Results 1 to 3 of 3
-
23-10-2007, 19:49 #1
Ειναι η μανιοκαταθλιψη κληρονομικη?
Γνωριζει κανεις αν η μανιοκαταθλιψη εχει γενετικο υποβαθρο η οχι?
Εγω ειμαι 20 ετων και πριν δυο μηνες ειχα απεισοδιο Μανιας
αλλα πριν απ αυτο και σε ολη τη ζωη μου ειχα τα συμπτωματα της "ασθενειας" αλλα σε σμικρυνση....
- 23-10-2007, 20:15 #2
Δεν είμαι ειδικός για να σου πώ με σιγουριά, αλλά φίλη που είχε κάνει μαθήματα ψυχιατρικής μου είχε πει ότι ως έναν βαθμό είναι. Πιο έγκυρη απάντηση βέβαια θα σου δώσει ένας γιατρός, αν και κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί τόσο
23-10-2007, 20:26 #3
Ναι νομιζω και εγω ως ενα βαθμο ειναι.
Απο την αλλη πολλα χαρακτηριστικα της προσωπικοτητας μας οφειλονται σε γονιδια και οχι στο περιβαλλον οπως διαπιστωνεται το τελευταιο καιρο (και οχι λογω μοδας).
Το τελευταιο ντοκυμαντερ που ειχα δει πανω σε αυτο ελεγε οτι οι ριψοκινδυνοι ανθρωποι...ξερετε αυτοι που κανουν πτωσεις με αλεξιπτωτο...διαφορα extreme sports...παιρνουν μια μηχανη και τρεχουν σαν τρελλοι κλπ...εχουν ενα κοινο γονιδιο που νομιζουν οτι οφειλεται σε αυτο η συμπεριφορα τους αυτη.
Φυσικα και το περιβαλλον παιζει το ρολο του αλλα πλεον μιας και μελεταμε πλεον το γονιδιομα του ανθρωπου βλεπουμε οτι πραγματικα πολλες φορες γεννιομαστε με καποια χαρακτηριστικα στο χαρακτηρα μας...ασχετα με το πως θα μας διαμορφωσει το περιβαλλον...ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Οι αποψεις σας?
(δεν θελω να ξεφυγω απο το θεμα Billk..αν θες μας λες και το λογο που κυριως σε ενδιαφερει να μαθεις αν εχει γενετικο υποβαθρο...δεν πιστευω να σκεφτεσαι να αποκτησεις παιδια απο τωρα...οποτε να πω οτι ειναι απο καθαρη περιεργεια?
Δεκτο...και μενα θα με ενδεφερε αν καποιος συγγενης μου επασχε απο σχιζοφρενεια μονο και μονο απο περιεργεια.)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....