αντιμετώπιση έκφρασης ομοφυλοφιλίας - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 41 of 41
    Senior Member
    ρε παιδια, η γυναικα εχει πανικοβληθει. Σιγουρα η κοινωνια μας δεν ειναι οπως πιο παλια που τους ειχαν στο περιθωριο αλλά και παλι δεν ειναι αποδεκτοι. Η αληθεια ειναι πως αν οντως ειναι ομοφυλλοφυλη η κορη της δεν υπαρχει επιστροφη. Πρεπει να το δεχτει. Εγω ομως επιμενω μηπως το κανει απο καπριτσιο ή υπαρχουν αλλοι λογοι που θελει να δειχνει κατι τετοιο. Δεν ξερω.
    Την εχετε δει ποτε με καποιο αγορι? να εχει σχεση εννοω

Member
    πανικοβλήθηκε γιατι? επειδη η ίδια δεν έχει ιδέα περι ομοφυλοφιλίας και το μόνο που ξέρει είναι οτι ειναι κάτι \"κακο\"?

Πέρα της δικιάς της αντίληψης, φοβάται σίγουρα και την κοινωνική απόρριψη που την περιμένει επειδή η κόρη της είναι gay. Αυτη η κοινωνική απόρριψη όμως θα είναι πολύ μικρή.

το μόνο που έχει να κάνει είναι να διαλέξει:

-πιέζει την κόρη της να αλλάξει \"προτιμήσεις\" με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά στην σχέση τους ή και στην κόρη της
    -δέχεται την κόρη της όπως δηλώνει η ίδια ότι ειναι, και κατα συνέπεια και την κριτική από κάποια άτομα (ανώριμα ρατσιστικά προβατα).

και κατι ακομα.. με ποιο δικαίωμα νομίζει ότι μπορει να ελέγχει την κόρη της(και ειδικά τις σεξουαλικές της προτιμήσεις)? περιουσία της είναι? δε θα μου έκανε εντύπωση αν η κόρη τους έχει αυτή την συμπεριφορά απλά από αντιδραση.

Banned
    Originally posted by aquarrius
    πανικοβλήθηκε γιατι? επειδη η ίδια δεν έχει ιδέα περι ομοφυλοφιλίας και το μόνο που ξέρει είναι οτι ειναι κάτι \"κακο\"?

Πέρα της δικιάς της αντίληψης, φοβάται σίγουρα και την κοινωνική απόρριψη που την περιμένει επειδή η κόρη της είναι gay. Αυτη η κοινωνική απόρριψη όμως θα είναι πολύ μικρή.

το μόνο που έχει να κάνει είναι να διαλέξει:

-πιέζει την κόρη της να αλλάξει \"προτιμήσεις\" με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά στην σχέση τους ή και στην κόρη της
    -δέχεται την κόρη της όπως δηλώνει η ίδια ότι ειναι, και κατα συνέπεια και την κριτική από κάποια άτομα (ανώριμα ρατσιστικά προβατα).

και κατι ακομα.. με ποιο δικαίωμα νομίζει ότι μπορει να ελέγχει την κόρη της(και ειδικά τις σεξουαλικές της προτιμήσεις)? περιουσία της είναι? δε θα μου έκανε εντύπωση αν η κόρη τους έχει αυτή την συμπεριφορά απλά από αντιδραση.

προτεινω να μην γινομαστε (επι)κριτες των παντων ιδιως αν ισχυει οτι μιλαμε με εναν ανθρωπο ο οποιος δεν εχει ιδιαιτερη γνωση για το θεμα.
    Η γραφων θα μπορουσε να ειναι και η μανα μας, και εγω τουλαχιστον εμμενω να την αντιμετωπιζω με καποιο σεβασμο για το οτι εχει μπλοκαρει σε ενα ζητημα και ζηταει βοηθεια συζτωντας ανοικτα σε ενα φορουμ.

Τελος και ακομα χειροτερο ειναι να εχουμε και αποψη για το τι συμβαινει σε μια οικογενοια λες και ειμαστε γειτονες και πειναμε και απο χθες καφε.

Λιγη συνεση και σεβασμο στο συνομιλητη μας δεν θα εβλαπτε κανενα μας αντιθετα θα μας βοηθουσε ολους να καταλαβουμε αυτα που αγνοουμε.

ευχαριστω.
    (περικαλειτε)

Member
    ακριβώς επειδή ο γράφων μου δίνει την εντύπωση ενος ανθρώπου με συμπεριφορά ίδια με της μητέρας μου, της μιλάω ΣΧΕΔΟΝ οπως θα μιλούσα στην μητέρα μου, με τον σεβασμό που αξίζει και μάλιστα λίγο παραπάνω, από ευγένεια.

όσο για τα συμπεράσματα που έβγαλα χωρίς να έχω ζήσει μαζί τους για 15 χρόνια, μάλλον θα πρέπει να διαβάσω τα ποστ σου γιατι εσυ έχεις ζήσει μαζι τους.

τελικα λάθος έκανα και εσβησα το προηγουμενο post μου. σκεφτηκα ότι παρερμήνευσα αλλά δεν παρερμήνευσα τιποτα.. να το ξαναπώ τοτε.

\"συγνώμη krino που δεν ρωτήσαμε την άποψή σου σχετικά με το τι θέλεις να λέμε. πλακατζη\"
    Με λίγα λόγια: ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΛΕΜΕ. ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ.

Banned
    Originally posted by aquarrius

Με λίγα λόγια: ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΛΕΜΕ. ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ.

σε ενα δημοσιο φορουμ δεν εχει σημασια ουτε αν σε νοιαζει ουτε αν με ρωτησες.
    Ολοι μας ειμαστε κατω απο την κριτικη των οσων λεμε και γραφουμε. Αλλοτε μας κρινουν θετικα για αυτο και αλλοτε αρνητικα.
    Οποτε το σχολιο σου ηταν εντελως περιττο.

Προσωπικα, ενιοτε σχολιαζω αυτο που βλεπω ειτε θετικα - ειτε αρνητικα χωρις να με απασχολει αν θα με ρωτησουν για αυτο η θα νοιαστουν και ετσι σκοπευω να συνεχισω αν δεν σε ενοχλει. (στο βαθμο που σε ενοχλει το συζηταμε κιολας).

Τελος τα κεφαλαια που βαζεις δειχνουν οτι φωναζεις και θελεις να επιβληθεις στους γυρω σου σωνει και καλα.
    Κατι μου λεει αυτο αλλα μιας και ειναι προσωπικο σου ζητημα δεν θελω να εμπλακω περαιτερω.
    Ειναι καλυτερο αν σου βγαινει καπως σαν προβλημα να το βαλεις να το συζητησουμε.

Για τα υπολοιπα που γραφεις, δεν εχω να σχολιασω κατι, γνωμη σου ειναι και ειναι σεβαστη.

Καλησπερα.

Junior Member
    Η ανταλλαγή απόψεων στο θέμα αυτό μου φαίνεται πολύ χρήσιμη. Ισως βοηθήσει και κάποιες άλλες μητέρες δεδομένου ότι από ότι ακούω από φοιτήτριες, η ομοφυλοφιλία μεταξύ κοριτσιών είναι κοινός τόπος στα πανεπιστήμια, αλλά ίσως είναι θέμα που δεν αναφέρεται ευρέως. Το ότι υπάρχουν μεταξύ όσων έγραψαν γονείς και παιδιά βοηθά ώστε η συζήτηση να μήν είναι μονομερής.

Οσον αφορά τα σχόλια που διάβασα ότι η μητέρα δεν είχε καλή σχέση με την κόρη της αυτό δεν προκύπτει από το αρχικό πόστ, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Οσο όμως και καλή σχέση να έχει μια κόρη με την μητέρα της πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα της έλεγε ποτέ, χωρίς να το προκαλέσει η μητέρα, ότι είναι gay. Aντίθετα, το ότι μίλησε η κοπέλλα δείχνει ότι υπάρχει ένα μίνιμουμ επικοινωνίας.

Επειδή είμαι μητέρα μπορώ να σας βεβαιώσω ότι η ανησυχία της gofast, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, δεν είναι το πως θα χειρισθεί το θέμα στο κύκλο της, άν και όταν ανακύψει, αλλά το τι αλυσιδωτές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει στο νέο αυτό κορίτσι άμεσα και στο μέλλον μια στάση gay, έστω και μαζεμένη δηλ. ούτε να το διατυμπανίζει αλλά ούτε και να το κρύβει καθώς και η συναναστροφή κύκλων gay.

Επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με την διοίκηση προσωπικού, μπορώ να σας πω ότι οι διευθυντές προσωπικού σήμερα εξετάζουν πολύ περισσότερο την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα, την δυνατότητα αρμονικής ένταξής σε ομάδα, κλπ. παρά τα πτυχία. Αν τύχει και κάποιο μέλος προσωπικού έχει τάσεις gay να είστε βέβαιοι ότι μόνον για δουλειά γραφείου μπορεί να παραμείνει στη θέση του (αν δεν απολυθεί με εύσχημο τρόπο) και όχι για θέσεις διευθυντικές ή άλλες που απαιτούν εκπροσώπηση της εταιρείας. Υπάρχουν πολλοί gay άνδρες και γυναίκες, στην διαφήμιση, στα ΜΜΕ, αλλά όσοι δεν είναι φίρμες στον τομέα τους, αναγκάζονται να μείνουν στα μετόπισθεν.

Στο δε κοινωνικό επίπεδο, επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας και έχω αρκετή εμπειρία από τη ζωή, έχω διαπιστώσει ότι η ζωή των gay δεν είναι η ευκολώτερη ούτε ή πιό χαρούμενη. Τα κοινωνικά προβλήματα, παρά την ανοχή που αναφέρετε ότι υπάρχει σήμερα, εξακολουθούν να είναι πολύ μεγαλύτερα γιά όσα άτομα υπερβαίνουν το \"κοινωνικά αποδεκτό\".

Οσο για τό άγχος της gofast για το χειρισμό της κατάστασης, το καταλαβαίνω γιατί δεν είναι λίγο να βρεθείς προσωπικά αντιμέτωπος με θέμα πού είτε δεν είχες αντιμετωπίσει καθόλου, ή το είχες αντιμετωπίσει αλλά έξω από το σπίτι σου και κυρίως μακριά από τα παιδιά σου. Ισως χρειάζεται βοήθεια πρώτα ή μητέρα για να μπορέσει να καταλάβει και να αποδεχθεί την νέα κατάσταση.

Δεν είδα όμως σε κανένα πόστ να αναφέρεται το πως η ομοφυλοφιλία ενός μέλους επηρεάζει τα μέλη μιας οικογένειας και τη δυναμική της. Νομίζω ότι όλη η οικογένεια αυτή βρίσκεται σε αναταραχή (μόνον!!) και απόγνωση και το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν γνωστές οδοί αναζήτησης βοήθειας.

Ηδη η gofast είπε ότι συμβουλεύθηκε δύο ψυχολόγους που ήταν χάσιμο χρόνου. Πως μπορεί να βρεί κανείς τον ειδικό? δεν μπορώ να το απαντήσω.

Πάντως, το ενδιαφέρον όλων σας να δώσετε την άποψη σας , τουλάχιστον θα την κάνει να νοιώθει ότι δεν είναι τελείως μόνη.

Member
    Το \"σεβαστη γνώμη\" πως το εννοεις ακριβώς krino? (γιατι έχω όρεξη να γελάσω)
    Όσο για το οτι φωνάζω, δεν φωνάζω, όπως σε βολεύει να το παρουσιάζεις, αλλά προσπαθώ να δώσω έμφαση. Δεν σου ειπα να μην κάνεις κριτική, αλλά ότι θα σου απαντήσω αναλογα στην οποια κριτική μου κανεις και δεν θέλω να καταλήξει το topic σε κάτι ασχετο από αυτό που έθεσε η συγγραφέας του.
    krino έχω προβλήματα.. θα μου τα λύσεις? σε παρακαλώ!
    Πλάκα κάνω φυσικά και δεν μπορεις. υπαρχει ομως κάτι που μπορείς να βοηθήσεις: μη μου λες πως να μιλάω.

wind η gofast αναφέρει συγκεκριμένα την κοινωνική απόρριψη μιας gay που ήξερε, μεταξύ άλλων. κι αν διαβάσεις προσεχτικά όλα τα ποστ της, ακόμα και αυτά που έγραψε αφού της είπαν (αρκετά άτομα) ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να αλλάξει την σεξουαλική ταυτότητα της κόρης της ή ότι δεν είναι μια επιλογή που κάνει κανείς, θα δεις ότι δεν τα έχει δεχτεί. 24 ετών κορίτσι την λέει \"μικρή\" και θέλει να της επιβάλει με ποιον θα κοιμάται.
    ε ΕΛΕΟΣ δηλαδη! Ελπίζω πρώτη φορά να προσπαθεί να παρέμβει στην ζωή της ενήλικης κόρης της, αλλά αμφιβάλω.

Τα προσωπικότητα, χαρακτηρας, δυνατοτητα ένταξης σε ομάδα, στα οποία αναφέρθηκες τη σχέση έχουν με την ομοφυλοφιλία?
    Έχεις δεί παραδείγματα ομοφυλοφίλων που ενώ το άξιζαν δεν μπόρεσαν να προχωρίσουν επαγγελματικά? σίγουρα ήταν λόγω ρατσισμού ή απλά δεν είχαν τα προσόντα? μου κανει εντύπωση γιατι οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω μιλήσει δέχονται την γυναικεία ομοφυλοφιλία (την ανδρική όχι).

Τι είναι αυτό που ενοχλεί περισσότερο την gofast θα μας το πεί η ίδια ελπίζω κάποια στιγμή.

Junior Member
    To \"μικρή\" μπορεί να αναφέρεται σε σχέση και διαφοροποίηση με το \"μεγάλη\" που ίσως είναι η άλλη κόρη. Δεν νομίζω ότι η μητέρα επιβάλλει στην κόρη \"με ποιόν να κοιμάται\", διότι άν ήταν έτσι θα το είχε κάνει νωρίτερα.

Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κανείς ότι μια μητέρα ή ένας πατέρας θα δεχόταν με με χαρά να ακούσει ότι το παιδί του είναι \"gay\". Η διαφοροποίηση της αποδοχής από την έγκριση που αναφέρεται στα ποστ δεν ισχύει διότι αν αποδέχεσαι εγκρίνεις. επειτα οι λεπτομέρειες του θέματος δεν μας είναι γνωστές, μόνον οι πολύ αδρές γραμμές. Για να φτάσουν οι γονείς στην αποδοχή και έγκριση θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που αυτή την στιγμή φαίνεται ότι λείπουν.

Ακριβώς επειδή γνωρίζω παραδείγματα gay που ενώ είχαν όλα τα προσόντα για επαγγελματική άνοδο έμειναν στάσιμοι ή και έχασαν την δουλειά τους λόγω της προσωπικής τους κατάστασης, γνωριζω για ποιό θέμα μιλάω. Να είστε σίγουροι ότι τα άτομα που σας κάνουν ιντερβιού (τουλάχιστον στις μεγάλες εταιρείες) για πρόσληψη είναι σε θέση να αξιολογήσουν λεπτομέρειες που ούτε μπορείτε να φανταστείτε.

Junior Member
    Επειδή φαίνεται να θεωρείτε παρά πολύ απλό το θέμα (δηλ. είμαι gay, μου αρέσει που είμαι, περνάω καλά, εσείς οι γονείς δεν έχετε λόγο σ\' αυτό, απλά σας το αναφέρω και αν θέλετε το δέχεσθε.......) σας προτείνω να διαβάσετε τα πόστ στο θέμα \"η ιστορία της ζωής μου\". Εκεί θα διαβάσετε την ιστορία από την ανάποδη και θα δείτε αν έχει δίκηο να ανησυχεί η gofast για την κατάσταση της κόρης της.

Senior Member
    Σαν μαμά που είσαι και είσαι μέσα στο ρόλο και νιώθεις υπεύθυνη για την ανατροφή του παιδιού σου, μπαίνεις σίγουρα στο παιχνίδι της αποδοχής ή μη αποδοχής. Και για πολλά χρόνια, στην ζωή ενός ανήλικου παιδιού. η μαμά έθετε τους κανόνες και φρόντιζε να εφαρμόζονται. Η δικιά μου η μαμά νιώθει οτι έχει λόγο στις δικές μου επιλογές, αλλά εγώ πάντα μέσα μου αντιδρούσα και ήθελα να με σέβεται και ευχόμουνα να καταλάβει οτι δεν ήμουνα πιόνι της , αλλά ένας διαφορετικός άνθρωπος.

Δεν είμαι αντίθετη σε συζητήσεις και είμαι ανοιχτή στο να ακούσω απόψεις διαφορετικές απο τις δικές μου, αρκεί να μην προσπαθούν να μου τις επιβάλλουν. Δυστυχώς όμως, η μαμά μου έπαιρνε τα πράγματα πολύ προσωπικά και δεν σεβόταν το γεγονός οτι εγώ τα βλέπω διαφορετικά.

Αυτό πιστεύω οτι πρέπει να κάνει και η φίλη μας. Να ακούσει το παιδί της και να κατανοήσει οτι είναι ένα ξεχώριστό άτομο που θα πρέπει να ζήσει τη ζωή του όπως αυτό επιθυμεί.
    Να πεί την γνώμη της, αλλά να σεβαστεί και την επιλογή της κόρης της.

Member
    Το να επεμβει νωρίτερα στην ερωτική ζωή της κόρης της δεν το έκανε γιατι δεν ήξερε τι συνέβαινε. κι αν δεν το έκανε παλιότερα τώρα ξεκάθαρα ρωτάει πώς μπορει να το κάνει..

...οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω μιλήσει δέχονται την γυναικεία ομοφυλοφιλία (την ανδρική όχι)...

ακόμα δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν τα κριτιρια επιλογής προσωπικού με την ομοφυλοφιλία.

(μάλλον δεν θα μπορώ να κάνω ποστ για καμια εβδομαδα)

Page 3 of 3 FirstFirst 123