ερωτηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12

Thread: ερωτηση

Senior Member

ερωτηση

γεια σασ...
    θα ηθελα να κανω μια ερωτηση... τ ακριβωσ ειν η διπολικη διαταραχη..? και πωσ αντιμετωπιζεται..?
    ευχαριστω προκαταβολικα...

Senior Member
    Το forum ειναι πραγματικά γεμάτο με post σχετικά με το θέμα αυτό.
    Γιατί δεν κάνεις μια αναζήτηση?

Senior Member
    το εψαξα αλλα εν βρηκα κατι σε στυλ ορισμου...

Senior Member
    Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη) είναι μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη.

Αυτές οι διαταραχές μπορούν να συμβούν σε ένα φάσμα που διακυμαίνεται από εξαντλητική κατάθλιψη μέχρι και αδιάκοπη μανία. Άτομα που υποφέρουν από διπολική διαταραχή συνήθως βιώνουν καταστάσεις μανίας ή υπομανίας ή μια μικτή κατάσταση μανίας και κατάθλιψης.

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων συνήθως συμβαίνει σε νεαρή ηλικία. Τα επεισόδια της ασθένειας σχετίζονται με τη θλίψη, την αναστάτωση και με έναν σχετικά υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. Διάφορες έρευνες υποδεικνύουν ότι η γενετική, το περιβάλλον, η νευροβιολογία καθώς ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες είναι σημαντικοί στην ανάπτυξη διπολικής διαταραχής. Ψυχιατρικές έρευνες έχουν εστιάσει στους νευροβιολογικούς παράγοντες, ωστόσο ένα ξεκάθαρο οργανικό αίτιο δεν έχει ακόμα βρεθεί. Η διπολική διαταραχή "θεραπεύεται" με φάρμακα και/ή ψυχοθεραπεία. Για τη "θεραπεία" της διπολικής διαταραχής χρησιμοποιούνται διάφορα φάρμακα όπως αντιψυχωτικά, λίθιο και βενζοδιαζεπίνες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, δηλαδή όταν υπάρχει κίνδυνος για τον ασθενή ή και για άλλα άτομα, η νοσηλεία είναι απαραίτητη. Θεραπεία με την έννοια της ίασης θεωρείται πως δεν υπάρχει στη διπολική διαταραχή.
    Η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυΐα, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή. Αυτό έχει ωστόσο οδηγήσει τα τελευταία χρόνια και σε μια λανθασμένη εξιδανίκευση της διπολικής κατάστασης: Αφενός δεν είναι όλοι οι πάσχοντες κατ' ανάγκη ιδιοφυείς, αφετέρου ο πάσχων υποφέρει από την ασθένεια που συχνά συνεπάγεται δυσλειτουργικότητα και σημαντική πτώση της ποιότητας ζωής, έτσι ώστε οπωσδήποτε δεν είναι καμιά ιδεατή κατάσταση.

πηγη:
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%...B1%CF%87%CE%AE
    trying to find a balance

Senior Member
    η διπολικη ειναι κατι που γαματο αν εισαι σε μανια η καταθλιψη παλι δε λεει καθολου και τα δυο παλευονται ασ πουμε οτι η μανια ειναι σα να χεισ παρει κοκα και η καταθλιψη σα να χεισ κανει ενα μπαφο στο σταδιο τησ χαλαρωσησ μονο που αυτα δεν ειναι στιγμιαια ειναι ολη μερα καθε μερα δηλαδη εγω τωρα που ειμαι σε μανια 2 μερα δεν ειμαι για να μου λεσ πολλα πολλα γιατι σε σπαζω για πλακα νιωθω σουπερμαν και ειμαι σουπερμαν ασ πουμε οτι εχουν σκασει ολοι οι νευροδιαβιβαστεσ μαζι ασ πουμε οτι οργανισμοσ μου δουλευει στο 120 τα εκατο ασ πουμε πολλα αμα με δεισ θα καταλαβεισ και αμα μπα και με ηξερεσ θα καταλαβαινεσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Επειδή η αδερφή μου πάσχει από διπολική,χωρίς φάρμακα όμως...
    ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό σε αυτή την ασθένεια η παραμέληση της προσωπικής υγιεινης,του προσωπικού χώρου,της προσωπικής εμφάνισης...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό σε αυτή την ασθένεια η παραμέληση της προσωπικής υγιεινης,του προσωπικού χώρου,της προσωπικής εμφάνισης...
    το έχει διαγνώσει γιατρός αυτό? οτι εχει διπολική δλδ.
    δε παίρνει αγωγή?

Senior Member
    Οχι δεν παίρνει αγωγή το σημείωσα παραπάνω,αλλά η ερωτησή μου δεν ήταν σχετικά με τα φάρμακα,αλλά την διατύπωσα παραπάνω και νομίζω ήμουνα σαφής.!

Banned
    διαβαζω κ παλι κατεβατα με διαγνωσεις ιατρικων ορων (κ οχι απλα συμπερασματα πχ το προβλημα ειναι αυτο κλπ ) εξακολουθω να μη καταλαβενω με πιο τροπο θα ξεπερασει καπιος κατι οταν αυτοχαρακτηριζετε πχ ειμαι διπολικος ειμαι ετσι γιουβετσι κ ολα τα σχετικα οπως αυτο πχ
    Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη) είναι μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη.
    μιλατε σαν να θελετε να ορισετε μια κατασταση ως αντικειμενο σα να λετε πχ το αμαξι εχει προβλημα το καρμπιρατερ κ χρειαζετε αλλαγη ο ανθρωπος δεν ειναι αντικειμενο κ λειτουργει με τους δικους του κανωνες εγω αν πχ ειχα χαρακτηρισαι τον εαυτο μου καταθλιπτικο μετα θα γινομουν χειροτερα καταθλιπτικος απο οτι ειμαι

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    διαβαζω κ παλι κατεβατα με διαγνωσεις ιατρικων ορων (κ οχι απλα συμπερασματα πχ το προβλημα ειναι αυτο κλπ ) εξακολουθω να μη καταλαβενω με πιο τροπο θα ξεπερασει καπιος κατι οταν αυτοχαρακτηριζετε πχ ειμαι διπολικος ειμαι ετσι γιουβετσι κ ολα τα σχετικα οπως αυτο πχ μιλατε σαν να θελετε να ορισετε μια κατασταση ως αντικειμενο σα να λετε πχ το αμαξι εχει προβλημα το καρμπιρατερ κ χρειαζετε αλλαγη ο ανθρωπος δεν ειναι αντικειμενο κ λειτουργει με τους δικους του κανωνες εγω αν πχ ειχα χαρακτηρισαι τον εαυτο μου καταθλιπτικο μετα θα γινομουν χειροτερα καταθλιπτικος απο οτι ειμαι
    Πιστεύω ότι είσαι καλοπροαίρετος και σε πολλά θέματα απαντάς πολύ σωστά με σκοπό να βοηθήσεις και μπράβο σου...
    Χωρίς να με παρεξηγήσεις και χωρίς να θέλω να κάνω κανέναν κριτή-γιατί δεν έχω τέτοιο ρόλο αφενός και αφετέρου δεν είμαι καν διαχειριστής του φόρουμ..
    αλλά γνώμη μου,δεν χρειάζεται να απαντάς σε όοοοοοολα τα θέματα γιατί μπορεί να είσαι και αναρμόδιος για κάτι τέτοιο

Η απαντησή σου για παράδειγμα εδώ είναι εκτός θέματος και δεν βοήθησε κάπου....αν ξέρεις να απαντήσεις σε αυτό που σε ρωτάω θα το εκτιμούσα....

γιατί δε ρωτάς έναν γιατρό?
    και αν οντως πασχει απο διπολική, γιατι δε παιρνει φαρμακα?

Senior Member
    Na κανω και εγω μια ερωτηση στους γνωστες περι διπολικοτητας!
    Εγω εχω μονο αγχος και παιρνω αγωγη αφου απετυχε με αντικαταθλιπτικα παιρνω ζυρπεξα και σεροκουελ και ταβορ.
    υπαρχει περιπτωση μονο το αγχοσ να κρυβει καποια διπολικοτητα??