Θέλω να μάθω για το Efexor - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46
    Senior Member
    εδώ και 4 μέρες που το παίρνω έχω να πω τα εξής: τις 2 πρώτες μέρες είχα ζαλάδες και καθόλου καλό ύπνο, περίεργα-έντονα όνειρα, την 3η και 4η υπνηλία και χασμουρητό. Όλα αυτά βέβαια αναφέρονται στις παρενέργειες του φαρμάκου, ελπίζω πως σε καμιά 10αριά μέρες θα μου έχουν φύγει και θα είμαι οκ!

Senior Member
    Τα efexor τα παίρνω ενάμιση μήνα, 75 πρωί κ 150 βράδυ.
    Όλο αυτό το διάστημα είμαι στην υπερένταση, κοιμάμαι το πολύ 2 ώρες την ημέρα, η όρεξη αντιθέτως μου έχει κοπεί κ έχω συνέχεια ταχυπαλμίες, 90 σφυγμούς ++
    Το είπα στον ψυχίατρο και μου έγραψε εξετάσεις κ stilnox για να κοιμάμαι, αλλά το πήρα 2 φόρες κ δεν έκλεισα μάτι.
    Δεν ξέρω τι γίνεται μ\'αυτά, έχω αρχίσει κ τα φοβάμαι!
    Να σημειώσω ότι ξεκίνησα την θεραπεία με zoloft τα οποία μου έφεραν άκρως δυσάρεστες παρενέργειες, ενώ με τα efexor τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο ήπια.

Senior Member
    ενάμιση μήνα mmaria είσαι έτσι? με ελάχιστο ύπνο?

Senior Member
    άστα να πάνε, έχω αγανακτήσει!
    Δεν γνωρίζω αν αυτό συμβαίνει μόνο σε μένα ή είναι θέμα οργανισμού του καθενός,
    γιατί τουλάχιστον τα υπνωτικά έπρεπε να κάνανε δουλειά κ όχι να μου δημιουργούν αντίθετα αποτελέσματα. Κ να σου πώ την αλήθεια, έχω ακούσει από άλλους που έπαιρναν αντικαταθλιπτικά, δεν ξέρω τι, ότι συνέχεια νύσταζαν, κοιμόντουσαν πολλές ώρες ...
    Πάντα είχα πρόβλημα με τον ύπνο, αλλά μετά από διαστήματα αϋπνίας, κάποια στιγμή ξερενώμουνα. Βλέπω ότι ούτε αυτό δεν γίνεται κ το νευρικό μου σύστημα έχει κλατάρει!
    Τα συμπτώματα υποχωρούν πάντως.. ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος λένε, εσύ πως τα βλέπεις;

Senior Member
    εγώ τα παίρνω μόλις 5 μέρες, 1 κάθε πρωί των 75. Σε 2 μέρες όμως θα παίρνω 1 το πρωί και 1 το μεσημερι. Εγώ πριν τα φάρμακα, παρά την κατάθλιψη, πρόβλημα με τον ύπνο δεν είχα. Τα φάρμακα ειδικά τις 2 πρώτες μέρες μου χάλασαν τον ύπνο... αλλά ακόμη και τώρα, δεν έχω ηρεμήσει απόλυτα. Έχω πολύ ανήσυχο ύπνο, μακράς διαρκείας όμως, νυστάζω όλη μέρα, χασμουριέμαι, τα πρωϊνά δεν μπορώ να σηκωθώ. Αυτά ως προς τον ύπνο. Τώρα ως προς την διάθεση έχω παρατηρήσει τα εξής: σταμάτησα να κλαίω μεν, η διάθεση ωστόσο δεν έχει φτιάξει καθόλου. Πραγματικά αναρωτιέμαι πως θα ήμουν ψυχολογικά αν δεν έπαιρνα φάρμακα!

Senior Member
    ηρέμησε λίγο Κέλλυ, καταλαβαίνω, όλη την πίεση σου, διάβασα κ το εργασια κ καταθλιψη.. κανε υπομονη, μην παραιτείσαι, έτσι ήμουν κ εγώ, να μετά απο ολο αυτο το διαστημα, εχω αρχισει κ νιωθω καλύτερα, μην το βαζεις κάτω, μην τα παρατας τώρα, έκανες την αρχή. Κουραγιο... Θα αντεξεις! Μην κανεις τιποτα προς το παρον, μην παιρνεις αποφασισεις ζωής. Υπομονη, υπομονη, υπομονη!!!!

Senior Member
    υπομονή και ο Θεός βοηθός!!!

Senior Member
    Ξέρεις εε... τα efexor λένε ότι είναι απο τα καλύτερα φάρμακα, αποτελεσματικά, αλλά είναι δύσκολο στο να τα σταματήσεις

Senior Member
    ευφορία, τα αντικαταθλιπτικά γενικότερα, προκαλούν μετά από αρκετό διάστημα, τουλάχιστον 1 μήνα. δεν είναι τύπος υπνωτικού, ηρεμιστικού, που το παίρνεις κ χαλαρώνεις, θελει χρόνο για να δείξει αποτελέσματα, το καλό βέβαια λένε ότι δεν δημιουργούν εθισμο, σαν των αλλων ειδών

Senior Member
    αχ... η νεκροψία θα δείξει... εδώ είμαστε και θα λέμε την πορεία μας!

Senior Member
    λοιπόν, παρηγοριά στον άρρωστο!!! Συμπλήρωσα 1 εβδομάδα με efexor και πρέπει να ομολογήσω πως είμαι πολύ πιο ήρεμη και ορεξάτη. Δεν είμαι στα φουλ μου, αλλά είμαι σαφώς πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω αν οφείλεται στα efexor ή στα bespar ή προφανώς στον συνδυασμό των 2, πάντως νιώθω αρκετά καλύτερα, έχω όρεξη να κάνω δουλειές στο σπίτι, πήγα βόλτα στα μαγαζιά και οι παρενέργειες υποχώρησαν αισθητά. Η αγωγή μου φυσικά δεν έχει καν ολοκληρωθεί, από αύριο αυξάνω την δόση του efexor και του bespar, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού, οπότε να υποθέσω πως θα είμαι ακόμη καλύτερα προσεχώς. Μου έκανε εντύπωση που με έπιασαν τόσο έυκολα, διάβαζα στο ιντερνετ πως το efexor σε πολλές περιπτώσεις θέλει αρκετές εβδομάδες για να δράσει, ακόμη και πάνω από μήνα!

Junior Member
    Καλησπέρα και από μένα. Είμαι νέος στο φορομ. Θα θελα να μοιραστώ και γω με την σειρά μου τις εντυπώσεις μου από αυτό το φάρμακο. Καταρχάς είμαι 23 ετών και πέρνω το EFEXOR των 150 εδώ και ενάμησι χρόνο, ίσως και λίγο παραπάνω. Η κατάσταση μου είναι πάρα πολύ σοβαρή και οι γιατροί που με παρακολουθούν μου έδωσαν μαζί και LEXOTANIL καθώς και ένα remerole. Μπορώ να πώ ότι το φάρμακο με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να σταματήσω το κλάμα και επήσεις να ξεπεράσω την μανία μου να αυτοκαταστρέφω τον εαυτό μου χρεισιμοποιόντας τα μαχαίρια της κουζίνας. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ! Αυτό που κατάλαβα σιγά σιγά ήταν ότι αλλάζει το βάρος μου, καθώς ζύγιζα περίπου 79 κιλά και τώρα έχω ξεπεράσει τα 100. Άλλο ένα σύμτωμα που αντιμετώπησα ήταν οι δυνατές και συνεχείς ημικρανίες. Να προσθέσω εδώ ότι κάποιες αστάθεις και δυσκαμψία που είχα στα πόδια (ίσως μερικοί να το έχουν νιώσει όταν από την κατάθληψη έχουν επιρρεαστεί και τα νέυρα τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κατέβουν μια σκάλα) έχουν πλέον εξαληφθεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς μου οι ημικρανίες αυτές είναι πολύ συχνές σε άτομα που έπερναν το συγγεκρινένο φάρμακο άλλα είναι προσωρινές.

Senior Member
    Παιρνω το εφεξορ σχεδον τεσσερεις μηνες σε συνδιασμο με αλλα φαρμακα και μπορω να πω οτι δεν ειχα παρενεργειες, αντιθετα μειωθηκε η υπνηλια που ειχα οταν αντι για αυτο επαιρνα το σεροπραμ.

Junior Member
    τελικα δηλαδη με το efexor παιρνεις κιλα?? εγω θελω να αδυνατισω!

Junior Member
    ευχαριστω για την απαντηση. μου δινει ελπιδες, αλλα θα πρεπει γινω πειραματοζωο μου φαινεται !

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast