Βουτια απο ψηλα σε τσιμεντενια θαλασσα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 64
    Senior Member
    In this old house where every door is open

Βουτια απο ψηλα σε τσιμεντενια θαλασσα

Γιατι να ζω σκεφτομαι, οταν:

1. δεν κανω κατι παραγωγικο
    2. δεν προσφερω κατι χρησιμο σε κανεναν
    3. δεν ειμαι δημιουργικη
    4. δεν θα λειψω ουτε στους "φιλους" μου, ουτε σε συγγενεις
    5. δεν εχω οικογενεια
    6. δεν εχω παιδια
    7. δεν εχω κατοικιδια
    8. ουτε μια σχεση δε μπορω να κρατησω
    9. ουτε μια καλη φιλια να εχω
    10. δεν εργαζομαι δεν εχω καριερα
    11. δεν βλεπω φως για δουλεια στο μελλον
    12. ζω ακομα με τη μαμα μου και μου ερχεται καθημερινα να σαλταρω 18 φορες τη μερα
    13. δεν υπαρχει ελπιδα λογω οικονομικου να σταματησω να ζω με τη μαμα μου
    14. δεν εχω λεφτα, δεν εχω ανεση
    Και για ολα αυτα φταιει περα απο την κωλοκοινωνια, κυριως η:
    αυτοκαταστροφικη, κυκλοθυμικη, αναποφασιστη, σπαστικη προσωπικοτητα μου, γεννηθηκα καταδικασμενη αγκαλια με αυτην που μου στερει ολες τις χαρες της ζωης. Μακαρι αν ειχε καρτουλα επιστροφης να την γυριζα ΠΙΣΩ. Δεν την θελω ουτε την ηθελα ποτε πριν γεννηθω αυτη την καταρα, ειμαι σιγουρη.
    Η οποία, για να κανουεμ τα πραγματα ακομα πιο μαυρα:
    15. Δε βλεπω να αλλαζει.
    16. Αντιθετως, χειροτερευει.

Συμπερασμα, περα απο το να εχει παρεα η μανα μου και μη λυπηθει που με χασει, I am a total waste of space. Με τις υγειες μου.

Ευχαριστω και συγνωμη για τον χωρο που καταλαμβανω. Ακομα. Δεν εχω οτι χρεαιζεται για να την κανω οικειοθελως.

ΖΗΛΕΥΩ τους ανθρωπους που εχουν καρδια αγκιναρα.
    Επισης ΖΗΛΕΥΩ και ολους αυτους που δεν εχουν καρδια αγκιναρα αλλα εχουν το κουραγιο και τη δυναμη να την παλευουν against alla odds.
    Κριμα που δεν ειμαι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο. Ειμαι η ενδιαμεση.. χαμενη κατηγορια.

Senior Member
    Oyaoy!!Ρε μηπως εσυ φταις και για την οικονομικη κριση της Ελλάδας?Για την τρύπα του όζοντος?Για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων? Για τα 2 κιλα που πηρα?
    Χαλάρωσε.Ολοι εχουμε περασει περιόδους που όλα μας φαίνοντε και είναι χαλια. Πως επιζούμε?Με την ελπίδα οτι ολα καποτε θα φτιάξουν. Με μαθηματική-φυσική ακρίβεια να το πάρεις τίπτα δε μένει σταθερό και ίδιο.Ετσι θα αλλάξει και η ζωή σου. Προσπάθησε κι εσυ λίγο όμως. απο τι κατάλαβα τουλάχιστον εχεις την υγεία σου. Τα αγαθά κοποις κτώνται...Ξεκίνα να διορθώνεις ενα ενα οτι θες απο τη ζωή σου.Ξεκίνα απο τα ευκολα.πχ. υιοθέτησε ένα αδεσποτο ζωάκι.Τοσοι φορείς τα χαρίζουν. Αντε χαμογέλα και λιγο όσο έχεις δόντια!!

Senior Member
    το θεμα ειναι οτι το τριπακι μου ειναι αυτο, τα βλεπω ολα χαλια, ψιλοηρεμω, τα βλεπω οχι τοσο χαλια, ακομα και καλα, αλλα παντα παλι θα ξαναπεσω, παλι συντομα θα τα ξαναδω χαλια, και το κακο ειναι οτι αυτη ειναι η αληθεια. Το διαστημα που τα βλεπω καλα απλως ειμαι στις ψευδαισθησεις μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by feggari View Post
    Oyaoy!!Ρε μηπως εσυ φταις και για την οικονομικη κριση της Ελλάδας?Για την τρύπα του όζοντος?Για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων? Για τα 2 κιλα που πηρα?
    Χαλάρωσε.Ολοι εχουμε περασει περιόδους που όλα μας φαίνοντε και είναι χαλια. Πως επιζούμε?Με την ελπίδα οτι ολα καποτε θα φτιάξουν. Με μαθηματική-φυσική ακρίβεια να το πάρεις τίπτα δε μένει σταθερό και ίδιο.Ετσι θα αλλάξει και η ζωή σου. Προσπάθησε κι εσυ λίγο όμως. απο τι κατάλαβα τουλάχιστον εχεις την υγεία σου. Τα αγαθά κοποις κτώνται...Ξεκίνα να διορθώνεις ενα ενα οτι θες απο τη ζωή σου.Ξεκίνα απο τα ευκολα.πχ. υιοθέτησε ένα αδεσποτο ζωάκι.Τοσοι φορείς τα χαρίζουν. Αντε χαμογέλα και λιγο όσο έχεις δόντια!!
    Not....
    Η αλήθεια ειναι πως η ίδια η κοινωνία μας, έχει εγκλωβίσει αρκετό κόσμο στις ίδιες σκέψεις που όπως και να το κάνεις είναι η αλήθεια. Φυσικά δεν είναι μόνο ένα πράγμα που φταίει...φταίνε πολλά και μεταξύ αυτών και εμείς. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα στα γραπτά σου λιλιουμ καθότι συμπάσχω σε πολλά.
    Κουράγιο δεν μπορώ να σου δώσω, μπορώ όμως να ενισχύσω άπειρα τις σκέψεις σου αυτές ...αλλά μάλλον δεν πρέπει να το κάνω.:P
    Θα σου πω μόνο την δευτερη σκέψη που κάνω μετά απο όλα αυτά....Και αυτοί που πιστεύεις οτι τα έχουν όλα αυτά που σου λείπουν....τι διαφορετικό απο εσένα πιστεύεις οτι έχουν? Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταφέρει να το απαντήσω αυτό στον εαυτό μου. Ίσως "ανοχή"....ίσως αυτό να μου λείπει και παρατηρώ όλα τα άλλα...
    Ίσως και εσύ ενώ έχεις όλα αυτά τα μειονεκτήματα αντί να μπορείς να τα διαχειριστείς ένα ένα, να νιώθεις ότι σε πλακώνουν όλα μαζί και να μην μπορείς να καταπιαστείς με ένα τουλάχιστον...όχι απαραίτητα για να το λύσεις αλλά τουλάχιστον να το διαχειριστείς.
    Έτσι νιώθω εγώ πάντως...αν πάρω ΕΝΑ απο αυτά που νιώθω οτι με ταλαιπωρούν και το αναλύσω θα δω πως είναι αγκυστρωμένο απο χίλια δυό άλλα και μονο του δεν ξεμπλέκει. Ίσως αυτή η πολυπλοκότητα είναι αυτό που δεν μου επιτρέπει να τα λύσω....ίσως άλλοι να μην τα βλέπουν έτσι μπλεγμένα και να σκέφτονται κάτι και να το κάνουν...ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα. Ίσως το μυστικό είναι να πηγαίνεις συνέχεια παρακάτω χωρίς να σκέφτεσαι αν θα είναι καλό ή κακό το αποτέλεσμα.
    Αν είναι καλό θα πεταχτουν μετά 5-6 να πουν "ειδες? στα λέγαμε οτι θα έβγαινε σε καλό"....αν είναι κακό θα είσαι άλλο ένα κακό παράδειγμα...ίσως κάποιοι πρέπει να παίξουν τον πρώτο και κάποιοι τον δεύτερο ρόλο.
    ....Χάλια ε?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tomhet View Post
    τι διαφορετικό απο εσένα πιστεύεις οτι έχουν? Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταφέρει να το απαντήσω αυτό στον εαυτό μου.
    Εγκεφαλο. Οπως ειπα στο αρχικο μηνυμα καποιοι ανθρωποι εχουν καρδια αγκιναρα, ειναι αερα πατερα, αλλοι εχουν υψηλη αντοχη στον πονο και αγωνιζονται μεχρι τελικης πτωσης. εμεις απλα δεν ειμαστε ετσι.

Ίσως και εσύ ενώ έχεις όλα αυτά τα μειονεκτήματα αντί να μπορείς να τα διαχειριστείς ένα ένα, να νιώθεις ότι σε πλακώνουν όλα μαζί και να μην μπορείς να καταπιαστείς με ένα τουλάχιστον...όχι απαραίτητα για να το λύσεις αλλά τουλάχιστον να το διαχειριστείς.
    Έτσι νιώθω εγώ πάντως...αν πάρω ΕΝΑ απο αυτά που νιώθω οτι με ταλαιπωρούν και το αναλύσω θα δω πως είναι αγκυστρωμένο απο χίλια δυό άλλα και μονο του δεν ξεμπλέκει. Ίσως αυτή η πολυπλοκότητα είναι αυτό που δεν μου επιτρέπει να τα λύσω....ίσως άλλοι να μην τα βλέπουν έτσι μπλεγμένα και να σκέφτονται κάτι και να το κάνουν...ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα. Ίσως το μυστικό είναι να πηγαίνεις συνέχεια παρακάτω χωρίς να σκέφτεσαι αν θα είναι καλό ή κακό το αποτέλεσμα.
    Αν είναι καλό θα πεταχτουν μετά 5-6 να πουν "ειδες? στα λέγαμε οτι θα έβγαινε σε καλό"....αν είναι κακό θα είσαι άλλο ένα κακό παράδειγμα...
    Ακριβως, δεν πρεπει να το σκεφτομαστε, ουτε να το αναλυουμε, αυτο ειναι σαν να βαζουμε τρικλοποδια στον εαυτο μας, αυτο ειναι η σκαταθλιψη. Απο το φοβο μην φαμε χυλοπιτα δεν τρωμε ουτε χυλοπιτα ουτε πιτα!

ίσως κάποιοι πρέπει να παίξουν τον πρώτο και κάποιοι τον δεύτερο ρόλο.
    ....Χάλια ε?
    Χαλια ναι, μακαρι να απεγκλωβιστουμε απο αυτον το ρολο του κομπαρσου.

Senior Member
    Χαλάρωσε.Ολοι εχουμε περασει περιόδους που όλα μας φαίνοντε και είναι χαλια. Πως επιζούμε?Με την ελπίδα οτι ολα καποτε θα φτιάξουν.
    μα αυτο ειναι η καταθλιψη, μειον της ελπιδας.

Με μαθηματική-φυσική ακρίβεια να το πάρεις τίπτα δε μένει σταθερό και ίδιο.Ετσι θα αλλάξει και η ζωή σου. Προσπάθησε κι εσυ λίγο όμως. απο τι κατάλαβα τουλάχιστον εχεις την υγεία σου. Τα αγαθά κοποις κτώνται...Ξεκίνα να διορθώνεις ενα ενα οτι θες απο τη ζωή σου.Ξεκίνα απο τα ευκολα.πχ. υιοθέτησε ένα αδεσποτο ζωάκι.Τοσοι φορείς τα χαρίζουν. Αντε χαμογέλα και λιγο όσο έχεις δόντια!!
    Αλλαζει η ζωη ναι, οταν δε ζεις ομως δεν υπαρχει τπτ να αλλαξει! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Οσο για το σκυλακι, ηταν λιγο σαρκαστικο αυτο, δεν νομιζω οτι τα κατοικιδια ειναι φαρμακα για την μοναξια του ανθρωπου.

Η τελευταια προταση μου αρεσε, ηταν συμπυκνωμενα αισιοδοξη! Ευχαριστω!

Senior Member
    οσο για το σκυλακι, ηταν λιγο σαρκαστικο αυτο, δεν νομιζω οτι τα κατοικιδια ειναι φαρμακα για την μοναξια του ανθρωπου.

Η τελευταια προταση μου αρεσε, ηταν συμπυκνωμενα αισιοδοξη! Ευχαριστω![/QUOTE]

κι όμως ένα ζωάκι είναι μια παρηγοριά. ζω μόνη μου αφού τα παιδιά μου σπουδάζουν. και δεν έχω σύντροφο. έχω τρία γατάκια. το ένα μάλιστα είναι με ειδικές ανάγκες. είναι μια παρηγοριά στην καθημερινότητά μου. μια συντροφιά. έχω κάποιον να με περιμένει να γυρίσω στο σπίτι. με περιμένουν πίσω από την πόρτα. μου γλείφουν τα χέρια για να μου δείξουν την ευχαρίστησή τους. τρίβονται στα πόδια μου για να πάρουν ένα χάδι.κλαίνε όταν ετοιμάζομαι να φύγω. μπορεί να μη μιλάνε, μιλάνε όμως με το δικό τους τρόπο. δεν είναι αχάριστα, δε λένε ψέματα, δεν κοροΪδεύουν, δε θυμώνουν. ένα φαγάκι και ένα χάδι τους αρκεί για να τα κάνεις ευτυχισμένα. και στο ανταποδίδουν. σε κάνουν να νιώθεις ότι κάποιος σε έχει ανάγκη. σου δίνει ένα νόημα να σηκωθείς από το κρεβάτι, να κάνεις ένα βήμα. μήπως να το ξανασκεφτόσουν;
    μην ξεχνάς να είσαι άνθρωπος!!!!!!

Senior Member
    θα προτιμουσα ανθρωπους, ξερω ότι ειναι πιο δυσκολο, αλλα ο ανθρωπος ειναι ον κοινωνικον, θελει το ειδος του για να ειναι ευτυχισμενος. Ταιζω παντως αδεσποτα, εχουμε και μια σκυλιτσα στο χωριο, δεν ειμαι εναντιον. Απλα δεν ειναι πανακεια.

Senior Member
    [QUOTE=λιλιουμ;458939]θα προτιμουσα ανθρωπους, ξερω ότι ειναι πιο δυσκολο, αλλα ο ανθρωπος ειναι ον κοινωνικον, θελει το ειδος του για να ειναι ευτυχισμενος. Ταιζω παντως αδεσποτα, εχουμε και μια σκυλιτσα στο χωριο, δεν ειμαι εναντιον. Απλα δεν ειναι πανακεια.[/QUOTE

εγω σου απαντησα συμφωνα με λογισμό σου 7 οσον αφορα τα κατοικιδια. Με την απαντηση σου όμως διαπαιστωνεις και ξερεις οτι δενειναι το τοσο σημαντικο να μην εχει κάποιος ζωακι σπίτι. Λιλιουμ ξέρω οτι στην καταθλιψη λείπει η ελπίδα.Ολοι λιγο πολλοι το εχουμε περάσει. Παρόλα αυτα πρέπει να ανγκαζουμε τον εαυτό μας να βρίσκει δύναμη.Να παιρνει κουράγιο απο το παραμικρό ασήμαντο. Όλοι ειμαστε σημαντικοί σε εναν ασ.ημαντο κόσμο. Για να γράφεις εδώ,σημαίνει οτι ψάχνεις να βρεις κατι αισιόδοξο.Η δυναμη είναι μέσα σου ομως. Στη ζωή θα πέσουμε πολλές φορές χαμηλά αλλάπρεπει να βρισκουμε τη δυναμη να σηκωνόμαστε και να χαμογελάμε.Δεν υπάρχει άλλη λύση.Ετσι θα είναι πάντα... Δωσε αγάπη και κάποια στιγμή θα παρεις και εσύ.Κανε υπομονη! Ναι,ναι, κι άλλη υπομονη!Ολα θα φτιάξουν αν το κυνηγήσεις.

(Υ.Γ. εχεις και υγεία και δοντάκια! σουπερ για να χαμογελάς και να ομορφαίνεις το κόσμο)

Senior Member
    (Υ.Γ. εχεις και υγεία και δοντάκια! σουπερ για να χαμογελάς και να ομορφαίνεις το κόσμο)
    Προσλαμβανεσαι σαν αντικαταθλιπτικο! Με εκανες και χαμογελασα!
    Ευγε! Εχεις κατι πολυτιμο και χρησιμο για αυτον τον κοσμο, μπορεις να κανεις τους θλιμμενους να χαμογελανε!

...λίλι, συνέβη κάτι συγκεκριμένο στη ζωή σου τον τελευταίο καιρό που σε απογοητευσε ή σε πλήγωσε δυνατά σε ένα τομέα?
    Θα σου πω γιατί σε ρωτάω

Senior Member
    Γιουπι!!!!! Εθελοντικα για σενα!!!!Δεν χρειαζομαι μισθο!

Senior Member
    Θεοφανια πολλα μαζι συνεβησαν και συμβαινουν.

φεγγαρι ναι σαι καλα να μας φεγγεις να περιπατουμε!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post

3. δεν ειμαι δημιουργικη
    5. δεν εχω οικογενεια
    6. δεν εχω παιδια
    7. δεν εχω κατοικιδια
    12. ζω ακομα με τη μαμα μου και μου ερχεται καθημερινα να σαλταρω 18 φορες τη μερα
    αυτοκαταστροφικη, κυκλοθυμικη, αναποφασιστη, σπαστικη προσωπικοτητα μου, γεννηθηκα καταδικασμενη αγκαλια με αυτην που μου στερει ολες τις χαρες της ζωης. Μακαρι αν ειχε καρτουλα επιστροφης να την γυριζα ΠΙΣΩ. Δεν την θελω ουτε την ηθελα ποτε πριν γεννηθω αυτη την καταρα, ειμαι σιγουρη.
    15. Δε βλεπω να αλλαζει.

Συμπερασμα, περα απο το να εχει παρεα η μανα μου και μη λυπηθει που με χασει, I am a total waste of space. Με τις υγειες μου.

Ευχαριστω και συγνωμη για τον χωρο που καταλαμβανω. Ακομα. Δεν εχω οτι χρεαιζεται για να την κανω οικειοθελως.

Επισης ΖΗΛΕΥΩ και ολους αυτους που δεν εχουν καρδια αγκιναρα αλλα εχουν το κουραγιο και τη δυναμη να την παλευουν against alla odds.
    Κριμα που δεν ειμαι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο. Ειμαι η ενδιαμεση.. χαμενη κατηγορια.

Προσπαθησε να σκεφτεις ομως οσα εχεις. Εισαι ανεργη , αλλα εχεις την ελευθερια σου . Αξιοποιησε την για παραδειγμα κανοντας πραγματα που σου αρεσει να κανεις και που μπορει να στραφουν σε οφελος σου στο μελλον.

Για παραδειγμα μπορεις να παρακολουθησεις μαθηματα σε καποιο αντικειμενο που σε ενδιαφερει και να αποκομισεις γνωσεις πανω σε αυτο και εαν δεν εχεις λεφτα για εκπαιδευση υπαρχει και το νετ

Ασχολησου με ολα τα χομπυ που ειχες ισως παλια και τα εχεις παρατησει τωρα , να κινηθουν λιγο τα εγκεφαλικα κυταρα σε αλλη κατευθυνση

Παρε τηλεφωνο καμμια παλια σου φιλη να βγειτε για κανα καφε.... χιλια δυο πραγματα που μπορεις να κανεις , μην ξεχνας εχεις ελευθερο χρονο απειρο και την ελευθερια σου

Μην αυτοπαγιδευεσαι στην αυτολυπηση , λιγο απο αυτη ας υπαρχει αλλα σαφως δεν σου προσφερει τιποτα και μην αφηνεις να διαιωνιζεται.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by λιλιουμ View Post

3. δεν ειμαι δημιουργικη
    5. δεν εχω οικογενεια
    6. δεν εχω παιδια
    7. δεν εχω κατοικιδια
    15. Δε βλεπω να αλλαζει.

Καλησπερα lilium! Αρχικα να σου πω οτι διαλεξες υπεροχο nick. λατρευω τα λιλιουμ και ειδικα τα λευκα, υπεροχο αρωμα, το αγαπημενο μου λουλουδι!
    Διαβαζοντας το μηνυμα σου ειναι σαν να περιεγραφες εμενα, τις καθημερινες σκεψεις που κατακλυζουν το μυαλο μου.
    Αυτο που σε βασανιζει πιστευω ειναι οτι θεωρεις οτι ειχες τις δυνατοτητες να βρισκεσαι σε καλυτερη κατασταση αλλα δεν διαχειριστηκες "σωστα" καποιες καταστασεις.
    Λες οτι δεν εισαι δημιουργικη- παραγωγικη κτλ εχεις σκεφτει κατι που θα σε "γεμιζε" σε αυτο το επιπεδο?

Page 1 of 5 123 ... LastLast