ειναι τοσο σημαντικο να σας καταλαβαινουν ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4

ειναι τοσο σημαντικο να σας καταλαβαινουν ?

Οσοι εχω γνωρισει η εχω δει εστω κι απο μακρια με αυτο εννοω να τους εχω δει σε παρεα απο ατομα που ξερω , εχω παρατηρησει οτι τους νοιαζουν μονο να ανοιγονται σε ατομα που τους καταλαβαινουν .
    Ισως καποιοι πουν οτι λογικο ειναι , εμενα δε μου φαινεται λογικο .
    Ναι κι εμενα μαρεσει μερικες φορες να με καταλαβαινουν αλλα περισσοτερο θελω να με νοιαζεται ενα ατομο , δε με παρηγορει το οτι με καταλαβαινει καποιος .
    Αλλα οσους εχω γνωρισει τους ειναι πολυ σημαντικο να τους καταλαβαινει καποιος .
    Κι καποιος εμενα μπορει να μη μου ανοιχτει μονο και μονο επειδη μπορει να μην εχουμε ζησει την ιδια κατασταση κι να μην τον καταλαβω κι οχι επειδη δε θα με εμπιστευεται .
    Το οτι καποιος μπορει να καταλαβει τι περνας δε σημαινει οτι θα σε νοιαστει και πραγματικα η οτι ειναι δεδομενο οτι θα σε βοηθησει , επισης η σχεση μεταξυ ατομων που καταλαβαινουν το ενα το αλλο μπορει να μη κρατησει πολυ .
    Παραδεχομαι οτι δεν εχω νοιωσει ποτε οτι κανενας δε με καταλαβαινει γιατι παντα μου ελεγαν οι γονεις μου η τα ατομα που ειχα για παρεα οτι με καταλαβαινουν δεν ενοιωθα κατι οταν μου το ελεγαν απλα ενοιωθα οτι η ζωη η δικη μου πρεπει να ειναι τοσο απλη και ευκολη για να τη καταλαβαινουν .
    Ειμαι σιγουρη οτι αν ειχα κοντα μου ατομα που να μη με καταλαβαινουν αλλα να ειχαν ενδιαφερον για εμενα και σεβασμο , θα μου αρκουσε .
    Αλλα εχω νοιωσει το πως ειναι να μη καταλαβαινω εγω το τι περνανε οι αλλοι η το πως αισθανονται , μονο το καταλαβαινω νοητικα αν καποιος μου πει οτι στεναχωριεται θα καταλαβω οτι στεναχωριεται συναισθηματικα οχι κι τοσο εννοω δε μπορω να νοιωσω σαν αυτον η να σκεφτω πως ειναι .
    Εχω νοιωσει στεναχωρια η θυμο η στεναχωρια οταν ομως μου λενε οι αλλοι οτι τα νοιωθουν σκεφτομαι οτι θα ειναι διαφορετικα απο τα συναισθηματα που εγω ενοιωθα .

Senior Member
    Βρίσκω το θέμα πολύ υποκειμενικό, Θα πώ όμως απλά τη γνώμη μου.
    μάλλον έχεις μπερδέψει τις έννοιες "νοιάζομαι" και "καταλαβαίνω".
    Προφανώς τα άτομα που λενε οτι σε καταλαβαίνουν ΔΕ σε καταλαβαίνουν πλήρως.
    Επίσης παίζει ρόλο το πως θα πεις σε καποιον το καταλαβαίνω και για ποιο λόγο.
    Αν θα βρεις μια παλια σου φιλη και της πεις "ασε πολύ διαβασμα η σχολη" και σου πει "καταλαβαίνω ρε συ" , έ μη νομίζεις οτι όσοι το λένε αυτό το εννοούν.

Επίσης η έννοια "νοιάζομαι" και πάλι είναι υποκειμενική.
    Παράδειγμα (που λίγοι θα συμφωνήσουν μιας και κατηγωρώ παλι τους "γονείς"-γενικά): Μπορεί να σου πει η μάνα σου "κόρη μου δε θα κάνεις αυτό που θέλεις. Και αυτό το κάνω γιατί εγώ για σένα νοιάζομαι.."
    Σ'αυτό το παραδειγμα όχι η μανούλα δε νοιάζεται για σένα αν νοιαζόταν θα καθόταν να σε ακούσει και να καταλάβει τι ακριβώς θές και γιατί και μπλα μπλα μπλα (ανάλογα τη περίπτωση), αλλά τεσπα ξέρω οτι οι περισσότεροι λενε "γονείς μας είναι αίμα μας" (μπουρδες).

Εμένα πάντως πραγματικά δε με νοιάζει αν θα πω σε κάποιον γνωστό "δε βρισκω δουλεια" και να μου πει "σε καταλαβαίνω". Θέλω όμως να με καταλαβαίνει πχ ο συντροφός μου, ή όποιο άτομο έχω επεδύσει σε αυτό.

Senior Member
    δεν ξερω αν καταλαβα καλα το θεμα. αμφιβαλλω..

οταν λεμε "σε καταλαβαινω", δεν εννοουμε την λογικη διαδικασια, δλδ "αντιληφθηκα τι μου ειπες". εννοουμε "σε συναισθανομαι" , μια εννοια που περιλαμβανει και την αντιληψη και το νοιαξιμο που ανεφερες.
    φυσικα και θελω να με "καταλαβαινουν" δηλαδη να με συναισθανονται οσοι επιλεγω να ειναι κοντα μου.δεν μοιραζομαι τα θεματα μου για να ενημερωσω καποιον, αλλα για να επικοινωνησω με ατομα που μπορουν να με συναισθανθουν, οπως κι εγω , εκεινους.

αλλα, το "καταλαβαινω- συναισθανομαι" δεν σημαινει παντα "μου εχει συμβει κι εμενα", σημαινει ομως απαραιτητως "νομιζω οτι μπορω να μπω στην θεση σου"

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν ξερω αν καταλαβα καλα το θεμα. αμφιβαλλω..

οταν λεμε "σε καταλαβαινω", δεν εννοουμε την λογικη διαδικασια, δλδ "αντιληφθηκα τι μου ειπες". εννοουμε "σε συναισθανομαι" , μια εννοια που περιλαμβανει και την αντιληψη και το νοιαξιμο που ανεφερες.
    φυσικα και θελω να με "καταλαβαινουν" δηλαδη να με συναισθανονται οσοι επιλεγω να ειναι κοντα μου.δεν μοιραζομαι τα θεματα μου για να ενημερωσω καποιον, αλλα για να επικοινωνησω με ατομα που μπορουν να με συναισθανθουν, οπως κι εγω , εκεινους.

αλλα, το "καταλαβαινω- συναισθανομαι" δεν σημαινει παντα "μου εχει συμβει κι εμενα", σημαινει ομως απαραιτητως "νομιζω οτι μπορω να μπω στην θεση σου"

Μου φανηκε καπως λογικο αυτο που ειπες .
    Οταν μου ελεγαν οι αλλοι ''σε καταλαβαινω'' δεν ειχα κατσει να ασχοληθω στο τι εννοουσαν αλλα υπεθετα εννοουσαν οτι εχουν περασει ηδη την ιδια κατασταση με εμενα.
    Δε πιστευω οτι αν νοιαζεσαι καποιον τον καταλαβαινεις παντα .
    Αν ημασταν φιλες εμεις οι 2 και εσυ περνουσες μια κατασταση που εγω δεν ειχα ξαναζησει κι ας σε νοιαζομουνα πως θα σε καταλαβαινα ? το μονο που θα μπορουσα να κανω ειναι να σεβαστω τη κατασταση σου η και να προσπαθω να σε καταλαβω που ομως αν δεν ειχα ξαναζησει οτι κι εσυ δε θα ειχε κι τοση επιτυχια .
    Πιστευω οτι ποιο ανιδιοτελη καποιος να νοιαζεται για να καποιον κι ας μη τον καταλαβαινει , πιστευω γινεται .
    Δικιο εχεις σε εκεινο που λες με εντονα μαυρα γραμματα .
    Στο ταιλευταιο που ειπες οτι το σε ''καταλαβαινω'' μπορει να ειναι και ''νομιζω οτι μπορω να μπω στη θεση σου'' τοτε παρεξηγειται ο αλλος αν του καποιος ετσι .

Ευχαριστω κι εσενα Gothly για την απαντηση .
    Ναι υποκειμενικο ηταν , πιστευω αλλο ειναι το ''σε νοιαζομαι'' κι αλλο το ''σε καταλαβαινω'' τα δικα μου ατομα και να μη με καταλαβαιναν αν με νοιαζονταν και με στηριζαν τοτε θα το εκτιμουσα .