Results 31 to 45 of 170
Thread: Γκρίνια...τι άλλο?
-
14-11-2013, 15:29 #31
Θα αναγκαστώ να σου διευκρινήσω πως το κάνεις χαρακτηρισμούς δεν αποτελεί "τεκμηρίωση" όπως αναφέρεις. Άλλο η τεκμηρίωση...άλλο ο χαρακτηρισμός.
Το να λες "η ύπαρξη μου δεν ειναι περιττή" δε ειναι τεκμηρίωση...ειναι δική σου πεποίθηση.
Το να λες οτι είμαι κυκλοθυμικός δεν ειναι τεκμηρίωση...ειναι χαρακτηρισμός.
Το να λες οτι πέφτω σε αντιφάσεις δεν ειναι τεκμηρίωση...ειναι δική σου πεποίθηση.
Τεκμηρίωση βάση ορισμού ειναι το να παραθέσεις στοιχεία που αποδυκνείουν τα λεγόμενα σου. Πίσω στο σχολείο λοιπόν για να μάθεις αν θες τι σημαίνουν οι λέξεις που χρησιμοποιείς.
Δεν είδα πουθενά να γράφω απευθυνόμενος σε εσένα προσωπικά παρόλαυτα εσύ πήρες τα πάντα προσωπικά ΠΑΡΑ την διευκρίνηση μου μάλιστα. Δικό σου κομπλεξ είναι αυτό....
- 14-11-2013, 15:43 #32
nick cave η τελευταία σου παράγραφος δεν ειναι τρομερή γενίκευση του τύπου Osho?
Δεν είμαι της άποψης πως η ζωή ειναι ενας απέραντος ωκεανός γαλήνης που πλέουμε κλπκλπ. Δανείζομαι κομμάτια απο τα πάντα αλλά και απο τον ρεαλισμός και ξέρω πχ πως οι πληγές κάνουν τον άλλο πιο ευαλωτο και όχι πιο δυνατό. Πιο αναίσθητο επίσης αλλά σίγουρα όχι πιο δυνατό. Υπάρχουν άνθρωποι που θα φάνε χαστούκι και θα ρίξουν και εκείνοι ένα..υπάρχουν άλλοι που θα κλάψουν...άλλοι που θα πουν δε βαριέσαι και θα πάνε να κάνουν κάτι άλλο.
Εχω μάθει να τα δέχομαι όλα αυτά σαν μέρος της διαφορετικότητας των ανθρώπων και δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι που είναι πιο σωστό απο κάτι άλλο.
Το πιστεύεις και εσύ αυτό? την διαφορετικότητα? την πραγματική όμως...όχι την ιδεαλιστική ψευτοπαραδοχή των πάντων ενώ κρύβουμε την άποψη μας για να μην φανούμε κακοί...
Έτσι πιστευω οτι υπάρχω και εγώ λοιπόν στον κόσμο...με οτι στοιχείο έχω...την παρούσα όμως στιγμή δεν ψάχνω ούτε να κρίνω...ούτε να πάρω παραδείγματα για το τι μπορώ να κάνω σημερα το βράδυ σπιτι μου. Και φυσικά δεν ψάχνω να μου δείξουν το σωστό.
Είναι απλά οι σκέψεις μου...οτι σχόλιο δεκτό, αλλά (στην περίπτωση της miss despoina) το θεωρώ χαζό το να κάνει κάποιος κρίσεις και χαρακτηρισμούς...
Θα έγραφε κάποιος ενα καταθλιπτικό μυθιστόρημα και θα του έστελνε γραμματα ολος ο κοσμος να του πει "εισαι κομπλεξικος εχεις ψυχολογικά"? Αστεία πράγματα...
Παράλληλα όμως η δική μου αντίληψη είναι τόσο απλή όσο το εξής παράδειγμα...
Αν νιώθω άσχημα θα κλάψω...αν νιώθω καλά θα γελάσω...αν διψάω θα ψάξω για νερό. Το να εχω τακτική για το μην με δουν να κλαιω μην με δουν να γελαω ενω δεν πρεπει μην δουν οτι εχω αναγκη το νερο κλπκλπ γιατι θα με θεωρήσουν "καπως" (όπως το "δημιουργώ δονήσεις στη ατμόσφαιρα που προκαλούν έναν αρνητισμό στον άλλο") ...δεν το πιάνω.
Ίσως γιατί εγώ δεν θα σταθώ στον αρνητισμό αυτό απο κανέναν γιατί ξερω πως ο οποιοσδήποτε έχω απέναντι μου, και θα κλάψει και θα γελάσει και θα διψάσει.
Δεν ειναι χαζό να σε λένε κλαψιάρη αν σε δουν να κλαις? Γιατί πρέπει τα πάντα να στηρίζονται γύρω απο χαρακτηρισμούς και την αποφυγή αυτών...?
14-11-2013, 17:55 #33
Tomhet αν μου επιτρεπεις μια ερωτηση καθοτι ολιγον ηλιθια που ειμαι...Καταλαβαινεις..
Ποιο ειναι το προβλημα σου ακριβως?Τι σου λειπει απο την ζωη σου?Τι δεν μπορεις να ελεγξεις και σε φερνει σε αυτον τον φαυλο κυκλο μαυρων σκεψεων?
Ουτε και εγω εχω καταλαβει τα θεματα σου,γιατι εισαι πολυλογας και εκει που παει καποιος να καταλαβει,να φτασει στο ζουμι στο τελος φτανει στο χαος.
14-11-2013, 21:56 #34
Σίγουρα γράφω πολλά...μαλλον γιατί δεν λέω πολλά...Έξω είμαι απο λιγομίλητος εως αμίλητος.
Και σίγουρα σε όλες αυτές τις σκέψεις επικρατεί το χάος γιατί νομίζω πως ειναι πολλά πράγματα συσσωρευμένα και δεν έχω αρκετές τρύπες για να φεύγει ο ατμός. Οπότε αυτό μάλλον ειναι ένα κομμάτι του "προβλήματος". Το "πρόβλημα" μου δεν ξέρω ακριβώς ποιο είναι αλλά αν με ρωτήσεις πως νιώθω θα σου απαντήσω πως νιώθω άλλωτε οτι περιμένω...και άλλωτε οτι προσπαθώ να ζήσω ενώ παράλληλα ξέρω οτι αν παραδοθώ δεν θα αλλάξει τίποτα απο αυτά.
Τι δεν μπορώ να ελέγξω..? το περιβάλλον...κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει αλλά νομίζω πως λίγοι βρίσκονται χωρίς εναλλακτικές στην ζωή τους. Οταν μας την σπάει κάποιος/κάτι απλά εστιάζουμε αλλού γιατί έχουμε την δυνατότητα. Νιώθω οτι έχω στερέψει απο αυτό γιατί δεν έχω με την γενική έννοια ανθρώπους στην ζωή μου.
Ξέρω οτι δεν μπορώ να διορθώσω το τι έχει γίνει και παλεύω ανάμεσα στην διαρκή προσπάθεια του να ανακάμψω και το δεδομένο του οτι μέχρι να ανακάμψω δεν ζω.
Θες ένα παράδειγμα?
Θέλω τόσο πολύ τους τελευταίους δύο μήνες να παώ μια εκδρομή σε ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος...αλλά νιώθω οτι δεν μπορώ...γιατί οτι και να δω εκει, οτι και να κάνω, οτι σκέψεις, συναισθήματα, απορίες κλπ μου γεννήσει το ότι δω και ζήσω εκεί, θα το κρατάω μέσα μου χωρίς την δυνατότητα να το μοιραστώ. Μην μου πεις "ε και" ...σκέψου οτι καθημερινά όλοι οι άνθρωποι μοιράζονται τόνους σκέψεων γιατί ειναι φυσική ανάγκη.
Οπότε δεν πάω γιατί ξέρω οτι θα νιώσω άσχημα μετά με όλο αυτό. Και το επόμενο σαββατοκύριακο θα σκεφτώ πάλι όλα τα "δε βαριέσαι...πήγαινε"...και θα σταματήσω και πάλι για τους ίδιους λόγους.
Βοήθησα έστω και λίγο?
14-11-2013, 22:04 #35
Η μοναξια ετσι?Το καταλαβαινω..Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα.
Νομιζω στο εχω ξαναπει..Αφησε τον εαυτο σου και το μυαλο σου ελευθερο οσο αφορα τις γνωριμιες..Και δεν εννοω μονο ερωτικες αλλα και φιλικες.Μην ψειριζεις τους ανθρωπους,μην εχεις υπερβολικες προσδοκιες (δεν σου λεω οτι εχεις).
Ελα καπου στην μεση,εχω την εντυπωση οτι δουλευεις μονο τις ακρες των πραγματων.Υπαρχει και μεση.
14-11-2013, 22:28 #36
Δεν νομίζω πως ειναι μονο η μοναξιά mnimonio...
Σε ένα διπλανό θέμα εδω είδα κάποιος να ρωτάει αν η έλλειψη σεξ προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα...θα έλεγα ναι αλλά όχι η έλλειψη σεξ απο τεχνικής απόψεως...η έλλειψη αποδοχής, η απόρριψη, η έλλειψη επαφής η έλλειψη ικανοποιησης και ευχαρίστησης. Αυτά θα σου στοιχίσουν ψυχολογικά...όλα τα πράγματα που θα έπρεπε να έχει κάποιος στην ζωή του για να ειναι ολοκληρωμένος....όχι η έλλειψη σεξ απο μόνη της.
Ακριβώς το ίδιο και με την λέξη "μοναξιά". Και τώρα που σου γράφω μόνος μου είμαι εδώ όπως και άπειροι άλλοι. Μοναξιά το λένε αλλά τα παρελκόμενα της δεν είναι πάντα ίδια σε όλους. Και αυτά είναι που στοιχίζουν γιατί το κάθε ένα έχει δικά του παρακλάδια...λόγους, σκέψεις, προβληματισμούς...αυτά σε ρίχνουν ψυχολογικά.
14-11-2013, 22:36 #37
Απο rad η απαντηση στο συγκεκριμενο θεμα που με καλυψε..Δεν ξερω πως να την μεταφερω εδω,οποτε κλασικα copy paste.
"Νομίζω ότι είναι ένα θέμα αλλά όχι το μοναδικό. Κι εμενα ο αδερφός μου που πασχει απο ψυχωση το θεμα το οποιο αναφερει συνεχεια ειναι το σεξ και η σχέση και η "κακή" εισαγωγή σε αυτά τα θέματα στην εφηβεία. Αν και δεν έχουμε καταλάβει αν είχε καποια δυσάρεστη εμπειρία ή την εξέλαβε εκείνος ως δυσάρεστη με την αντιληψη που είχε για τα πραγματα. Οποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ποια ειναι η αιτια και ποια η αφορμη. Σιγουρα μια δυσλειτουργια σε ενα θεμα της ζωής μπορει να σε επηρεάσει αλλά εγώ θα σου πω αυτό που έμαθα εγώ η ίδια από τη ζωή. Πολλές φορές δε φταίνε τα πράγματα αλλά ΤΟ ΠΩΣ εμεις βλέπουμε τα πράγματα. Ακούγεται κοινότοπο αλλά ειναι αλήθεια. Πρώτα θα βρεις τον ΤΡΟΠΟ που αντιλαμβάνεσαι μία κατάσταση και μετά θα βρεις και τον ΤΡΟΠΟ να την αντιμετωπίσεις ή να την αλλάξεις. Αν θες να πετύχεις κάτι μην στέκεσαι στο αποτέλεσμα αλλά στη διαδικασία. Αυτή θα φερει το αποτελεσμα."
Noμιζω με καλυψε..Ειμαι σιγουρη θα πεις μα η rad και η καθε rad ειναι εξω απο τον χορο.
Και το σεξ απο μονο του δεν λεει τιποτα,κατα τα αλλα συμφωνω με αυτα που λες.
14-11-2013, 22:47 #38
Δεν θα διαφωνίσω με το κείμενο ακριβώς αλλά θα πω οτι μου ακούγεται σαν συμβουλή....και διαφωνώ με τις συμβουλές κατά κάποιο τρόπο. Γιατί το ίδιο πρόβλημα σε δύο ανθρώπους δεν σημαίνει οτι θα λυθεί και με τον ίδιο τρόπο....ειναι πάρα πολλοί οι παράγοντες...το πως αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα, το πως αντιλαμβάνεσαι την λύση...έπειτα το τι μπορείς να σκεφτείς σαν επιλογή μέσα σε αυτό, το πως θα το εκτελέσεις...και άλλα αμέτρητα πράγματα.
Θα σου πω όμως σε τι πιστευω....
Πιστευω στο τυχαίο υπο όρους...
Πιστευω στο οτι ειναι καλό να έχεις στόχο, έστω και χαζό και να μην απογοητευεσαι απο αυτόν...όχι γιατί θα τον καταφέρεις αλλά γιατί πηγαίνεις κάπου, έστω και αν πηγαίνεις προς τον θανατο σου...η ζωή είναι τόσο τυχαία που αρκεί απλά να πηγαίνεις κάπου...στην διαδρομή μπορεί να συμβουν απειρα πράγματα. Πιστευω επίσης πως το να έχεις παρωπίδες και ισχυρό εγωισμό βοηθούν στο να προχωράς στην διαδρομή όλο και παρακάτω.
Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω προορισμό...έτσι νιώθω...δεν έχω προορισμό για να ανέβω στο βαγονάκι και να πω "ας με πάει όπου θέλει και βλεπουμε στην πορεία".
Και νιώθω οτι δεν έχω προορισμό γιατί αισθάνομαι πως ότι έχω σαν άνθρωπος έχει απορριφθεί και απορρίπτεται απο το περιβάλλον μου...λες και δεν μπορώ να ανέβω στο βαγονάκι έστω και για τυχαίο προορισμό.
Να σου πω όμως κάτι...?
Αν ο κόσμος ειναι το να boostarei καποιος το εγω του γράφοντας οτι εχει κοτερα και καμπριο και μοντελο αντρα και μονοκατοικιες κλπκλπ....με αδικείς που κάθομαι σπίτι? :P
Συγγνώμη δεν άντεξα ><...μου αρέσει να πειράζω...
14-11-2013, 22:51 #39
Οταν λεω οτι μου καλυβει καποιος μια αναγκη δεν σημαινει οτι εχει την ιδια αναγκη με εμενα πχ εαν εσυ θελεις μια φιλη ή εναν φίλο για παρεα, συντροφια κ κατ'επεκταση φιλια τοτε μπορει να στην καλυψη ενα ατομο διαφορετικο απο σενα που να ειναι ποιο κοινωνικο ποιο εξωστρεφη κ αυτος ο συνδιασμος ειναι υπερ κ τον δυο σας!!!επισης με εχεις προβληματιση...ποια ειναι αυτα που σου αρεσουν εσενα κ που ειναι εφικτο να βρεις φιλους, εχεις ρωτησει ποτε τον εαυτο σου..?λες δεν μου αρεσει το θεατρο,ε τι σου αρεσει?με λιγα λογια σε ποιες περιπτωσεις πιστευεις οτι θα βρεις φιλους?ή συντροφο?
Και απο την στιγμη που δεν σου αρεσει να βγαινεις εξω γιατι δεν προσκαλεις ατομα στο σπιτι σου?
και οσον αφορα τις αναγκες εχω να σου πω το εξης αλλα απο την αλλη πλευρα του θεματος,εαν το ειχες αναγκη θα εβρισκες κ τροπο κατα την γνωμη μου κ δεν θα ακουγες κ μετα θα γκρινιαζες για τα παραδειγματα που σου λενε οι αλλοι για αυτο που ζητας, απλα θα εκανες αυτο που πιστευες εσυ!!!
14-11-2013, 23:02 #40
Tomhet εχεις εξαντλησει ολες τις προσπαθειες σου δλδ ως προς τις διαπροσωπικες σχεσεις?Αυτο λες..?
14-11-2013, 23:07 #41
Πίστεψε με έχω ασχοληθεί με άπειρα πράγματα και όχι απο ανάγκη...αν είχα την όρεξη έχω άπειρα πράγματα να ασχοληθώ γιατί όπως είπα αρχικά ειμαι αφάνταστα ανήσυχος. Θα σου στείλω με pm παράδειγμα όμως γιατί δεν θέλω να κάνω εδω λίστα του στυλ "κανω αυτό κανω εκείνο κλπ"...
Σίγουρα δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό με την συμβατική μορφή...δεν ξέρω και δεν νομίζω οτι μπορεί καποιος να το αναζητήσει αυτό.
Θα σου απαντήσω όμως πως μου κάνει τρομερή εντύπωση πως ο κόσμος απαρτίζεται απο 8 δις ανθρώπους και ο καθε ενας ειναι διαφορετικος....θεωρω πως για ολους αυτους τους διαφορετικους ανθρωπους υπαρχουν συνθηκες για να "κουμπωσουν" με αλλους. Εγω νομίζω πως τις κατέστρεψα στο παρελθόν και δεν μπορώ να τις ξαναδημιουργήσω...μου κάνει εντύπωση όμως το πως μπορεί κάτι τέτοιο να συμβαίνει....
Ποιον να καλέσω ? :P να νοικιάσω κανέναν απο τους αμέτρητους φιλους της marian_m?
Τις διάφορες απόψεις τις ανέφερα απο "νευρα" γιατί ο πάντα μα πάντα θα ακούσω σαν συμβουλή το αντίθετο απο αυτό που κάνω εκείνη τη στιγμή....
Έχω δοκιμάσει και την μια και την άλλη όμως άποψη, πριν μου την προτείνουν...κοινώς έκανα αυτό που πιστευα και συνεχίζω να το κάνω ...μάλλον....με ξαφνιάζει όμως όπως είπα και πριν πως μέσα στην σφαίρα των άπειρων κυριολεκτικά πιθανοτήτων, νιώθω πως οι δικές μου αποφάσεις καταφέρνουν με κάποιο τρόπο πάντα να ειναι οι λάθος....? Αδυνατώ να το εξηγήσω ακριβώς.
14-11-2013, 23:10 #42
Συγχώρεσε με που θα το πω αυτό αλλά δεν νομίζω πως κάποιος δεν θα βάλει τα γέλια αν πω "ναι"...αλλά είμαι επίσης σίγουρος πως αν κάτσουμε προσωπικά και αναλύσουμε το τι έχω "κανει" νομίζω πως θα ξαφνιαστείς.
Γιατί ξεκίνησα απλά...και πάντα πήγαινα ένα βήμα παραπέρα ώσπου βρέθηκα στο σημείο να λέω στον εαυτό μου οτι αυτό που κάνω "δεν εχει ξαναγίνει". Αλλά παρόλαυτα βρισκόμουν εκεί και το έκανα.
Οπότε θα σου απαντήσω "ναι" και ξέρω οτι δεν θα με πιστεψεις...ούτε εγώ μάλλον θα πίστευα κάποιον αν μου το έλεγε όμως και δεν θα σε αδικήσω σε αυτό.
Και μόνο όμως το οτι "ξεβόλεψα" τον εαυτό μου, τον ανέτρεψα, κάτι που δηλαδή η πλειοψηφία δεν θα αναγκαστεί να κάνει ποτέ...νομίζω πως ...ε... με κάνει να νιώθω δικαιολογημένος για την απογοήτευση αυτή.
14-11-2013, 23:18 #43
"Ξηρασιες" παντως ολοι τις περναμε..Σε εχει παρει πολυ απο κατω και ειλικρινα δεν ξερω τι αλλο να σου πω..Μαλιστα σου εχουν γραψει πολυ σωστα πραγματα παραπανω που θεωρω οτι εγω ισως σου λεω αρλουμπες.
Εχεις ενα αδιεξοδο μπροστα,εναν τοιχο και αν υποθεσουμε οτι σε αυτο τον τοιχο λειπουν 5 τουβλα και μπορεις να βγεις απο αυτον,εσυ θα ψαξεις να καλυψεις και αυτο το μικρο ανοιγμα που υπαρχει παρα να βγεις απο το αδιεξοδο.Κατι τετοιο μου δειχνεις τομχετ.
14-11-2013, 23:26 #44
Μην σκέφτεσαι... Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει...
Οι σκέψεις είναι σαν σφηκοφωλιά...
............. Όσο τη σκαλίζεις τόσο ξεχύνονται οι σφήκες και σε κεντρώνουν...
ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.
14-11-2013, 23:30 #45
Δεν ξέρω και εγώ τι να πω....πιστευω πως η έννοια του "αδιέξοδου" έχει λάβει τις πραγματικές της διαστάσεις χωρίς παραθυράκια, cheats κλπ.
Σχετικά πρόσφατα ρώτησα κάποιον τι θα έκανε την επόμενη μέρα αν ξαφνικά έχανε όλους τους γνωστούς και φίλους....οι απαντήσεις του ήταν για κάμποση ώρα γενικευσεις όπως "θα προσπαθήσω να συνεχίσω", "θα διορθώσω τα λάθη μου" και είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να τον ρωτάω ξανα και ξανά τι εννοεί??? Τι θα έκανε κυριολεκτικά! Και δεν μπορούσε καν να το συλλάβει σαν έννοια αυτό.
Τοτε τον ρώτησα "δεν θα σου έλλειπαν οι άλλοι άνθρωποι?" ναι, απάντησε...
Και τι θα έκανες για αυτό? δεν θα αναζητούσες νέους φίλους? ναι, απάντησε πάλι και εκεί τον είδα καπως να μαζευεται...
Που θα τους αναζητούσες? εκεί μαζευτηκε λίγο περισσότερο...
Θα πήγαινες στο γυμναστήριο? θα πήγαινες στο πάρκο? θα έψαχνες μια ασχολία κοινωνική για να βρεθείς σε κόσμο? ναι μου είπε και τον είδα να παίρνει τα πάνω του πάλι...
Και θα πλησίαζες του λέω δηλαδή κάποιον άγνωστο? εκεί απο το ύφος του κατάλαβα πως δεν το έχει κάνει ποτέ αυτό στην ζωή του...όπως ακριβώς η πλειοψηφία του κόσμου. Το να πλησιάσει κάποιον άγνωστο με οποιαδήποτε αφορμή, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του το οτι ξεκίνησε απο το "θα εχω αναγκή απο αλλους και θα αναγκαστω να ασχοληθώ με κάποιον άγνωστο". Ποιος το κάνει αυτό? Ειναι παράξενο απο μόνο του.
Γιατί το είπα όλο αυτό? γιατι θεωρώ πως ειναι κάτι τόσο απλό που όμως ξενίζει τους ανθρώπους τόσο πολύ γιατί ειναι μια σκέψη και μια κίνηση ασύλληπτη. Το 99% όμως θα πει "σιγα το πράγμα" και όσο πιο κοντα τον βάλεις στην θέση αυτή τόσο θα μαζευτεί. Γιατί σε όλους αρέσει το οικείο περιβάλλον, ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς όπου κανείς δε θα τρυπήσει την φούσκα προστασίας του εγώ τους και δε θα τους αμφισβητήσει.
Μόνο και μόνο αν σκεφτούμε το πόσα τέτοια κομπλεξ έχουν οι άνθρωποι όταν πάνε να πλησιάσουν κάποιον που τους αρέσει ειναι νομίζω χαζό να προσποιούμαστε οτι ειναι για όλους μας κάτι τοσο απλό και εύκολο. Αλλά το κάνουμε...λέμε "σιγα το πράγμα". αρκεί να μην είμαστε εμείς που θα πάμε να φλερτάρουμε.