Results 1 to 15 of 32
Thread: Λέγεται "φίλος"...
-
09-10-2012, 09:36 #1
Λέγεται "φίλος"...
...αυτός που λέει τη γνώμη του με αγενή τρόπο, σα να σε κράζει, με αποτέλεσμα να "φοβάσαι" να του πεις τα προσωπικά σου για να μην αρχίσει να κράζει παλι?
...αυτός που του λες πως πέρασες τη μέρα σου κ σε κοιτάζει με κοροϊδευτικό ύφος?
...αυτός που με τον τρόπο του προσπαθεί να σου επιβάλλει την άποψή του?
...αυτός που σου προκαλεί νεύρα λόγω όλων αυτών των παραπάνω?
...αυτός που ξυπνάς κ κοιμάσαι με τη σκέψη ότι δεν θέλεις καν να κάνεις παρέα μαζί του?
...κ πώς ξεκόβεις από έναν τέτοιο άνθρωπο?Every morning we are born again
- 09-10-2012, 09:41 #2
Όπως το εγραψες.Απλα ξεκοβεις.Δυο φιλες παράτησα για αυτούς τους λόγους και ούτε γάτα ούτε ζημιά
09-10-2012, 09:44 #3
Του στέλνεις με sms αυτό που έγραψες παραπάνω, καταλήγοντας:
Hasta la vista, baby!
Σοβαρά τώρα, απλά ξεκόβεις. Και για να κλείσεις μιά για πάντα το κεφάλαιο αυτό της ζωής σου, καλό είναι να του μιλήσεις (πρόσωπο με πρόσωπο ή με κάποιο γραπτό μήνυμα) και να του εξηγήσεις τους λόγους που αποφάσισες να το κάνεις.
09-10-2012, 09:45 #4
Καλημέρα Τάρια, σ' ευχαριστώ για την απάντηση!
Πώς το έκανες? Πώς ξέκοψες?Every morning we are born again
09-10-2012, 09:56 #5
Σωστό αυτό αυτό που λες, αλλά ποιός έχει τα @@ να το κάνει??
Every morning we are born again
09-10-2012, 09:58 #6
09-10-2012, 10:11 #7
Υπέρβαση, να βρεις το κουράγιο να κανεις αυτο που σε φοβίζει, να του την πεις δλδ! Ο ομαλότερος δρομος για ν αποφυγεις τις εντασεις ειναι να τον αποφευγεις έστω σταδιακα μέχρι να "χαθείται". Απλά διευκρίνησε μας αν εξ ανάγκης τον συναντας δλδ δεν μπορεις να τον αποφυγεις, πχ στο χωρο εργασίας ή στην κοινή παρέα.
Η σταση του απεναντι σου μην αφηνεις να σου ριχνει τη ψυχολογία.γιάννης
09-10-2012, 13:23 #8
09-10-2012, 13:26 #9
Όχι δε βρίσκεται στο χώρο εργασίας μου. Μια φορά που το έιχα ξανακάνει (να τον αποφεύγω δλδ σταδιακά), μετά από καιρό, υπήρξαν εντάσεις, κ δεν έχω καμία όρεξη να μαλώνω με το συγκεκριμένο άτομο. Απλά για ακόμα μια φορά δεν έκανα την υπέρβαση. Δε του την είπα, δεν είπα τα πράματα που με πειράζουν, κ πόσο μάλλον ότι δε θέλω να βρίσκομαι μαζί του.
09-10-2012, 13:33 #10
Οσο το αναβάλλεις, τόσο δυσκολότερο θα σου φαίνεται. Δες το σαν δοκιμασία που σου βάζει η ζωή για να δυναμώσεις τη βούλησή σου και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Οταν του μιλήσεις,θα δεις πόσο σίγουρος και δυνατός θα νιώσεις...;)
09-10-2012, 17:20 #11
καμια φορα, δεν υπαρχει ηπιος τροπος, δυστυχως.
το εχω παθει κι εγω αυτο και για πολυ σοβαροτερους λογους. για μια απιστευτη κακοηθεια που εκρυβε επιμελως μια γνωστη μου, μου την ελεγαν ολοι οι γυρω και τους εβγαζα υπερβολικους κι αυτην, απλα επιπολαιη και οχι κακοηθη.
οταν τελικα αποδειχτηκε τι ηταν ,ποσο θεατρο επαιζε και ποσα ψεματα ελεγε παντου, αρχικα της εκοψα τα τηλεφωνα, στην συνεχεια απομακρυνθηκα, αλλα δεν το καταλαβε η υποκρινοταν οτι δεν το καταλαβε. ερχοταν με το ετσι θελω και μου ζητουσε την γνωμη μου για θεματα και ανθρωπους που εκανε τις απιστευτες κακοηθειες και την ειχα παρακαλεσει επανειλλημενα να μην μου τα ξαναναφερει.
μια- δυο- τρεις- δεκατρεις, αναγκαστηκα να της κοψω την καλημερα.
την επομενη αρχισε τις κακοηθειες και την λασπη εναντιον μου. αλλα την ηξεραν ολοι, δεν επηρρεασε απολυτως τπτ και κανεναν.
οτι δεν λυνεται, κοβεται καλη μου, THE GREAT ALEXANDER WAY που λεει και το λιλι ;)
09-10-2012, 17:21 #12
Astimatnam
Εγω τώρα Ειμαι γύρω στα 30.Αυτο έγινε 1)οταν απο το γυμνασιο Πηγα Λύκειο και 2)οταν εγινα 18.Και μάλιστα και τις 2 τις θεωρούσα κολλητες μου.Απλα δε τους τηλεφώνησα.Η μια που το εκανε ήμουν ψυχρή και μάλιστα η συγκεκριμένη το εκανε και σε άλλες κοπέλες.
Την πρώτη όμως οταν την έβλεπα γύρναγα το κεφάλι μου αλλού,μετα απο καιρο που Πηγα σε ένα μαγαζί να πάρω κάτι με εξυπηρέτησε αυτη.Η συμπεριφορα μου απέναντι της ήταν τυπικοτατη.Αυτη με ρώτησε αν την θυμάμαι και γιατι δεν της μιλάω.
Η απάντηση:Δεν ειναι απαραίτητο να μιλάς σε όλους στο κάτω κάτω η συμπεριφορά σου ευθύνεται για αυτο.
Τώρα αν με ρωτήσεις θα σου πω ότι ήμουν σκληρή μαζι τους αλλα κι αυτές ίσως να μην άξιζαν την φιλια μου.
Αν τους μιλήσεις δεν θα καταλάβουν;
09-10-2012, 18:26 #13
Τάρια, το ότι θα θυμώσουν κ θα αρχίσουν να κράζουν είναι το μόνο σίγουρο... Το έχω ξαναδεί το έργο, μόλις πάω να πω για κάτι που με πείραξε, μόνο που δε με έβρισαν... Απλά δε δέχτηκαν αυτό που με πείραξε.
09-10-2012, 18:43 #14
...πρόσεξε πως θα κόψεις γιατί μπορεί να πέσεις στην περίπτωση που έπεσα εγώ και το φυσάω και δεν κρυώνει.
Έκοψα άκομψα μια γνωστή γιατί δεν άντεχα όλα τα παραπάνω συν ψέμματα συν θάψιμο δικό μου και άλλων γνωστών σε βαθμό εμμονής και όταν μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και την έστειλα, άρχισα να παίζω σε θρίλερ μαθαίνοντας πως ξυπνούσε και κοιμόταν με μοναδικό άγχος να με διαβάλλει σε όλο τον κόσμο με μια πρωτόγνωρη λύσσα και επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Την απόρριψη φίλε μου δεν την αντέχουν όλοι και ειδικα αυτοί που την αντιμετωπίζουν συνέχεια σε όλα τα επίπεδα.
Σκαρφίσου κάτι έξυπνο και αποχώρησε με τακτ γιατι δε σε βλέπω καλά...:ΡΡΡΡΡ
09-10-2012, 19:12 #15
Astimatnam
Δεν υπάρχει άλλη λύση.Φροντισε πλέον τα τυπικά κι όχι πολλα πολλα.Μην τους τηλεφωνεις,κανε ότι δεν τους βλέπεις έξω και μιλά στον κύκλο σου για αυτούς και την συμπεριφορα τους απέναντι σου.Προειδιποιποιησε όποιον παει να μπλέξει μαζι τους λέγοντας μόνο για την συμπεριφορα τους και τίποτα άλλο.Δεν Έχω να προτείνω κάτι άλλο.
Χίλια συγνώμη
Απλα νόμιζα πως μόνο οι γυναίκειες φιλίες τα εχουν αυτα