το παιδί σε ένα χρόνο είναι αγνώριστο σε υγεία.;)
    Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και δεν πήρε ούτε μία αντιβίωση ενώ μέχρι πέρσυ του έδιναν δεκαήμερα ολόκληρα και απανωτά και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.

    Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα για μένα,το οποίο δεν είναι τεκμηριωμένο και το οποίο να θεωρώ αυτονόητο.

  11. #26
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by VasoZ



    Όσο για το δικό μου παιδί δεν ανησυχώ μιας και ξέρω τη σχέση που έχω μαζί του και το τι γίνεται εδώ. Δεν ανησυχώ γιατί δε θα ζητηθεί να θηλάζει μέχρι 10 χρονών.

    Σε περιπτωση που ζητηθει οταν φτασει κοντα στα δεκα του χρονια, να υποθεσω οτι θα ανησυχησεις???
    Οι ερωτησεις οπως καταλαβαινεις υποθετικες....

  12. #27
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5,668
    Originally posted by VasoZ

    Επίσης όπως είπα και παραπάνω, άλλο να θηλάζει ένα παιδάκι συνεχώς κι άλλο για κάποιο λόγο να θηλάζει μία φορά για 2 λεπτά για παρηγοριά ας πούμε. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!
    τί εννοεις \"για παρηγορια\"?

    παραπανω επισης γραφεις πώς δεν υπάρχει οριο κ πώς σιγα σιγα θα απογαλακτιστει...που το βασιζεις αυτο? κ πώς πιστεύεις πως θα γινει ο απογαλακτισμος?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

  13. #28
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    13
    Sofia eχω γράψει σε γενικές γραμμές ποια είναι η ιδέα του απογαλακτισμού και τι κάνουμε στην πράξη.
    Ηδη βρίσκεται σε φάση απογαλακτισμού ο οποίος γίνεται σταδιακά μειώνοντας τον αριθμό, την διάρκεια και το λόγο για τον οποίο θηλάζει. \"Παρηγοριά\" εννοώ ότι όπως είναι γνωστό ένα παιδάκι θηλάζει γιατί καλύπτει ανάγκες τροφής,ασφάλειας,αγάπης,πα� �ηγοριάς όταν πονάει ψυχικά ή σωματικά. Φυσικά μεγαλώνοντας ένα παιδί καλύπτει πιο πολύ ανάγκες ψυχικές παρά σωματικές.
    Οταν ένα παιδί σταματήσει να θηλάζει τελείως τότε λέμε ότι απογαλάκτισε. Η φάση του απογαλακτισμού μπορεί να κρατήσει λίγες μέρες αλλά και πολύ καιρό.

    Φυσικά και δεν θα μπω στην λογική να περιγράψω και να παραθέτω εδώ με άπειρα ποστ και κείμενα για να μεταφέρω ότι λέει τεκμηριωμένα ο παγκόσμιος σύνδεσμος θηλασμού LLL. Ούτε θα αρχίζω να παραθέτω τι ακριβώς κάνω στην προσωπική μου ζωή σε κάθε περίπτωση με τη μικρή για να μην τη θηλάσω. Βαριέμαι αφάνταστα να γράφω τόσα γιατί είμαι admin σε άλλο φόρουμ.:cool: (Τυχαία βρήκα το φόρουμ και το θέμα)

    Όποιος επιθυμεί να μάθει πάρα πολλά ας μπει στη σελίδα:
    http://www.llli.org/.

    Εκεί θα βρει άπειρο υλικό να δει τις προτάσεις του συνδέσμου. Υπάρχει και παράρτημα στην Ελλάδα και ιστοσελίδα όπου μπορείτε να δείτε ελάχιστα όμως στα ελληνικά σε σχέση με το άπειρο υλικό που υπάρχει στα αγγλικά στην επίσημη σελίδα του συνδέσμου.

    Η λογική πάντως του απογαλακτισμού που προτείνεται από το σύνδεσμο είναι αυτή που ανέφερα πιο πάνω και την ασπάζομαι και προσωπικά.

    Επίσης Krino δεν θα σου απαντήσω σε υποθετικές (έως και εριστικές)ερωτήσεις.
    Ακόμη και στην απλή υποθετική ερώτηση \"αν είχα ροδάκια τι θα ήμουν;\" υπάρχουν πάρα πολλές απαντήσεις.:)
    Δεν έχει νόημα να απαντάμε σε ερωτήσεις υποθετικές. Είναι σαν να ρωτάω τον άντρα μου αν θα με αγαπάει μετά από 10 χρόνια. Και που ξέρω τι θα μεσολαβήσει και πώς θα είμαστε μετά από 10 χρόνια;

    Σου λέω πάντως ότι υπάρχουν ασυνήθιστες περιπτώσεις σαν αυτή που έχει το θέμα και θα πρέπει να τις δούνε από κοντά κάποιοι άνθρωποι σχετικοί με το θηλασμό για να δούνε τι γίνεται και αυτή η μητέρα δεν έχει βρει άλλους τρόπους για να δώσει στο παιδί της όλα όσα πρέπει.

    Ο γιος μου 5,5 χρόνων τώρα άργησε περισσότερο να γίνει πιο ανεξάρτητος από ότι η κόρη μου 3,5 χρόνων. Το γιο μου τον θήλασα λόγω παραπληροφόρησης που με οδήγησε στον βίαιο και απότομο απογαλακτισμό μόλις 40 μέρες. Την κόρη μου τη θηλάζω ακόμη έστω αυτές τις 2-3 φορές τη μέρα. Το παράδειγμα το βλέπω μέσα στο σπίτι μου και στα παιδιά μου.
    Αν θήλαζα το γιο μου θα έλεγαν όλοι ότι φταίει ο θηλασμός κι όχι ότι είναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Αυτό γίνεται κάθε μέρα σε άπειρα πράγματα εδώ στην Ελλάδα. Για ότι δεν γίνεται σωστά εαν η μαμά θηλάζει φταίει ο θηλασμός. Και τις χειρότερες μπαρούφες τις λένε και άνθρωποι επιστήμονες που έπρεπε να γνωρίζουν αλλά φυσικά δεν ενδιαφέρονται να μάθουν γιατί το έτοιμο γάλα μας δίνει και μίζες...

    Και για να μην νομίζετε ότι είμαι καμιά που δεν ξέρει τι της γίνεται και ζει πίσω από τα πρόβατα που λέμε σας λέω ότι είμαι χημικός, ο άντρας μου μαθηματικός και διαβάζουμε και πολύ παιδαγωγική που σημαίνει ότι έχουμε και μια ιδέα σχετική παραπάνω στα παιδιά. Δεν κάνουμε δουλειές άσχετες ή μου έκανε κάποιος πλύση εγκεφάλου.:D:cool:

  14. #29
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    13
    Επίσης να συμπληρώσω ότι ο ΠΟΥ προτείνει τα 2 χρόνια θηλασμού απαραιτήτως κι όχι τους 6 μήνες ή το πολύ το χρόνο που λένε οι τριτοκοσμικοί παιδιάτροι και γυναικολόγοι στην Ελλάδα.

    Είμαστε πολύ πίσω παιδιά σε πάρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα.

  15. #30
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5,668
    VasoZ,

    δεν ξερω γιατι αναφερεις την μορφωση σας, σαν αποδειξη ανθρωπου που μπορει να κρινει καλυτερα?να εχει πιο ανοιχτο μυαλο ισως? απλα το τονιζω γιατι πιστεύω πώς τετοιου ειδους στεγανα, μπορει να ειναι παραπλανητικα.

    Σε οτι αφορα τωρα το θεμα του Θηλασμου λες :\"Παρηγοριά\"εννοώ ότι όπως είναι γνωστό ένα παιδάκι θηλάζει γιατί καλύπτει ανάγκες τροφής,ασφάλειας,αγάπης,πα� �ηγοριάς όταν πονάει ψυχικά ή σωματικά. Φυσικά μεγαλώνοντας ένα παιδί καλύπτει πιο πολύ ανάγκες ψυχικές παρά σωματικές.\" Δεν διαφωνω: πανω σ αυτο μαλιστα αναρωτήθηκα πώς μπορει να συνδεθει στο μυαλο του παιδιου σας η μητρικη αγαπη, η ασφαλεια, η ανακουφιση του οποιου πονου με τον θηλασμο κ την ολη διαδικασια.

    Κ ποσο διαφοροποιεται η ολη διαδικασια στο μυαλο του παιδιου οταν γινεται σε ηλικιες οπως των 4 ή 5 ετων. Ψυχολογικα δλδ ολο αυτο εχετε σκεφτει πώς μπορει να επιδρα στο παιδι?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •