Μετατόπιση προβλήματος-Πραγματικότητα ή Ψύχωση;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
    Senior Member

Μετατόπιση προβλήματος-Πραγματικότητα ή Ψύχωση;

Καλησπέρα σας πάλι...

επανέρχομαι με ένα άλλο θεματάκι σχετικό φυσικά με το πρόβλημά μου.
    Είμαι διαβητική ινσουλινοεξαρτώμενη 13 χρόνια...δεν θα μπω σε αναλύσεις,πέραν του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα μου έχει στερήσει πολλά πράγματα στη ζωή και φυσικά εξακολουθεί να μου στερεί στην καθημερινότητά μου.!
    Αυτό το θέμα το έχω συζητήσει και με άλλα ομοιοπαθή άτομα και έχουν τις ίδιες σκέψεις..

Εκείνο όμως που με ανησυχεί,είναι ότι σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μου,το βάζω σαν εμπόδιο-που όντως είναι-αλλά όχι στο βαθμό που το βάζω εγώ.!
    Οταν η καθημερινότητα μου δεν έχει μεταβολές τότε νιώθω ασφαλής και άνετη,όταν είναι να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή ζωής,έρχεται αυτό το θέμα-με διάφορες σκέψεις και φουντώνει στο μυαλό μου....κάποιες φορές έχω καταλάβει ότι ίσως να το χρησιμοποιώ για να αποφύγω κάτι που δεν μου αρέσει...αλλά και όταν κάτι μου αρέσει πάλι έρχεται σαν σκέψη και μου χαλάει την διάθεση...
    έχω κάνει κατά καιρούς ψυχοθεραπεία,αλλά δε νομίζω ότι βοηθήθηκα κάπως...

Πιστεύετε ότι είναι λογικό να είναι μία πραγματικότητα λόγω του ευμετάβλητου χαρακτήρα που έχει το πρόβλημα;(υπεργλυκαιμίες-υπογλυκαιμίες-ανησυχία διατροφής κτλ)
    ή ότι είναι μία ψύχωση....σκεφτείτε ότι το έχω 13 χρόνια,δεν θα έπρεπε λογικά να μου έχουν φύγει όλα τα άγχη;;;

Ευχαριστώ.!

εγω diana καταλαβαινω οτι εχεις ενα αρκετα σημαντικο προβλημα υγειας αλλα απο τα συμφραζομενα καταλαβαινω οτι δεν εχεις ψυχωση.οταν πχ ρωτας τι ειναι ψυχωση.ο ψυχωτικος που το ζει ξερει δεν ρωταει.τζαμπα επιβαρυνεις πιστευω τον εαυτο σου με ψυχοφαρμακα.εχει πιο ελαφρυα και φυσικα σκευασματα οπως ειναι η βαλεριανα εγω προς τα εκει θα κατευθυνομουν.ΥΓ την βαλεριανα δεν την παιρνεις συνεχεια αλλα με διαλλειματα για αγχονει αντι να ξεανχοσει σε μεγαλες δοσεις.ΤΕΛΟΣ σου ευχομαι περαστικα και να ξερεις
    οτι δεν εισαι μονη σου εγω πχ απο την ψυχωση εκανα και λιγο καρδια και καταλαβαινω ποσο σημαντικο ειναι και το σσωματικο προβλημα υγειασ.φιλικα Δημητρης

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    εγω diana καταλαβαινω οτι εχεις ενα αρκετα σημαντικο προβλημα υγειας αλλα απο τα συμφραζομενα καταλαβαινω οτι δεν εχεις ψυχωση.οταν πχ ρωτας τι ειναι ψυχωση.ο ψυχωτικος που το ζει ξερει δεν ρωταει.τζαμπα επιβαρυνεις πιστευω τον εαυτο σου με ψυχοφαρμακα.εχει πιο ελαφρυα και φυσικα σκευασματα οπως ειναι η βαλεριανα εγω προς τα εκει θα κατευθυνομουν.ΥΓ την βαλεριανα δεν την παιρνεις συνεχεια αλλα με διαλλειματα για αγχονει αντι να ξεανχοσει σε μεγαλες δοσεις.ΤΕΛΟΣ σου ευχομαι περαστικα και να ξερεις
    οτι δεν εισαι μονη σου εγω πχ απο την ψυχωση εκανα και λιγο καρδια και καταλαβαινω ποσο σημαντικο ειναι και το σσωματικο προβλημα υγειασ.φιλικα Δημητρης
    Χαίρομαι Δημήτρη που καταλαβαίνεις το ζόρι,που μπορεί να τραβάει ένας άνθρωπος με θέματα υγείας,σωματικά ή ψυχικά...αν και το ένα όπως βλέπεις φέρνει το άλλο.
    Η άλλη πλευρά του νομίσματος,είναι ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε αυτοκαταστροφικοί και αδιάφοροι...
    Θα ήμουν σαφώς πιο απελευθερωμένη αν γινόντουσαν πολύ συχνά καμπάνιες για την ενημέρωση του διαβήτη και δεν ντρεπόμουν να κάνω τις μετρήσεις μου και τις ενέσεις μου(πρόκειται για στυλό που στην άκρη τους φέρουν μία διάφανη βελόνα) μπροστά σε κόσμο...αυτό από μόνο του με καθιστά ανάπηρη,γιατί πρέπει να δημιουργώ καταστάσεις τέτοιες ώστε να έχω χώρο να κάνω τα σχετικά με την πάθηση μου...

Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν καν ψυχολόγοι εξιδικευμένοι,να μπορέσουν να σε εισαγάγουν στην καινούργια σου ζωή νορμάλ....δημόσια υγεία δεν υπάρχει....
    Και για να μην κυμανθώ στο ίδιο μοτίβο,αλλά επειδή έχω χρέος να ενημερώσω-σας λέω ότι το 80-100% των ασθενειών είναι θεραπευμένες(από στόμα γιατρού),αλλά βάσει οικονομικών συμφερόντων όλα συνεχίζουν να υπάρχουν εις βάρος του ασθενή.!

Δημήτρη πριν τα seroquel είχα έντονη δυσθυμία και μέτρια κατάθλιψη-τώρα χάρη στα ψυχοφάρμακα έχω σηκώσει κεφάλι και είμαι πιο δημιουργκή...επίσης με βοηθάνε στον ύπνο το βράδυ-πριν δεν είχα εύκολο ύπνο ενώ τώρα κοιμάμαι σαν πουλάκι,η βαλεριάνα δε νομίζω να μου φέρει το ίδιο αποτέλεσμα

Senior Member
    Diana ο διαβήτης που έχεις τι τύπου είναι?

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Diana ο διαβήτης που έχεις τι τύπου είναι?
    Τύπου 1(ινσουλινη)
    Ρώτησα ένα γιατρό αν στον τύπου 1 έχουμε καθόλου υπολειπόμενα νησίδια(παράγουν ινσουλίνη) μήπως και με ομοιοπαθητική μπορούσα να τα πολλαπλασιάσω...αλλά μου απάντησε πως όχι.
    Η τελευταία ψυχολόγος που πήγαινα επειδή ασχολείται με την εναλλακτική ιατρική μου είπε να δοκιμάσω ομοιοπαθητική,αλλά χωρίς καθόλου κύτταρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει τίποτα..!

Εγω θα σταθω μόνο σε ενα πραγμα που ειπες.

"και δεν ντρεπόμουν να κάνω τις μετρήσεις μου και τις ενέσεις μου(πρόκειται για στυλό που στην άκρη τους φέρουν μία διάφανη βελόνα) μπροστά σε κόσμο..."

Μόνο αυτό. Ξέρεις πόσο αρκετό ειναι;
    Αν δεν ΝΤΡΕΠΟΣΟΥΝ;
    Για ποιο λόγο να ντρέπεσαι.

Προσωπικα δεν εχω γνωρισει κανενα ατομο με διαβήτη. Γνωρίζω όσα εχω ακούσει. Παρ όλα αυτα αν καποια φίλη ή φίλος που γνωριζα και πιναμε καφε μου ελεγε, μισό λεπτό να μετρήσω την ινσουλίνη και εβγαζε τον εν λόγω στυλό δε θα μου φαινόταν περίεργο. Θα τον θαυμαζα κιόλας.

Ειναι να σαν να μου λες ότι ντρέπεσαι να βαλεις θερμόμετρο επειδή εχεις γρίπη............

Και στο κατω κατω αν κανεις ξινίσει τα μουτρα μου απλα δεν αξίζει να καθεται διπλα σου.

Καποια πραγματα πιστευω πως ειναι στην πραγματικότητα τόσο απλά κι εμεις τα κανουμε πολυπλοκα.
    Αν δεν εχεις συμφιλιωθείς εσύ με το πρόβλημα αυτό τότε δεν εχεις συμφιλιωθει με τον εαυτό σου απλα.
    Μπορεις να του κανεις μια ερώτηση όταν μείνετε οι δυο σας ... ;-)

Να αγχώνεσαι τόσο, όσο χρειάζεται για να προσεχεις την υγεια σου. Τίποτε αλλο.

φιλια

Οταν η καθημερινότητα μου δεν έχει μεταβολές τότε νιώθω ασφαλής και άνετη,όταν είναι να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή ζωής,έρχεται αυτό το θέμα-με διάφορες σκέψεις και φουντώνει στο μυαλό μου....
    Ποσο πολυ το σκεφτεσαι??
    Σε απασχολει πολυ το προβλημα της υγειας σου η θα λεγαμε οτι αγγιζει και την εμμονη??
    Εαν σου εχει γινει εμμονη θα πρεπει να περιορισεις την ψυχικη φθορα που σου προκαλει...!
    Επισης σου προκαλει αναβλητικοτητα??Σε κανει να αναβαλλεις ολο και περισοτερο πραγματα που θα μπορουσες να κανεις??

Εγω πριν περασω το ψυχωτικο επεισοδιο ειχα τρομερες εμμονες και ειχα δεχτει μεγαλη πιεση οπου εκαναν ενα εκρηκτικο μιγμα που με οδηγησε σε ψυχωτικο επεισοδιο...!
    Δεν σημαινει βεβαια οτι οποιος εχει εμμονες και δεχεται πιεση θα οδηγηθει αναποδραστα σε ψυχωση...!
    Απλα το συμπερασμα που μπορει να βγει ειναι οτι οι αρνητικες σκεψεις η οι εμμονες οσο να ναι κουραζουν την ψυχη του ανθρωπου...!

Αφου δεν σε βοηθα η ψυχοθεραπεια καλο θα ηταν να συμβουλευτεις ενα η δυο γιατρους και θα κρινουν αυτοι το εαν χρειαζεσαι φαρμακευτικη αγωγη για να αντιμετωπισεις τις εντονες και ενοχλητικες σκεψεις γυρω απο το προβλημα υγειας σου...!

Εγω εχω καταφερει απο ψυχωτικο μυαλο με οτι συνοδευεται αυτο να εχω φυσιολογικο ειρμο και σκεψη χαρη στα φαρμακα...!
    Μπορεις να βελτιωθεις και να αποφορτιστεις απο το προβλημα σου αρκει να εχεις σαν οπλο σου την επιστημη και τον ιατρο...!

Θυμαμαι ειχα παει σε εναν γιατρο και του τα ειχα πει πολυ μαυρα τα πραγματα και μου εγραψε Leponex....!
    Ειναι ενα φαρμακο βαρυ που δεν το πηρα ποτε για πολλους και διαφορους λογους αλλα συνεχισα την προηγουμενη φαρμακευτικη αγωγη...!
    Γιατι το λεω αυτο τωρα??
    Εξαρταται απο το ποσο βαρια θα περιγραψεις το προβλημα σου και απο τον γιατρο φυσικα....!

Ευχομαι απο καρδιας οτι καλυτερο Ντιανα...!:)

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για τις απαντήσεις σας...
    Η παρουσία σας εδώ μέσα,είναι βάλσαμο για μένα
    Κάθε καλή ευχή για τα παιδιά που ξεκίνησαν αυτό το φόρουμ...

Ξέρετε πόσο συγκινητικό και όμορφο είναι να μην παίρνεις ολόκληρα χρόνια βοήθεια από το οικογενειακό σου περιβάλλον και να βρίσκεις στήριγμα από ανθρώπους που ούτε καν σε γνωρίζουν φυσιογνωμικά;
    Αλίμονο αν χαθούν οι άνθρωποι-κάθε καλό εύχομαι!

Senior Member
    Diana 1982 καλημερα δεν ξερω αν πασχεις απο ψυχωση δεν ειμαι ειδικος για να απαντησω αλλα εχεις μια ασθενεια που σου στερει απο την καθημερινοτητα καποια πραγματα.
    Ημουνα ενα χρονο με μια γυναικα η οποια ητανε διαβητικη και την θαυμαζα για τηνζωη που εκανε.Εγω παιρνω 2,5 χρονια αντιψυχωσικα και κανενα ηρεμηστικο σπανια χθες το βραδυ ξεκινησα χαπι χοληστερινης για τι ητανε στα ουρανια μια δυετια.Θελω να σου πω οτι ολα τα φαρμακα σε κοβουνε και απο ενεργεια αποδοτικοτητα μνημη.Εγω στην θεση σου παντως θα το καταπολεμουσα με ομοιοπαθητικη και ψυχοθεραπεια θελει παντως ψαξιμο και δοκιμες και με τον ψυχοθεραπευτη και με τα φαρμακα.Οσο γι την αλλαγη ζωης που αναφερεις στο ποστ σου μια αλλαγη ζωης σιγουρα δημιουργει ανχος και εγρηγορση τωρα το αν θα προχωρησεις στην αλλαγη πιστευω ειναι θεμα ψυχοθεραπειας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mamra1983 View Post
    Diana 1982 καλημερα δεν ξερω αν πασχεις απο ψυχωση δεν ειμαι ειδικος για να απαντησω αλλα εχεις μια ασθενεια που σου στερει απο την καθημερινοτητα καποια πραγματα.
    Ημουνα ενα χρονο με μια γυναικα η οποια ητανε διαβητικη και την θαυμαζα για τηνζωη που εκανε.Εγω παιρνω 2,5 χρονια αντιψυχωσικα και κανενα ηρεμηστικο σπανια χθες το βραδυ ξεκινησα χαπι χοληστερινης για τι ητανε στα ουρανια μια δυετια.Θελω να σου πω οτι ολα τα φαρμακα σε κοβουνε και απο ενεργεια αποδοτικοτητα μνημη.Εγω στην θεση σου παντως θα το καταπολεμουσα με ομοιοπαθητικη και ψυχοθεραπεια θελει παντως ψαξιμο και δοκιμες και με τον ψυχοθεραπευτη και με τα φαρμακα.Οσο γι την αλλαγη ζωης που αναφερεις στο ποστ σου μια αλλαγη ζωης σιγουρα δημιουργει ανχος και εγρηγορση τωρα το αν θα προχωρησεις στην αλλαγη πιστευω ειναι θεμα ψυχοθεραπειας.
    Καλησπέρα αγαπητέ μου,

Αρχικά θέλω να εκφράσω την συγκίνησή μου που υπάρχουν ακόμη τόσοι πολλοί άνθρωποι,που είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν τόσο καλές απαντήσεις σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη...
    επίσης χαίρομα ακόμα περισσότερο που καταλαβαίνετε πόσα πράγματα μας στερεί αυτή η ασθένεια και πάνω απ'όλα ασφάλεια! είναι μαρτύριο να μην ξέρεις ποτέ που βρίσκεται το σάκχαρό σου και που θα είναι ακριβώς την επόμενη στιγμή.!

Δεν θα πω περισσότερα γιατί κάποιοι θα με πουν γραφική και γκρινιάρα...αλλά πόσο πιο απάνθρωπο-από το να βασανίζονται οι άνθρωποι από ασθένειες μόνο και μόνο για να βγάζουν λεφτά κάποιοι άλλοι...και αν κάποιος δεν πιστεύει ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο ας το πει....

δεν ξερω αν πασχεις απο ψυχωση δεν ειμαι ειδικος για να απαντησω
    Η αλήθεια είναι ότι δε νομίζω ότι πάσχω από ψύχωση,απλά στριμώχτηκα πολύ ψυχολογικά και κράσαρα...παίρνω αντικαταθλιπτικά κάθε βράδυ
    Επειδή έχω διαβάσει αρκετά για την ομοιοπαθητική,νομίζω ότι αυτή βοηθάει επικουρικά(μπορεί κάποια στιγμή να δοκιμάσω) και όχι αποτελεσματικά,όπως θα περίμενε κάποιος.!
    Ψυχοθεραπεία έχω δοκιμάσει,αλλά τελικά δεν νομίζω ότι βοηθάει και τόσο πολύ(θα πρέπει ο ίδιος ο ψυχοθεραπευτής να είναι παθών,για να καταλαβαίνει) αλλιώς μόνο η εμπειρία και ο χρόνος μπορεί να δείξει τις πιο σωστές κατευθύνσεις...και ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται και για οικονομική αιμορραγία...
    όταν εγώ είχα την μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια,ήμουν οικονομικά εξαρτώμενη από το οικογενειακό μου περιβάλλον,που μόνο υποστηρικτικό δεν ήταν....!

Ηδη πλέον η ζωή μου βρίσκεται σε άλλο μονοπάτι και κυλάει πολύ καλύτερα...έχω μεγαλώσει κιόλας-είμαι οικονομικά ανεξάρτητη-έχω πάρει αποφάσεις στην ζωή μου(που με βοήθησαν πολύ τα παιδιά από το φόρουμ)και νιώθω σαν την πεταλούδα που από κάμπια αναμορφώνεται και πετάει μακριά.!

Αλήθεια,ποιά είναι η άποψή σου,για τους πνευματικούς θεραπευτές;
    Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι αν ο άνθρωπος πετάξει μακριά,όλη την κακή ενέργεια-το μίσος-την εκδίκηση και γεμίσει την καρδιά του με αγάπη και φως μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή του ακόμα και να αυτοθεραπευτεί....αλήθεια ή απάτη;-υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι έχουν θεραπευτεί με αγάπη-διαλοδισμό-αλλαγή στάσης ζωής.

Θα χαρώ να μου ξαναπαντήσεις...δεν ξέρω αν θα ήθελες να συζητήσουμε κάτι για τα δικά σου θέματα....πολύ ευχαρίστως πάντως! :)

Senior Member
    Κοιταξε απο εναλλακτικες θεραπειες εχω κανει 2 φορες ρεικι αλλα τοτε ειχε αρχισει η παρανοια μου πριν παθω ψυχωση ειχα βρει θεση μου στο συμπαν και ξεχψειλιζα απο ενεργεια μπορει να οφειλοταν και στην ντοπαμινη αυτο.Τωρα με τοσο αντιψυχωσικο που παιρνω εχω χασει την ενεργεια μου και την θεση μου στο συμπαν.Το 2011 εκανα αποπειρα αυτοκτονιας μεγαλη παρασκευη(πηδηξα απο τον πρωτο) αυτην την στιγμη ευχαριστω την παναγια και που ζω και που ειμαι καλα.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ο ψυχοθεραπευτης παθων για να βρεις εναν συνοδοιπορο στην ζωη σου και στις αποφασεις σου για μενα το 65%-70% ειναι ψυχοθεραπεια και τα υπολοιπα τα φαρμακα και το στενο περιβαλλον(οικογενεια-φιλοι).

θα μιλησουμε και πιο μετα αν θες παω προπονηση.

Senior Member
    Αχ φίλε μου,πώς τα κατάφερες και πήδηξες από τον πρώτο;
    Δεν ξέρω πολύ άσχημο μου ακούγεται αυτό...
    ελπίζω να νιώθεις πολύ καλύτερα σήμερα.!

Εχω κάνει και εγώ κάποιες φορές ρέικι,τώρα έχω σταματήσει.
    Νομίζω ότι χρειάζεται μία συνεχής εκπαίδευση πάνω σε εναλλακτικές θεραπείες...αν κ νομίζω χωρίς την κλασσική ιατρική,λίγα πράγματα γίνονται.
    Φυσικά θέλω να μιλήσουμε,περιμένω απάντηση.!

Senior Member
    Τα καταφερα και πηδηξα αυτην την εποχη ειμαι στα καλυτερα μου βεβαια παιρνω φαρμακα αλλα κανω παρα πολλα πραγματα και τα καταφερνω.
    Τι ρεικι να κανεις και τι διαλογισμο οταν το σωμα σου δεν ειναι αγνο λογω φαρμακων και η ψυχη σου φυσικα.
    Δυστυχως στερουμαστε αρκετα πραγματα για χαρη της ψυχικης υγειας εγω επειδη μου συνταγογραφηθηκαν χαπια και τα πηρα 10 μερες και τα σταματησα λογω των παρενεργειων εγινα χειροτερα και πηδηξα θα ακολουθησω την κλασσικη ιατρικη παντως αν ειχα πιο ελαφρυ επεισοδιο θα εκανα κατι εναλλακτικα.

Quote Originally Posted by mamra1983 View Post
    Κοιταξε απο εναλλακτικες θεραπειες εχω κανει 2 φορες ρεικι αλλα τοτε ειχε αρχισει η παρανοια μου πριν παθω ψυχωση ειχα βρει θεση μου στο συμπαν και ξεχψειλιζα απο ενεργεια μπορει να οφειλοταν και στην ντοπαμινη αυτο.Τωρα με τοσο αντιψυχωσικο που παιρνω εχω χασει την ενεργεια μου και την θεση μου στο συμπαν.Το 2011 εκανα αποπειρα αυτοκτονιας μεγαλη παρασκευη(πηδηξα απο τον πρωτο) αυτην την στιγμη ευχαριστω την παναγια και που ζω και που ειμαι καλα.Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ο ψυχοθεραπευτης παθων για να βρεις εναν συνοδοιπορο στην ζωη σου και στις αποφασεις σου για μενα το 65%-70% ειναι ψυχοθεραπεια και τα υπολοιπα τα φαρμακα και το στενο περιβαλλον(οικογενεια-φιλοι).

θα μιλησουμε και πιο μετα αν θες παω προπονηση.
    mamra me aresei poy anafereis syxna to sympan sto logo soy...

Senior Member
    ειχα βρει θεση μου στο συμπαν και ξεχψειλιζα απο ενεργεια μπορει να οφειλοταν και στην ντοπαμινη αυτο.Τωρα με τοσο αντιψυχωσικο που παιρνω εχω χασει την ενεργεια μου και την θεση μου στο συμπαν.
    Εχει δίκιο ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817....που ακριβώς ήταν η θέση σου στο σύμπαν φίλε μου;

Page 1 of 3 123 LastLast