Πόση μοναξιά μέσα την πόλη? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 36 of 36
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Θεοφανία, άν με αντιλήφθηκες ως ''πλασιέ'' της μοναξιάς,δεν είναι αυτό το οποίο πουλάω.
    Ξέρεις πόσο θα ήθελα να μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια και να χαθώ μέσα σε σχέση?
    Αλλά όταν είναι πασιφανές ότι κάτι δέν τσουλάει,κάτι κλοτσάει μέσα μου και δεν μπορώ να
    υποκριθώ.Αισθάνομαι σαν να παραβιάζω κάποιο κοσμικό συμβόλαιο και κάποιο αόρατο χέρι
    μιας ανώτερης δύναμης(όχι του ασπρογένη παππού) θα με συνθλίψει στο έδαφος.
    Ίσως εκεί έγκειται η διαφορά μερικών ανθρώπων από άλλους.Στο ότι αισθάνονται τύψεις μιας
    ειλικρινούς ανωτερότητας που δεν τους επιτρέπει να κοροιδεύουν τον εαυτό τους.
    ...αυτή την ειλικρινή ανωτερώτητα ψάξτην λίγο γιατί μου θυμίζεις μια φίλη που όλα της μυρίζουν και όλα της ξυνίζουν, όλους τους βλέπει λιγότερους γιατί στοχεύει στον τέλειο, χωρίς όμως η ίδια να έχει καμία προυπόθεση.
    Οταν μιλώ για τέλειο, εννοώ τον πανέξυπνο, πανέμορφο, πανμορφωμένο, πανσυναισθηματικό που να την πολιορκήσει με μονόμετρο κανα δίχρονο μεχρι να του κάτσει.
    Η ίδια δεν διαθέτει τίποτα απ τα παραπάνω και ούτε είναι διατεθειμένη να κατακτήσει (πρώτα απ όλα για τον εαυτό της), αλλά παρόλα αυτά όλη μέρα γκρινιάζει ότι δεν υπάρχουν άντρες και πραγματικές σχέσεις στην εποχή μας.

Senior Member
    Θεοφανία, άν με αντιλήφθηκες ως ''πλασιέ'' της μοναξιάς,δεν είναι αυτό το οποίο πουλάω.
    Ξέρεις πόσο θα ήθελα να μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια και να χαθώ μέσα σε σχέση?
    Αλλά όταν είναι πασιφανές ότι κάτι δέν τσουλάει,κάτι κλοτσάει μέσα μου και δεν μπορώ να
    υποκριθώ.Αισθάνομαι σαν να παραβιάζω κάποιο κοσμικό συμβόλαιο και κάποιο αόρατο χέρι
    μιας ανώτερης δύναμης(όχι του ασπρογένη παππού) θα με συνθλίψει στο έδαφος.
    Ίσως εκεί έγκειται η διαφορά μερικών ανθρώπων από άλλους.Στο ότι αισθάνονται τύψεις μιας
    ειλικρινούς ανωτερότητας που δεν τους επιτρέπει να κοροιδεύουν τον εαυτό τους.
    Γιατί έχεις την εντύπωση ότι όλοι οι άλλοι (έστω, αυτοί που δεν θεωρούν ακατόρθωτη τη σύναψη σχέσεων) κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και όχι εσύ; Γιατί έχεις τόση ανάγκη να πιστεύεις ότι όσοι έχουν σχέσεις, το καταφέρουν επειδή συμβιβάζονται και υποκρίνονται;
    Πόσο έχεις ανάγκη να χρυσώσεις το χάπι για τον εαυτό σου;
    Έχεις περιχαρακωθεί μέσα σε καθαρά προσωπικά, απόλυτα και αυθαίρετα συμπεράσματα, προκειμένου να δικαιολογήσεις τις όποιες απογοητεύσεις ή και αδυναμίες σου στον συγκεκριμένο τομέα.
    Είσαι αρκετά μικρός-ή για να έχεις δει τα πάντα, αλλά αρκετά μεγάλος-η για να είσαι τόσο απόλυτος-η.
    Η αλήθεια σου δεν είναι η μόνη αλήθεια.

Senior Member
    Μου θυμίζετε κάτι θρησκόληπτους που όταν προσπαθώ να τους πείσω οτι οι Θεοί και τα συναφή
    είναι παραμύθια της χαλιμάς και ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που πλάθουν τους Θεούς τους καθ'εικόνα
    και καθ'ομοίωσή τους, μου αντιπαρέρχονται ότι είμαι ισοπεδωτικός και ότι αποκλείεται να έχω εγώ την αλήθεια
    και τα δισεκατομμύρια των πιστών να κάνουν λάθος και οτι δεν έχω δεί ακόμα το ''φώς το αληθινό''.
    Αλλα anyway,επειδή βλέπω ότι μιλάμε διαφορετική γλώσσα(αυτή η ανωτερότητα Θεοφανία πήγαινε στην ειλικρίνεια
    και όχι σε μένα) και δέν πρόκειται να συνεννοηθούμε θα το κλείσω εδώ.
    Απλά θα παραθέσω μια μεταφορά.
    Έχετε δεί στις σκυλοδρομίες που βάζουν ένα μηχανικό λαγό να τρέχει μπροστά απο τα σκυλιά για να τα αναγκάσουν
    να τρέχουν πιό γρήγορα?Αυτή είναι νομίζω η τέλεια μεταφορά για την ανθρώπινη κατάσταση.
    Άν κάποιος σκύλος εχει την συνείδηση να αντιληφθεί ότι ο λαγός είναι ψεύτικος,θα αποθαρρυνθεί και δέν θα συμμετέχει.
    Αυτός ο σκύλος είναι τυχερός ή άτυχος?

...γιοκο, δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός όπως δεν ξέρω ότι ΔΕΝ υπάρχει.
    Τα υπόλοιπα ανήκουν στα επιχειρήματα που δεν έχεις, όπως και στην προσπάθεια να ξεχωρίσεις (όπως νομίζεις) από το σωρό επιδεικνύοντας αντιλήψεις που και εσύ ο ίδιος ξέρεις ότι δεν έχεις.
    Σε αυτό που καταλήγουμε και θεωρώ ότι σίγουρα συμφωνούμε, είναι ότι σύμφωνα με εσένα ζω σε μια πλασματική, ψεύτικη ευτυχία, ενώ εσύ σε μια ρεαλιστική δυστυχία.
    Σου εύχομαι να βρεις τον αληθινό λαγό σου και να μη βαφτίζεις ψεύτικους τους λαγούς των άλλων που δεν μπορείς να πιάσεις.

Senior Member
    Έδωσες ακριβώς την αναμενόμενη επιθετική απάντηση που όπως έγραψα δίνουν και οι θρησκόληπτοι και
    που θα έδιναν και τα υπόλοιπα σκυλιά στον σκύλο που τα παράτησε και ασχολείται με κάτι άλλο-
    ''Μα πώς είναι ψεύτικο?Αφού κινείται'' και θα τον αποκαλούσαν πλανεμένο και δυστυχή.
    Και όχι δέν προσπαθώ να ξεχωρίσω.Δεν είμαι ο μόνος τέτοιος σκύλος,υπάρχουν και άλλοι πολλοί,αλλά
    είναι σίγουρα μειονότητα.Κάποιοι απο αυτούς θα καταλήξουν στα ψυχιατρεία και κάποιοι άλλοι θα πάνε
    την ανθρωπότητα ένα βήμα παραπέρα.Έτσι γινόταν ανέκαθεν στην ιστορία και έτσι θα γίνεται.
    Οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν να κυνηγάνε τον λαγό.Πιό ευτυχείς,πιό αυτο'ι'κανοποιημένοι.

Έδωσες ακριβώς την αναμενόμενη επιθετική απάντηση που όπως έγραψα δίνουν και οι θρησκόληπτοι και
    που θα έδιναν και τα υπόλοιπα σκυλιά στον σκύλο που τα παράτησε και ασχολείται με κάτι άλλο-
    ''Μα πώς είναι ψεύτικο?Αφού κινείται'' και θα τον αποκαλούσαν πλανεμένο και δυστυχή.
    Και όχι δέν προσπαθώ να ξεχωρίσω.Δεν είμαι ο μόνος τέτοιος σκύλος,υπάρχουν και άλλοι πολλοί,αλλά
    είναι σίγουρα μειονότητα.Κάποιοι απο αυτούς θα καταλήξουν στα ψυχιατρεία και κάποιοι άλλοι θα πάνε
    την ανθρωπότητα ένα βήμα παραπέρα.Έτσι γινόταν ανέκαθεν στην ιστορία και έτσι θα γίνεται.
    Οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν να κυνηγάνε τον λαγό.Πιό ευτυχείς,πιό αυτο'ι'κανοποιημένοι.
    ..παρατηρώ χωρίς καμία έκπληξη, (έχω συναντησει δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις τόσα χρόνια εδώ μέσα), πως όταν στέρεψαν τα επιχειρήματα και οι απαντήσεις που δεν υπάρχουν, ξεκίνησαν οι διαστρεβλώσεις και η απαξίωση.
    Παλιό.

Page 3 of 3 FirstFirst 123