Results 1 to 8 of 8
Thread: ΒΟΗΘΕΙΑ
-
19-09-2007, 11:22 #1
ΒΟΗΘΕΙΑ
Καλημερα σε ολους,εχω δυο περιπου μερες που διαβαζω αυτη την σελιδα και καπως εχω ηρεμησει.Ειμαι 29 χρονων με πολλα οικογενειακα προβληματα κυριως απο αρωστειες ,απο τα 14 μου ζω με ανγχος και νευρα,εχω περασει πολλα απο πονους στον αυχενα, ασταθεια,ζαλαδες,προβληματ α στο στομαχι,σπαστικη κολιτιδα κ.α Τους τελευταιους 6 μηνες εχω καποια ενοχληματα στο στομαχι οπως καψιμο ,δυσφοροια αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι οι πονοι και οι κομαρες που εχω στα ποδια δεν μπορω ουτε να αθληθω αμεσως με πιανουν συσπασεις στους μυεις και πονοι στους τενοντες,εκανα γενικες αιματως βγηκαν ολες καλες εχω παει σε παθολογο 2-3φορες και δεν μου βρισκει τιποτα,θα ηθελα να ρωτησω αν οι πονοι που εχω στα ποδια μπορει να ειναι μεσα στα συμπτωματα του ανγχους και των νευρων,ευχαριστω.
- 19-09-2007, 14:12 #2
αγαπητή spi καλως όρισες κατ\' αρχην. το γεγονος ότι έχεις βρεθεί αντιμέτωπη με πολλές αρρώστειες δικών σου ανθρώπων δικαιολογεί το φόβο σου για να μην σου συμβεί κάτι ανάλογο. Η δική μου άποψη είναι ότι όλα είναι μέσα στο ίδιο μας το μυαλό. αν εσύ ηρεμήσεις και περάσεις στο μυαλό σου την εντολή ότι είσαι καλά και δεν έχεις τίποτα τότε πιστεύω ότι θα νιώσεις καλύτερα και η υγεία σου θα βελτιωθεί. Έχεις παρατηρήσει αν δεν πονάς όταν ασχολήσε με κάτι άλλο και έισαι απορροφημένη σ\' αυτό? ή όταν δεν πονας και το συνειδητοποιείς αυτό, σε πιανει εκείνη τη στιγμή πονός σε σημείο που να λες, μεχρι τώρα δεν πονούσα, τώρα τι επαθα πάλι? αν σου έχει συμβεί αρκετές φορές αυτό, τότε σίγουρα είναι από άγχος. ελπίζω να σε βοηθάω κάπως.
19-09-2007, 17:28 #3
ΒΟΗΘΕΙΑ
Σε ευχαριστω για τη βοηθεια,το ονομα μου ειναι Σπυρος,αυτο μου συμβαινει οταν παω για τρεξιμο η παω για μπασκετ, με αποτελεσμα τους τελευταιους 6 μηνες να εχω κοψει τα παντα,οι πονοι ειναι κυριως στους τενοντες ενω εχω συσπασεις των μυων,επειδη ειμαι νευρικο ατομο απο μικρος και τα κραταω ολα μεσα μου μηπως παιζει ρολο αυτο,ευχαριστω.
19-09-2007, 18:26 #4
Σπύρο, εφόσον εχεις κάνει όλες τις εξετάσεις και έχει αποκλειστεί η περιπτωση να έχεις κάτι παθολογικό, καλό θα ήταν να δεις ένα ψυχολόγο.Αντίλαμβάνομαι ότι ζεις σε μια επαρχιακή πόλη και ίσως αυτό να είναι δύσκολο.Πρέπει να προσπαθήσεις όμως.Τα συμπτώματα που περιγράφεις πιστεύω πως έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο.
20-09-2007, 14:24 #5
sorry Σπύρο
! κάνεις μεγάλο κακό στον εαυτό σου που κρατάς τα πάντα μέσα σου. δε θα ήταν καλύτερο να μιλούσες με κάποιο κοντινό σου πρόσωπο που εμπιστεύεσαι για να βγάλεις από μέσα σου αυτά που σε βασανίζουν??? σίγουρα είναι καλό να κρατάμε πράγματα για τον εαυτό μας αρκεί να μην ξεπερνάμε τα όρια. αυτά που σου γράφω είναι σαν να τα λέω στον εαυτό μου γιατί και εγώ το παθαίνω αυτό. η άποψή μου είναι, πως αν μιλούσες σε κάποιον (όχι απαραίτητα σε ειδικό,αλλα σε κάποιον που πιστεύεις ότι θα σε βοηθούσε), θα ένιωθες καλύτερα.
20-09-2007, 17:40 #6
Καταρχας ευχαριστω για της συμβουλες,απο μικρος ημουνα παιδι μοναχικο με 1-2 φιλους το πολυ και πολυ ντροπαλο,αφου σε σουπερ μαρκετ ποτε δεν πηγαινα,τα μονα μου ενδιαφεροντα ηταν ο αθλητισμος και η ζωγραφικη,μα ποτε ομως δεν ειχα πει σε φιλους μου το τη περνουσα και πιο συγκεκριμενα απο δυο σοβαρες αρωστειες που περασαν τα αδερφια μου,ολα αυτα αλαξαν προς το καλυτερο οταν εφυγα απο το σπιτι για καποια χρονια για δουλεια,αυτο με βοηθεισε να γινω λιγο πιο κοινωνικος γιατι ειχε να κανει με πολυ κοσμο,το λαθος μου ηταν οτι την αφησα αυτη τη δουλεια γιατι ηταν μακρια απο το σπιτι μου,και τωρα τα τελευταια 2 χρονια ψαχνο για δουλεια να εχω αποκοπει απο φιλους και με ολα τα παραπανω προβληματα που ανεφερα,ελπιζω να μην σας κουρασα.
01-10-2007, 16:43 #7
ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΜΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΟΜΑ ΜΑΣ
01-10-2007, 16:46 #8
αυτο ειναι μια μεγάλη αληθεια
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια