Results 1 to 15 of 38
-
18-12-2013, 15:47 #1
- In this old house where every door is open
Γιατι τα πεντοχιλιαρα δεν ειναι πετσετακια
Με αφορμη την ανευ προηγουμενου πικρα που περναω, καθως λιγη ωρα νωριτερα αναγκαστηκα για οικονομικους λογους να παραιτηθω απο μια θεση σε ενα μεταπτυχιακο που ηταν ονειρο ζωης για μενα απο μικρο παιδακι να το κανω, και που ειχα προσπαθησει στο παρελθον με αιτησεις να μπω παλι και δεν με ειχαν παρει και εκανα κατι αλλο, και φετος που με πηρανε εγω πρεπει να το παρατησω, εχω να πω, να τα βρασετε ολοι και να τα φατε τα λεφτα σας, εσεις που καθεστε και τα φυλατε και τα κλωσσατε στις τραπεζες και στα στρωματα, και στα ομολογα, και στα σεντουκια, και σε επενδυσεις σε ακινητα. Εχω δει τον τελευταιο καιρο κατι μιζερους ακληρους κωλογερους με το ενα ποδι στον ταφο να φυλανε τα μασουρια λες και θα τα παρουν μαζι τους, και οχι μονο αυτο, αλλα δε φτανει αυτα που εχουν να τους ερχονται και αλλα λεφτα λιγο πριν ψοχφησουν, που πραγματικα με βγαζει απο τα ρουχα μου, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΩΛΟΛΕΦΤΑ!!!!! Αντι να βοηθησουν κανα νεο συγγενη η γνωστο η και αγνωστο ακομα, τα κλωωσανε. Να κατσετε να τα φατε, να πατε απο βαρυστομαχια απο τα πολλα λεφτα, μιζερα φοβισμενα αλλοτριωμενα σκατενια ανθρωπακια! Εχω θυμο πολυ θυμο, και δεν τα βαζω ουτε με τη μερκελ ουτε με την κυβερνηση που τα βαζουν ολοι, ουτε και με τα ιδια τα λεφτα, που σαν αψυχα αντικειμενα δεν ξερω κατα ποσο ευθυνονται τα ιδια που πανε ολο σε κατι μαλακες ή σε ηδη πλουσιους, αλλα και για ολους αυτους τους γερο-Λαδαδες. Τους μισω πραγματικα. Γιατι εγω δε μπορω να φτιαξω τη ζωη μου και δυσκολευομαι να ακολουθησω τα ονειρα μου, και εκατομμυρια αλλοι ανθρωποι μαζι με μενα, δεν μπορουν να κανουν πραγματα γιατι δεν εχουν λεφτα, και αλλοι εχουν τοσα λεφτα που δεν εχουν τι να τα κανουν, και τα κανου 5 φερραρι και 200 τουαλετες απο τον οικο ντιορ. Να πεσετε και να πνιγειτε μες στην πισινα απο χρυσες λιρες του σκρουτζ μακ ντακ, αφου αυτο τραβαει η ψυχη σας. Να μεινουν τα λεφτα για αυτους που θελουν να κανουν πραγματικα χρησιμα πραγματα με αυτα, για τον εαυτο τους και για τους αλλους, και να βοηθησουν τον κοσμο. ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡΙΑ.
- 18-12-2013, 16:16 #2
και να ψοφησουν, τα λεφτα θα πανε η στα παιδια τους η στο κρατος να τα κλεβουν αυτοι που ψηφιζουν. παντως να τα μοιρασουν για να κανουν μεταπτυχιακα η την ζωη τους, πτωχες πλην τιμιες κοπελες, ειναι εντελως αδυνατο :)
18-12-2013, 16:34 #3
Μα ναι, πρέπει να είναι κάποιος νόμος της φύσης, τα λεφτα πάνε σε καρμιρηδες, ακληρους, απληστους κτλ κτλ. Για αυτό δεν έρχονται δε μένα. Άντε πάνε κ σε κωλοφαρδους. Κ από αυτούς εξαιρουμαι, αν κ θα ήθελα να υποβάλω αίτηση συμμετοχής στο κλαμπ τους.
18-12-2013, 16:43 #4
Γιατι βρε παιδια , αυτοι που κοπιασαν για να βγαλουν χρηματα , να πρεπει ντε κ καλα να ειναι απατεωνες , κ να πρεπει να τα μοιρασουν ? πιο παραλογο κ απ το παραλογο . Κ με ποια κριτηρια αυτοι που βγαλαν χρηματα , ειναι απλως κωλοφαρδοι , κ οχι ικανοι ?
18-12-2013, 16:55 #5
Μαγκαιβερ δεν τα έβαλα με τους ικανούς κ δουλευταραδες. Αν δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. ΕγΩ έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένα άτομα του περιβάλλοντος μου. Μην πεταγεστε όλοι οι πλούσιοι ικανοί εργατικοί κ πετυχημένοι. Δε σας κατηγορησα πουθενά. Ούτε είπα πουθενά για απατεώνες. Μη βάζετε λέξεις στο στόμα μου, διαβάστε τι γράφω, καταλάβετε οτι ειμαι θυμωμένη γγιατί στεναχωρήθηκα απίστευτα, κ είπα να ξέσπασε, κ αφήστε τα αλλά. Ευχαριστώ πολύ.
18-12-2013, 17:07 #6
λιλιουμ κατανοω το θυμο σου και γω εχω αναρωτηθεί γιατι πρεπει τα μεταπτυχιακα να τα πληρωνουμε αφου πλεον είναι απαραίτητα για την ανευρεση εργασιας και υποτίθεται ότι τα πανεπστημια είναι δημοσια? από τα οσα λες να υποθεσω ότι αναφερεσαι σε κοντινούς σου ανθρώπους που δε σε βοηθάνε να κανεις το μεταπτυχιακο..Για Ελλαδα μιλας ή εξωτερικο?
Δυστυχως υπαρχουν πολλα αξια παιδια- μυαλα που λογω ελλειψης χρηματων δεν μπορουν να εξελιχθουν και βλέπεις κατι μπουληδες που τα εχουνε όλα στρωμενα λεφτα για σπουδες, ετοιμα γραφεια με πελατεια και γκρινιαζουνε κιολας..Δυστυχως η ισοτητα των ευκαιριων είναι ενας μεγαλος μυθος...
Με αφορμή αυτο που ειπε η Remedy, εμενα η μανα μου ειχε έναν αδρανη λογαριασμο στην Εθνικη ( μην φανταστείς κανενα τεραστιο ποσο, τα ειχε ξεχασμένα απο πριν παντρευτει από τη δουλεια της και υστερα από 25 χρονια μαζευτηκαν καπου 1000 τοσα ευρω) και πηγαμε το καλοκαιρι να κινησουμε διαδικασια να παρουμε τα χρηματα και μας ειπανε ότι συμφωνα με τον κατοχικο νομο του 1942 τα λεφτα τα εχει παρει το κρατος. Οι κατοχικοι νομοι συμφωνα με το συνταγμα είναι προσωρινοι και εκτακτοι όμως! Γινεται χαμος, η αδικια της αδικιας, δε βγαζεις ακρη..
18-12-2013, 17:23 #7
18-12-2013, 21:44 #8
Γεγονός 1. Ακληρη πλούσια θεία 92 χρόνων που έχει χρόνια να βγει από το σπίτι, με μεγάλη περιουσία, μαθαίνω χτες οτι το κράτος την αποζημιώνει για ένα χωράφι 200.000 ευρώ. 2. Ακληρος θείος 90 χρόνων με μεγάλη περιουσία που έχει ένα σωρό ομόλογα στην τράπεζα δεν τα πειράζει να αυγατισουν. 3. 84 χρονη θεία με ακίνητη περιουσία σε όλη την Ελλάδα ζει σαν χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΓΑ, η κόρη τους έχει μοιάσει στη μιζέρια, κόβουν την χαρτοπετσέτα στη μέση για οικονομία, εύχομαι τα εγγόνια τους να μην τους μοιάσουν. Έχω κι αλλά, αύτα είναι τα πιο κοντινά.
18-12-2013, 22:24 #9
λιλιουμ οι τσιγκουνηδες και για μενα φυλαργυροι γυρω μας είναι παρα πολλοι και είναι θεμα σκεψης, για μενα ισως αρρωστια. Τα χρηματα είναι για να περναμε καλα, δε λεμε να εισαι σπαταλος αλλα όχι να κακοπερνάς και να μην απολαμβανεις τιποτα.
Εχω παρατηρησει παντως ότι οσοι εχουν χρηματα, εχουν αυτό το ελάττωμα και είναι και "κληρονομικο" όπως ειπες για την κορη που τους εμοιασε. Ελλαδα θελεις να κανεις μεταπτυχιακο?
Παντως μην περιμενεις οι θειες- θειοι κτλ να σου δωσουν ουτε καραμελιτσα...
18-12-2013, 23:08 #10
Δεν περιμενΩ, ούτε ζητάω, ούτε καν αναφέρω. Απλά μου κακοφαινεται. Ειναι άδικο όπως κ να το κάνουμε. Αλλά έτσι ειναι η ζωή, το μεταπτυχιακό άστο μην τα ρωτάς, προσπαθώ να το σβησω από τη μνήμη μου. Από συγγενή δεν έχω δει καλό κ ούτε περιμένω. Αυτό το τόπος στα νιάτα, πάλι δεν υπάρχει. Προσπαθώ να δω τα θετικά να συνεχίσω.
18-12-2013, 23:21 #11
Από συγγενή δεν έχω δει καλό κ ούτε περιμένω. Αυτό το τόπος στα νιάτα, πάλι δεν υπάρχει. Προσπαθώ να δω τα θετικά να συνεχίσω.[/QUOTE]
Οι συγγενείς είναι τα πιο υπουλα "φιδια", μονο φθονος και κακια υπαρχει στις περισσοτερες των περιπτώσεων. Εμενα όχι απλα δε μου εδωσαν αλλα μου πηραν στερησαν κιολας παρα πολλα.
η επιτυχια σου είναι η καλυτερη εκδικηση και φυσικα να τη μαθαινουν από μακρια. Και δεν είναι η ζωη αδικη, είναι οι ανθρωποι.
Ενταξει ένα μεταπτυχιακο πιστευω μπορεις να το κανεις σε οποιαδήποτε ηλικια, αποταμιευσε σιγα σιγα καποια χρηματα και πραγματοποιησε αυτό που δεν σου επιτρεπουν τωρα οι συνθηκες σε άλλη χρονικη στιγμη. Δεν ξερω βεβαια ποσο απαραιτητο και αμεσο είναι...
18-12-2013, 23:53 #12
Λιλιουμ νταρλνιν , καταλαβαινω την αγανακτηση σου , σε συμπαθω κιολας απο αλλες ενοτητες που εχουμε συναντηθει , κ ειμαι απ τους ευνοημενους , αλλα η ζωη , δεν ειναι δικαιη , δυστυχως.
19-12-2013, 00:43 #13
Όντως δεν ειναι. Αλλά θα αρχίσω να χοροπηδαω πάνω κάτω στη δική μου συμπαντική μπαλαντζα, να την ισορροπήσω. Χαχαχαχαχαχα. Από εκεί που ήμουν χάλια κάνω κ χιούμορ. Μ'άρεσω!
19-12-2013, 00:46 #14
Απο οτι καταλαβαινω εχεις συγγενεις που δεν προθυμοποιουνται να βοηθησουν αγαπητη λιλιουμ προκεται για μιζερα ατομα που ουτε τα ιδια δεν απολαμβανουν οσα εχουν κ ουτε προλαβαινουν τωρα με την ζωη που τους απομενει,εσυ εχεις ολη την ζωη μπροστα σου εστω κ με δυσκολιες,αυτοι οσα κ να πληρωσουν δεν μπορουν να γυρισουν πισω να απολαυσουν τα αγαθα τους κ να κανουν καλυτερες επιλογες,Ποτε μην λες ποτε ισως καταφερεις αργοτερα κανεις αυτο το μεταπτυχιακο,Καλη δυναμη!
19-12-2013, 01:13 #15
Εγώ παντως δε θεωρώ πως καποιος που έβγαλε πολλά χρήματα είναι "ικανός,τίμιος, δουλευταράς" γιατί και ο παραμικρός σε αυτή τη χώρα τα χρόνια που πέρασαν προσπαθούσε να κρύψει όσα πιο πολλά μπορεί απ'την εφορία. Μικρή ζημία, μεγάλο κέρδος. Αυτή είναι η λογική αυτών που έβγαλαν "τίμια" αρκετά λεφτά!
λιλιουμ τι να πω απλά χωνεψέ το, στην ελλάδα δεν εχουμε μελλον, γενικά δεν εχουμε μελλον. Εδώ δε βρίσκουμε δουλειά, ποια όνειρα... τα όνειρα είναι απλά για να κανουν το μυαλό μας να σκέφτεται.. Αλλά χωρίς χρήματα τίποτα δε γίνεται.
Εμένα αυτό που με κανει να τραβάω τα μαλλιά μου είναι όταν ακούω 50ρηδες (οχι απαραιτητα 50 απλά "μεγαλους") να λενε οτι μεγάλωσαν δίχως ανέσεις και υλικά αγαθά που εχουμε εμείς και μιλάμε για μεγάλη κλάψα! Αυτοι όμως έβρισκαν δουλειά! Όποια επιχείρηση άνοιξε εκείνες τις εποχές είχε σίγουρη άνθιση! Όποιος νεος ήθελε να βρει δουλειά έβρισκε, και μιλάμε και δουλειές δημοσιου και γενικά οποιαδηποτε δουλειά. Και δε λεω κουραφέξαλα, μιλάω με βαση γονείς φιλων, γονείς δικους μου.
Εγώ τώρα που θα έπρεπε να δουλεύω που είμαι σε 'δημιουργική' ηλικία, τι να τους πω αυτούς.. εγώ που δεν μπορώ να βρω δουλειά, να έχω να βασικά τι να τους πω! Ενώ αυτοί στην ηλικία μου είχαν παιδιά και σπίτι και δουλειά! Ζούσαν, εμείς δε ζούμε.
Πάω στο ταχυσρομείο και μου μιλάει ο κουφός υπάλληλος δίχως ακουστικά βαρυκοϊας και μου ζητάει και τα ρέστα επειδή δεν ακούει, παω στο κεπ και μου ζητάει τα ρεστα η υπαλληλος επειδή έγραψα με μαυρο στιλό. Και βρίζω απο μεσα μου και λεω ρε γμτ εγώ ειμαι ευγενική σε οποιονδήποτε ξενο ανθρωπο, νέα , εχω την ακοή μου, την όρασή μου , ακόμη έχω τα λογικά μου (το παλευω σ'αυτη τη χωρα) και βαζουν αυτους για υπαλληλους! Πληρώνεται ο κουφός ή η βλαμμένη αγενεστατη του κεπ ενώ εγώ όχι.
αλλά οκ το'χω εμπεδώσει και δε μπορώ να το αλλάξω.