Φιλανθρωπία ή ματαιότητα; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Banned
    Θα σε διορθωσει οσονουπω..

Επιμενω δεν την αφηνεις ησυχη την αμοιρη την φιλανθρωπια??Εκτος αν πρεπει να ξερω πληρες ιστορικο του ανθρωπου που θα επιλεξω γιατι το λεει η καρδια μου,να δωσω λιγα μακαρονια ας πουμε..Και μια σκουπα φιλιπς.

Senior Member
    Αναρωτιεσαι επισης και αν η φιλανθρωπια ειναι ματαιοτητα..Αναρωτιεσαι αν εκανες καλα που του πηρες την σφουγγαριστρα,αναρωτιεσαι γιατι επαθε το ατυχημα,αναρωτιεσαι αν πρεπει να δινεις απο το υστερημα σου..Δεν την αφηνεις στην ησυχια της την φιλανθρωπια την αμοιρη?
    ναι είναι σίγουρο ότι δεν έχεις διαβάσει το θέμα...ή απαντάς έτσι για να πεις κάτι.!

Mnimonio, αν δεν κάνω λάθος - Diana διορθωσε με - εννοεί μήπως αυτά που προσφέρει τελικά δεν βοηθάνε επειδή ο άλλος δεν θέλει ή δεν μπορεί να βοηθηθεί.
    Το να θέλει κάποιος να βοηθάει είναι υπέροχο! δεν είναι ματαιότητα... αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα αντίκρισμα! αν πχ δίνεις ένα ρουχο σε έναν φτωχό και αυτός αντί να το φορέσει, το πουλάει για να πάρει τσιγάρα, εεεε δεν σου αφήνει και την καλύτερη αίσθηση...
    Ακριβώς! συν το αίσθημα μιας κάποιας ανασφάλειας.............

Senior Member
    Αυτή η φιλανθρωπία. Πόση βρωμιά κρύβει από κάτω.
    Be warned. My shite detector is on high alert.

Senior Member
    Quote Originally Posted by 1-555-Confide View Post
    Αυτή η φιλανθρωπία. Πόση βρωμιά κρύβει από κάτω.
    Nαι κάθε φορά που του πάω φαγητό,παίρνω και 50 ευρώ από τον δήμο.!
    Αν δεν έχετε όρεξη να μιλάτε επί της ουσίας-μην απαντάτε καθόλου....εδώ δεν βγάζουμε τα ψυχολογικά μας προβλήματα,αλλά ανταλάσσουμε απόψεις,όποιος έχει ψυχολογικά στον γιατρό του.

Senior Member
    Λυπάμαι πολύ για το θέμα που άνοιξες αγαπητή μου νταιάνα.
    Χωρις να θέλω να νιώσεις ούτε καν ότι σε προσβάλλω.
    βοηθάμε οποιονδήποτε έχει ανάγκη μέχρι όσο αντέχουν τα οικονομικά του καθενός και από εκεί κ πέρα δεν κοιτάμε τα περαιτέρω.
    το άξιζε αυτός που το έδωσα 20ευρώ;μήπως ο παρακάτω άστεγος είχε περισσότερη αναγκη;μήπως είναι άξιος της μοίρας του που κατάντησε έτσι;
    Και λυπάμαι ακόμα κ όλους αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία να απαντήσουν και να κρίνουν τώρα έναν άνεργο κ άστεγο και εαν κάνει καλά η νταιανα που του πήγε τα είδη καθαρισμού ή οτιδήποτε άλλο.
    Σε αυτά τα θέματα θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ησυχία γιατί το φαινόμενο της πείνας εξαπλώνεται τρομακτικά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miss Despoina View Post
    Λυπάμαι πολύ για το θέμα που άνοιξες αγαπητή μου νταιάνα.
    Χωρις να θέλω να νιώσεις ούτε καν ότι σε προσβάλλω.
    βοηθάμε οποιονδήποτε έχει ανάγκη μέχρι όσο αντέχουν τα οικονομικά του καθενός και από εκεί κ πέρα δεν κοιτάμε τα περαιτέρω.
    το άξιζε αυτός που το έδωσα 20ευρώ;μήπως ο παρακάτω άστεγος είχε περισσότερη αναγκη;μήπως είναι άξιος της μοίρας του που κατάντησε έτσι;
    Και λυπάμαι ακόμα κ όλους αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία να απαντήσουν και να κρίνουν τώρα έναν άνεργο κ άστεγο και εαν κάνει καλά η νταιανα που του πήγε τα είδη καθαρισμού ή οτιδήποτε άλλο.
    Σε αυτά τα θέματα θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ησυχία γιατί το φαινόμενο της πείνας εξαπλώνεται τρομακτικά...
    Eχεις απόλυτο δίκιο Δέσποινα,δεν με προσβάλλεις,γιατί ήθελα απλά να ξέρω αν κάνω σωστά που ασχολούμαι τόσο ή μπορεί να θέτω τον εαυτό μου σε κίνδυνο...
    ας τελειώσει εδώ το θέμα,ο καθένας μπορεί ν'απαντάει ανάλογα αυτά που πιστεύει,αλλά όχι με κακία και αυθάδεια,το φόρουμ είναι καθαρά φόρουμ αλληλοβοήθειας και όχι μέρος κατινιάς και σχολίων περί ανέμων και υδάτων......

ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας..!

Banned
    Moλις σας λεμε την αληθεια μας λετε κατινες και μας στελνετε στον γιατρο!

Διαβαζε επισης τι σου γραφουν γιατι ειμαι σιγουρη οτι ουτε την μιση προταση δεν καταλαβαινεις!

Την φιλανθρωπια δεν την συζηταμε καν κοπελια με αυτο τον τροπο..Αν κανω καλα που δινω απο το υστερημα μου,που ειναι(?) η σκουπα που του εδωσα και λοιπες αηδιουλες!

Τωρα παω στον γιατρο μου.

Senior Member
    να είσαι καλά κ καλή συνέχεια σε ότι καλό κανείς.

Senior Member
    νταξει χιλιαδυο σεναρια μπορει να παιζουν αν ο χωρος που μενει ειναι εκτεθειμενος αποκλειεται να μπηκε καποιος και να τα πηρε και γι αυτο να μην ειχε κατι να σου απαντησει πανω σε αυτο? νταξει μου φαινεται καπως να δωσει τη σφουγγαριστρα για να παρει π.χ αλκοολ. Αν μπορουσε να παει σπιτι του γτ να μην παει πιστευεις προτιμα να κοιμαται στα αποδυτηρια επειδη εχουν ρευμα και νερο κι να μην εχει ενα προσωπικο χωρο οπως θα ταν το σπιτι του?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Φυσικά και είναι συναναστροφή,αφού ο άνθρωπος χρειάζεται συχνά-πυκνά να τρώει εκτός από μακαρόνια και ρύζι(που του προσφέρει η ομάδα αλληλεγγύης) και κανένα φαγητό της προκοπής.!
    Απλά κάθομαι και λίγο εκεί όταν πάω από άποψη ανθρωπιάς να του κάνω λίγο παρέα,δείχνει και ο ίδιος να το ευχαριστιέται,πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό;

Συνήθως φαγητό του πηγαίνω κανένα γλυκάκι και τώρα θέλω να του πάρω καμιά σόμπα πριν ξηλιάσει ο άνθρωπος...
    εσυ θα κρινεις αν ειναι υπερβολικο, χρησιμο για εκεινον, η χρησιμο για εσενα. εμας δεν μας πεφτει λογος.

η προυποθεση ειναι ΠΑΝΤΑ να το θελουν και οι δυο. απο εκει και περα, παιρνεις τα ρισκα σου αν την θελεις αυτη την συναναστροφη.
    να εχεις ομως στον νου σου, οτι η συναναστροφη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στα πλαισια της βοηθειας. σε μια συναναστροφη παιρνουν και οι δυο και δεν θα το αναπτυξω, σκεψου το μονη σου.
    και απο την βοηθεια παιρνεις κι εσυ, αλλα μακαρι οσοι παιρνουμε κατι (ηθικη ικανοποιηση ) να το παιρναμε με τετοιους ορους αλληλεγγυης/εθελοντισμου και οχι με αλλους...

οσο για τα θεματα ασφαλειας, εχεις τον ιδιο φοβο οπως με οποιονδηποτε αγνωστο αποφασιζεις να συναναστραφεις ειτε απο ιντερνετ, ειτε σε ενα μπαρ. αν θα εκανες υπο προυποθεσεις μια τετοια συναναστροφη, το ιδιο ακριβως ειναι και ο αστεγος και θα παρεις και τις ιδιες ακριβως προφυλαξεις.
    αν ηταν πιο κακοποιος απο τους υπολοιπους αγνωστους, θα ειχε και 5 ευρω στην τσεπη του.

Senior Member
    να εχεις ομως στον νου σου, οτι η συναναστροφη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στα πλαισια της βοηθειας. σε μια συναναστροφη παιρνουν και οι δυο και δεν θα το αναπτυξω, σκεψου το μονη σου.
    και απο την βοηθεια παιρνεις κι εσυ, αλλα μακαρι οσοι παιρνουμε κατι (ηθικη ικανοποιηση ) να το παιρναμε με τετοιους ορους αλληλεγγυης/εθελοντισμου και οχι με αλλους...
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς....πραγματικά...γίνε ξεκάθαρη γιατί όντως δεν σε καταλαβαίνω...
    Οταν σ'ένα άνθρωπο πηγαίνεις συχνά-πυκνά πράγματα δεν είναι συναναστροφή;
    Το οτι του κάνω λίγη παρέα,γιατί δεν έχει κανέναν άλλο στον κόσμο δεν εντάσσεται στα πλαίσια του ''δίνω'' και ως εκ τούτου ''παίρνω'' και εγώ ηθική ικανοποίηση;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς....πραγματικά...γίνε ξεκάθαρη γιατί όντως δεν σε καταλαβαίνω...
    Οταν σ'ένα άνθρωπο πηγαίνεις συχνά-πυκνά πράγματα δεν είναι συναναστροφή;
    Το οτι του κάνω λίγη παρέα,γιατί δεν έχει κανέναν άλλο στον κόσμο δεν εντάσσεται στα πλαίσια του ''δίνω'' και ως εκ τούτου ''παίρνω'' και εγώ ηθική ικανοποίηση;
    οχι, δεν ειναι συναναστροφη το να του πας πραγματα.
    το να του κανεις λιγη η πολλη παρεα, ειναι συναναστροφη κι ειναι επιλογη σας αν θα το κανετε, δεν ειναι μερος της βοηθειας που ζηταει, απαραιτητως..

οταν πας στον περιπτερα για να παρεις εφημεριδα, δεν ειναι συναναστροφη. δινεις λεφτα και παιρνεις εφημεριδα. ειναι μια απλη δοσοληψια. ανησυχησες ποτε για την ασφαλεια σου?
    οταν πας να δωσεις βοηθεια σε εναν αστεγο, του δινεις λεφτα/πραγματα και παιρνεις ενα ευχαριστω, μια ικανοποιηση οτι βοηθησες. ειναι δοσοληψια. ευγενης μεν, αλλα αυτο ειναι.

λαβε υποψη σου οτι ενας αστεγος αυτο που θελει ειναι βοηθεια σε ειδος και σε χρηματα, ΔΕΝ ειναι καθολου βεβαιο οτι θελει συναναστροφες που δεν επιλεγει. ειναι δικη σου εκτιμηση αυτη, που μπορει να ισχυει βεβαια, και γιαυτο σου ειπα οτι θα το κρινεις εσυ.
    μπορει και να μην ισχυει ομως και να θελει την ησυχια του ο ανθρωπος.

Page 2 of 2 FirstFirst 12