Γιατί ζούμε? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 71
    Senior Member
    Originally posted by Dexter
    Εσείς γιατί ζείτε?
    Γιατί παντού υπάρχει ένας μύθος!
    Η απάντηση σου μου φέρνει στο νου πίνακες ζωγράφων που κανείς δεν τους καταλαβαίνει και ο καθένας δίνει το δικό του νόημα και θαυμάζει το ζωγράφο που βρήκε αυτόν τον τρόπο να το αποδώσει !

Ο καθένας πλήν εμού ! :P

Τι το πέρασες εδώ καφενείο ? Κανουμε μια φιλοσοφική συζήτηση και εσύ φέρνεις μπύρες ?

Στο καφενείο αυτά !

:D :D :D :D

Senior Member
    xmm...μ αρεσει αυτο...

Τροφή και αγάπη

Ο Αμερικανός ψυχολόγος Άμπρααμ Μάσλοου (1908-1970) συμφωνεί ότι τελικός στόχος του ανθρώπου είναι η αυτοπραγμάτωση, η ικανοποίηση των βασικών του αναγκών. Ανάλογα με το πόσο ουσιαστικές είναι για την επιβίωση, οι ανάγκες αυτές ιεραρχούνται σε μια πυραμίδα η οποία ξεκινά από τις σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες (τροφή, αγάπη, αναγνώριση) για να καταλήξει στις γνωστικές και αισθητικές (περιέργεια, εξερεύνηση, ομορφιά). Δηλαδή ο καθένας καθορίζει από μόνος του τους σκοπούς του και όλα τα πρότυπα ζωής έχουν την ίδια αξία; Όχι. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε όπως στο σούπερ μάρκετ, επιλέγοντας τα διάφορα είδη ζωής που μας προσφέρονται. \"Το ιδανικό είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες ενός ανθρώπου να προωθούν και το κοινό καλό\" υποστηρίζει ο κ. Δήμου. \"Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Οι πιο πολλές δουλειές είναι χρήσιμες για το σύνολο. Όποιος λοιπόν κάνει καλά τη δουλειά του πετυχαίνει και τα δύο\".
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    Ζούμε γιατί η ζωή είναι ωραία και γλυκιά. Είναι ωραίο να είσαι δημιουργικός, να βάζεις στόχους, να γελάς, να χαίρεσαι, να κλαις, να αγαπάς και να αγαπιέσαι, να βλέπεις το χαμόγελο του παιδιού σου , να βοηθάς αυτόν που σε χρειάζεται, να ζητάς βοήθεια όλα είαι ωραία.

Senior Member
    Η απάντηση σου μου φέρνει στο νου πίνακες ζωγράφων που κανείς δεν τους καταλαβαίνει και ο καθένας δίνει το δικό του νόημα και θαυμάζει το ζωγράφο που βρήκε αυτόν τον τρόπο να το αποδώσει !

Τι το πέρασες εδώ καφενείο ? Κανουμε μια φιλοσοφική συζήτηση και εσύ φέρνεις μπύρες ?

Στο καφενείο αυτά !

Το post σου μου ανοίγει την όρεξη για...δίδαγμα!
    Ο θαυμασμός λοιπόν, συνεπάγεται με την ομορφιά η οποία είναι κάτι τελείως το υποκειμενικό..
    Από εκεί και πέρα βέβαια, αν δεν σ\' αρέσει κάτι και ανήκεις στο 1%, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο που ανήκει στο 99%..ε..τότε μάλλον εσύ το έχεις το πρόβλημα ;)

Καλή μας χώνεψη! :P

Senior Member
    Εγω τελικα, εχω την εντυπωση, οτι ζω για τους αλλους. Αν δεν ειχαν υπαρξει καποιοι ανθρωποι στη ζωη μου, αν δεν συνεχιζαν να υπαρχουν καποιοι αλλοι, δεν νομιζω να ειχε νοημα η ζωη. Τελευταια, βεβαια, εχω καταφερει να τους κανω περα ολους σχεδον. Γι\'αυτο αλλωστε εχω αρχισει καπου να χανω το νοημα. Τεσπα. Νομιζω οτι το νοημα της ζωης απλα ειναι ο ανθρωπος. Ο ανθρωπος με την μοναδικη του ικανοτητα - νομιζω - στην φυση: Να θετει ερωτηματα, στα οποια δεν μπορει να δωσει απαντηση.

Senior Member

Στο καφενείο αυτά !

Ο θαυμασμός λοιπόν, συνεπάγεται με την ομορφιά η οποία είναι κάτι τελείως το υποκειμενικό..

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ξεπροβάλει πάντα ο θαυμασμός στην ομορφιά απο μέσα τους, αλλα θέλουν να φανεί οτι κάτι καταλαβαίνουν και σπευδουν να δώσουν μια ερμηνεία σε αυτο που βλέπουν και να ονομάσουν αυτό που δεν καταλαβαίνουν \'\'αριστούργημα\'\' ενω ο ζωγράφος μπορεί να έκανε απλά μια μουτζούρα !

Από εκεί και πέρα βέβαια, αν δεν σ\' αρέσει κάτι και ανήκεις στο 1%, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο που ανήκει στο 99%..ε..τότε μάλλον εσύ το έχεις το πρόβλημα ;)

Δεν είπα οτι δεν μου αρέσει να ανήκω στο 1% και ποτέ δεν εχω προβλημα να υποστηρίξω αυτο που πιστεύω και αυτό που είμαι , ανεξάρτητα αν ανήκω στην πλειοψηφία ή στην μειοψηφία ! Λεω λοιπον οτι είπες μια \'\'μπούρδα\'\' !

Εγω δεν πίνω μύθο , ευχαριστώ !

Senior Member

Στο καφενείο αυτά !

Μερικοί ανήκουμε στο 1% αλλά όλοι ανήκουμε στο 100% δηλαδή στο ένα.

Senior Member
    Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ξεπροβάλει πάντα ο θαυμασμός στην ομορφιά απο μέσα τους, αλλα θέλουν να φανεί οτι κάτι καταλαβαίνουν και σπευδουν να δώσουν μια ερμηνεία σε αυτο που βλέπουν και να ονομάσουν αυτό που δεν καταλαβαίνουν \'\'αριστούργημα\'\' ενω ο ζωγράφος μπορεί να έκανε απλά μια μουτζούρα !
    Μέσα από τα πιο απλά πράγματα (μουτζούρα) ξεπροβάλλουν τα πιο δυσκολονόητα νοήματα (αριστούργημα) τα οποία φυσικό βρίσκω να μην καταλαβαίνεις!

Δεν είπα οτι δεν μου αρέσει να ανήκω στο 1% και ποτέ δεν εχω προβλημα να υποστηρίξω αυτο που πιστεύω και αυτό που είμαι , ανεξάρτητα αν ανήκω στην πλειοψηφία ή στην μειοψηφία ! Λεω λοιπον οτι είπες μια \'\'μπούρδα\'\' !
    Το 1% ΟΜΩΣ...ΔΕΝ είναι σαν εσένα! Γιατί σαν μεγάλο κορίτσι έπρεπε να ξέρεις ότι σήμερα οι άνθρωποι καταλήγουν στα τρελάδικα επειδή ακριβώς δεν ξέρουν πως η ζωή πρέπει να αντιμετωπίζεται με λίγο χιούμορ! Επιπλέον, στα θέματα ο καθένας γράφει την γνώμη του και αυτή ήταν η δική μου.. Δε ξέρω αν την ασπάζεσαι και ούτε μ\' ενδιαφέρει για να σου πω την αλήθεια.. Αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να την σέβεσαι, οπότε τα σχόλια περιττά!

Εγω δεν πίνω μύθο , ευχαριστώ !
    Δε ξέρω μέχρι ποια τάξη έβγαλες στο σχολείο, αλλά τουλάχιστον έπρεπε να γνωρίζεις ότι καλή χώνεψη δεν λέμε σε ποτά, αλλά μόνα σε φαγητά.. Ίσα ίσα, τα ποτό το πίνουμε πριν το φαγητό για να φύγουν οι τοξίνες.. Αυτά..

Senior Member
    Και εσύ σαν μεγάλο αγόρι θα έπρεπε να καταλάβεις οτι σου έκανα πλάκα !

Senior Member
    Αρα μαλλον κάποιος άλλος δεν καταλαβαίνει απο χιούμορ !

Εξου και οι φατσούλες που είχα βάλει !

Senior Member

Δε ξέρω μέχρι ποια τάξη έβγαλες στο σχολείο, αλλά τουλάχιστον έπρεπε να γνωρίζεις ότι καλή χώνεψη δεν λέμε σε ποτά, αλλά μόνα σε φαγητά.. Ίσα ίσα, τα ποτό το πίνουμε πριν το φαγητό για να φύγουν οι τοξίνες.. Αυτά..
    Νομιζα οτι εσυ δεν έχεις βγάλει το σχολείο και δεν ήθελα να σε προσβάλλω διορθώνοντας το καλή χώνεψη ! :P

Senior Member
    Είχες; Στο παρελθόν; Και μετά τι απέγιναν; Γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα τέτοιο.... τουτέστιν έχω πρόβλημα με τα μάτια μου ε; Τέσπα, διάλογο κάνουμε, υγεία πάνω απ\' όλα!

Junior Member
    για να με θαυμαζετε!!!

Senior Member
    Originally posted by Kleiw

Νομιζα οτι εσυ δεν έχεις βγάλει το σχολείο και δεν ήθελα να σε προσβάλλω διορθώνοντας το καλή χώνεψη ! :P
    Αρχικά είπα ΚΑΙ το μου άνοιξες την όρεξη, στο οποίο πήγαινε η καλή χώνεψη! Αν ήταν εξετάσεις παρατηρητικότητας αυτές...θα τις είχες χάσει :)

Senior Member
    Originally posted by Kleiw
    Εσείς γιατί ζείτε?
    Γιατί παντού υπάρχει ένας μύθος!

Στο καφενείο αυτά !

Δεν τις βλέπεις τις φατσούλες ?
    4 είναι στο τελος !

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast