solian - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28

Thread: solian

Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ Κ ΕΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΛΙΑΝ Η ΤΟ ΑΜΠΙΛΙΦΑΥ?
    Tα αντιψυχωτικά που προτιμώνται για την οξεία φάση της σχιζοφρένειας και είναι τα πιο καλά είναι τα εξής:το solian,το risperdal και το zyprexa αν και το τελευταίο αποφεύγουν να το δώσουν λόγω της υπερβολικής αύξησης του βάρους.και η κλοζαπίνη είναι πολύ καλό φάρμακο αλλά για ανθεκτικές περιπτώσεις σχιζοφρένειας λόγω πολλών παρενεργειών όπως ακκοκυταραιμία(δηλαδή μέιωση στα λευκά αιμοσφαίρια)
    δείτε ένα άρθρο στα αγγλικά:A further study reported that, while the atypical antipsychotics aripiprazole, quetiapine and ziprasidone had no greater efficacy than typical drugs, there was a statistically significant but small advantage (effect size 0.21-0.29) for amisulpride, olanzapine and risperidone.
    http://www.australianprescriber.com/...ne/27/6/149/51
    το μεταφράζω η περαιτέρω έρευνα αναφέρει ότι ενώ τα άτυπα αντιψυχωτικά abilify,seroquel και geodon δεν έχει καμία σημαντική αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τα τυπικά αντιψυχωτικά,υπάρχει στατιστικά ένα σημαντικό αλλά μικρό πλεονέκτημα για solian,zyprexa και risperdal.

EYXARIstω.μακαρι ναμπορουσαμε πρακτικα να παρουμε κλοζαπινη για μεγαλο χρονικο διαστημα θα ειχαμε ξεπαστρεψει την αρρωστεια.δλδ χωρις την παρενεργια της ακκοκυταραιμιας(για αυτο γινονται εξετασεις ) κ το αλλο που ξυπναει το ατομο μερικες φορες απο τον υπνο χωρις αναπνοη(φοβερο) για λιγο.απο την κλοζαπινη(λεπονεξ) γινονται τα καλα φαρμακα παραποιοντας την...

ολα τις δευτερης γενιας ομως και 3ης(που νομιζω ανηκει μονο το αμπιλιφαυ) δεν ειναι ατυπα?και της πρωτης τυπικα...

[QUOTE=ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817;469450]ολα τις δευτερης γενιας ομως και 3ης(που νομιζω ανηκει μονο το αμπιλιφαυ) δεν ειναι ατυπα?και της πρωτης τυπικα.

Από το 1990 και μετά όσα βγήκαν,νομίζω,είναι άτυπα αντιψυχωτικά εκτός της κλοζαπίνης που βγήκε πολύ πριν περίπου τη δεκαετία 1960 με 1970 και θεωρείται άτυπο αντιψυχωτικό.τα πρώτης γενιάς είναι τα τυπικά αντιψυχωτικα.το abilify ειναι άτυπο δεύτερης γενιάς, βγήκε και εγκρίθικε για πρώτη φορά το 2002.

ολα τις δευτερης γενιας ομως και 3ης(που νομιζω ανηκει μονο το αμπιλιφαυ) δεν ειναι ατυπα?και της πρωτης τυπικα...
    Τα άτυπα αντιψυχωτικά θεωρούνται αυτά που βγαίνουν μετά το 1990 εκτός της κλοζαπίνης που βγήκε τη δεκαετία 1960 με 1970 και θεωρείται άτυπο.Το abilify θεωρείται 2ης γενιάς και βγήκε και εγκρίθικε για πρώτη φορά το 2002.Τα πρώτης γενιάς είναι τυπικά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    ευχαριστω για την απαντηση olgaki! meta to solian πηρες abilify?
    Μετά το σολιάν πήρα invega!

Senior Member
    κ αυτο επιδρα στη προλακτινη αποσα εχω διαβασει,δεν εχεις προβλημα με την περιοδο?τα ρωταω ολα αυτα γιατι με απασχολουν κ εμενα πολυ, παιρνω σολιαν εχω ανεβασμενη προλακτινη κ φοβαμαι να αλλαξω φαρμακο.θα ηθελα να παρω το αμπιλιφαι που σιγουρα δεν ανεβαζει την προλακτινη αλλα ο γιατρος μου ειναι αρνητικος
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    εγω οταν επαιρνα ινβεγκα επαιρνα και ντοστινεξ μαζι για να μου ερχεται περιοδος..
    παντως τωρα με το ρισπερνταλ εχω γαλακτορροια... :S
    ελεος ρε παιδια θελουν να με βαλουν στο λεπονεξ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    κ αυτο επιδρα στη προλακτινη αποσα εχω διαβασει,δεν εχεις προβλημα με την περιοδο?τα ρωταω ολα αυτα γιατι με απασχολουν κ εμενα πολυ, παιρνω σολιαν εχω ανεβασμενη προλακτινη κ φοβαμαι να αλλαξω φαρμακο.θα ηθελα να παρω το αμπιλιφαι που σιγουρα δεν ανεβαζει την προλακτινη αλλα ο γιατρος μου ειναι αρνητικος
    με το invega δεν έχω πρόβλημα με την περίοδό μου

Senior Member

αυτο που κολλαει?
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Junior Member
    solian...εχω χρονια ψυχωση εχω δοκιμασει πολλα ζυπρεξα σεροκουελ πιριουμ το σολιαν ειναι μακραν το καλυτερο με τις λιγοτερες παρενεργειες και δεν παχαινει τοσο οσο τα αλλα. βεβαια πολλα συμτωματα υπαρχουν ακομα οι φωνες εχουν κατα 99,5 % φυγει εχω αλλα συμπτωματα παρερμηνιες πχ νιωθω οτι με κοιτανε επιθετικα οτι με παρακολουθουνε οτι μιλανε για μενα και αλλα αλλα αυτα τα ειχα παντα απλα δεν βασανιζομαι με παρενεργειες περνω 300 mg την μερα .

sorry gia to asxeto me to thema:μνημονιο προσπαθω να σου στειλω απαντ. απο τα π.μ. αλλα δεν το στελνει απο λαθος του συστηματος οποτε τλκ θα τα πουμε στο τσατ μεσα...ακυρο:το εστειλε τλκ μετα απο καθυστερηση κ μπορει κ πολλες φορες το ιδιο

Page 2 of 2 FirstFirst 12