αντιμετώπιση έκφρασης ομοφυλοφιλίας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 41
    Senior Member
    Σε κάθε περίπτωση, κατανοώ απόλυτα τη δύσκολη θέση σας. Να αναγκάζεσαι δηλαδή να γίνεσαι θεατής σε κάτι που αφορά το ίδιο σου το παιδί και σε ανησυχεί τόσο άμεσα. Σε μικρογραφία το έχω ζήσει και με τον 8χρονο γυιο μου και κατάλαβα ότι στο μέλλον, αυτό το βάσανο θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω, κρίνοντας από τη σχέση μου με τους δικούς μου γονείς και τα προβλήματα που προέκυψαν από ενήλικες επιλογές μου, είναι πως δε θα έπρεπε να θεωρείτε το συναισθηματικό αγκάλιασμα άπέναντι στο παιδί ως έγκριση των επιλογών του. Είναι αρκετά ανεπτυγμένη νοητικά ώστε να έχει σαφή επίγνωση της διαφωνίας σας, χωρίς να διακυβεύεται η γονεϊκή αγάπη. Την χρειάζεται και την αγάπη σας και εσάς, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να βοηθηθεί στην περίπτωση που αναθεωρήσει τη ζωή της. [Το τελευταίο σίγουρα θα συμβεί, και δε μιλώ για το σεξουαλικό, αλλά για τα υπόλοιπα.] Μόνο αν την εμπιστευτείτε τώρα, θα σας εμπιστευτεί κι εκείνη για πάντα.

Δεν είχα προσέξει καλά όσα έγραφες και νόμιζα πως ήσουν ο πατέρας. Με εκπλήσσει η ψυχραιμία σου ως μητέρας και η υπευθυνότητα με την οποία φαίνεται ότι αντιμετωπίζεις το θέμα. Έπειτα, είδα στο προφίλ σου πως είσαι συνομίληκη με τη δική μου μαμά! Μακάρι να σου έμοιαζε... [το δικό μας χάσμα είναι πολύ σαφέστερο!]

Junior Member
    φίλοι και φίλες, ειλικρινά η συζήτηση στο site με βοηθά πολύ περισσότερο από τις δύο ώρες που έχασα με τους ψυχολόγους.

Ο λόγος που ζήτησα την συμβουλή τους ήταν γιατί είμαι πολύ αναστατωμένη και το συναίσθημα υπερισχύει της όποιας λογικής αντιμετώπισης. επειτα επειδή ήδη είμαι σχετικά καταθλιπτική λόγω άλλων καταστάσεων, το θέμα της μικρής με αποσυντόνισε τελείως και ηθελα να έχω και στήριξη προσωπική αλλά και να συζητήσω την κατάσταση με κάποιον που είναι έξω από αυτή, αλλά μπορεί να μου δώσει κάποιες κατευθύνσεις. Λοιπόν το αποτέλεσμα είναι 200 ευρώ λιγώτερα στο πορτοφόλι μου και ο πρώτος δεν μού είπε απολύτως τίποτε, απλώς περάσαμε μία ώρα να πάρει λεπτομερή εικόνα της οικογένειας και η δεύτερη μου συνέστησε να αντιμετωπίσω την κόρη μου με αγάπη!! άν είναι δυνατόν να περιμένω από κάποιον τρίτο να μου πει να αγαπώ το παιδί μου... Σκέτη κοροιδία ή ίσως έπεσα σε άσχετους.

Και βέβαια περίμενα έστω κάποια βοήθεια για να αντιμετωπίσω την κατάσταση, δεδομένου ότι θα τη συναντήσω μετά από την συζήτηση που είχε με τον πατέρα της και πιστεύω ότι πρέπει να είμαι καλά προετοιμασμένη συναισθηματικά, ψυχικά και νοητικά, για να επιτύχω να κερδίσω την εμπιστοσύνη της και να μου μιλήσει.

Δεδομένου ότι η μεταστροφή της είναι πρόσφατη και ότι δεν αρνείται σχέσεις με άνδρες πιστεύω ότι ίσως να υπάρχει ακόμη κάποιο περιθώριο. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αν όμως συνεχίσει να συχνάζει και να σχετίζεται με λεσβίες, θα έχει πολύ λίγες πιθανότητες να συναντήσει κάποιο νέο άνθρωπο που να της κάνει \"κλίκ\".

Πέραν των θεωρητικών περι αποδοχής ή όχι της συμπεριφοράς της, της ποιότητας της σχέσης κλπ. υπάρχουν καυτά πρακτικά θέματα για τα οποία ένας γονιός σε παρόμοια θέση πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις. Μού ήρθε τώρα στο μυαλό μια παροιμία \"όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν ξέρει ο κόσμος όλος\" . Νάστε καλά.

Banned
    gofast
    ειπες κατι πολυ σημαντικο,
    \"για να επιτύχω να κερδίσω την εμπιστοσύνη της και να μου μιλήσει\"
    νομιζω τοι το ζητουμενο στην ολη υποθεση ειναι αυτο.

Για να το κανεις αυτο, θα πρεπει να δειξεις την αποδοχη στις επιλογες της εστω και αν διαφωνεις με αυτες.
    Θα μπορουσα να γραψω αρκετα ακομα, θα σταθω μονο σε ενα σημειο.
    Απο εμπειρια θα σου πω οτι μια γυναικα (η και αντρας με αλλη λογικη ομως) υπαρχει πιθανοτητα να πειραματιστει σε καποια φαση της ζωη της με ομοφυλη της. Αυτο δεν την κανει σε καμια περιπτωση λεσβια αν αυτο σκεφτεσαι.
    Ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα ακολουθησει την ιδια πορεια με την δικη σου ως γυναικα.
    Υπαρχει εδω ενα λεπτο σημειο, η σταση η δικη σας θα συμβαλει η οχι σε αυτο.
    Η σταση απορριψης θα οδηγησει σε αυτο που προσπαθητε να αποφυγετε.
    Δειξτε της εμπιστοσυνη στις επιλογες της και οχι αλα κριτικη.
    Στην συναντηση μαζι της ξεκινηστε οτι πανω απο ολα ειναι παιδι σας και θα το αγαπατε οποιες και να ειναι οι προτιμησεις της.

Δεν φανταζοαμαι οτι ολα ειναι τοσο απλα, φυσικα και ειναι ενα σοκ, παρολα αυτα δεν ιχυουν σε τετοιο βαθμο οι ανησυχιες σας.

Περαν ολων αυτων η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ενα ατομο μπορει να στησει την ζωη του σημερα αρκετα ευκολα οποιες και να ειναι οι σεξουαλικες του προτιμησεις. Τα ψυχολογικα συνδρομα που δημιουργουνται ειναι συνηθως απο την απορριπτικη σταση των φιλων, γνωστων κλπ. μιας και αυτο που συμβαινει ειναινα νιωθουν αποκλεισμενοι και γκετοποιημενοι. Αν και η κορη σας δεν ειναι ακριβως ετσι, παρολα αυτα καλους γονεις θεωρω αυτους που δεν εντασονται σε αυτους που δαιμονοποιουν τετοιες καταστασεις αλλα αντιθετα εχουν ενα προστατευτικο πλευγμα για το παιδι τους.

Καλως η οχι ειμαι ετεροφυλος, αλλα αν ειχα αλλες επιλογες θα ευχομουν να μην ειχα τους γονεις μου απεναντι μου σε μια τετοια περιπτωση.

Ευχομαι να πανε ολα κατ ευχην και για σας και για την κορη σας.

Senior Member
    Originally posted by gofast
    ...
    Και βέβαια περίμενα έστω κάποια βοήθεια για να αντιμετωπίσω την κατάσταση, δεδομένου ότι θα τη συναντήσω μετά από την συζήτηση που είχε με τον πατέρα της και πιστεύω ότι πρέπει να είμαι καλά προετοιμασμένη συναισθηματικά, ψυχικά και νοητικά, για να επιτύχω να κερδίσω την εμπιστοσύνη της και να μου μιλήσει.
    Δεδομένου ότι η μεταστροφή της είναι πρόσφατη και ότι δεν αρνείται σχέσεις με άνδρες πιστεύω ότι ίσως να υπάρχει ακόμη κάποιο περιθώριο. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αν όμως συνεχίσει να συχνάζει και να σχετίζεται με λεσβίες, θα έχει πολύ λίγες πιθανότητες να συναντήσει κάποιο νέο άνθρωπο που να της κάνει \"κλίκ\".Δεδομένου ότι η μεταστροφή της είναι πρόσφατη και ότι δεν αρνείται σχέσεις με άνδρες πιστεύω ότι ίσως να υπάρχει ακόμη κάποιο περιθώριο. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αν όμως συνεχίσει να συχνάζει και να σχετίζεται με λεσβίες, θα έχει πολύ λίγες πιθανότητες να συναντήσει κάποιο νέο άνθρωπο που να της κάνει

Πέραν των θεωρητικών περι αποδοχής ή όχι της συμπεριφοράς της, της ποιότητας της σχέσης κλπ. υπάρχουν καυτά πρακτικά θέματα για τα οποία ένας γονιός σε παρόμοια θέση πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις. ήρθε τώρα στο μυαλό μια παροιμία \"όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν ξέρει ο κόσμος όλος\" . Νάστε καλά.
    αγαπητη gofast,
    η καλυτερη προετοιμασια για να σε εμπιστευθει η κορη σου και να μιλησει ειλικρινα γι αυτο που της συμβαινει, ειναι η αποφαση σου να αποδεχτεις και να σεβαστεις τις αποφασεις της....
    οσο για την \"σχετικα προσφατη μεταστροφη\", εφοσον και η ιδια παραδεχεσαι οτι δεν ξερεις τα παντα γι αυτην και δεν εχετε ιδανικη επικοινωνια, εχω να σου πω, οτι δεν ξερουμε καθολου ποσο προσφατη ειναι, κι ανπροκειται για \"μεταστροφη\" η για κατι που απλα ΕΣΥ δεν ηξερες και ηρθε η ωρα να το μαθεις...
    το οτι σας ειπε καποια πραγματα για τον εαυτο της η κορη σας, δεν σημαινει οτι σας τα ειπε ΟΛΑ η οτι σας τα ειπε ακριβως οπως ειναι και οχι περιπου....
    πιθανολογω οτι γνωριζει την αρνητικη σας σταση στο θεμα, οποτε θεωρω πολυ πιθανοτερο να προσπαθησε να το πει καπως πιο...ανωδυνα...
    χωρις να ειμαι ειδικη, δεν πιστευω οτι ενας ανθρωπος αντιλαμβανεται στα 24 τις σεξουαλικες του προτιμησεις....

προσωπικα, επειδη τυχαινει να εχω μια μητερα απολυτη στις αποψεις της, που θεωρει οτι η ιδια γνωριζει τον σωστο τροπο για να ζει και να πορευεται κανεις, ποτε δεν μπαινω στον κοπο της αντιπαραθεσης και της εκμυστηρευσης πραγματων που θα την αποσυντονισουν και θα ταλαιπωρησουν και τις δυο μας...ισως συμβαινει το ιδιο και με την κορη σου, ασχετως που δεν εχουμε κοινα θεματα εγω και αυτη...

ακομα, δεν ξερω για ποιες σημαντικες αποφασεις του \"νοικοκυρη\" γονιου μιλας, εσυ θα ξερεις φυσικα, αλλα ελπιζω να μην λογαριαζεις να παρεις αποφασεις που ανηκουν στην κορη σου...

φιλικα

Senior Member
    ειλικρινα δεν μου ρχονται στο νου \"καυτα πρακτικά θέματα\" αλλα μαλλον εσεις θα γνωρίζετε καλύτερα.

Ειλικρινα πιστεύω πως η αγάπη πρεπει να συμβαδίζει με την αποδοχή. Σας θύμωσε μάλλον ο ψυχολογος που σας ειπε να δειξετε αγάπη στην κόρη σας....εχετε σκεφτεί ομως οτι η αγάπη μπορει να οριζεται διαφορετικα απο τον καθένα?

Εννοώ οτι αν η μανα μου, μου λεει οτι με αγαπαει αλλα δεν με αποδέχεται γι αυτο που ειμαι ή της δειχνω ή προσπαθώ να της πως οτι ειμαι, τότε δεν με νοιαζει η στα λόγια αγάπη της. Ή μαλλον καλυτερα: με θυμώνει. Εχει ανάγκη η κορη σας την αγάπη σας κ την αποδοχή σας, εμπρακτα. Αποδοχή δεν σημαινει συμφωνω με οσα κανεις, αλλα σε στηρίζω, σε ακουω και ειμαι δίπλα σου ακομα κ αν δεν υιοθετώ τα οσα λες.

Πώς αλλιώς να νιωσει ζεστασια,ασφάλεια, \"κοντα\" η κόρη σας μετά απο αυτήν την εξομολόγηση ή την προσπάθεια επικοινωνίας μαζί σας?

Banned
    Originally posted by Sofia

Πώς αλλιώς να νιωσει ζεστασια,ασφάλεια, \"κοντα\" η κόρη σας μετά απο αυτήν την εξομολόγηση ή την προσπάθεια επικοινωνίας μαζί σας?

βαστα και εσυ γιατι πηρες φορα.....
    θα τα διαβαζει η γυναικα και την εχουμε παρει αμπαριζα ε???

Η επικοινωνια που γραφεις ναι μεν ειναι σημαντικη αλλα δεν χτιζεται απο την μια μερα στην αλλη.
    Η και αν γινει κατι τετοιο θα φαινοταν οτι ειναι τελειως ψευτικη.
    Χρειαζεται να αρχισει να το κοντερ να γραψει απο το μηδεν.
    Ενας φιλικο χαμογελο και μια αγκαλια ισως ειναι οτι πρωτο βημα μιας νεας επαφης.
    Πανω απο ολα χρειαζονται ειλικρινα αισθηματα οποια και αν ειναι αυτα.
    Οι νεοι ειναι εξυπνοτεροι απο οσο φανταζομαστε και κυριως δε, εκτιμουν την ειλικρινη σταση ακομα και αν δεν ειναι αυτη ακριβως που θα ηθελαν.
    Η αρχη μια νεας τετοιας κατασταση μιλωντας προς το παιδι του για ενα γονεα ειναι,
    \"δεν μου καθεται καλα, αλλα εχω ανοιξει τα αυτια μου και ακουω\"

Senior Member
    Originally posted by krino

\"δεν μου καθεται καλα, αλλα εχω ανοιξει τα αυτια μου και ακουω\"
    αυτο ακριβως ειναι αποδοχη! ΔΕΝ ειναι συμφωνω με οσα κανεις

Senior Member
    μαλλον το πρωτο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ βήμα για ουσιαστικη επικοινωνια

Junior Member
    η κόρη μου 24 ετών, πτυχιούχος με εξαιρετικές πανεπιστημιακές επιδόσεις, πολιτικοποιημένη μας εδήλωσε, αφού την πιέσαμε να μας εξηγήσει τι σημαίνουν ωρισμενες συμπριφορές που έχει, ότι ανακάλυψε ότι της αρέσουν τα κορίτσια, ότι είχε ερωτευτεί μια κοπέλλα το χειμώνα, και ότι τώρα το καλοκαίρι είχε και μια σεξουαλική σχέση αλλά και ότι δεν λέει όχι και σε σχέσεις με άνδρες. Βέβαια, μας ήρθε ο κόσμος ανάποδα και δεν ξέρουμε πως να το χειριστούμε.Το κακό είναι ότι η ίδια δείχνει ένα αμοραλισμό και μια κυνικότητα που μας εκπλήσσει δηλ. ή στάση της είναι μου αρέσει που είμαι λεσβία, με ευχαριστεί, δεν βρίσκω να μου προκαλεί κοινωνικό ή επαγγελματικό πρόβλημα, κλπ.
    εχει κανείς κάποια πρόταση, υπόδειξη χειρισμού επαναφοράς τώρα που είναι άκόμη αρχή
    Καλησπέρα σας, είμαι μια γυναίκα 31 ετών και τώρα πια συνειδητοποιημένη gay.
    Καταρχήν να σας πω πως μπαίνω καιρό στο site αυτό αλλά ποτέ δεν έτυχε να γραφτώ μέχρι αυτή την στιγμή που είδα το μήνυμα σας.
    Θα σας πω εν συντομία την δική μου ζωή για να σας δείξω πως επαναφορά δεν υπάρχει, όσο σκληρό κι αν ακουγεται για μια μητέρα.
    Απο μικρή ήξερα πως οι σεξουαλικές -ερωτικές μου προτιμήσεις ήταν στο ίδιο φύλο, επειδή όμως ο κοινωνικός περίγυρος, οι αρχές που με μεγάλωσαν οι γονείς μου (παλαιών αρχών) με έκαναν να πνίξω αυτό που θέλω, με αποτελεσμα να καλύψω την ομοφυλοφιλία μου με έναν γάμο.
    Παντρευτηκα λοιπόν σε μικρή ηλικία 24 χρονών, αλλά βλέπεται οι ανησυχίες που είχα ήταν πάραπανω από τα πρώτυπα τους.
    Οπότε διαλυθήκε ο γάμος μου γιατί αποδέχτηκα αυτό που είμαι .
    Να σας πω πως από τότε που το δέχτηκα κι αλλαξα ζωή είμαι ευτυχισμένη, γιατί τώρα πια ζω!Γιατί έζησα τον πραγματικο ερωτα, κάτι που ποτέ δεν το είχα νιωσει με αντρα.
    Κυριά μου με όλο τον σεβασμό, επειδή είστε μητέρα, δεν υπάρχει επαναφορά, από την στιγμη που η κόρη σας, σας μίλησε ξεκάθαρα παει να πει πως τωρα πια ξέρει τι της γίνεται και τι θέλει.
    Πιστέψτε με είναι θετικό και σημαντικό για εκείνη και για εσας που σας μίλησε, ξέρετε τι μεγάλο πράγμα είναι που θα έχει την μητέρα της στις δυσκολες στιγμές, που θα μπορεί όταν την πληγώνουν να έρθει και να σας μιλήσει, που θα έχει έναν άνθρωπο να ακουμπήσει επάνω του, εναν ανθρωπο που την αγαπαει πραγματικά και που μπορεί να στηριχτει; γιατί κακά τα ψέματα ο καλύτερος φίλος μας είναι η μήτερα.
    Μιλάτε για κοινωνικό ή επαγγελματικό πρόβλημα.... Μα ποιος σας είπε πως ότι είναι πρόβλημα; απο τη στιγμή που την προσωπική ζωή την κρατάμε μακρυα τους; Νομίζετε πως έχουμε ταμπέλα νομίζετε πως το διατυμπανίζουμε;
    Για εμένα προσπαθήστε να είστε δίπλα στην κόρη σας με τις επιλογές της, να την στηρίζετε και να είστε εκεί όταν σας χρειαστεί! Τι να το κάνετε να κάνει μια οικογένεια και να είναι δυστυχισμένη, να την βλέπετε να μιζεριάζει, απ΄το να κάνει την ζωή που εκείνη θέλει και την κάνει ευτυχισμένη.

Member
    αν σε μια συζητηση με φιλους αναφερθεί το θέμα, θα ειναι δυσκολο η μαμά να πει \"η κόρη μου ειναι gay\", καποιοι ίσως .. κοροιδέψουν, κάποιοι σίγουρα θα το σχολιάσουν αρνητικά. Πως θα νιώσει αυτή η μητέρα? μάλλον ασχημα. άγχος!
    Ένας καλός τρόπος είναι να πείσει την κόρη της να αλλάξει επιλογή. Μα όλοι της λένε ότι αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!

δεν πειράζει.. το αγχος είναι τόσο μεγάλο που καλύτερα να αρνηθεί την πραγματικότητα. Θα πιέσει την κόρη της, όπως με τόσα άλλα, και ισως τα καταφέρει και τώρα.

Με λίγα λόγια μια μαμά προσπαθεί να προφυλαχτεί η ίδια θυσιάζοντας το παιδί της.

Πέρα της αγάπης που νιώθω για την μητέρα μου (φυσικό είναι.. την έχω μητέρα) νιώθω και έναν τεράστιο θυμό ή μισος. Δεν έχει το δικαίωμα να με ελέγχει!!!

καλή τύχη gofast. ;)

(ειμαι straight)

Senior Member
    Originally posted by mystica
    η κόρη μου 24 ετών, πτυχιούχος με εξαιρετικές πανεπιστημιακές επιδόσεις, πολιτικοποιημένη μας εδήλωσε, αφού την πιέσαμε να μας εξηγήσει τι σημαίνουν ωρισμενες συμπριφορές που έχει, ότι ανακάλυψε ότι της αρέσουν τα κορίτσια, ότι είχε ερωτευτεί μια κοπέλλα το χειμώνα, και ότι τώρα το καλοκαίρι είχε και μια σεξουαλική σχέση αλλά και ότι δεν λέει όχι και σε σχέσεις με άνδρες. Βέβαια, μας ήρθε ο κόσμος ανάποδα και δεν ξέρουμε πως να το χειριστούμε.Το κακό είναι ότι η ίδια δείχνει ένα αμοραλισμό και μια κυνικότητα που μας εκπλήσσει δηλ. ή στάση της είναι μου αρέσει που είμαι λεσβία, με ευχαριστεί, δεν βρίσκω να μου προκαλεί κοινωνικό ή επαγγελματικό πρόβλημα, κλπ.
    εχει κανείς κάποια πρόταση, υπόδειξη χειρισμού επαναφοράς τώρα που είναι άκόμη αρχή
    Καταρχήν να σας πω πως μπαίνω καιρό στο site αυτό αλλά ποτέ δεν έτυχε να γραφτώ μέχρι αυτή την στιγμή που είδα το μήνυμα σας.
    Θα σας πω εν συντομία την δική μου ζωή για να σας δείξω πως επαναφορά δεν υπάρχει, όσο σκληρό κι αν ακουγεται για μια μητέρα.
    Απο μικρή ήξερα πως οι σεξουαλικές -ερωτικές μου προτιμήσεις ήταν στο ίδιο φύλο, επειδή όμως ο κοινωνικός περίγυρος, οι αρχές που με μεγάλωσαν οι γονείς μου (παλαιών αρχών) με έκαναν να πνίξω αυτό που θέλω, με αποτελεσμα να καλύψω την ομοφυλοφιλία μου με έναν γάμο.
    Παντρευτηκα λοιπόν σε μικρή ηλικία 24 χρονών, αλλά βλέπεται οι ανησυχίες που είχα ήταν πάραπανω από τα πρώτυπα τους.
    Να σας πω πως από τότε που το δέχτηκα κι αλλαξα ζωή είμαι ευτυχισμένη, γιατί τώρα πια ζω!Γιατί έζησα τον πραγματικο ερωτα, κάτι που ποτέ δεν το είχα νιωσει με αντρα.
    Κυριά μου με όλο τον σεβασμό, επειδή είστε μητέρα, δεν υπάρχει επαναφορά, από την στιγμη που η κόρη σας, σας μίλησε ξεκάθαρα παει να πει πως τωρα πια ξέρει τι της γίνεται και τι θέλει.
    Πιστέψτε με είναι θετικό και σημαντικό για εκείνη και για εσας που σας μίλησε, ξέρετε τι μεγάλο πράγμα είναι που θα έχει την μητέρα της στις δυσκολες στιγμές, που θα μπορεί όταν την πληγώνουν να έρθει και να σας μιλήσει, που θα έχει έναν άνθρωπο να ακουμπήσει επάνω του, εναν ανθρωπο που την αγαπαει πραγματικά και που μπορεί να στηριχτει; γιατί κακά τα ψέματα ο καλύτερος φίλος μας είναι η μήτερα.
    Μιλάτε για κοινωνικό ή επαγγελματικό πρόβλημα.... Μα ποιος σας είπε πως ότι είναι πρόβλημα; απο τη στιγμή που την προσωπική ζωή την κρατάμε μακρυα τους; Νομίζετε πως έχουμε ταμπέλα νομίζετε πως το διατυμπανίζουμε;
    Για εμένα προσπαθήστε να είστε δίπλα στην κόρη σας με τις επιλογές της, να την στηρίζετε και να είστε εκεί όταν σας χρειαστεί! Τι να το κάνετε να κάνει μια οικογένεια και να είναι δυστυχισμένη, να την βλέπετε να μιζεριάζει, απ΄το να κάνει την ζωή που εκείνη θέλει και την κάνει ευτυχισμένη.

Καλώς όρισες mystica.Θα διαφωνήσω μόνο σε ένα σημείο μαζί σου.Ο καλύτερός μας φίλος, δεν πρέπει να είναι η μητέρα, αλλά απλά ο καλύτερός μας φίλος.Καλό θα είναι να μη μπερδεύουμε αυτούς τους όρους. Μιλάω σαν κόρη, σαν μητέρα και σαν φίλη.

Junior Member
    Originally posted by aquarrius
    αν σε μια συζητηση με φιλους αναφερθεί το θέμα, θα ειναι δυσκολο η μαμά να πει \"η κόρη μου ειναι gay\", καποιοι ίσως .. κοροιδέψουν, κάποιοι σίγουρα θα το σχολιάσουν αρνητικά. Πως θα νιώσει αυτή η μητέρα? μάλλον ασχημα. άγχος!
    Ένας καλός τρόπος είναι να πείσει την κόρη της να αλλάξει επιλογή. Μα όλοι της λένε ότι αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!

δεν πειράζει.. το αγχος είναι τόσο μεγάλο που καλύτερα να αρνηθεί την πραγματικότητα. Θα πιέσει την κόρη της, όπως με τόσα άλλα, και ισως τα καταφέρει και τώρα.

Με λίγα λόγια μια μαμά προσπαθεί να προφυλαχτεί η ίδια θυσιάζοντας το παιδί της.

Πέρα της αγάπης που νιώθω για την μητέρα μου (φυσικό είναι.. την έχω μητέρα) νιώθω και έναν τεράστιο θυμό ή μισος. Δεν έχει το δικαίωμα να με ελέγχει!!!

καλή τύχη gofast. ;)

(ειμαι straight)

Μα ρε παιδιά ποιος είπε οτι θα πρέπει να απολογηθεί αυτή η μητέρα στους φίλους κα γνωστούς για το τι ερωτικές επιλογές έχει το παιδί της ;
    Οχι το παιδί της προσπαθεί να προφυλλάξει, γιατί είναι κάτι το οποίο δεν είναι αποδεχτό από το σύνολο!!!

Junior Member
    Originally posted by liberchild
    Originally posted by mystica

Καλώς όρισες mystica.Θα διαφωνήσω μόνο σε ένα σημείο μαζί σου.Ο καλύτερός μας φίλος, δεν πρέπει να είναι η μητέρα, αλλά απλά ο καλύτερός μας φίλος.Καλό θα είναι να μη μπερδεύουμε αυτούς τους όρους. Μιλάω σαν κόρη, σαν μητέρα και σαν φίλη.

Kαλώς σας βρήκα!
    Είναι όμως ο μοναδικός άνθρωπος που ποτέ δεν θα την πληγώσει και που μπορεί να στηριχτεί, με αυτή την έννοια μιλάω!! Είναι κάτι που θα ήθελα κι εγώ να μπορούσα να είχα, να μπορούσα κι εγω να μιλήσω στους δικούς μου και να με αποδεχτούν.

Banned
    αυτο που μου αρεσει σε αυτο το τοπικ ειναι οτι \"πρεπει\" να δηλωνουμε
    φυλο πλας σεξουαλικες προτιμησεις....

:):):)

ΥΓ.... ειμαι ανθρωπος, ουγκ!

Member
    **εσβησα αυτο που εγραψα πριν.. ειχα νευρα και το εγραψα**

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast