Results 16 to 20 of 20
Thread: Φιλία
-
10-09-2007, 14:19 #16
terk είμαστε σίγουρα εγωιστικά όντα και προσπαθούμε να περνάμε καλά...... αν και δεν λειτουργούμε πάντα εγωιστικά (ευτυχώς!)
Το θέμα είναι οτι η δικιά μου εικόνα για το περνάω καλά σε αυτή τη ζωή περιλαμβάνει και το έχω φίλους (και οχι απλά παρέα) ......
Χθές βγήκα με την κολητή μου που προανέφερα, η οποια είναι στο εξωτερικό και δεν βλέπω συχνά, και ένοιωθα οτι είναι υπέροχο να έχεις πραγματικούς φίλους .........
gramle είσαι πραγματικά πολύ τυχερή!!!! Είναι δυνατόν να γίνει λοιπόν!Πολύ χαίρομαι που το μοιράστηκες μαζί μου!
klairi εξακολουθώ να έχω καλή εικόνα για τους \'\'φίλους\'\' μου και τους έχω στην καρδιά μου.... Είναι σαν να προχωρούν μπροστά με άνεση, χωρίς να τους λείπει η σχέση που είχαμε κάποτε...... Το γιατί δεν το καταλαβαίνω! Γιατί εμένα μου λείπει! Παρόλο που έχω σχέση! Προφανώς δεν με αγαπήσανε όσο εγώ......... Ισως για μένα να ήταν πιο σημαντική η δυναμική της φιλίας. Η μαλλον σίγουρα, ήταν πιο σημαντική!
- 11-09-2007, 04:51 #17
Οι προτεραιότητες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.. Δεν είμαι 30 αλλά βλέπω την αδερφή μου με τους δικούς της φίλους. Εκείνη επιλέγει να κάνει αυτό που κάνεις εσύ, κάποιοι όμως όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν συναισθηματικά σε μια φιλική σχέση, δένονται με τα λόγια και τις στιγμές.. Υπάρχουν άλλοι που απλά περνάνε καλά ή στην συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους σε θέλουν δίπλα τους. Κατανόηση να έχεις, αλλά ως εκεί. Δεν φταις που είσαι ευαίσθητος άνθρωπος, απλά αυτό θα σε πληγώνει...:(
11-09-2007, 11:56 #18
η αλήθεια είναι πως είναι λίγο τραβηγμένο να συναντιέστε μόνο σε γιορτές και γάμους. από την άλλη με τα χρόνια οι προτεραιότητες διαφοροποιούνται. κυρίως όταν υπάρχει και ο γάμος στη μέση. θα μπορούσατε βάβαια να κανονίζετε καμιά συνάντηση τα σαββατοκύριακα. δεν είναι ανάγκη να μαζεύεστε όλοι οπωσδήποτε. είναι δύσκολο να τους βολεύει όλους όταν είναι πολλά τα άτομα. έτσι, αν βλέπεις λίγο τον έναν και λίγο τον άλλο δε θα νιώθεις ότι τους χάνεις εντελώς. αρκεί βέβαια να το θέλουν και εκείνοι και να μην το κάνουν από υποχρέωση.
11-09-2007, 18:12 #19
Melita καταλαβαίνω οτι αλλάζουν οι προτεραιότητες και δεν είχα την αυταπάτη οτι θα είμασταν ακριβώς οπως στα φοιτητικά μας χρόνια........
Επίσης αν είχαμε χαθεί τελείως, θα σκεφτόμουνα οτι δεν νιώθουν φίλοι μου, θα το έπερνα απόφαση και όσο και να με στεναχωρούσε θα έπρεπε να ζήσω με αυτό. Θα ήταν όμως ξεκάθαρα τα πράγματα!
Τώρα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, γιατί με θυμούνται, σπάνια βέβαια, και θέλοντας να πιστέψω οτι δεν έχει χαθεί το τότε δέσιμο, ξαναελπίζω οτι θα μπορούσαν να είναι μέρος της ζωής μου και θα τους βλέπω πιο συχνα (τους παιρνω τηλ., προτείνω να βγούμε) και ξανατρώω το φτύσιμο!!!
Πρέπει να δεχτώ οτι θα τους βλέπω μόνο σε γιορτές και γάμους και δεν θα μοιραζόμαστε τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μας πια, αλλα δυσκολεύομαι γιατί δεν με καλύπτει κάτι τέτοιο για να το αποκαλέσω φιλία και αναρωτιέμαι αν οι ίδιο νιώθουν φίλοι μου, αλλά δεν μου δίνεται η ευκαιρία να τους ρωτήσω........ Ισως να ήταν πιο ώριμο να μην με ενδιαφέροι τι νιώθουν εκείνει και να αποδεχτώ την κατάσταση και τη σχέση που μου προσφέρουν και να σταματήσω να ελπίζω για περισσότερα.........
Gemini αν συναντιώμασταν σαββατοκύριακα , οχι όλοι μαζί όπως λές, δεν θα είχα κανένα απολύτως παράπονο! Δεν γίνεται κάτι τέτοιο........
και φυσικά δεν θα ήθελα να κάνουν κάτι απο υποχρέωση όπως λές και εσύ!
12-09-2007, 12:46 #20
orion, προσπαθησαν να μας το χαλασουν γιατι ζηλευαν το δεσιμο μας. Και ακομη το ζηλευουν αλλα ειδαν πως δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιατι ειναι πολυ δυνατο. Κανονιζουμε ετσι τις αδειες μας ωστε να μας βολευει ολες εμας για να βρεθουμε στην πολη μας και κανουμε τα αδυνατα δυνατα για αυτο. Εγω ας πουμε εχω 5 χρονια να παω διακοπες καπου αλλου για να μην χασω την ευκαιρια να δω τις φιλες μου. Αυτο τον αντρα μου τον πειραζει. Δεν παμε πουθενα αλλου για να δω εγω τις φιλες μου. Εχω 3 βδομαδες διακοπες και θα τις περασω στην πολη που ειναι οι φιλες μου (και απο οπου καταγομαι) και οχι σε καποιο νησι. Και οταν βρισκομαστε προτεραιοτητα εχει η μια την αλλη και το προγραμμα το κανονιζουμε ετσι ωστε να βρισκομαστε οσο το δυνατον πιο πολυ. Ε, ειναι δυνατον να μην θελουν να μας το χαλασουν? Τους εχει φαει η ζηλεια!
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....