Results 31 to 45 of 55
Thread: Εγκλωβισμος
-
15-12-2013, 22:09 #31
Δεν ξερω αλεξ , σε περιπτωσεις σαν αυτη , οπου βασικα εχουμε να κανουμε με κακοποιηση σωματικη και συναισθηματικη , δεν βλεπω αλλη λυση .Πιστευω πως μεγαλυτερα προβληματα θα δημιουργηθουν αν προσπαθησει να τα βρει με τους δικους της....
Εγω δεν διατηρω καμμια επαφη με τον πατερα μου εδω και χρονια ( δεν ηταν βιαιος , για αλλους λογους δεν του μιλαω) και ειμαι νομιζω μια χαρα...
Με την μητερα μου και τον πατριο μου ειχαμε περασει μια περιοδο συγκρουσων αλλα τα ξαναβρηκαμε και απο τοτε που εφυγα για εξωτερικο οι μεταξυ μας σχεσεις ειναι μαλλον καλυτερες απο ποτε ,και πιστευω πως η αποσταση βοηθησε προς αυτη την κατευθυνση.
Αλήθεια οικονομική άνεση υπάρχει για να ζει η κοπέλα αυτόνομα;
Αν υπάρχει είναι η μόνη λύση,όλα τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου....άσε τις σπουδές γλυκιά μου για πολύ αργότερα γιατί τώρα πρέπει να οργανώσεις την φυγή σου..
εκτός και αν έχεις δυνατότητες και για τα δύο-είναι και θέμα ανθρώπου αυτό...αν βγαίνεις οικονομικά δηλαδή και ψυχικά και για να την κάνεις και για να σπουδάζεις...
Εμείς είμαστε εδώ αν θέλεις ρωτάς και μπορούμε να βοηθήσουμε.
- 15-12-2013, 22:53 #32
Κατά τη γνώμη μου η ψυχοθεραπεία για ασθενείς και υγιείς κάνει καλό μόνο στην τσέπη του ψυχαναλυτή αλλά δέχομαι την αντίθετη άποψη και δεν πρόκειται ποτέ να κρίνω κάποιον που κάνει κάτι αν νοιώθει ότι θέλει να το κάνει ή αν τον συμβουλεύει κάποιος να το κάνει.Η ζωή είναι πολύ πιο απλή από ότι νομίζουν οι ψυχαναλυτές.Ο εγκέφαλος λειτουργεί πάρα πολύ πιο απλά θα έλεγα απλοικότατα.Το συναισθηματικό κομμάτι του δε δεν έχει ουδεμία διαφορά με τον εγκέφαλο των ποντικών.Το λογικό κομμάτι είναι αυτό που μας δίδει δύναμη.Η ανάλυση και η επεξεργασία και φυσικά η ψυχή μας.Άλλο λογική,άλλο συναίσθημα,άλλο ψυχή.Αυτό το λένε όλες σχεδόν οι θρησκείες.Αν ένας σε κακοποιεί δεν μπορώ να καταλάβω πως θα σε βοηθήσει ο ψυχαναλυτής.Κατά τον ίδιο λόγο που δε θα σε βοηθήσει π.χ. αν δεχθείς πυρηνική επίθεση.Θα μου πεις θα σε βοηθήσει να μην επηρεαστείς αρνητικά.Ο εγκέφαλος όμως φτιάχθηκε ακριβώς για να επηρεάζεται αρνητικά και να παίρνει τα μέτρα του.
15-12-2013, 23:29 #33
συμφωνα με τα λογια της ermis εγω προσωπικα καταλαβαινω οτι εχει ερθει εδω με το λογικο κομματι της ομως το συναισθηματικο?εχεις αναλογιστη ποτε σε τετοιες περιπτωσεις τι θα γινει αργοτερα που θα κανει κ ερωτικες σχεσεις?τι κρυβει η ψυχουλα της?εδω μας λεει οτι ειναι 23 κ δεν εχει παει ακομα για καφε!!!!
σε ενα ομως συμφωνουμε,ο πατερας της κ αν θελει θεραπεια!!!
16-12-2013, 08:14 #34
Καλημέρα.Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω όταν φύγω απο εδώ πέρα είναι να
πάω σε ψυχοθεραπευτη.Δεύτερον νομίζω ότι το ότι θα φύγω αν περάσω κάπου είναι πιο εύκολο απ το
να φύγω έτσι....Θα μπω σε εστία...Υπάρχει γνωστό άτομο και θα βοηθήσει....Επιπλέον θα προσπαθήσω να
δουλέψω...Χρήματα στην άκρη για αρχή έχω....Αν δε μπω σε εστία θα ψάξω για συγκατοικο...
Μέχρι να βρω δουλεια τα χρήματα μου φτάνουν...Ξέρω λίγο δύσκολα όλα αυτά...Συνέχεια λέω...
Δε θα τα καταφέρω...Νιώθω ανίκανη...Κλπ κλπ...
16-12-2013, 13:50 #35
16-12-2013, 14:34 #36
Φίλε μου έχεις μπερδέψει τους ψυχολόγους με τους ψυχαναλυτές και τη ψυχοθεραπεία με τη ψυχανάλυση…. Δεν είναι το ίδιο… Ενημερώσου…
δεν υπάρχει ίχνος κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα,οπότε κατά μία άποψη θα συμφωνήσω με τον ταλαίπωρο,ότι οι περισσότεροι ψυχολόγοι-ούτε καν ψυχοθεραπεία δεν κάνουν...αυτά που κάνουν αυτοί μπορεί να τα κάνει και ένας φίλος σου-ή και καλύτερα ακόμα γιατί ο φίλος σου μπορεί να σ'αγαπάει κιόλας....(λέμε τώρα)
Οπότε ο ταλαίπωρος έχει δίκιο και μιλάω και εγώ από προσωπική άποψη-ίσως υπάρχουν και καλοί ψυχολόγοι που κάνουν ψυχανάλυση και δεν τους έχω γνωρίσει εγώ.!
16-12-2013, 15:03 #37
16-12-2013, 15:52 #38
16-12-2013, 16:07 #39
Πολλές γενικεύσεις από αδαείς.
Άραγε, έχεις δοκιμάσει κάτι από αυτά; Έχεις επισκεφτεί κάποιον σωστό επαγγελματία; Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία, ψυχανάλυση και μιλάς με αυτό τον τρόπο;
Εγώ που έχω κάνει ψυχανάλυση θα σου πω ότι με βοήθησε όσο τίποτα άλλο στη ζωή μου για να καταλάβω τον εαυτό μου και να εξελιχτώ, αποβάλλοντας πολλά από αυτά που μου δημιουργούσαν προβλήματα. Και δεν είχα τίποτα σοβαρό, απλά μου δόθηκε η αφορμή σε κάποια φάση της ζωής μου να κάνω αυτό που πάντα ήθελα να κάνω.
Καμία σχέση δεν έχει αυτή η διαδικασία με το να μιλάς με φίλους, όπως πολλοί -άσχετοι- διατυμπανίζουν.
Κατά τη δική μου γνώμη πάλι, η θρησκείες έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην ανθρωπότητα και έχουν στείλει πολλούς ανθρώπους στον ψυχαναλυτή.
Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν δίνει η Καινή Διαθήκη τη λύση σε κάθε μας πρόβλημα.
16-12-2013, 16:42 #40
16-12-2013, 16:54 #41
16-12-2013, 17:02 #42
Συμφωνώ απολυτα με τη marian_m! Επίσης ήθελα να συμπληρώσω πως κάνεις λάθος ο εγκέφαλος είναι πιο περίπλοκος απο όσο πιστεύεις και ακόμα πιο δύσκολο στο να μελετηθεί. Πειράζοντας των εγκέφαλο των ποντικών, έπειτα παίρνουν και αποτελέσμτα από τη συμπεριφορά τους. Το κομμάτι της έρευνας σε οργανισμούς μοντέλα είναι τόσο δύσκολο και τόσο σημαντικό για να το απορρίπτεις τόσο αβίαστα.... Επίσης θα ήθελα να σου πω πως σέβομαι τους ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεο, είναι ένας τρόπος να ακουμπήσεις κάπου τη ψυχή σου, να πάρεις δύναμη από ''κάτι'' ησχυρο, αλάνθαστο και πανταχου παρον αλλά νομίζω πως οι θρησκείες ότι πρεσβέβει η καθε μια, δεν έδωσε λύση σε κανένα πρόβλημα αντίθετα δημιούργησε πολλά..
16-12-2013, 17:41 #43
...όπως δεν είναι κι ό,τι το καλύτερο νάμαστε υπερβολικά απόλυτοι, αλλά και να μιλάμε εξ ονόματος όλων.
Εμένα για παράδειγμα μούχει δώσει λύση σε προβλήματά μου και η Καινή, αλλά και η Παλαιά Διαθήκη, αν και θα βρεθώ σπάνια στην εκκλησία κι
ειδικά είδα τις λύσεις αυτές, ύστερα από συνεργασία με ειδικό, όταν κι εγώ αποφάσισα να κάνω στον εαυτό μου δώρο, μια σειρά μερικών συνεδριών αυτογνωσίας.
Μου έκανε εντύπωση η αλήθεια είναι, η ερμηνεία της αγάπης, από μια άλλη οπτική... Εξαρτάται τελικά από την προσέγγιση που κάνεις.
Συμφωνώ ότι μια φίλη, ή ένας φίλος ή γνωστός, δεν θα μπορούσε να μου δώσει επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τότε είχα...
Συμφωνώ επίσης, ότι και παπάδες ευθύνονται για προβλήματα ψυχολογικά που δημιούργησαν σε άτομα, όπως ευθύνονται όμως και γιατροί που πήραν
στο λαιμό τους ανθρώπους με λάθος επεμβάσεις, αλλά και με φαρμακοθεραπείες και εμβόλια, που με τόση ευκολία οι περισσότεροι συνταγογραφούν.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
17-12-2013, 08:43 #44
Πράγματι, ειδικά στις γυναίκες, η Κ(ε)νή διαθήκη είναι η διαθήκη τους. Κυριολεκτικά η λέξη διαθήκη. Πιο μισογύνικο, πιο τελειωμένο, άχρηστο συνονθύλευμα πατριαρχικών
μαλακιών, ανεραστίας, τσάτρα πάτρα υποκριτικής ηθικολογίας, πουρές μύθων από παγανισμό μέχρι ό,τι θες, φτιασιδωμένο με ατέλειωτη μπουρδολογία, συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετηθούν και δε συμμαζεύεται.
Αν είσαι γυναίκα και χριστιανή, τότε είσαι ηλίθια γιατί αφήνεσαι στο κάθε αλλότριο συμφέρον και κάθε παρλαπίπα να σου υποδεικνύει τη θέση τη στάση και το ρόλο σου. Συγχαρητήρια χριστιανόπαιδα θυματέισον
προσηλυτιζέισον. Καλά, μιλάμε στάζει από αγάπη, παρατήρησε και τους πιο φανατικούς, αυτοί είναι τα καλύτερα παραδείγματα, bwouxxxaxa (οι χρυσαυγίτες
χριστιανοί πως εξηγούνται ρε μαρκέλα αφού η θρησκεία σας στάζει μέλι ειρήνη και αγάπη?)
Στο θέμα μας. Ιωάννα. Λες ότι τον λυπάσαι.
Και σε κακοποιεί. Και εσένα και ανθρώπους που αγαπάς (την αδερφή σου). Τι κάνει αυτή η λύπηση στον εσωτερικό μου κόσμο?
Με ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ. Γιατί αν αγαπώ τον εαυτό μου, τον απομακρύνω από όσους τον βλάπτουν. Τον φυλάω. Τον προστατεύω. Είναι η ευθύνη μου.
Όταν όμως λυπάμαι αυτόν που μου κάνει κακό, άσε το άθελά του και τις λοιπές δικαιολογίες που μπορώ να βρω για να μείνω πάντα σε θέση θύματος,
τότε ποιες είναι οι πιθανότητες αυτός που με κακοποιεί να το ξανακάνει? ΠΟΛΛΕΣ.
Δούλεψε το θέμα αυτού του στρεβλού οίκτου, είτε θες να απευθυνθείς κάπου, είτε διάβασε στο ίντερνετ. Σου προτείνω να πάρεις ό,τι μπορείς από παντού.
Δε μπορείς να έχεις σχέσεις μη κακοποιητικές με κακοποιητές. Θα έχεις μη κακοποιητικές σχέσεις με μη κακοποιητές. Αυτός είναι κανόνας.
Ο οίκτος θα είναι μειονέκτημά σου όσο να τον (δια)λύσεις.Be warned. My shite detector is on high alert.
17-12-2013, 11:12 #45
1-555-Confide : Όσα σχεδόν έγραψες είναι ακραία κι υποκειμενικά συμπεράσματα, που μαζί με
τις σάλτσες και το γενικό τσουβάλιασμα, δείχνουν άτομο που απαξιώνει και δεν δέχεται τη διαφορετικότητα.
Κι οι εύκολοι χαρακτηρισμοί για κάποιον που δεν γνωρίζεις, δείχνουν επίσης και τον αυθαίρετο τρόπο της σκέψης σου.
Συμφωνώ πάντως κι εγώ, πως ο φανατισμός προς κάθε κατεύθυνση όμως, δεν έχει καμιά σχέση με την αγάπη
κυρίως προς τον εαυτό μας, γι' αυτό κι εύχομαι λόγω των ημερών... Ειρήνη η(υ)μίν!...
υ.γ. Μια επαρκής κι αντικειμενική μελέτη της Αγίας Γραφής, θα σε πείσει κι εσένα. Είναι σίγουρο! :PLast edited by μαρκελα; 17-12-2013 at 14:13.
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
Ακουστική θεραπεια για εμβοές
21-06-2025, 15:28 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή