Δεν μπορώ να βρώ έναν ψυχολόγο που να συμφωνούμε - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 35 of 35
    Senior Member
    Quote Originally Posted by mina9 View Post
    Γεια σου aeolus74
    Κάτι άσχετο κάπως με τα παραπάνω, ξέρεις τίποτα πράγματα για την πρωτογενή θεραπεία μήπως? επειδή ήσουν και σ'ένα thread γι αυτήν.
    Όχι δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με αυτό

Banned
    Quote Originally Posted by TerribleLie View Post
    Γεία σε όλους. Πάσχω απο διαταραχή πανικού με αγοραφοβία για 4 χρόνια. Έχω επισκεφτεί και ψυχολόγους και έχω πάρει και φάρμακα. Αλλά τίποτε δεν φαίνεται να με συνέφερε. Πρίν κάτι μήνες έπεσε στα χέρια μου το "at last a life" του paul david, και εκεί κατάλαβα πλέον τι είναι η διαταραχή πανικού, γιατί συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζετε. Το κακό είναι ότι ο αγώνας μου να γίνω καλά έχει γίνει εμμονή και έτσι δεν μπορώ να ηρεμήσω.

Το βιβλίο λέει απλά πράγματα. Πώς η διαταραχή πανικού δεν είναι ψυχική ασθένεια αλλά κουρασμένο απο το άγχος νευρικό σύστημα. Χρειάζεται ξεκούραση και όχι να βάζουμε άγχος πάνω στο άγχος. Αυτά βέβαια τα πιστεύω απόλυτα γιατί τα ζώ.

Το ερώτημα είναι το εξής. Ήθελα να βρώ έναν ψυχολόγο να έχει αυτή την προσέγγιση. Το να μιλάω για το πώς νιώθω η πώς βίωνα κάποια πράγματα με πολύωρες ιστορικές αναδρομές, μόνο κακό μου έκανε, γιατί απλά συζητούσα και κρατούσα ζωντανό το πρόβλημα. Συν τις άλλης μου φαίνεται εντελώς παράξενο απο μια συζήτηση μια φορά την βδομάδα, να μου φύγει η αγοραφοβία μαγικά.

Έτσι δεν μπορώ να βρώ έναν ψυχολόγο που να συμφωνούμε. Σήμερα είδα κάποιον ψυχολόγο που κάνει ανθρωποκεντρική. Και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να αναλωθώ πάλι σε συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Ξέρει κανείς κάτι για την ανθρωποκεντρική;

Επίσης γιατί υπάρχουν τόσες πολλές προσεγγίσεις; Άλλοι πιστεύουν πως πρέπει να ψάξεις το παρελθόν σου να βρείς την αιτία. Άλλοι επικεντώνονται στο σήμερα. Άλλοι προτείνουν έκθεση σε ότι σε φοβίζει. Μεγάλο μπέρδεμα. Ακόμα και στην αγοραφοβία οι μισοί μου λένε να μην κάνω έκθεση δεν ωφελεί τώρα και άλλοι να κάνω οπωσδήποτε έκθεση!
    Καλημέρα TerribleLie. Επειδή οι θεραπευτές δεν είναι ότι πιο ηθικό κυκλοφορεί έξω, συσνιστώ να διαβάσεις την ανάρτηση Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) για καλό και για κακό. Ίσως εξηγήσει μερικά πράγματα από την εμπειρία σου όπως εξήγησε αρκετά από τη δική μου ή απλά να αποτρέψει την πιθανή εκμετάλλευση σου.
    Last edited by M87; 05-05-2016 at 12:06.

Banned
    Η πιο πάνω ανάρτηση (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) εξηγεί πως οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές εκμεταλλεύονται τους θεραπευομένους αποτρέποντας την ενασχόληση με τα κυρίως θέματα του θεραπευόμενου - τα οποία θα του προσέφεραν αποθεραπεία και αποδέσμευση από τον θεραπευτή - ενώ παράλληλα διαιωνίζουν την θεραπεία ενασχολούμενοι ΜΟΝΟ με τα δευτερεύοντα θέματα εκείνου, ουσιαστικά πουλώντας ισόβια συντήρηση.
    Last edited by M87; 07-05-2016 at 11:58.

Banned
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης (σπαμ)
    Last edited by Aeon; 09-05-2016 at 11:12.

Senior Member
    οταν φας μπαν για το συνεχες σπαμαρισμα επαναληψεων σε θεματα πενταετιας, θα μπεις μετα και θα μας λες οτι σε φαγαν τα συμφεροντα των ψυχολογων και οχι το τρολαρισμα σου...

Page 3 of 3 FirstFirst 123