Results 1 to 3 of 3
Thread: φοβία για καρκίνο...
-
18-09-2007, 02:04 #1
φοβία για καρκίνο...
γεια σε ολους!νομίζω ότι η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη!μια καινουρια φοβία που έχω να προστέσω στη λίστα είναι αυτή που νιώθει ένα κοντινό μου πρόσωπο.πριν λίγους μήνες υπέστη εγχείρηση στο μαστό, λόγω καρκίνου. τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα. το πρόβλημα είναι ότι το άτομο αυτό αρχίζει να νιώθει τη φοβία ότι δε θα προλάβει να χαρεί πολλά πράγματα στη ζωή του, ότι μπορεί να κάνει μετάσταση σε άλλο σημείο του σώματος και γενικά εκεί που νιώθει καλά, εκεί πέφτει ψυχολογικά. εγώ θέλω να βοηθήσω να ξεπεραστεί αυτή η φοβία. χρείαζεται όμως να βρω κάποιους τρόπους.εσείς τι έχετε να προτείνετε?είναι πολύ σημαντική η άποψή σας!!!
- 18-09-2007, 09:10 #2
Καλημέρα... ελπίζω να βρεθεί μία λύση, ένας τρόπος, για να αποβάλλει κανείς αυτή την απαίσια σκέψη από το μυαλό του.... Το ίδιο πρόβλημα με τη φίλη σου αντιμετωπίζω κι εγώ και μάλιστα χωρίς να έχω περάσει την επώδυνη αυτή εμπειρία της... Είχα ένα μικρό πρόβλημα υγείας, που με όμως ταρακούνησε αρκέτα και παρόλο που η γιατρός μου λέει να το ξεχάσω, εγώ κάθε εξάμηνο που κάνω επαναληπτικές εξετάσεις χάνω τον κόσμο, πεθαίνω από το άγχος.... Και παρόλο που οι εξετάσεις, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι άψογες, κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι έχω την υγεία μου και ότι είμαι καλά... Το μυαλό μου στον καρκίνο συνεχώς και στον φόβο μην το πάθω!! Κάποτε δεν ήμουν έτσι... Και το άλλο που παθαίνω επίσης είναι ότι όλοι οι άλλοι δεν έχουν τίποτα και είναι καλά εκτός από εμένα... Πραγματικός εφιάλτης.. Τι να πω... Εγώ εύχομαι καλή ανάρρωση στη φίλη σου και όλα να πάνε καλά... Έλπίζω να μπορέσει ψυχικά να σταθεί στα πόδια της, το ίδιο κι εγώ....
18-09-2007, 11:20 #3
gemini,δεν υπάρχει κανένας λόγος φοβίας, ο καρκίνος μαστού σήμερα τείνει να γίνει μια χρόνια ελεγχόμενη κατάσταση δηλ. επειδή έχεις ασθενήσει μια φορά και ακολουθείς πρόγραμμα τακτικών διαγνωσιτικών ελέγχων, διαίτας και άσκησης, σύν την οποια θεραπεία σου, άν σου συμβεί κάτι στο μελλον θα είναι σε ελεγχόμενο πλαίσιο. Είναι φυσικό για ένα δύο χρόνια μετα την επέμβαση η γυναίκα να έχει φοβίες αλλά σε βεβαιώ ότι μετά από μερικά χρόνια ούτε που θα το σκέφτεται καθόλου. Υπάρχουν ομάδες αυτοβοηθείας γυναικών με καρκίνο μαστού, οι σύλλογοι διαθέτουν ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, μπορείς να βρείς διευθύνσεις και πληροφόρηση στο ιντερνετ ψάχνοντας για συλλόγους ασθενών με καρκίνο μαστού καθώς και στην ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας στον εθελοντισμό
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή