Results 31 to 45 of 54
Thread: Θηλασμός 8χρονης
-
27-04-2009, 12:44 #31
Originally posted by VasoZ
Επίσης Krino δεν θα σου απαντήσω σε υποθετικές (έως και εριστικές)ερωτήσεις.
δεν νομιζω οτι εχει νοημα να συζητησουμε περαιτερω.
Εχεις εξαλλου διαμορφωσει την αποψη σου και εχεις καταληξει.
Χωρις να το εχω ψαξει ιδιαιτερα,
θεωρω ενα +- στενο οριο των δυο ετων για το παιδι, ειναι αρκετο για να σταματησει να θηλαζει.
Απο κει και περα ο καθενας εχει τις αποψεις του και εφαρμαζει οτι τακτικες νομιζει για το παιδι του, με οτι θετικο η αρνητικο αυτο μπορει να σημαινει.
- 27-04-2009, 13:03 #32
Οσο για το \"θηλασμό\" στην γυναίκα ή τον \"γκόμενα\" μην το γελάς καθόλου. Ουσιαστικά παραπέμπει στο υποσυνείδητο σε άλλες ανάγκες τις οποίες και ικανοποιεί έμμεσα.;)πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
27-04-2009, 13:11 #33
Εαν η μαμά με το παραμικρό επιμένει να υποκαθιστά την παραμικρή αντίδρασή της με το θηλασμό ε τότε το πρόβλημα το έχει κυρίως η μαμά που δεν μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της σχέσης με το παιδί της. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δημιουργείς πρόβλημα στο παιδί εξάρτησης ας πούμε.
το προβλημα ομως της μαμας, ειναι αδυνατον να μην επηρεαζει με καποιο τροπο το παιδι της...Τωρα το αν ειναι προβλημα κ τί προεκτασεις εχει για το παιδι κ την προσωπικοτητα, προσωπικα το βλεπω σοβαρο. Αν υποτιμαται, τοτε σαφως κ θα υπάρχουν λογοι γι αυτο.
Η ανεξαρτητοποίηση του παιδιού εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες εκτός του θηλασμού. Τα κύρια αίτια είναι αλλού αν ένα παιδί δεν λειτουργεί αυτόβουλα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
27-04-2009, 13:25 #34
VasoZ δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι το μητρικό γάλα είναι ανώτερο του ξένου, αλλά η διαδικασία του θηλασμού από το στήθος της μητέρας, είναι μια μορφή αλληλεπίδρασης που σχετίζεται όχι μόνο με τις ανάγκες αλλά και με τις αναπτυξιακές ικανότητες του παιδιού. Τα +- δύο χρόνια είναι ένα όριο που συμβαδίζει με αυτές τις ανάγκες και ικανότητες, σωματικά, συναισθηματικά, γνωστικά, κοινωνικά.
Από εκεί και πέρα, το ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι είναι επιβλαβής ο παρατεταμένος θηλασμός δεν μου λέει τίποτα, καθώς δεν βλέπω πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει στο πλαίσιο μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, ώστε να θεωρήσω ότι έχω αντιπροσωπευτικό δείγμα για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Υπάρχουν μήπως αντίστοιχες έρευνες για τα οφέλη του? Και δεν μιλώ για την ποιότητα του γάλακτος, αλλά για τη διαδικασία καθεαυτή.
Εξάλλου όπως λες ότι αν θήλαζες το γιο σου, ίσως όλοι θα απέδιδαν την αδυναμία του να ανεξαρτητοποιηθεί στο θηλασμό, εξίσου εσφαλμένο είναι να αποδίδουμε τις όποιες δυνατότητες ενός παιδιού στο γεγονός ότι θηλάζει.
27-04-2009, 13:41 #35
Εγραψα για ποιο ακριβώς το λόγο αναφέρω τι δουλειές κάνουμε.
27-04-2009, 14:16 #36
Originally posted by marina38
Εξάλλου όπως λες ότι αν θήλαζες το γιο σου, ίσως όλοι θα απέδιδαν την αδυναμία του να ανεξαρτητοποιηθεί στο θηλασμό, εξίσου εσφαλμένο είναι να αποδίδουμε τις όποιες δυνατότητες ενός παιδιού στο γεγονός ότι θηλάζει.
αρχιζω και εχω την εντυπωση οτι υπαρχει κοσμος, που νομιζει οτι αμα το παιδι τους θηλαζει μεχρι να παει φανταρος, στο τελος θα γινει σουπερμαν.....
Ε!
αμα κανεις την τριχα - τριχια.....
ΥΓ... ειπα ομως και το πιστευω οτι ο καθενας μεγαλωνει τα παιδια του βασει τις αντιληψεις του, τις γνωσεις και πολλα αλλα σημεια.
Το οτι σημερα υπαρχουν εκατ. εφηβοι αλλα και μεγαλυτεροι με ψυχικα νοσηματα (απο ελαφριας μορφης μεχρι ανιατης) οφειλεται σε μεγαλο ποσοστο σε λαθος παιδαγωγικες εκτιμησεις/αποψεις γονεων.
27-04-2009, 15:15 #37
Παρακαλώ να μην παραποιούνται αυτά που λέω.
Δεν απέδωσα ποτέ την μεγαλύτερη ικανότητα ανεξαρτητοποίησης που έχει η κόρη μου σε σχέση με το γιο μου (που θήλασα ελάχιστα) στο θηλασμό.
Είπα ότι όταν βλέπει ο περισσότερος κόσμος εδώ στην Ελλάδα μια μαμά να θηλάζει περισσότερο από αυτό που είναι συνηθισμένο τότε μόλις βλέπει οτιδήποτε \"μεμπτό\" (είναι εντελώς υποκειμενικό τι ειναι μεμπτό...) τότε φταίει ο θηλασμός.
Επίσης να συμπληρώσω ότι οι έρευνες σε οτιδήποτε αφορά το θηλασμό που έχουν γίνει, τα χιλιάδες βιβλία και το πολύ μεγάλο σε αριθμό κατηρτησμένο προσωπικό επιστημόνων που βρίσκονται στο σύνδεσμο, δε γίνονται μόνο σε δυτικές κοινωνίες.
Είπα ότι ο συνδεσμος είναι παγκόσμιος όχι μόνο της Ευρώπης ή της Ελλάδας!
Ακόμη να συμπληρώσω ότι έχει αποδειχτεί ότι το IQ των παιδιών που θηλάζουν αυξάνει περίπου στις 10 μονάδες μέχρι κάποιο σημείο που δεν θυμάμαι. Δε σημαίνει ότι όσο πιο πολύ θηλάζεις τόσο πιο έξυπνο γίνεται το παιδί. (αυτή η εντύπωση πώς προέκυψε δεν κατάλαβα...)
Κrino θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πάρα πολλά που συμβαίνουν στα παιδιά και τους εφήβους προκύπτουν από λανθασμένες απόψεις και παιδαγωγικές θεωρίες που αλλάζουν ανά δεκαετία θα έλεγα.
Πολλές φορές όμως οι γονείς δεν ακολουθούν την καρδιά τους αλλά ακολουθούν πιστά και τυφλά αυτό που έμαθαν 30 χρόνια πριν, αυτό που λέει η μάνα ή η πεθερά. Ακολουθούν τυφλά ότι λεει η νηπιαγωγός που ανάθεμα κι αν διάβασε αρκετά για το πως να μεταχειριστεί παιδιά ή ο παιδίατρος που ανάθεμα κι αν διάβασε για το θηλασμό,τη διατροφή και το τι έχει ανάγκη το παιδί. Εχει μάθει πώς να αντιμετωπίζει αρρώστιες ,αλλά όχι όλα αυτά για οποία δίνει οδηγίες πώς μια μαμά να τηρεί πρόγραμμα πόσο θα φάει και τι ώρα θα φάει το παιδί της.
Ο γυναικολόγος έχει μάθει πώς να αντιμετωπίζει αρρώστιες και πώς να διεξάγει απίστευτα καλά μια καισαρική αλλά δεν έμαθε τις τεχνικές πώς να βοηθάει στο μέγιστο μια γυναίκα να γεννήσει φυσιολογικά και να θηλάσει το μωρό της που είναι τα πιο φυσιολογικά πράγματα στον κόσμο.
Εδώ για τη χώρα μας μιλάω και την καθημερινή μας ζωή όχι για έξω γιατί ισχύουν άλλα εκεί.
Το να μαθαίνουμε να αφουγκραζόμαστε τα παιδιά μας δεν μας το μαθαίνει δυστυχώς κανείς! Μόνος του ο καθένας μας ανοίγει όσο μπορεί τα αυτιά του και μέσα από τα μονοπάτια του γονιού γίνεται και ο ίδιος καλύτερος και λιγότερο εγωιστής ίσως.
27-04-2009, 15:20 #38
Καλώς σας βρήκα πάντως ,εγώ είμαι καινούργια εδώ όπως είπα.
Είμαι admin σε άλλο φόρουμ οπότε δεν μπορώ να γραψω και πολλά εδώ.
Για να πάρει κάποιος γνώμη ψυχολόγου για οτιδήποτε εδώ πάει σε άλλο κομμάτι αν κατάλαβα καλά.
Χρειάζεται μια φίλη κάτι και της σύστησα τον χώρο αυτόν.
Τυχαία βρήκα το θέμα και έγραψα μια διαφορετική άποψη όχι προσωπική αλλά κυρίως μια γνωστοποίηση για τον παγκόσμιο σύνδεσμο που λίγοι γνωρίζουν όμως προσφέρει τεράστιο έργο σε καθαρά εθελοντική βάση.
27-04-2009, 15:21 #39
Ακόμη να συμπληρώσω ότι έχει αποδειχτεί ότι το IQ των παιδιών που θηλάζουν αυξάνει περίπου στις 10 μονάδες μέχρι κάποιο σημείο που δεν θυμάμαι. Δε σημαίνει ότι όσο πιο πολύ θηλάζεις τόσο πιο έξυπνο γίνεται το παιδί. (αυτή η εντύπωση πώς προέκυψε δεν κατάλαβα...)
δηλαδη για εξηγησε μου,
οταν το ταδε παιδι αυξηθει το IQ του κατα δεκα μοναδες εφοσον θα θηλαζει, τι θα γινει πιο εξυπνο η πιο χαζο???
το IQ σαν δεικτης μετρησης τι ρολο βαραει???
για το αν θα εχεις βαθεια γεραματα?
27-04-2009, 15:41 #40
VasoZ,
αν και θα ήθελα μια απαντηση για το πώς βλεπεις αυτη την διαδικασια μετα απο καποιο συγκεκριμενο χρονο....καλως ήρθες!
Παντως, αποψη μου ειναι πώς μια διαδικασια εχει αρχη μεση κ τελος καθως επισης πώς δεν πρεπει απλα να αφουγκραζεσαι το παιδι σου, αλλα ταυτοχρονως να το καθοδηγεις. Να το βοηθας να ανακαλυπτει τον εαυτο του κ οχι να το φορτωνεις με δικες σου αναγκες κ ανασφαλειες. Και εκει ειναι η ευθυνη του γονιου.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
28-04-2009, 02:04 #41
..........
Οπότε είναι θέμα χρόνου και πόσο μπορούμε να πιεστούμε και οι δυο μας για να σταματήσουμε το θηλασμό.
.............
εννοεις πως υπαρχει περιπτωση ενω το παιδι μπορει να θελει να σταματησει να θηλαζει, εσυ να πιεστεις για να σταματησεις?
28-04-2009, 13:46 #42
Originally posted by Remedy
..........
Οπότε είναι θέμα χρόνου και πόσο μπορούμε να πιεστούμε και οι δυο μας για να σταματήσουμε το θηλασμό.
.............
εννοεις πως υπαρχει περιπτωση ενω το παιδι μπορει να θελει να σταματησει να θηλαζει, εσυ να πιεστεις για να σταματησεις?
Ετσι αποφάσισα να της μειώσω τους θηλασμούς με ήπιο τρόπο και ήρεμα δεχόμενη όμως ότι αυτό θα μου έπαιρνε περισσότερο χρόνο και απίστευτη υπομονή από μέρους μου. Βλέπω όμως το παιδί μου να απογαλακτίζει ομαλά και ήρεμα χωρίς υστερίες ή εγκατάλειψη και αυτό μου δίνει την ηρεμία να συνεχίζω την προσπάθεια σταδιακά.
Βλέπω πόσο καλά πάει στην υγεία της όσον αφορά τις πολλές αλλεργίες που έχει και τις ασθένειες και παίρνω κουράγιο να προσπαθώ με υπομονή.
Εαν εξαρτιώνταν από τη δική μου διάθεση θα είχα σταματήσει εδώ και καιρό γιατί κουράστηκα να ξυπνάω. Εχω 5,5 χρόνια να κοιμηθώ κανονικά.
28-04-2009, 14:07 #43
Sofia δεν καταλαβαίνεις ότι εγώ δεν έχω συγκεκριμένο χρόνο στο μυαλό μου. Αυτό ισχύει και για φιλοσοφία του συνδέσμου.
Εσύ έχεις ορισμένο χρόνο στο κεφάλι σου πέρα από τον οποίο θεωρείς την κατάσταση προβληματική για τον οποιοδήποτε λόγο που εσύ θεωρείς.
Εγώ δεν έχω χρόνο στο κεφάλι μου. Εχω μόνο περιπτώσεις ξεχωριστες. Εχω την φιλοσοφία του συνδέσμου την οποία έχω αποδεχτεί μετά από ψάξιμο ως σωστή αντιμετώπιση ζωής, και από εκεί και μετά υπάρχει η κάθε περίπτωση θηλασμού με τις διαφορετικές συνθήκες που θα πρέπει να εξετάσει η μαμά τι γνώσεις θα πάρει, αν θα ψάξει ,και τι ταιριαζει να πράξει στις ανάγκες όλης της οικογένειας.
Ενα παράδειγμα:Εαν μια μαμά θέλει να μην θηλάσει και το έχει αποφασίσει γιατί αλλιώς θα είναι όλο νεύρα και θα είναι χειρότερη μητέρα σε ένα μωρό 2 μήνων ας το κάνει. Σεβαστή η απόφαση.Αυτή αποφασίζει τι είναι καλύτερο να πράξει στις δικές της συνθήκες. Αρκεί να έχει πάρει όμως τη σωστή πληροφόρηση πριν πάρει την απόφασή της.
Συνεπώς δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου.
Εαν σε νοιάζουν τα όρια που έχεις στο μυαλό σου ψάξε και βρες τη σελίδα και το σύνδεσμο στην Ελλάδα και θα μάθεις ότι ακριβώς ψάχνεις.
Krino ήμουν σαφέστατη στο το έχει αποδειχτεί σε σχέση με το δείκτη της νοημοσύνης. Το υψηλότερο iQ είναι ένα μόνο ελάχιστο όφελος σε ένα μωρό που θήλασε. Από εκεί και πέρα τι να σου πω εγώ;Δεν βρίσκω νόημα σε αυτά που έγραψες. Μάλλον εριστικά σχόλια βλέπω.
Εγώ μιλάω όμως για πράγματα που υποστηρίζονται από ένα εθελοντικό επιστημονικό οργανισμό που υπάρχει παγκόσμια 50 χρόνια και επεκτείνεται και σας λέω ότι ψάξτε και θα βρείτε ότι θελετε. Εσύ Krino τι μου λες; Κακεντρεχή σχόλια;
Αυτά είναι πολυ εύκολα να τα πει ο οποιοσδήποτε και όποια ώρα θέλουμε.
Σας παρέθεσα και τον οργανισμό, και τις βάσεις, και τη φιλοσοφία. ΟΠοιος θελει πραγματικά να μάθει ας ψάξει. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρω όλη την LLLI εδώ ούτε να αντικαταστήσω τη δουλειά που κάνει ο επαγγελματίας σύμβουλος ή μια σύμβουλος.
Ούτε μπορώ ούτε και έχω την τεχνογνωσία να το κάνω.
28-04-2009, 14:35 #44
Εαν σε νοιάζουν τα όρια που έχεις στο μυαλό σου ψάξε και βρες τη σελίδα και το σύνδεσμο στην Ελλάδα και θα μάθεις ότι ακριβώς ψάχνεις.
Κ επειδη μου εκανε εντυπωση το \"χωρις οριο\" στον θηλασμο, το αοριστα παρατεταμενο εκανα ενα search στην σελιδα που παρεθεσες κ δεν βρηκα ενα οριο συγκεκριμενο. Εμενα ας πουμε τα 4 ετη μου ακουγονται κατι το τραγικο.Οχι οτι μπορει να σημαινει κατι κακο για την σωματικη υγεια του παιδιου.
Αναρωτηθηκα ομως για την ψυχολογικη υγεια του κ τί προεκτασεις μπορει ο παρατεταμενος θηλασμος να εχει σε ενα παιδι π.χ. 4 ετων.
Αυτο ρωτησα, εκει αναρωτηθηκα, αν εσεις ως γονεις εχετε αναρωτηθει, εχετε προβληματιστει κ εχετε αναλογιστει τί γινεται.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
28-04-2009, 15:30 #45
http://www.llli.org/ba/Aug94.html
Eίναι αρκετά κατατοπιστικό.
Ποντικάκια
25-07-2025, 11:40 in Με καφέ και συμπάθεια....