ζηλεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Thread: ζηλεια

Junior Member

ζηλεια

καλησπερα σας!!θα ηθελα να σας ρωτησω την γνωμη σας για να ξεπερασω την ζηλεια η οπια ειναι ο λογος που μαλωνω σχεδον καθε μερα με τον δεσμο μου και καταλαβαινω πως αν δεν το ξεπερασω αμεσα θα με χωρισει απο το τοσο πρηξιμο!ειμαι με την κοπελα μου 2 χρονια τωρα !ενα διαστημα τα 2 καλοκαιρια που μαστε μαζι το ξεπερνουσα επειδη εγω δουλευα μακρια της και ειχα το μυαλο μου μονο στην δουλεια!απλα τωρα τους τελευταιους 2 μηνες βλεπω οτι την ζηλευω για το παραμικρο !σε φαση που ανοιγει το κινητο της και την ρωταω ποιος ειναι η ποιος της εστειλε η ποιος την σχολιασε και ολα αυτα για το facebook.!βεβαια ποτε δεν εχει αρνηθει ν ψαξω κατι !ομως οποτε το κανω βλεπω πως της στελνουνε καθε μερα ακυρα ατομα τι κανεις κουκλα μου ,για σου τι κανεις και τετοια!και εμενα αυτο με πεθαινει!πως μπορω να αντιμετοπισω αυτην την ζηλεια!μου εχει πει να διεγραψει το facebook αλλα της λεω οχι δεν θελω να την υποχρεωσω σε κατι τετοιο!θα θελα να με πει καποιος την γνωμη του για αυτην την 'διαδυκτιακη' θα την ελεγα ζηλεια!

Senior Member
    Καλησπέρα, καινούργια και γω στο φόρουμ.
    Βασίλη η ζήλεια είναι κακό πράγμα, προσπάθησε όσο μπορείς να απεξαρτηθεί απο αυτό το συναίσθημα. Εφόσων είσαστε μαζι δεν υπάρχει λόγος να την ζηλευεις μονο κακό προκαλείς με αυτήν την συμπεριφορά.
    Εξάλλου για να είναι μαζί σου κάτι σημαινει!
    Μιλα της μπορεί να σε ακούσει.
    Με ομορφο τροπο όλα λύνονται, και προσπάθησε μην φτασεις τα πράγματα στα άκρα γιατί τοτε δεν υπάρχει γυρισμος. Δυστυχώς η ζήλεια έχει καταστρεψει πολλές σχέσεις.

Senior Member
    πες οτι το κανεις απο ενδιαφερον αλλα μη την πιεζεις πολυ γτ θα φυγει μια μερα

Junior Member
    Ποια ομως η λυση σε αυτο?ποτε μου δεν ζηλευω τοσο μια κοπελα..! Και μαλιστα η συγκεκριμενη εδω και 2 χρονια εκτος απο κατι που ειχε γινει στις αρχες δεν μου εχει δωσει κανενα δικαιωμα..

βασιλη, ο λογος που ζηλεύουμε τον άλλο, (για ερωτικες σχεσεις μιλω), προκύπτουν μεσα από την ανασφαλεια μας.
    Ψαξε μέσα σου, για ποιο λόγο νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετός για την κοπέλα σου, ώστε να δέχεται φλερτ από άλλους και συ να φρικάρεις για κάτι τόσο απλό και σύνηθες.
    Σε άλλο θέμα μας έλεγες ότι αυτή ζήλευε που φλέρταρες στο φεις και σου έκανε σκηνες.
    Τι από τα δυο ισχυει τελικα?

Junior Member
    Οχι δεν ειχα πει αυτο .ειχα πει οτι επειδη ημουν στρατο και επειδη τσακονομασταν συχνα η λυση μου στην ζηλεια και στο να νιωσω καλυτερα ταν να μιλαω στο φεις με αλλες! Αλλα σε εκεινο τ θεμα επαιζε ρολο και η αποριψη απο την παρεα μου λογο στρατου..εδω συζηταω γιατην ζηλεια που εχω για την κοπελα μου ενω αυτη δεν με προκαλει καθολου..

...λίγο μπερδεμένες τις βρίσκω τις σκεψεις σου.
    Οταν αγαπάμε/σεβόμαστε/εκτιμαμε τον σύντροφο μας και μας βρίσκουν διάφορα δεινά, (στην περιπτωση σου το στρατιωτικο-εξαφανισμένοι φίλοι), έχουμε την ανάγκη να βρισκόμαστε περισσότερο κοντά του, να μιλάμε, να ψάχνουμε λύσεις.
    Το να αντιδρας παίζοντας με άλλα κορίτσια, δεν προκύπτει από τιποτε άλλο πέρα απ το "θελω σου".
    Σε αυτή την περίπτωση, η κοπέλα μπορεί να αντιδρά ασυνείδητα προσπαθώντας να σε "πληρώσει" με το ίδιο νόμισμα.

Banned
    εγω ειμαι το ακριβως αντιθετο σου δε ζηλευω με τιποτα για να μη ζηλευεις πρεπει να εισαι κ ευχαριστημενος κ απο τον εαυτο σου για παραδειγμα εγω προσπαθησα να κανω πολα πραγματα για μενα για να ικανοποιηθω κ ετσι μετα να μη με νιαζει το τι βλεπω.. οταν νιωθεις αδειος εσωτερικα ζηλευεις τα παντα ενω οταν εχεις γεμισει αυτο το χωρο μετα σταματας.. αρα ικανοποιησε τον εαυτο σου κανε πραγματα για σενα για να νιωσεις καλα κ μετα αφου νιοσεις καλα θα γινεις κ καλυτερος σαν ανθρωπος αφου οταν ικανοποιησαι μετα γινεσε γεναιοδωρος κ λιγοτερο εγωιστης θα σε συμβουλευα να σταματησεις αυτη τη τακτικη γιατι στο τελος δε θα την αντεξει οπως λες κ συ επισης αφου σου ειχε πει να διαγραψει το φβ για σενα δε καταλαβενω γιατι το αρνηθηκες.

Junior Member
    Οντως ειναι πολυμπερδεμενεςοι σκεψεις μου ..εχεις απολυτο δικιο απλα μεσα στον στρατο δεν εβρισκα αλλη λυση αφουουτε με τους φιλους μου δεν μιλουσα γθα να τους πω υον πονο μου..αλλα αο στρατος εχει περασει..η ζηλεια με φοβιζει πλεον και η πιεση που δεινω στην κοπελα μου..

Junior Member
    Η αληθεια ειναι πως δεν ειμαι ευτιχισμενος γιατι οπως ειπα και πριν εχω πεσει στην απορριψη τη παρεας μου εδω και ενα χρονο..η συμβουλη σου παντως ειναι πραγματικα χρησιμη σε ευχαριστω πολυ

Quote Originally Posted by vasilistz View Post
    Η αληθεια ειναι πως δεν ειμαι ευτιχισμενος γιατι οπως ειπα και πριν εχω πεσει στην απορριψη τη παρεας μου εδω και ενα χρονο..η συμβουλη σου παντως ειναι πραγματικα χρησιμη σε ευχαριστω πολυ

...κοίτα, η ανθρώπινη φύση έχει πολλές παραμέτρους.
    Μερικές φορές ξεσπάμε στους αγαπημένους μας την πίεση και τα νευρα που μας δημιουργούν άλλες καταστάσεις. (είναι το αναποδο απο αυτο που σου έλεγα πριν).
    Επειδή θεωρούμε δεδομένα κάποια άτομα στη ζωή μας, δεν υπολογίζουμε πόσο εύκολα μπορούμε να χαλάσουμε τη σχέση μας μαζί τους.
    Οπότε πρόσεχε πως φέρεσαι στην κοπέλα σου ώστε να μη τη χάσεις. Διαχειρίσου το θέμα της ζήλιας σου, απ τη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχει πρόθεση για κάτι παραπέρα.
    Με τους φίλους τι έγινε και απομακρυνθήκατε?

Junior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...κοίτα, η ανθρώπινη φύση έχει πολλές παραμέτρους.
    Μερικές φορές ξεσπάμε στους αγαπημένους μας την πίεση και τα νευρα που μας δημιουργούν άλλες καταστάσεις. (είναι το αναποδο απο αυτο που σου έλεγα πριν).
    Επειδή θεωρούμε δεδομένα κάποια άτομα στη ζωή μας, δεν υπολογίζουμε πόσο εύκολα μπορούμε να χαλάσουμε τη σχέση μας μαζί τους.
    Οπότε πρόσεχε πως φέρεσαι στην κοπέλα σου ώστε να μη τη χάσεις. Διαχειρίσου το θέμα της ζήλιας σου, απ τη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχει πρόθεση για κάτι παραπέρα.
    Με τους φίλους τι έγινε και απομακρυνθήκατε?
    Απομακρυνθηκαμε απο τοτε που ειχα μπει στο στρατο..εχει χαθει καθε ενδιαφερον χωρις να εχω κανει κατι εγω.

Quote Originally Posted by vasilistz View Post
    Απομακρυνθηκαμε απο τοτε που ειχα μπει στο στρατο..εχει χαθει καθε ενδιαφερον χωρις να εχω κανει κατι εγω.
    Και γιατί δεν τους ξανά προσεγγίζεις?

Junior Member
    Εγω να το κανω? Αφου βλεπω πως αυτοι βγαινουν και με εχουν στην απεξω..τ μπορω ν κανω σε αυτο?