Ψάχνω κάτι να κάνω! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 57 of 57
    Senior Member
    Αυτό δεν κάνουν όλοι? αυτό θέλω και εγώ...να κερδίσω χρόνο.
    Είναι πολύ παράξενο όμως να το ζητάς, ε?
    Σε βγάζουν απο τρελό, μέχρι γκρινιάρη, μέχρι απωθητικό, μέχρι ανώμαλο, κλπκλπκλπ....

Senior Member
    Aυτό κάνουν όλοι,η διαφορά έγκειται πώς και σε ποιόν βαθμό το συνειδητοποιείς.
    Η συνείδηση είναι ο αρχαιότερος φόρος της διανοίας που έλεγε και ο ποιητής.
    Γιατί δέν το ζητάνε?
    Ένα παιδί που θέλει αγκαλιά λέει ''Θέλω αγκαλιά'' και τρέχει στην αγκαλιά της μαμάς του,
    ένας ενήλικας δέν θα το κάνει γιατί του έχουν μάθει οτι δέν είναι σωστό.
    Γι'αυτό.

Senior Member
    Δεν νομίζω πως του έχει μάθει κανείς πως δεν είναι σωστό...γιατί να μην είναι σωστό?
    Το παιδί ξέρει πως έχει μόνο μια μαμά...ο ενήλικας δεν έχει κάτι τέτοιο...έχει θεωρητικά την δυνατότητα να πάει αλλού.
    Και φυσικά το παιδί το καθοδηγεί μόνο η ανάγκη του για την αγκαλιά...ο ενήλικας έχει και έναν γιγάντιο εγωισμό.... και πρέπει να φροντίσει να ταίσει τον δικό του και των άλλων σε αντάλλαγμα.
    Οπότε αν ζητήσεις κάτι...και σε πω ζήτουλα κατ'επέκταση, ταίζω τον δικό μου εγωισμό εφόσον δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες για να καλύψουμε με κάποια ανταλλαγή. Αν τις είχαμε δεν θα σε έλεγα ζήτουλα αλλά θα στο έδεινα και θα το έπαιρνες.
    Τόσο απλό δεν είναι?

Senior Member
    Εγω προσωπικα εχω φαει το Σαββατο μου , τακτοποιωντας τα αρχεια του υπολογιστη μου (boring). Αν θες μπορεις να πας εδω https://www.coursera.org/ και να παρακολουθησεις καποιο course ή να βρεις τελος παντων στο νετ καποιο εκπαιδευτικο πακετο για το χομπυ που σε ενδιαφερει.... ξερω γω προγραμματισμο Android ή πως να φτιαξετε ηλεκτρονικα βιβλια ή οτι αλλο...
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε.
    Ο,τι στο παιδί ο αυθορμητισμός είναι ανόθευτος επειδή δέν
    έχει παγιωμένη την αίσθηση του εαυτού.
    Τα παιδιά δέν λένε στον εαυτό τους ''εξακολουθώ να είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν και πρίν''.
    Η αίσθηση του εαυτου είναι πιο διάχυτη σε σχέση με του ενήλικα.
    Το concept του ''ενήλικα'' είναι το χειρότερο κοινωνικό κατασκεύασμα,αλλά έχει εξελικτικά πλεονεκτήματα.
    Σε καποιους είναι δύσκολο να το υιοθετήσουν.Ειδικά σε άτομα του υψηλής λειτουργικότητας αυτιστικού φάσματος,τα
    οποία και έιναι πολλά(διεγνωσμένα ή αδιάγνωστα).
    Εμένα,ώς παιδί με θεωρούσαν όλοι πολύ ώριμο για την ηλικία μου.Τώρα ώς ενήλικα με θεωρούν ανώριμο και παιδί.
    Και έχουν δίκιο.Η ηλικία είναι η υιοθέτηση κοινωνικών νορμών.Η ηλικία είναι ψευδαίσθηση.

Senior Member
    Ευχαριστώ keep, το χαζεύω τώρα, το link...

Σωστά yoco choco, συμφωνώ σε όλα...
    Οπότε εσύ πως νιώθεις μέσα στο περιβάλλον αυτό που σε θεωρεί ανώριμο και παιδί?

Senior Member
    Πώς νιώθω? Προσπαθώ να το διασκεδάζω.
    Μου αρέσουν οι αντιδράσεις μερικών ανθρώπων απέναντι στην αφοπλιστική ειλικρίνεια.
    Να δείς τις φάτσες κάποιων που ζητάνε το κινητό μου και τους λέω οτι ''δέν έχω κινητό''
    και ρωτάνε ''γιατί?'' και τους λέω ''επειδή δεν έχω κάποιον να επικοινωνήσω''..Priceless!!!

Senior Member
    Ε άν σου ζητάει κάποιος το τηλέφωνο σου θα είναι για να επικοινωνήσει μαζί σου!
    Ή δικιά μου προσπάθεια για διασκέδαση δεν βγαίνει πάντα σε καλό...
    όπως και να το κάνεις το περιβάλλον ορίζει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το τι είσαι και αν εσύ προσπαθείς να είσαι χαρούμενος και το περιβάλλον δεν σε βοηθάει για αυτό αλλά για το αντίθετο...ε...δεν θα είσαι χαρούμενος.
    Είναι η προσπάθεια που ανέφερα και σε άλλο παρόμοιο thread που νιώθω να καταβάλω...
    Όσο και να προσπαθείς για να νιώθεις καλά, αν δεν έχεις πραγματικούς λόγους (όχι τον εαυτό σου) τότε δεν νομίζω πως θα το καταφέρεις ποτέ πραγματικά.
    Γιατί υπάρχεις εσύ, το μικρό ψαράκι και υπάρχεις γιατί υπάρχει το περιβάλλον σου, η γυάλα σου. Αν η γυάλα σου σπάσει τότε δεν θα είσαι για πολύ, το μικρό εκείνο ψαράκι.

Senior Member
    Έχεις δίκιο.Είναι περισσότερο το ότι δέν επιδιώκω να επικοινωνήσω παρά το ότι δέν έχω κάποιον.
    Και αυτό οφείλεται σ'αυτό που γράφεις παρακάτω για τους ''πραγματικούς λόγους''.
    Νομίζω το μεγαλύτερο ελάττωμα κάποιου είναι το να μήν μπορεί να κοροιδέψει τον εαυτό του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Έχεις δίκιο.Είναι περισσότερο το ότι δέν επιδιώκω να επικοινωνήσω παρά το ότι δέν έχω κάποιον.
    Και αυτό οφείλεται σ'αυτό που γράφεις παρακάτω για τους ''πραγματικούς λόγους''.
    Νομίζω το μεγαλύτερο ελάττωμα κάποιου είναι το να μήν μπορεί να κοροιδέψει τον εαυτό του.
    Εγω νομιζω το αντιθετο , οτι καλη αυτογνωσια οδηγει στην βελτιωση του εαυτου μας και στο επιθυμητο για τον καθενα αποτελεσμα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Τομχετ σου βρηκα δουλεια για τις Κυριακες..!

Θα πηγαινεις σε τυχαιους γαμους και θα φωναζεις "μηηη το κανεις σε αγαπαω ακομα"

!!!!

Senior Member
    Επομενο ΣΚ λοιπον...

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234