κατάθλιψη απο τοξική σχέση - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 56
    υπαρχει η συνεξαρτηση... που μπαινουμε σε αυτη χωρις να το καταλαβουμε! πηγα κ το δουλευω,θελει δουλεια γιατι πρεπει να ξεχωρισουμε το συναισθημα απο την λογικη κ ειναι δυσκολο.

Αύριο θα έχω στα χέρια μου ενα βιβλίο που μιλά για την συνεξάρτηση, θέλω πρώτα να το διαβάσω και απο την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσω συνεδρίες..σίγουρα θέλει δουλεια... εχω νιώσει αρκετές φορές σαν να είμαι στο κορμί και στο μυαλό αυτού του ανθρώπου...και απο κει κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με μενα... σε παρότρυνε ο ψυχολόγος να αποστασιοποιηθείς ενω κάνεις τις συνεδρείες?

να αποστασιοποιηθω απο τι???? απο τον συντροφο μου??? οχι δεν ειναι αυτη η δουλεια που πρεπει να γινει...πρεπει να μαθουμε να μην κατηγορουμαι τον εαυτο μας,να μην κανουμε το προβλημα δικο μας...αυτο δεν βοηθαει κανεναν!!! συνεξαρτηση τελος,αυτο το βιβλιο εχω διαβασει εγω κ πραγματικα το βρηκα υπεροχο

Quote Originally Posted by τζινα View Post
    να αποστασιοποιηθω απο τι???? απο τον συντροφο μου??? οχι δεν ειναι αυτη η δουλεια που πρεπει να γινει...πρεπει να μαθουμε να μην κατηγορουμαι τον εαυτο μας,να μην κανουμε το προβλημα δικο μας...αυτο δεν βοηθαει κανεναν!!! συνεξαρτηση τελος,αυτο το βιβλιο εχω διαβασει εγω κ πραγματικα το βρηκα υπεροχο
    αυτο θα διαβάσω, μου είπαν ότι θα με βοηθήσει... θα σου πω, οταν το διαβάσω.. Και γω δεν είμαι αυτης της άποψης αλλά σε ρώτησα για να δω τί σου είπε... γτ ο δικός μου σεναν ψυχολόγο που πήγε του είπε πως γίνεται να μένει μαζί σου αυτή η κοπέλα? δεν παίζει χρήστης και σχέση και κατι τέτοια κουλά...αντί να τον ανυψώσει τον έριξε...φυσικά δεν ξαναπήγε αλλά στραβωσε πολύ και δεν ενιωθε καθόλου καλα, ενω ήταν καθαρός...
    Όταν ξεκινήσατε τη σχέση πριν 1μιση χρόνο, γνώριζες τη κατάστασή του?

ναι ηξερα τα παντα,δεν μου εκρυψε τιποτα...μην με ρωτησεις γιατι ξαναεμπλεξα,τον αγαπαω οποτε καταλαβαινεις! κ στον δικο μου ενας συμβουλος του ειχε πει το ιδιο κ δεν ξαναπηγε. δεν ξερω αν εχουν δικιο αν το βλεπουν με πιο καθαρο μυαλο αλλα εγω δεν μπορω να το δεχτω. απλα ξερω οτι οταν τους λενε κατι τετοιο τους επηρεαζουν,εχουν να λυσουν τοσα θεματα με τον ιδιο τους τον εαυτο κ μπαινουν στη διαδικασια να σκεφτονται μηπως οντως κανουν κακο σε καποιον ανθρωπο

Είναι πασιφανές ότι τον αγαπάς καλή μου, αλλιώς δεν θα ήσουν μαζί του....και βέβαια καταλαβαίνω και δεν σου κρύβω πως δεν ήξερα καμία άλλη κοπέλα περαν εμού να έχει μείνει ενώ γνωρίζει..Και χαίρομαι που ο ίδιος σου τα είπε και όχι άλλοι... βρίσκεται σε καποιο πρόγραμμα αυτη τη στιγμή η το σκεφτεται να μπει? γτ διαβασα σε σενα πως ενα 3μηνο προσπαθεί, με ποιον τρόπο?

παλαιοτερα ηταν σε κλειστο προγραμμα στεγνο 9 μηνες, εκανε υποτροπες αρκετες απο οταν βγηκε κ αυτο γιατι δεν το δουλευε σωστα. τωρα μιλαει με ψυχολογο,πηγαινει μερα παρα μερα στους Ν.Α. κ εχει κ εναν συντονιστη (ατομο που ειναι σε απεξαρτηση πανω απο χρονο) κ κανουν μαζι τα 12 βηματα. απλα ειναι αυτες οι στιγμες που τους πιανουν τα down τους κ εκει παρακαλας να βρει την δυναμη να συνεχισει, να μπορεσει να ελεγξει το μυαλο του...

εσύ πιστεύεις πως θα καταφέρεις να ελέγξεις τον φόβο σου?

δεν ξερω....υπαρχουν στιγμες που νιωθω τρομοκρατημενη,οτι ολο αυτο ειναι πανω απο μενα! προσπαθω να το κανω,αλλωστε σκεφτομαι ποτε κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει για τιποτα,ακομα κ ενας υγιεις ανθρωπος μπορει να λυγισει! απλα στην δικη μας περιπτωση μπορει να εχουμε μια πιθανοτητα παραπανω....αλλα κ παλι δεν ξερεις! εσυ πως νιωθεις?

παραπάνω απο μία θα έλεγα...δυστυχώς ο φόβος μου γίνεται όλο και πιο εντονος και δεν κοπάζει...αυτη τη στιγμη εδω και λιγο καιρό εχει μπει σε κλειστό-στεγνο 9μήνου (είναι η πρώτη φορα που κανει τέτοια προσπάθεια, στο παρελθον προσπαθούσε μόνος του με κάποιες βοήθειες άλλοτε)... Απογοητευτηκα πολλές φορές στο παρελθόν με τις υποτροπές του και φοβάμαι πως θα ξαναγίνει... δεν θέλω να είμαι απαισιοδοξη, μα είναι αυτό που νιώθω, είναι ο φόβος μου και δεν μπορω να τον βγάλω έτσι απλά...μετά απο τόσα χρόνια κατερευσε και η υπομονή μου, εσύ είσαι φρέσκια ακόμη και εύχομαι να μείνεις, δλδ να μην συνεχιστει και να το 'ξεπεράσει'...
    Πρόσφατα έγινε και κάτι που με συγκλόνισε, ένας πολύ γνώστός μου όντας χρήστης στο παρελθον,όταν γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του, μεσα σε 1 χρόνο κατάφερε και έκοψε εντελώς,επανήλθε και ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος που ποτέ δεν πίστευες ότι ήταν χρήστης στ παρελθόν... παντρευτηκανε, κανανε 2 υγιέστατα παιδάκια ΟΜΩΣ τωρα μετά από 5 χρόνια, επιστρεψανε όλα στο μηδεν... ξανακύλησε και πίνει ότι δεν ήπιε όλα αυτα τα 5 χρόνια μαζεμένα...
    όπως και να χει σίγουρα όλο αυτό ενίσχυσε το φόβο μου... και είναι πολλά πλέον..
    (η γιαγιά μου λέει μια παροιμία: Τον ''τορο''* τον βλέπεις, τον λύκο γτ τον ψαχνεις? )
    *τορός= ο δρόμος
    Ισχύει και για μας???????

ξερω ποσο πολυ φοβασαι,εχω τον ιδιο φοβο κ υπαχουν στιγμες που με ξεπερναει κ μενα. το θεμα ειναι οτι αυτοι πρεπει να βρουν την δυναμη να φυγουν απο ολο αυτο κ εμεις την δυναμη να δουμε τα πραγματα απο εξω. 1 μιση χρονο σε αυτο κ σχεδον με εφτασε στο πατο, θελει μεγαλη δυναμη να κανεις ολα αυτα που εκανες τοσα χρονια,ξερω οτι σου ρουφηξε ολη σου την ενεργεια! ισως η γιαγια σου εχει δικιο... τι να σου πω ειμαι τοσο μπερδεμενη οσο κ εσυ

καλησπερα!! το διαβασες το βιβλιο?

Καλησπέρα... σήμερα το πήρα ...δεν το άρχισα ακόμη..σε λιγάκι...τζίνα σε ποια συνεδρία βρίσκεσαι?

γεια!! εχω ξεκινησει απο το καλοκαιρι κ συνεχιζω μεχρι κ σημερα...τωρα θελω να το ψαξω κ με δωματια που γινονται για ατομα συγγενων κ φιλων ατομων σε απεξαρτηση. εσυ εκανες καποια κινηση?

θα ξεκινήσω απο βδομάδα συνεδριές και βλέπουμε...πόσο χρονών είστε? μενετε μαζί?αν θες απαντας

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast