Results 16 to 19 of 19
Thread: εκπδευτικο συστημα
-
20-10-2013, 19:27 #16
[QUOTE=unlucky;459103]Νομιζω οτι το θεμα ειναι περισσοτερο πολυπλοκο και εχει να κανει και με τις συνθηκες και τα ανταγωνιστικα πλεονεκτηματα καθε χωρας. Η Γερμανια ειναι μια χωρα βιομηχανικη που εχει αναγκη απο εργατικο δυναμικο οποτε εκει λειτουργουν και ρυθμιζουν διαφορετικα το εκαπιδευτικο συστημα.
Unlucky , δεν γουσταρω τους κ@@ογερμανους , αλλα η Γερμανια δεν ειναι μια βιομηχανικη χωρα , ΕΓΙΝΕ μια βιομηχανικη χωρα , χαρη στην νοοτροπια κ πειθαρχια που εχουν . Συνηλθαν εν ριπη οφθαλμου απο δυο παγκοσμιους πολεμους , που προκαλεσαν οι ιδιοι ( ειπαμε οι ανθρωποι ειναι αλαζονες κ μλκς ) κ παροτι κανανε την χωρα τους ερειπια , αφου τα βαλανε με λαθος λαους , ητοι Ρωσια κ Αμερικη κ ισοπεδωθηκαν , εμεγαλουργησαν πολυ γρηγορα μετα τους πολεμους . Κ εμεις ψαχνουμε το γιατι κανταντησαμε εκει που κανταντησαμε . Στην Γερμανια εφαρμοζονται οι νομοι , σε αντιθεση με την Ελλαδα που υπαρχουν νομοι μονο θεωριτηκως , κ κει σπανιζουν οι φορολογικοι ελεγχοι , οπως κ στην Ελβετια , που εχουμε ζησει οικογενιακως 10 χρονια , αλλα μια φορα να σε ' τσιμπησουν ' λαθος , εχεις σβησει παντελως . Γι αυτο πανε μπροστα οι ανθρωποι . Αυτο δεν τους κανει ομως ανθρωπους . Ειναι αλαζονικα κ υπεροπτικα γουρουνια ( οχι ολοι ). Η λεξη φιλοξενια δεν υπαρχει στη γερμανια . Θα καταληξουν να φανε το κεφαλι τους με τα ηλιθια μετρα που επιβαλλουν , οπως το φαγανε στους δυο παγκοσμιους πολεμους . Δ εν βαζουν μυαλο . Ειναι τυφλωμενοι απο την επαρση .Last edited by Macgyver; 20-10-2013 at 20:57.
- 20-10-2013, 19:51 #17
Συμφωνώ με Unlucky απόλυτα. Όταν η Γερμανία έχει εργοστάσια που λειτουργούν ακόμη και σε μικρά χωριά, πώς να μη χρειάζεται εργάτες?
Σαν χώρα είναι 100 χρόνια μπροστά από το Ελλαδιστάν, τελεία και παύλα.
Είναι οργανωμένη κοινωνία, έχουν σύστημα το οποίο εφαρμόζεται από όλους! όχι όπως εδώ που κοιτάμε πώς να μην εφαρμόσουμε τους κανόνες...
Φορολογούνται στην πηγή, δηλαδή ο φόρος κρατείται, δεν περιμένουν να τα δηλώσεις για να τα πάρει η εφορία τους, για αυτό δεν μπορούν να κλέψουν.
δυστυχώς παραμένουμε χωριάτες, ψωριάρηδες και απολίτιστοι. Το περιβάλλον μας το έχουμε γραμμένο, δεν τιμάμε τις παραδόσεις μας, οι πολιτικοί μας είναι για τα μπάζα και πάει λέγοντας...
Και Macgyver μου, δεν θα συμφωνήσω ότι οι Γερμανοί είναι αλαζόνες και μλκς όλοι στο σύνολο τους, ίσως είναι μια άποψη διαδεδομένη αλλά από όσα έχω δει πραγματικά καμία σχέση. Είναι ακομπλεξάριστοι, άνετοι, ευγενέστατοι, πολιτισμένοι και αξιοπρεπέστατοι. Χαίρονται το φυσικό τους περιβάλλον, είναι απίστευτοι φυσιολάτρες και ξέρουν να διαχειρίζονται τα χρήματα τους. Και λίγα να έχουν, κάτι θα κάνουν. Ενώ εμείς γκρινιάζουμε "δεν έχω λεφτά να πάω στο 5στερο, ή στη Μύκονο, εγώ να πάω σε καμπινγκ?".
Και το λέω με βάση όσα έχω δει με τα μάτια μου και όχι μου έχουν πει άλλοι. Προσωπικά αν μπορούσα να ζήσω από την αρχή, για σπουδές θα πήγαινα Γερμανία, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλο επίπεδο, άλλη προσέγγιση.
20-10-2013, 20:50 #18
Λενα , ξερεις οτι σε συμπαθω , αλλα δεν μπορουμε να συμφωνουμε σε ολα . Εχεις τελειως διαφορετικη ιδιοσυγκρασια απο μενα . Δεν θελω να εμπλακω σε διαφωνιες ειδικα με σενα . ( κ με κανεναν ) . Tο μονο που θαθελα να πω , ειναι οτι οταν χαρακτηριζω ενα λαο , εξυπακουεται οτι δεν μιλαω για ολους . Παντα υπαρχουν εξαιρεσεις .
Last edited by Macgyver; 20-10-2013 at 21:29.
13-12-2013, 00:39 #19
Απλά εμπλέκομαι σε θέμα του Μαγκάιβερ...αφενός γτ ήταν από τους αγαπημένους μου ήρωες στα νιάτα μου,αφετέρου γιατί κάπου είπε ότι έχει κατάθλιψη και έψαχνα στα θέματα να βρω γιατί του έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Εν πάση περιπτώσει,ψάξτε να βρείτε το εκπαιδευτικό σύστημα της Φιλανδίας,που είναι το καλύτερο στον κόσμο και έπειτα μπορούν να λυθούν πολλά ερωτηματικά...
Οταν μία χώρα δεν πάει καλά σε έναν τομέα,είναι σίγουρο ότι δε θα πηγαίνει καλά και σε πολλούς ή και σε όλους!