Θηλασμός 8χρονης - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 54 of 54
    Senior Member
    VasoZ, έχεις ένα παιδάκι 3,5 χρονών το οποίο και θηλάζεις. Από τις άλλες \"μπεμπεκίστικες\" συνήθεις έχεις τελειώσει?

Πιπίλα, εκπαίδευση τουαλέτας, νερό με μπιμπερό κτλ. Το παιδάκι τρώει μόνο του? Βάζει και βγάζει τα ρούχα του μόνο του? Μιλάει καθαρά χωρίς συντακτικά λάθη?

Banned
    Originally posted by VasoZ

Εγώ μιλάω όμως για πράγματα που υποστηρίζονται από ένα εθελοντικό επιστημονικό οργανισμό που υπάρχει παγκόσμια 50 χρόνια και επεκτείνεται και σας λέω ότι ψάξτε και θα βρείτε ότι θελετε. Εσύ Krino τι μου λες; Κακεντρεχή σχόλια;

εγω σου λεω οτι θηλασμος που παει παραπανω απο δυο χρονια (και λιγοτερα θα ελεγα) τεινει να γινει προβληματικος για το παιδι και προσωπικα ειμαι εντελως καθετα αντιθετος.
    Το προβλημα βεβαια θα το αποκτησει το παιδι και οχι η μανα, η μανα δεν μας ενδιαφερει. Ενηλικας ανθρωπος ειναι, πολυ πιθανον να καλυπτει καποιες ανασφαλειες θηλάζοντας ενα παιδι 8 ετων οπως αναφερει το θεμα. Το παιδι ομως δεν φταιει να φτασει ενηλικας και να φοβαται να βγει μονος του στο δρομο επειδη η μανα του ηταν υπερπροστατευτικη.

Το παιδι ηδη απο τα 2 χρονια του αρχιζει να βρισκεται στα πρωτα βηματα της αναπτυξης της προσωπικοτητας του.
    Εχει αναγκη να βρεθει μονο του και να εξερευνησει το περιβαλλον γυρω του αλλα και να το κατανοησει κιολας.
    Ολα αυτα τα παραπανω μετα τα 2 χρονια, δεν εχουν καμια σχεση με το βυζι της μανας του.

Νομιζω οτι εχουμε καλυψει το θεμα επαρκως πια, και φυσικα ο καθενας κανει οτι νομιζει καλυτερο με το παιδι του.
    Δεν εχω αντιρρηση να θηλάζεις το παιδι σου μεχρι να παει φανταρος αν το κρινεις εσυ σκοπιμο.

Senior Member
    ειναι αρκετα κατατοπιστικο αναφορικα με την συγκριση των ανθρωπων με ολα τα θηλαστικα της φυσης.

Μαλιστα λεει:
    \"Health care professionals, parents, and the general public should be made aware that somewhere between three and seven years may be a reasonable and appropriate age of weaning for humans\"

Δλδ ο θηλασμος σε παιδι 7 ετων θεωρειται φυσιολογικο.....μαλιστα!

Παρολα αυτα, και πιο πανω αναφερω το τί επιδραση εχει στο παιδι σε ψυχολογικο επιπεδο. Δεν ειδα καμια αναφορα σε σχεση μ αυτο το ερωτημα.

Επισης ρωτησα κ εσας προσωπικα αν σας προβληματισε σε αυτο το επιπεδο, η διαδικασια αυτη πώς μπορει να επιδρασει.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Junior Member
    Δε θυμώνω απλά κουράζομαι να εξηγώ τα ίδια πράγματα. Ξέρεις πόσες φορές συναντάμε αντιρρήσεις και διαφωνίες στο θέμα του θηλασμού; Τόσο συχνά που έχει γίνει βαρετό. Δεδομένου ότι στο σύνδεσμο ακούμε συνέχεια από μαμάδες να τους λένε κόψτε το θηλασμό για ψήλου πήδημα και σε μωρά έτσι; Όχι σε παιδί σαν το δικό μου.

Φυσικά και έχω ρωτήσει και φυσικά και έψαξα και ψάχνω.

Και εκ του αποτελέσματος στη συμπεριφορά του παιδιού και την ψυχική και την σωματική δεν έχω λόγο να ανησυχώ.
    Όταν άρχισα να αμφιβάλλω αν κάνω καλά άρχισα να ψάχνω και πιο πολύ. Κατέληξα σε όσα έχω πει.
    Εάν υπήρχε έστω και στο ελάχιστο η αμφιβολία από μέρους μας ότι κάνουμε κακό στο παιδί τότε σίγουρα θα το σταματούσα έστω και με απότομο τρόπο. Ακόμη κι αν κέρδιζε πιο πολλά σε σωματικά οφέλη με τίποτα δε θα ήθελα να πάθει κακό ψυχολογικά. Αυτό θα ήταν μια ζημιά που θα κουβαλούσε ολόκληρη τη ζωή του.

Θυμώνω όμως όταν ο κόσμος αναρωτιέται (αν κάνει κακό χωρίς να ψάξει πραγματικά) ο θηλασμός από ένα σημείο και μετά,αλλά δεν αναρωτιέται τι παθαίνει ένα παιδί όταν το πάνε στη γιαγιά για 2 εβδομάδες και το αφήνουν να κλαίει μέρα νύχτα για να σταματήσει το θηλασμό.
    Δεν αναρωτιέται γιατί τα ποσοστά στην Ελλάδα είναι τόσο \"ανάποδα\" σε σχέση με πάρα πολλές άλλες χώρες. Αυτά τα θεωρούν πολύ \"φυσιολογικά\" και δεν πειράζουν.
    Δεν αναρωτιέται αν μπορεί ένα παιδάκι να μείνει σε παιδικό από το πρωί μέχρι το απόγευμα και όταν κλαίει ώρες αλογάριαστες στην αυλή λέμε:\"θα συνηθίσει\" (εμείς οι καλοί παιδαγωγοί,καθηγητές,νηπια γωγοί...)
    Αυτά με θυμώνουν προσωπικά,ούτε οι απορίες σου ,ούτε τίποτα από όσα ρωτάνε τα \" παιδιά\" εδώ!

Είμαστε τόσο σίγουροι ώστε έχω βάλει άρθρο για το θέμα του θηλασμού και γράφω ότι θηλάζω το παιδί μου σε εφημερίδα στην πόλη που μένω με ονοματεπώνυμο από κάτω. Και την πλήρη υποστήριξη του συζύγου!

Παρεπιπτόντως δεν υπάρχει η δυνατότητα της τροποποίησης μηνυμάτων εδώ;Ούτε μπορούμε να βάλουμε πιο πολλά στο προφίλ μας;

Banned
    Βάσω το άρθρο που παρέθεσες κάνει ενδιαφέρουσες συγκρίσεις ανάμεσα στα πρωτεύοντα θηλαστικά και τον άνθρωπο, αλλά καμία αναφορά στην ανθρώπινη ψυχολογία και κοινωνικές δομές, που φαντάζομαι διαφοροποιούν κάπως τα πράγματα.

Εμένα ναι με προβληματίζουν αυτά που αναφέρεις και πολλά άλλα, αλλά μιας και το θέμα εδώ είναι ο παρατεταμένος θηλασμός, δεν μπορώ να πω πως στη δική μας κοινωνία, υπάρχουν τόσο σημαντικά οφέλη από το θηλασμό και κανένα άλλο πρόβλημα, ώστε να ενθαρρύνουμε τις μαμάδες να θηλάζουν μέχρι τα 7! Δεν διαφωνώ ότι είναι επίσης πρόβλημα να αποθαρρύνουμε τη νέα μητέρα από το θηλασμό, παραβλέποντας τα σημαντικά οφέλη για την υγεία του παιδιού, της μητέρας, αλλά και την ανάπτυξη της μεταξύ τους σχέσης. Μετά όμως τη βρεφική ηλικία, είναι άλλα τα σημαντικά ζητήματα που αναδύονται.

Όσο για το IQ, συγγνώμη αλλά απέχει πολύ από το να \'αποδειχθεί\' οτιδήποτε σε σχέση με το θηλασμό και μόνο. Η έννοια της νοημοσύνης είναι πολυδιάστατη και ακόμα και το IQ όπως μετριέται από διάφορα τεστ επηρεάζεται (μέσα στα όρια του φυσιολογικού) από πολλούς παράγοντες. Εξάλλου οι έρευνες που έχουν γίνει μιλούν για θηλασμό κατά τη βρεφική ηλικία και όχι πέραν αυτής.

Senior Member
    Originally posted by VasoZ
    Παρεπιπτόντως δεν υπάρχει η δυνατότητα της τροποποίησης μηνυμάτων εδώ;
    Σύμφωνα με τους όρους χρήσης, μόνο για μικρό χρονικό διάστημα μετά την δημοσίευση υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Originally posted by nadina
    Δείτε σας παρακαλώ το κάτωθι βίντεο.
    Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις καθώς και τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό σε ένα παιδί.

http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74
    δεν ειδα το βιντεο γιατι θα σας απαντησω με ενα διακαστικο γεγονος !
    Πριν απο καποια χρονια μια γυναικα 50 περιπου ετων πετυχε να παρει σε βαρος του συζηγου της το διαζυγιο γιατι φωτογραφισε τον 60χρονο συζηγο της να βρισκεται στην αγακαλια της 80 χρονης μητερας του και να θηλαζει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Originally posted by marina38
    Βάσω το άρθρο που παρέθεσες κάνει ενδιαφέρουσες συγκρίσεις ανάμεσα στα πρωτεύοντα θηλαστικά και τον άνθρωπο, αλλά καμία αναφορά στην ανθρώπινη ψυχολογία και κοινωνικές δομές, που φαντάζομαι διαφοροποιούν κάπως τα πράγματα.

Εμένα ναι με προβληματίζουν αυτά που αναφέρεις και πολλά άλλα, αλλά μιας και το θέμα εδώ είναι ο παρατεταμένος θηλασμός, δεν μπορώ να πω πως στη δική μας κοινωνία, υπάρχουν τόσο σημαντικά οφέλη από το θηλασμό και κανένα άλλο πρόβλημα, ώστε να ενθαρρύνουμε τις μαμάδες να θηλάζουν μέχρι τα 7! Δεν διαφωνώ ότι είναι επίσης πρόβλημα να αποθαρρύνουμε τη νέα μητέρα από το θηλασμό, παραβλέποντας τα σημαντικά οφέλη για την υγεία του παιδιού, της μητέρας, αλλά και την ανάπτυξη της μεταξύ τους σχέσης. Μετά όμως τη βρεφική ηλικία, είναι άλλα τα σημαντικά ζητήματα που αναδύονται.

Όσο για το IQ, συγγνώμη αλλά απέχει πολύ από το να \'αποδειχθεί\' οτιδήποτε σε σχέση με το θηλασμό και μόνο. Η έννοια της νοημοσύνης είναι πολυδιάστατη και ακόμα και το IQ όπως μετριέται από διάφορα τεστ επηρεάζεται (μέσα στα όρια του φυσιολογικού) από πολλούς παράγοντες. Εξάλλου οι έρευνες που έχουν γίνει μιλούν για θηλασμό κατά τη βρεφική ηλικία και όχι πέραν αυτής.
    νοημοσυνη ειναι η ικανοτητα προσαρμογης του ανθρωπου στο περιβαλλον του

ενα παιδι 8 ετων , στις ΗΠΑ μπορει να ετοιμασει πρωινο μονο του να ζεστανει το γαλα να ψησει στην τοστιερα τις φρυγανιες , αν ξεχασε η μαμα η ο μπαμπας του να αγορασουν βουτηρο να παει στο σουπερ μαρκετ να το αγορασει και να φερει πισω σωστα τα ρεστα ...
    ενα βρεφος 8 μηνων εξραταται αποκλειστικα απο την μητερα τροφο του και την θηλη της που του παρεχει μητρικο γαλα η σε περιπτωση ανακγης τεχνητο παρασκευασμα τεχνητου μητρικου γαλακτος καταλληλα εμπλουτισμενο σε αλατα , πρωτεινες και αλλα απαραιτητα συστατικα της φυσικης διατροφης του....
    τι θα συνεβαινε αν ανστρεφοντουσαν οι οροι?
    δεν μπορουν να αντιστραφουν αλλα μπορουν να παραμεινουν χωρις εξελιξη μονο σε ψυχικες παθησεις κυριως της μητερας και κατα προεκταση του παιδιου...

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234