τι μαθηματα εχετε παρει απ τη ζωη - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 49
    Senior Member
    [QUOTE=nick cave;460412]Οσοι πιστεύουν πως ο Θεός ασχολείται μαζί τους, είτε για να τους ευνοήσει είτε για να τους προκαλέσει συμφορές, ας το ξανασκεφτούν.
    Τι είναι Θεός? Η δύναμη εκείνη που έφτιαξε τον κόσμο. Σωστά?
    Τι ιδιότητες έχει ο Θεός? Δεν ξέρουμε, αλλά πόσο πιθανόν είναι να διακατέχεται από ανθρώπινα πάθη και ελαττώματα? Δηλαδή, είναι δυνατόν ο Θεός να πει "ο Κώστας δε μου κάθεται καλά, ας του ρίξω έναν καρκίνο. Τη Μαρία τη γουστάρω, ας της αποκαλύψω τα νούμερα του λόττο"

Ας σοβαρευτούμε. Ο Θεός δεν αδικεί, γιατί τότε δεν θα ήταν θεός, αλλά άνθρωπος. Για τον ίδιο λόγο δεν μεροληπτεί, χειραγωγεί, ευνοεί, αναγκάζει, εκδικείται, παραξηγείται κ.λ.π. Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ένα δώρο και "καθάρισε": Την ελευθερία να επιλέγει πώς θα δράσει απέναντι σε δεδομένες συνθήκες που του θέτει η ζωή. Απο εκεί και πέρα τον αφήνει να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Nick , πολυ σωστα τα γραφεις . Αλλα η ρηση ' στα χαρακωματα δεν υπαρχουν απιστοι ' λεει πολλα , οχι για τον Θεο , αλλα για τον ανθρωπο . Ειναι στη φυση του ανθρωπου να στρεφεται στις δυσκολες στιγμες σε μια ανωτερη δυναμη . Προφανως ειναι λαθος ο ανθρωπομορφισμος του Θεου , λαθος κ τα ταμματα ( αυτο ειναι εμποριο , κανε μου για να σου φερω !!!!! ) , κ ο καθεις εχει τον δικο του Αγιο , ξερεις ,για τα ρουσφετια , λαθος ολη η βαση τηα Εκκλησιας . Αν ομως αρχισω ( παιρνω εμενα ) να σκεφτομαι σαν εσενα , δλδ να εκλογικευω τα παντα ( δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα καλα ), δεν θα μπορεσω να κινητοποιησω αυτη την φοβερη δυναμη που εχουμε μεσα μας , που κινητοποιειται μονο με την ακλονητη πιστη , οτι ' κατι ' υπαρχει . Αυτο εννοει ο Ιησους στην φραση -κλειδι ' κ ως θεοι εσεσθε ' δλδ ο καθενας μας κρυβει εναν μικρο Θεο μεσα του . Η γνωμη μου ειναι να μην προσπαθουμε να εκλογικευουμε πραμματα ασυληπτα για το πεπερασμενο μυαλουδακι μας . Πιθανον να λεμε τα ιδια ΝICK , διοτι λογικος εσυ , λογικος εγω , η λογικη σενα συμπερασμα παντα καταληγει ( νομιζω ) .

Senior Member
    Δεν φαντάζεστε πόσο πολύ με εκνευρίζουν οι ανθρώποι που δεν ξέρουν σε ποιον να ρίξουν τις ευθύνες και τις ρίχνουν στο Θεό!
    Λυπάμαι πολύ Macgyver με το ο Θεός είναι η πολύ βάναυσος ή πολύ ανίκανος.
    Ασχέτως με τα πιστεύω σου ο σεβασμός είναι σεβασμός... στα πιστεύω του άλλου.
    Σταματήστε επιτέλους να τα βάζετε με το Θεό ειδικά όλοι εκείνοι που τον θυμούνται και κάνουν το σταυρό τους μόνο όταν τον έχουν ανάγκη..
    κατα τ'άλλα μετά θέλουν όλα στη ζωή τους να κυλούν θεικά!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miss Despoina View Post
    Δεν φαντάζεστε πόσο πολύ με εκνευρίζουν οι ανθρώποι που δεν ξέρουν σε ποιον να ρίξουν τις ευθύνες και τις ρίχνουν στο Θεό!
    Λυπάμαι πολύ Macgyver με το ο Θεός είναι η πολύ βάναυσος ή πολύ ανίκανος.
    Ασχέτως με τα πιστεύω σου ο σεβασμός είναι σεβασμός... στα πιστεύω του άλλου.
    Σταματήστε επιτέλους να τα βάζετε με το Θεό ειδικά όλοι εκείνοι που τον θυμούνται και κάνουν το σταυρό τους μόνο όταν τον έχουν ανάγκη..
    κατα τ'άλλα μετά θέλουν όλα στη ζωή τους να κυλούν θεικά!
    ---------------------------------------------------------------
    Last edited by Macgyver; 05-11-2013 at 16:05.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Χαίρομαι που παρ'ότι είσαι ένας ευνοημένος άνθρωπος και το παραδέχεσαι και συμφωνείς ότι υπάρχει στον κόσμο μεγάλη αδικία...προφανώς γιατί δεν είσαι τομάρι να σκέφτεσαι ''εγώ καλά την περνάω,εσείς κόφτε το λαιμό σας'' αλήθεια η Φιλοθέη είναι καλή περιοχή;
    Περιεργη ερωτηση , αλλα ναι , η Φιλοθεη ειναι απο τις 3-4 ακριβοτερες περιχες της Αθηνας .

Senior Member
    Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου απλά καλό είναι να έχουμε κάποιες αξίες στη ζωή μας τις οποιες ούτε θα τις διακωμωδούμε, ούτε θα τις εμπαίζουμε προφασιζόμενοι το χιούμορ.
    Δεν είμαι επιθετική αποκλειστικά μαζ'ι σου αλλά με όλους όσους έχουν να πουν κάτι κακό για το Θεό.
    Ο Θεος είναι μια ανώτερη πνευματική δύναμη που ούτε καν τον έχουμε δει..αλλά είμαστε τόσοι μικρόψυχοι εμείς οι άνθρωποι που πάντα θέλουμε να ρίχνουμε τις ατυχίες τισ ζωής μας στο Θεό,στη μάνα,στον πατέρα,στον γκόμενο
    ή οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτούλη μας!

Senior Member
    Quote Originally Posted by unlucky View Post
    οτι η πλειοψηφια των κατοικων αυτης της χωρας εχουν καταγωγη απο τα ανακτορα του Μπακιγχαμ!!! Θα ηθελαν πολυ βεβαια...Ευγενεις, αριστοκρατες, κιουριες, μορφωση επιπεδου MIT, savoir vivre... Ολοι μαλιστα δικαιουνται να αποκτησουν χωρις κοπο επιχειρηση για να γινουν αφεντικα, προικα για να γινουν εισοδηματιες, παντρευονται τις νυφες και τους γαμπρους απο τα "καλα" σπιτια, τα "βρισκουν τα συμπεθερια που λενε" και ο νοων νοειτω ...
    να σχολιασω μονο οτι τα μεταξωτα .... θελουν και επιδεξιους ....
    Α και οτι ο νηστικος καρβελια ονειρευεται!
    Συμφωνώ απόλυτα!
    Και θα το πω πιο λαϊκά:
    το πόσο ψωριάρηδες, εγωίσταροι, καράβλαχοι, που μόλις πιάσουμε λίγα φράγκα θέλουμε να πουλάμε μούρη με πανάκριβα ρούχα, αυτοκίνητα, παπούτσια....., αμόρφωτοι, ασέβαστοι στην διαφορετικότητα, στην ανθρώπινη αυταξία, στενόμυαλοι, φτύνουμε την παράδοση, την ιστορία μας, και βγάζουμε μπουμπούκια να μας κυβερνάνε...
    δυστυχώς μού πήρε 35 χρόνια να το συνειδητοποιήσω ! :(
    Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στην πλειοψηφία, υπάρχουν και εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον ανωτέρω "κανόνα"!

favvel
    Guest
    επειδή αναφερθήκατε στον εγωισμό και τη μικροψυχία του ανθρώπου και το πόσο αυτά τα δύο ευθύνονται που ο άνθρωπος δεν ευτυχεί στη ζωή του και δεν τον αφήνουν να νιώσει το θεό..εγώ θα έλεγα ότι ο εγωισμός είναι μέρος του παιχνιδιού της ζωής απλά..δλδ είναι κομμάτι της φύσης μας και δε φταίμε εμείς για αυτό αλλά η ίδια η φύση που μας έπλασε έτσι..Γιατί αν δεν έφταιγε η φύση ή ο θεός τέλος πάντων θα σήμαινε ότι θα φταίγαμε εμείς..Κι εμείς θα μπορούσαμε να φταίμε μόνο στην περίπτωση που μπορούσαμε να φτιάξουμε από μόνοι μας τον εαυτό μας..Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε όμως άρα δε φταίμε εμείς για ό,τι κουβαλάμε πάνω μας..
    Ας πούμε ότι σε πρώτη φάση φταίνε οι γονείς μας και έπειτα οι γονείς των γονιών μας και πάει λέγοντας μέχρι που φτάνουμε στον πρώτο άνθρωπο που ας πούμε ότι τον έφτιαξε ο θεός ή η φύση..άρα σε τελική ανάλυση φταίει ο θεός/φύση..

Τίποτα στην ζωή δεν είναι δεδομένο,να δείχνουμε κάθε μέρα την αγάπη μας στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπάνε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by favvel View Post
    επειδή αναφερθήκατε στον εγωισμό και τη μικροψυχία του ανθρώπου και το πόσο αυτά τα δύο ευθύνονται που ο άνθρωπος δεν ευτυχεί στη ζωή του και δεν τον αφήνουν να νιώσει το θεό..εγώ θα έλεγα ότι ο εγωισμός είναι μέρος του παιχνιδιού της ζωής απλά..δλδ είναι κομμάτι της φύσης μας και δε φταίμε εμείς για αυτό αλλά η ίδια η φύση που μας έπλασε έτσι..Γιατί αν δεν έφταιγε η φύση ή ο θεός τέλος πάντων θα σήμαινε ότι θα φταίγαμε εμείς..Κι εμείς θα μπορούσαμε να φταίμε μόνο στην περίπτωση που μπορούσαμε να φτιάξουμε από μόνοι μας τον εαυτό μας..Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε όμως άρα δε φταίμε εμείς για ό,τι κουβαλάμε πάνω μας..
    Ας πούμε ότι σε πρώτη φάση φταίνε οι γονείς μας και έπειτα οι γονείς των γονιών μας και πάει λέγοντας μέχρι που φτάνουμε στον πρώτο άνθρωπο που ας πούμε ότι τον έφτιαξε ο θεός ή η φύση..άρα σε τελική ανάλυση φταίει ο θεός/φύση..
    ας πούμε ότι ο εγωισμός είναι κομμάτι της φθαρτής φύσης μας, όπως και οι αρρώστειες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όσο εξελισσόμαστε δεν προσπαθούμε να υπερβούμε το εγώ μας...

Senior Member
    Αν αφησουμε ολοι τον εγωισμο μας στην ακρη θα δειτε τι ωραια που θα γινουν τα πραγματα... Με βαση τις εμπιριες στην ζωη μου απεκτησα ικανοτητα να αντιμετοπιζω πραγματα που αλλους δισκολευουν με τροπο μυστηριο παντα βρησκω τ ην ακρη ομως δεν ειμαι ουτε μορφομενος ουτε ο αινσταιν αλλα το φτωχο μυαλο και τα ματια μου,μου χαρησαν εμπιριες δεν αφηνα τις ευκαιριες πα πανε χαμενεςς και απαρατηριτες τις αρπαζα απο την μητη και ειχα τα ματια μου ανοιχτα και αυτο πρεπει να κανουμε πιστευω ολοι γιατι μια φορα ζουμε δευτερη δεν εχει δυστυχως η ευτηχως..

Senior Member
    πολυ καλά τα λες invisiblebullet!
    Quote Originally Posted by invisiblebullet View Post
    Αν αφησουμε ολοι τον εγωισμο μας στην ακρη θα δειτε τι ωραια που θα γινουν τα πραγματα... Με βαση τις εμπιριες στην ζωη μου απεκτησα ικανοτητα να αντιμετοπιζω πραγματα που αλλους δισκολευουν με τροπο μυστηριο παντα βρησκω τ ην ακρη ομως δεν ειμαι ουτε μορφομενος ουτε ο αινσταιν αλλα το φτωχο μυαλο και τα ματια μου,μου χαρησαν εμπιριες δεν αφηνα τις ευκαιριες πα πανε χαμενεςς και απαρατηριτες τις αρπαζα απο την μητη και ειχα τα ματια μου ανοιχτα και αυτο πρεπει να κανουμε πιστευω ολοι γιατι μια φορα ζουμε δευτερη δεν εχει δυστυχως η ευτηχως..

Senior Member
    να σαι καλα Δεσποινα

Senior Member
    [QUOTE=Lena01;460479]ας πούμε ότι ο εγωισμός είναι κομμάτι της φθαρτής φύσης μας, όπως και οι αρρώστειες.

Οχι Λενα ας πουμε , ΕΙΝΑΙ κομματι της φθαρτης ψυχης μας , οποιος δεν παραδεχεται τον εγωισμο τ , κρυβεται πισω απ το δαχτυλο του κ ειναι κ ειναι πολυ πιο εγωιστης απ τους αλλους κ υποκριτης . Απλως εχοντας επιγνωση του εγωισμου μας , ας προσπαθησουμε να τον τιθασευσουμε .

Senior Member
    ποσο χρονο εχεις?

Senior Member
    [QUOTE=Macgyver;460627]
    Quote Originally Posted by Lena01 View Post
    ας πούμε ότι ο εγωισμός είναι κομμάτι της φθαρτής φύσης μας, όπως και οι αρρώστειες.

Οχι Λενα ας πουμε , ΕΙΝΑΙ κομματι της φθαρτης ψυχης μας , οποιος δεν παραδεχεται τον εγωισμο τ , κρυβεται πισω απ το δαχτυλο του κ ειναι κ ειναι πολυ πιο εγωιστης απ τους αλλους κ υποκριτης . Απλως εχοντας επιγνωση του εγωισμου μας , ας προσπαθησουμε να τον τιθασευσουμε .
    Είναι. Συμφωνώ. Προσπάθησα να το κάνω να ακουστεί πιο ήπια...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast