Results 16 to 30 of 62
Thread: Σχέσεις απο απόσταση
-
18-09-2007, 23:33 #16
δεν εψαχνα κατι απεγνωσμενα.....τις σκεψεις μου ειπα, αυθορμητα, σε οσα διαβασα!
Δεν έχω το δικαιωμα να συμφωνω με κάποια σημεια κ να διαφωνω με κάποια αλλα?
με αλλα λογια λεω πως συμφωνω μαζί σου οτι αυτή ειναι η τάση της εποχης (που για μενα μεταφραζεται βολεμα), αλλά επειδή ειναι η κυριαρχη τάση δεν σημαινει οτι ειναι η μονη. Η μονη \"μορφή\" σχέσεων.
- 18-09-2007, 23:42 #17
Originally posted by Sofia
δεν εψαχνα κατι απεγνωσμενα.....τις σκεψεις μου ειπα, αυθορμητα, σε οσα διαβασα!
Δεν έχω το δικαιωμα να συμφωνω με κάποια σημεια κ να διαφωνω με κάποια αλλα?
με αλλα λογια λεω πως συμφωνω μαζί σου οτι αυτή ειναι η τάση της εποχης (που για μενα μεταφραζεται βολεμα), αλλά επειδή ειναι η κυριαρχη τάση δεν σημαινει οτι ειναι η μονη. Η μονη \"μορφή\" σχέσεων.
οταν καταφερεις να μου υποδειξεις σε ποιο σημειο εγω αναφερθηκα οτι οσα γραφω ειναι η μονη \"μορφη\" σχεσεων θα εχω κλεισει σαν αντρας τουλαχιστον για σημερα....
μερσω.
19-09-2007, 09:01 #18
Όσον αφορά τις σχέσεις, είτε τις σημερινές είτε του προηγούμενου αιώνα, έχουμε να κάνουμε με πολύπλοκες και σύνθετες παραμέτρους. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχουν \"χρυσά μοντέλα\" που λειτουργούν, ούτε η απλή ομαδοποίηση στις διαφορετικές ανάγκες των αντρών και των γυναικών αρκούν. Εάν υπήρχε μία φόρμουλα, όσο σύνθετη και αν ήταν που έκανε μία σχέση να λειτουργεί και με τα μέλη που την απαρτίζουν ευτυχισμένα, θα είχε βγει σε βιβλίο και θα ήταν best seller. Έχω δει άντρες που λειτουργούν βάσει του \"γυναικείου μοντέλου\" και γυναίκες που λειτουργούν με \"αντρικές συμπεριφορές\".
Από τη μία έχουμε την εξελικτική ψυχολογία που ερευνά τα βαθύτερα σεξουαλικά κίνητρα των δύο φύλων για τη σύναψη μιας σχέσης, και κατ\' επέκταση το τελικό ζητούμενο της τεκνοποίησης, και από την άλλη έχουμε τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας (ηθική, παράδοση, κοινή γνώμη, κλπ).
Είναι δεδομένο ότι τα λουλουδάκια και οι μελισσούλες κάποια στιγμή φεύγουν από μία σχέση. Το αν μετά από αυτό η σχέση συνεχίζεται, έχει να κάνει με την αμοιβαία συγκατάβαση και των δύο μελών. Φυσικά και υπάρχουν συμβιβασμοί, φυσικά και υπάρχει καταπίεση ορισμένων ελευθεριών, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αναπτυχθεί μεγαλύτερη συντροφικότητα, κατανόηση και εμπιστοσύνη.
Θεωρώ ότι η τακτική (σχετικά) εναλλαγή συντρόφων έχει μέν ορθή υπόσταση όσον αφορά την εξελικτική ψυχολογία, αλλά κατά κανόνα σήμερα είναι κοινωνικό φαινόμενο. Η συνήθεια του καταναλωτισμού (δηλαδή, αγοράζω κάτι, το χρησιμοποιώ μέχρι να το βαρεθώ και μετά έχω την επιλογή να βρω πολύ εύκολα κάτι καινούργιο) έχει διεισδύσει και στις σχέσεις. Υπάρχουν μεν άνθρωποι (άντρες, γυναίκες) που αναζητούν το \"βόλεμα\" σε μία σχέση, άσχετα αν και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τί εστί βόλεμα, αλλά υπάρχουν και άλλοι που φοβούνται το ίδιο \"βόλεμα\", πάλι όμως μη γνωρίζοντας τί σημαίνει αυτό.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Ορισμένοι έχουν πολλές κοινωνικές επιρροες (η ανάγκη για σταθερή δουλειά, οικογένεια, κλπ κλπ), και άλλοι όχι. Το βασικό όμως όταν ξεκινάει μία σχέση είναι εφόσον η σχέση κυλάει ομαλά και προσφέρει περισότερα χαμόγελα από καυγάδες (χρησιμοποιώ τη φράση του Krino), το πόσο διαθέσιμοι είναι και οι δύο να εξελίσσουν τη σχέση και να μη φεύγουν στα πρώτα δύσκολα. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε μία σχέση ή ας το πώ συντροφικότητα για όσους τρομάζει ο όρος \"σχέση\", χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ότι και αυτό είναι μέρος της ζωής όπου τα πράγματα ΠΟΤΕ δεν εξελίσσονται όπως θα τα θέλαμε και κυρίως υπάρχουν τιμήματα για τις επί μέρους ευτυχίες.
Άρα όλα καταλήγουν στο πόσο καλά ξέρει ο καθένας μας τί θέλει για τον εαυτό του. Όταν δύο άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά μέσα τους τί θέλουν, συνάψουν σχέση με τη θέλησή τους, κατά κανόνα η σχέση θα λειτουργήσει. Αυτό ισχύει είτε όταν η σχέση είναι από απόσταση είτε όχι.
19-09-2007, 09:44 #19
Eφοσον δεν τα ισοπεδωνεις ολα, συμφωνουμε κρινακο μου! ματσ μουτσ
19-09-2007, 09:59 #20
Originally posted by gramle
Eφοσον δεν τα ισοπεδωνεις ολα, συμφωνουμε κρινακο μου! ματσ μουτσ
τωρα τι να σου πω,
εσυ οσα διαβασες τι νομιζεις ?
οτι τα ισοπεδωνω ολα??
και ματς - μουτς Χ 3
19-09-2007, 10:15 #21
Originally posted by ifiwasadog
Άρα όλα καταλήγουν στο πόσο καλά ξέρει ο καθένας μας τί θέλει για τον εαυτό του. Όταν δύο άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά μέσα τους τί θέλουν, συνάψουν σχέση με τη θέλησή τους, κατά κανόνα η σχέση θα λειτουργήσει. Αυτό ισχύει είτε όταν η σχέση είναι από απόσταση είτε όχι.
Δεν νομιζω οτι υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν καλα τον εαυτο τους.
Και αν υπαρχουν και νομιζουν κατι τετοιο, καλα θα εκαναν να ρωτησουν και καποιον αλλο τριτο.....
Για τις σχεσεις απο παοσταση ηδη απαντησα,
ειναι αδυνατο να λειτουργησει λογω του οτι υπαρχουν αναγκες που πρεπει να ικανοποιηθουν.
Αν υποθεσουμε οτι δεν θα ικανοποιηθουν (λογω της \"αγαπης\") τοτε σαφεστατα μιλαμε για μια σχεση που η καταπιεση ειναι το κυριο χαρακτηριστικο της.
Καποια στιγμη πρεπει να διαλεξουμε τι ακριβως προτιμουμε η ετσι η αλλιως και ο σκυλος χορτατος και η πιτα αφαγωτη ειναι εξακριβωμενο οτι δεν παιζει, απο τοτε που ανακαλυφθηκαν οι σκυλοι στο πλανητη.
19-09-2007, 10:24 #22
στην αρχη ναι, αυτο καταλαβα. Αντε ξεσοβαρεψε λιγο!
19-09-2007, 10:46 #23
ωραια,
παμε να παιξουμε ταβλι???
νταμα??? κρεμαλα μηπως??
19-09-2007, 10:47 #24
Originally posted by krino
Δεν νομιζω οτι υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν καλα τον εαυτο τους.
Και αν υπαρχουν και νομιζουν κατι τετοιο, καλα θα εκαναν να ρωτησουν και καποιον αλλο τριτο.....
Για τις σχεσεις απο παοσταση ηδη απαντησα,
ειναι αδυνατο να λειτουργησει λογω του οτι υπαρχουν αναγκες που πρεπει να ικανοποιηθουν.
Αν υποθεσουμε οτι δεν θα ικανοποιηθουν (λογω της \"αγαπης\") τοτε σαφεστατα μιλαμε για μια σχεση που η καταπιεση ειναι το κυριο χαρακτηριστικο της.
Και σε μένα προσωπικά μέχρι τώρα δεν έχει λειτουργήσει κάποια σχέση από απόσταση. Μάλλον δούλεψε για λίγο, αλλά τελικά τα προβληματα της απόστασης επιβλήθηκαν. Επειδή όμως γνωρίζω άτομα τα οποία συνέχισαν να είναι μαζί και καλά μετα από μήνες ή και 1-2 χρόνια από απόσταση (καταλήγοντας τελικά στο ίδιο μέρος βέβαια), δε μπορώ να είμαι απόλυτος για το αν είναι δυνατόν ή αδύνατο. Το έχω δει όμως άρα το βλέπω δυνατόν.
19-09-2007, 10:57 #25
Φυσικά και μια σχέση απο απόσταση είναι δύσκολη αλλά γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για τον άλλον και τον καλύπτει μπορεί να κάνει υπομονή σε κάποια πράγματα όπως το σεξουαλικό. Το παν δεν είναι πως θα βρεθείς με κάποιον στο κρεβάτι όσο και σημαντικό να είναι μπορείς να περιμένεις τον άνθρωπο που σε κάνει ευτυχισμένο να έρθει κοντά σου. Τώρα το κομμάτι έλλειψη είναι υπαρκτό, όταν μέσα στην μέρα σου όλα πάνε στραβά για παράδειγμα και θέλεις μια αγκαλιά απο τον δικό σου άνθρωπο, αλλά και πάλι αν τα συναισθήματά σου είναι τόσο δυνατά το μυαλό σου θα είναι στο πότε θα περάσουν οι μέρες για να βρεθείς κοντά του κάνοντας σχέδια για το πως θα περάσετε μαζι. Κάπως έτσι νομίζω πως είναι.
19-09-2007, 10:58 #26
ifiwasadog
σορρυ αλλα ειμαι καθετος,
μια σχεση απο αποσταση η δεν θα λειτουργησει (οπως στην περιπτωση σου) η και αν παραμεινει δεν θα ειναι στα στανταρ του ζευγαριου.
Τι εννοω....
πχ ζευγαρι πρωτοδιοριζομενων καθηγητων ο ενας πηγαινει ροδο και ο αλλος κομοτηνη.
Υποθετουμε οτι δεν γινετεται για το τρεχων ετος να βρεθουν απο κοινου καπου αρα ο καθενας πηγαινει στη δουλεια του.
Ο αντρας εχει παει ροδο λοιπον....
Μετα απο 1-2 μηνες βλεπει μια πιτσιρικα και του εχει γυρισει το ματι, ειναι πολυ πιθανον να παει μαζι της εφοσον θελει και αυτη.
Τι ακριβως συμβαινει εδω?? λειτουργει η σχεση ναι η οχι???
19-09-2007, 11:02 #27
Originally posted by fairys
Φυσικά και μια σχέση απο απόσταση είναι δύσκολη αλλά γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για τον άλλον και τον καλύπτει μπορεί να κάνει υπομονή σε κάποια πράγματα όπως το σεξουαλικό. Το παν δεν είναι πως θα βρεθείς με κάποιον στο κρεβάτι όσο και σημαντικό να είναι μπορείς να περιμένεις τον άνθρωπο που σε κάνει ευτυχισμένο να έρθει κοντά σου. Τώρα το κομμάτι έλλειψη είναι υπαρκτό, όταν μέσα στην μέρα σου όλα πάνε στραβά για παράδειγμα και θέλεις μια αγκαλιά απο τον δικό σου άνθρωπο, αλλά και πάλι αν τα συναισθήματά σου είναι τόσο δυνατά το μυαλό σου θα είναι στο πότε θα περάσουν οι μέρες για να βρεθείς κοντά του κάνοντας σχέδια για το πως θα περάσετε μαζι. Κάπως έτσι νομίζω πως είναι.
αυτο που ζητας (περι υπομονης...) ειναι να πας εναντια στην φυση σου....
απο κει και περα ο καθενας οτι θελει κανει.
19-09-2007, 11:20 #28
Μετα απο 1-2 μηνες βλεπει μια πιτσιρικα και του εχει γυρισει το ματι, ειναι πολυ πιθανον να παει μαζι της εφοσον θελει και αυτη.
Τι ακριβως συμβαινει εδω?? λειτουργει η σχεση ναι η οχι???
Όμως η απάντηση στο ερώτημά σου εξαρτάται από την ποιότητα της κανονικής του σχέσης. Αν αυτή η σχέση του προσφέρει πολλά περισότερα από ένα απλό πήδημα (να το πω ωμα και λαϊκιστί), τότε σίγουρα η συγκεκριμένη απιστία δεν θα επηρρεάσει τη σχέση. Οπότε γλινεται ένα βράδυ και μετά πάει στο καλάθι των αχρήστων. Δε χρειάζεται ούτε να το μάθει η κοπέλα του ούτε ο ίδιος να βασανίζεται. Εάν υπάρξει συναισθηματική δέσμευση με την πιτσιρίκα, εκεί υπάρχει θέμα.
Είναι σαν το φιλοσοφικό ερώτημα: Ένα δέντρο πέφτει στη μέση ενός δάσους όπου δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος. Κάνει θόρυβο το πέσιμο; Η απάντηση είναι σχετικη. Αντικειμενικά, ναι κάνει θόρυβο. Άμα όμως δεν υπάρχει άνθρωπος να το ακούσει, δεν κάνει γιατί ποτέ δεν έπεσε το δέντρο σε σχέση με το αυτί ενός ανθρώπου ;)
19-09-2007, 11:27 #29
Πιστεύω πως πολλά μπορεί να είναι τα εμπόδια αλλά όταν υπάρχει θέληση και απο τις δύο μεριές τότε τα πράγματα αυτομάτος γίνονται πιο εύκολα.
Γνώμη μου είναι ότι απλά ως άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχοντας τόσες πολλές επιλογές και ξέρωντας ότι μετά απο αυτόν ή αυτή που έχουμε θα βρούμε εύκολα τον/την επόμενη φέυγουμε απο μία σχέση χωρίς να σκεφτούμαι και να κάνουμαι υπομονή με κάποια πράγματα.
19-09-2007, 11:30 #30
ωραια,
παμε να παιξουμε ταβλι???
νταμα??? κρεμαλα μηπως??
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία