Results 46 to 60 of 192
-
06-11-2005, 07:02 #46
Originally posted by alex30
Μείωσα σταδιακά το Xanax και άρχισα να παίρνω σταδιακά Tranxene όσπου σταμάτησα το Xanax και είμαι πλέον με 1/4 Tranxene των 20mg ημερισίως (αν έχω έντονη κρίση πανικού καταφεύγω στο Xanax). Το Tranxene και η δόση έχει μικρότερη επίδραση σε σχέση με αυτήν του Xanax που έπαιρνα. Όταν διέκοψα το Xanax για τρεις μέρες είχα πρόβλημα. Καταλάβαινα ότι ο οργανισμός μου το ζητούσε. Είχα ναυτία, ζαλάδες, ταχυπαλμία, άγχος και όταν το πήρα μία φορά γιατί δεν άντεχα τα συμπτώματα φύγαν μετά από ένα μισάωρο. Τότε κατάλαβα ότι επρόκειτο για εθισμό στον εν λόγω φάρμακο. Έκανα υπομονή 3 μέρες τα συμπτώματα εξασθένησαν μέχρι που φύγαν εντελώς.
Η πρώτη μέρα διακοπής του xanax ήταν ένας εφιάλτης, με γύρισε μήνες πριν που δεν μπορούσα να ηρεμήσω απο τις ταχυπαλμίες, τρέμανε τα χέρια μου, δεν μπορούσα να σταθώ όρθια, κρύωνα χωρίς λόγο... σήμερα είναι η δεύτερη μέρα, λιγώτερα τα συμπτώματα, αλλά υπαρκτά. Κάνω κουράγιο, γιατί ξέρω ότι θα περάσει κι αυτό.
Αλλά ειλικρινά, μόνο τώρα κατάλαβα τι πρέπει να περνάνε οι ναρκομανείς στο στάδιο της απεξάρτησης. ΦΡΙΧΤΟ !!!
- 07-11-2005, 01:28 #47
Καλησπέρα και από εμένα, ένα ακόμη μέλος της παρέας, ένας ακόμη που μπλέχτηκε στα δίχτυα του γενικευμένου άγχους και των κρίσεων πανικού.
Αντιμετωπίζω τισ κρίσεις εδώ και ένα μήνα και μπορώ να πω πως με χαροποιεί το γεγονός πως βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που έχουν έρθει αντιμέτωπει με αυτό το πρόβλημα πολύ απλά γιατί αυτό με κάνει να μην αισθάνομαι μόνος....
Διάβασα αρκετές από τισ δημοσιεύσεις και τις απαντήσεις σας, απαντήσεις που με προβλημάτισαν ή με συγκίνησαν και πήρα την απόφαση να συμμετάσχω και εγώ σε αυτή την κοινότητα.
Το πιο δόκιμο θα ήταν να παρουσιάσω την δικη μου ιστορία αν και αρκετά μακροσκελής και πεπλεγμένη....Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το άγχος ήταν και είναι ο μόνιμος συνοδοιπόρος μου. Η ένταση αυξάνοταν συνεχώς τους τελευταίους μήνες της σχολικής μου ζωής καθώς οι δικοί μου έφταναν σταδιακά στον αναμενόμενο χωρισμό με τσακωμούς, βίαια σκηνικά και δυστυχώς κορυφώθηκε πέντε χρόνια αργότερα όταν μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό με τον πατέρα μου την επόμενη μέρα ξύπνησα με νευρολογικό επεισόδιο, συγγενικό της σκλήρυνσης κατά πλάκας, που με ανάγκασε να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο για δύο μήνες. Τα \'σημάδια\' που μου άφησε ήταν πολλά και κάποια, ευτυχώς λίγα, παραμένουν ακόμη. Τα κατάφερα όμως και βγήκα νιητής από αυτή την μάχη και έστω με καθυστέρηση 2,5 ετών τελείωσα και το πανεπιστήμιο.
Πάνω που είχα πιστέψει πως επιτέλους έφτασε η στιγμή να ηρεμήσω τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή. Πέρασα έναν πλύ άσχημο χωρισμό και η παράλληλη εντατική αναζήτηση εργασίας με φόρτιζαν συνεχώς ψυχολογικά μέχρι που έφτασε το δεύτερο ψυχοσωματικό ξέσπασμα πριν δύο μήνες. Όλα ξεκίνησαν με ενοχλήσεις στην καρδιά μου(τσιμπήματα), μούδιασμα στην αριστερή παλάμη, πλάκωμα στο στήθος, εξάψεις, τρέμουλο, αίσθηση πνιγμού ή απώλειας της αναπνοής, με αποκορύφωση την επίσκεψη μου στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου καθώς ένοιωθα πως το έμφραγμα μου τυπάει την πόρτα.
Καθαρές οι εξετάσεις αλλά η αγωνία ΄φτασε στο αποκορύφωμα.Ζήτησα και επισκέφτηκα έναν άλλο καρδιολόγο ο οποίος μου είπε πως όλα είναι φυσιολογικά και έκανε μια φευγαλέα νύξη για επίσκεψη σε ψυχολόγο γεγονός που μεγάλωσε την ένταση.
Μετά από μία βδομάδα με επισκέφτηκαν ο πανικός και η απελπισία...Θυμάμαι ακόμη τισ τρεις μέρες που πέρασα καρφωμένος στο κρεβάτι λουσμένος στον κρύο ιδρώτα και σκέφτοντας μόνο τον θάνατο μου που έμοιαζε νε πλησιάζει όλο και πιο κοντά.Ευτυχώς που αν και μ ικρή αυτή η νύξη του καρδιολόγου ήταν αρκετή για να πάρω την απόφαση να επισκεφτώ έναν ψυχοθεραπευτή.
Διαταραχή πανικού και αγοραφοβία η διάγνωση χωρίς ακόμη να είναι ολοκληρωμένη. Διαβάζω συνεχώς βιβλία, sites ή γράφω τις σκέψεις μου σε ένα ημερολόγιο και συνειδητοποιώ πως μάλλον πάσχω από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή σε επικάλυψη με κρίσεις πανικού, Με λίγα λόγια είμαι νευρωσικός με τη βούλα ή έχω γεννηθεί αγχωμένος όπως αναφέρει και η Panick.
Ευτυχώς με τη βοήθεια του θεραπευτήάρχισα να αντιμετωπίζω την κατάσταση σε ότι αφορά τουσ πανικούς και βλέπω πως πέτυχα κάποια πράγματα μικρά αλλά σημαντικά για μένα. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως κατάλαβα ότι μόνος μου με βάση την αντίδραση μου στα εξωτερικά ερεθίσματα έφτασα σε αυτό το σημείο όπως όλοι μας εδώ χωρίς να είμαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι όμως!
Και αν κάπου φτάνεισ μόνος σου μόνος σου και με την κατάλληλη βοήθεια, όποια και αν είναι αυτή που ταιριάζει σε εσένα και μόνο εσένα, μπορείς να ξαναβγείς. Με το δικό σου ρυθμό με τη δική σου μέθοδο χωρίς να συγκρίνεις ή να πιέζεις τον εαυτό σου απότομα.
Ο καθένας έχει τα δικά του πιστεύω και πάνω απόλα τη δική του ψυχοσύνθεση και δεν έχει κανείς δικαίωμα να τον λατακρίνει για αυτό. Απεχθάνομαι τα φάρμακα και δεν έχω χρησιμοποιήσει μέχρις στιγμής αυτό δεν σημαίνει όμως πως κατακρίνω κάποιον που τα χρησιμοποιεί. Απλώς αναφέρω αυτό το παράδειγμα γιατί διέκρινα μια αντιπαλότητα σε ένα άλλο τοπικ και νομίζω πως είναι λάθος...Μπορεί βέβαια να είναι ακόμη πιο λάθος αυτή η αναφορά μου......
Έγραψα πάρα πολλά και σας ζητώ συγγνώμη αν και για να είμαι ειλικρινής θα μπορούσα να γράψω πολύ περισσότερα. Επιτρέψτε μου όμως να κάνω δύο τελευταίες επισημάνσεις και μία ερώτηση...
Είχε ποτέ κανείς σας τα τσιμπήτα στην καρδιά ακόμη και σε καταστάσεις που δεν ένοιωθε πανικό απλά αγχωνόταν ή τον έπιανε ανησυχία και έχει ακούσει από κάποιον καρδιολόγο κατα πόσο το κρύο επηρεάζει αυτά τα συμπτώματα?
Ψυχολόγε σε ένα ποστ σου αναφέρεις πως είναι λάθος να ανησυχούμε και να τρομάζουμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από το θάνατο....Επείδη πέρασα και το περνώ ακόμη το λούκι της ματαιοδοξίας θα ήθελα να σου πω μόνο το εξής.
Έχεις σκεφτεί ότι ο θάνατος είναι μία στιγμή? Έχεις αναρωτηθεί πόσες στιγμές σπαταλάς για να σκέφτεσαι μία απλή στιγμή της ζωής σου και μάλιστα την πιο απλή μιας και δεν μπορείς να ξέρεις πότε πως και γιατί θα έρθει? Δεν είναι χαζομάρα όλων μας να σπαταλάμε όλες αυτές τισ στιγμές? Αναλογίσου λίγο αυτό και ίσως βρεια απαντήσεις σε κάποιες από τισ ανησυχλιες σου...Ίσως να σε βοηθήσει αυτή σκέψη όταν ο ψυχαναγκασμός σου σε οδηγήσει πάλι εκεί όπως κάνει σε εμένα με χαμηλότερο ρυθμό όταν φέρνω αυτήν την σκέψη στο μυαλό μου και την επεξεργάζομαι όσο πιο΄ήρεμα μπορώ.....
Είδα ότι αρκετοί ρωτούν για σχετικά βιβλία και επιτρέψτε μου να προτείνω τρία που μπορεί να είναι ήδη γνωστά σε κάποιους...
1. \'Νικήστε τις φοβίες\' του Isaac Marks -γκουρού του φόβου για πολλούς- Εκδόσεις Μέδουσα
2. \'Ξεπερνώντας τον πανικό-Ένας οδηγός αυτοβοήθειας με γνωσιακές συμπεριφοριστικές τεχνικές του Derrick Siloveεκδόσεις Ελληνικά Γράμματα\'
3. Και από την ίδια σειρά το \'Ξεπερνώντας το ʼγχος\' της Hellen Kennerley
Απολογούμαι για άλλη μια φορά για το μέγεθος του ποστ......
09-11-2005, 02:12 #48
Panick εγώ όταν έχω έντονη ημικρανία και ξαπλώνω στο κρεβάτι δίχως να μπορώ να κουνηθώ από τον πόνο τότε νιώθω σαν πρεζάκιας της Ομόνοιας.Σε καταλαβαίνω τί περνάς και απορώ πώς θα τα καταφέρω κι εγώ όταν έρθει η ώρα να τα κόψω.Το ότι στα αντικατέστησε με κάποιο άλλο ηρεμιστικό είναι καλό γιατί έτσι θα υποφέρεις πολύ λιγότερο.Το πρόβλημα που σου είχαν δημιουργήσει τα Zoloft που αναφέρεις στο τόπικ σου μου το είχαν προκαλέσει κι εμένα από το Γενάρη μέχρι το Σεπτέμβρη που τα έπαιρνα.Τα πράγματα είχαν γίνει πολύ χειρότερα όσο έπαιρνα και τα Risperdal.Αυτή η κατάσταση με είχε κουράσει όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.Επίσης με τη ζέστη υπέφερα κι εγώ,ως γνωστόν τα ψυχοφάρμακα προκαλούν αίσθημα ζέστης στον οργανισμό και εφίδρωση και το καλοκαίρι ειδικά εδώ στην Αθήνα ήμουν όλη μέρα με το air condition μέχρι τα μέσα Οκτώβρη και ήρθε ο λογαριασμός υπερφουσκωμένος(ενός κακού μύρια έπονται).
Absurb είναι λάθος να παραγνωρίζουμε όσους μας έβλαψαν και φτάσαμε εδώ πέρα και να ρίχνουμε ευθύνες στον ευατό μας για το πώς αντιμετωπίσαμε κάποια εξωτερικά ερεθίσματα εκτός και αν όντως ήμασταν ακραίοι σε αυτό.Το ότι είμαστε ευαίσθητοι σαν χαρακτήρες δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάμε αυτή τη δοκιμασία σε κάποια φάση της ζωής μας.Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι που προσβάλλονται από τέτοιου είδους ασθένειες προέρχονται από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον και ζουν σε μία παρηκμασμένη και σάπια (ελληνική) κοινωνία στην οποία οι ψυχολογικές παθήσεις εξαπλώνονται στον πληθυσμό ραγδαία σαν άμεσο αποτέλεσμα αυτής.Αν θέλουμε να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε σωστά την ασθένειά μας πρέπει εμείς και οι γιατροί μας να κατανοήσουμε πρώτα τις αιτίες που την προκάλεσαν.
Helena δεν είσαι η μόνη περίπτωση που η θέλησή σου δεν αρκεί για να γίνεις καλά,είμαστε ΟΛΟΙ,γιατί αν αρκούσε αυτό θα γινόμασταν όλοι αυτόματα καλά αφού αρρωσταίναμε.Επίσης δεν είσαι η μόνη που απεχθάνεσαι τα φάρμακα με την μεγάλη εξάρτηση που προκαλούν και τις αβάσταχτες παρενέργειες που έχουν,όλοι μας τα απεχθανόμαστε,μακάρι να έδειχναν κατανόηση σε αυτό οι γιατροί που μας τα δίνουν οι οποίοι αρνούνται πεισματικά σε εκνευριστικό βαθμό ότι προκαλούν αυτά τα προβλήματα σε όσους χορηγούνται.
Μαρία(kotoula) διάβασα σε μία εφημερίδα νέες αποκαλύψεις για την Roche.Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της είναι ο πρώην Γραμματέας του κράτους των ΗΠΑ George Schultz και ο εκπρόσωπος Τύπου της λέσχης Bilderberg LJR de Vink.Τα συμπεράσματα δικά σου/σας...
10-11-2005, 06:53 #49
Helena δεν είπα ότι δεν θεωρώ τα φάρμακα απαραίτητα για την αποθεραπεία ενός ασθενή που πάσχει από μία τέτοια ασθένεια.Αντιθέτως πιστεύω ότι είναι απαραίτητα για την αποθεραπεία μας παρά τα πολλά προβλήματα που προκαλούν αρκεί όμως να υπάρξει και σωστός χειρισμός από τον γιατρό και να δωθούν στον ασθενή τα κατάλληλα με τον οργανισμό του φάρμακα.
Επίσης δεν καταλόγισα ποτέ ευθύνες σε συγγενείς για λάθη που δεν έκαναν αλλά για λάθη που όντως έκαναν και εξαιτίας αυτού είμαστε εδώ.Το γεγονός ότι είναι γονείς δεν σημαίνει ότι μπαίνουν στο απυρόβλητο.Αν δεν βρούμε τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ και δεν τις κατανοήσουμε και δεν προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε αυτές τις καταστάσεις οι οποίες πιθανόν να παραμένουν ίδιες και μένουμε με σταυρωμένα χέρια τότε δεν κάνουμε τίποτα.Στο κάτω-κάτω αυτό κυρίως προσπαθεί να κάνει η ψυχανάλυση,να βρει τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και να βρούμε λύσεις για να τις αντιμετωπίσουμε ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Όσον αφορά τώρα το θέμα της ελληνικής κοινωνίας και το κατά πόσον άλλες προηγμένες κοινωνίες έχουν τέτοια κρούσματα σήψης προ πολλού μάλιστα όπως ισχυρίζεσαι,έχω να σου πω ότι πράγματι και οι πιο ανεπτυγμένες κοινωνίες σε όλους τους τομείς παρουσιάζουν τέτοια φαινόμενα και αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις,πουθενά δεν υπάρχει στη Γη Παράδεισος,όμως οι αναλογίες και τα ποσοστά πάνω σε αυτά τα θέματα διαφέρουν από χώρα σε χώρα.Για παράδειγμα,σε φετινή επίσημη έρευνα η Ελλάδα κατέχει την ίδια θέση (47η) με τη Ναμίμπια στο θέμα της διαφθοράς ενώ πέρσι στην ίδια έρευνα η Ελλάδα κατείχε την 49η στο ίδιο σκαλοπάτι με το κρατίδιο της Λατινικής Αμερικής Σουρινάμ!Συγκρίσεις εξευτελιστικές.Τις πρώτες θέσεις με τη λιγότερη διαφθορά τις κατέχουν κυρίως χώρες της Βόρειας Ευρώπης.Για θέματα όπως ανεργία,φτώχεια,ακρίβεια,ε� �παιδευτικό σύστημα,σύστημα υγείας κλπ καλύτερα να μην κάνω αναλύσεις,οι περισσότεροι τα ξέρετε φαντάζομαι γιατί τα ζείτε κιόλας.Αυτό όμως που παίζει περισσότερο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η νοοτροπία,ο τρόπος σκέψης και η συμπεριφορά των ανθρώπων,που σε αυτή τη χώρα είναι απάνθρωπη έως κανίβαλη.Οι σχέσεις έχουν τελείως εμπορευματοποηθεί,ο θεσμός της οικογένειας περνάει τεράστια κρίση και αξίες όπως φιλία,αλληλεγγύη,συντροφικ ότητα κά τείνουν να εξαλειφθούν ενώ οι άνθρωποι ολοένα απομακρύνονται μεταξύ τους με την επικοινωνία που είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη συνεχώς να ελαχιστοποιείται.Όλα αυτά,εκτός του ότι συνθέτουν το παζλ μίας απολίτιστης και παρηκμασμένης κοινωνίας,έχουν άμεσο ανίκτυπο στους ανθρώπους που την απαρτίζουν και ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλά μέλη της να αντιμετωπίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους τέτοιου είδους ασθένειες.Το να μην βλέπουμε,κατανοούμε και αναγνωρίζουμε αυτό το γεγονός είναι σαν να εθελοτυφλούμε ακόμα και εις βάρος μας.
Αυτό που θέλω να καταλήξω Helena είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση εμένα τουλάχιστον με επιβαρύνει και με ρίχνει πολύ.Πιστεύω λοιπόν ότι με την αλλαγή περιβάλλοντος η διάθεσή μου θα αλλάξει και θα με αναζωογονήσει.ʼλλωστε η φύση αυτής της ασθένειας είναι ψυχολογική και το όποιο περιβάλλον επιδρά άμεσα.Τέλος,μην ξεχνάς ότι σχεδόν όλες οι διασημότητες,όταν παρουσιάζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας(ανεξαρτήτως ποιας φύσης είναι)φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας εκεί την αποθεραπεία τους.Έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό?Και αυτό δεν ισχύει βέβαια μόνο για τους επώνυμους,αλλά σχεδόν για όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν...
14-11-2005, 21:06 #50
διάβσα πολλά εδώ μέσα,και θέλω να γράψω μόνο
οτι πρέπει να έχουμε πίστη στον ΘΕΟ και στον εαυτό μας!
η αλήθεια μου είναι οτι πρέπει να έχουμε ανθρώπους γύρω μας που μπορούν να μας σταθούνε σε δύσκολες στιγμές έστω και τηλεφωνικά.αυτοι θα είναι είτε φίλοι είτε οτι άλλο εσείς αποφασίσετε χωρίς όμως και πάλι να εξαρτώμαστε από αυτούς.
οι ψυχοθεραπείες βοηθάνε όπως επίσης και η φαρμακευτική αγωγή,αλλά δική μου εκτιμηση είναι να βρεί ο κάθε ένας από ανθρώπους να έχει γύρω του.
να λέει αυτό που τον τρομοκρατεί,ώστε να το ακούει και ο ίδιος,
όλα κάποια στιγμή ξεπερνιούνται απλά είανι θέμα χρόνου, όλα γίνονται σιγά σιγά!
φιλικά
libido
15-11-2005, 03:37 #51
kriseis panikoy
TextMaroon Simera molis egina melos tis koinotitas enw edo k arketo kairo parakolouthw ta themata k ta forum sas. Kammia fora einai pio eykolo na apotiponeis ta sinaisthimata sou se merikes seires opou mporoun kapoioi na se stiriksoun estw k ligo o kathenas psixologika me oli tin kali tous diathesi. to diko mou \'provlima\' k to vazo se \' \' giati pisteyw pos pote de thanai provlima an den to afisoume emeis pragmatika na ginei.. einai oi kriseis panikou. Ksekinisan ksafnika mia mera xoris na eixa kapoia prodiathesi agxous meta apo ena entono tsakomo me ton patera mou. Itan ena ksespasma 10 xronwn me provlimata apo tin paidiki ilikia pou pote pragmatika de mporesa na dexthw pws ipirxan k den tolmisa na miliso anoixta se kanenan.. oles oi asximes stigmes k anamniseis apo ekeini tin ora k epeita ipirxan sinexeia mesa sto mialo mou. Skines apo askisi vias apo tous goneis mou sta paidika mou xronia, epeita apo to asximo xorismo twn goniwn mou k tin dialish olis tis oikogeneias, anamniseis apo mia mitera pou pote den tin endieferan ta paidia tis k ipirxe sinexws ekmetaleysh apo merous tis pros emas k apo enan patera kathara simferontologo k kolimeno me to xrima, tis ginekes k ton eayto tou (edo na toniso pws o pateras mou einai kathigitis panepistimiou psixologias). meta apo kapoia xronia megalis psixologikis vias k apo tous dio goneis , erxetai ksafnika mia stigmi , ena lepto mono xreiastike na arxisoun oi kriseis panikou. prospathousa na voithithw apo vivlia apo selides tou internet, alla oti simptoma k na diavaza oti parousiazoun atoma me kriseis panikou sinevene k se mena.. dwron adwron. meta apo 6 mines psixologikis kakouxias..iperanthropis prospatheias gia mena k me poli gera neyra, xoris na iparxei voitheia apo kanenan eidiko oute filo oute sigenh, katafera na kseperaso to stadio pou oi kriseis edinan k epernan kathe 10 lepta tis meras k me ekanan koureli psixologika k somatika.. meta apo 6 mines loipon katafera na ksefigo apo ayton ton golgotha pou me exei stoixhsei afantasta, se pollous tomeis tis zois mou... Ayto pou prospathw na kataferw tora me kathe dinami pou mou exei apomeinei k na prospathiso na pragmatopoihsw osa ithela k osa thelw xoris na me stamataei kamia fovia k kanenas panikos, einai na kseperaso k to teleytaio stadio.. giati opos kseroun k tosoi alloi oi opoioi perasan apo kriseis panikou, den mporeis na \'giatreyteis\' oloklirotika giati k mono h idean twn gegonotwn aytwn se kinigaei sinexws.. ta simptwmata mporei na perasan -toulaxiston ta perissotera- mporei na apektisa megalitero aytoelegxo , na mporo dld na ta kontrolarw,epeidi pleon kserw apo pou proerxontai.. alla aytes oi skepseis me kinigane akoma.. de xreiastike kanenas eidikos , kanena farmako, k kanenas filos gia na mporeso na ksefigo apo aytin tin katastasi.. thelw na pw se olous tous opoious pasxoun apo kriseis panikou pws to mono giatriko einai i THELHSH kai o AYTOELEGXOS. oti allo k an prospathoume an den exoume ayta ta dio stoixeia den katafernoume tpt.. filia se olous kai elpizo oloi kapoia stigmi na mporesoun na xaroun ola ayta ta iperoxa pragmata pou mporei na mas xarisei i zoi k na ginoun pio dinatoi mesa apo tetoies katastaseis gia na kseperasoun tis ipoloipes diskolies pou tha vrethoun mprosta tous... Carie_
15-11-2005, 21:06 #52
Καλησπέρα παιδιά. Αποφάσισα να γίνω και εγώ μέλος της μικρής αυτής κοινότητας, όταν κατάλαβα οτι σε λίγο θα γίνει δήμος.... Πράγματι, αρχίζοντας το ψάξιμο (κυρίως μέσω Internet) προς περεταίρω γνώση αυτού που μου συμβαίνει, διαπίστωσα οτι δεν είμαι μόνος μου. Ευτυχώς. Η αλήθεια είναι οτι η βοήθεια που παίρνω διαβάζοντας τα topic αλλά και οι ατέλειωτες συζητήσεις με φίλους οι οποίοι είχαν περάσει ή περνάνε κάτι παρόμοιο, είναι απίστευτη. Λόγω του οτι είμαι αρκετά \"νέος\" στην εμπειρία αυτή - το πρώτο περιστατικό ξεκίνησε τη επόμενη μέρα του γάμου μου πριν από ένα (1) μήνα, δεν θα ήθελα να γράψω πολλά λόγια. Δε βολεύει και το laptop εδώ που τα λέμε... Θα ήθελα μόνο να ξέρετε όλοι οτι τα πάντα μπορούν να επιτευχθούν. Και θα προσπαθήσουμε γι αυτό. Μαζί.
18-11-2005, 16:54 #53
φιλε αλεν
mpika se ayto to site na psaxw anthopus me to sigekrimeno provliam kai na pw tin alithina anakoufistika pou de ta pernaw mono egw
kai anakoufistika perisotero me tis martiries sas giati teriazoun me tis dikes mou
apla apla file alen de mporw na pw oti de me stenaxwrhses giati se talaipwrei 9 xronia ayto...kai mena me talaipwrei 2.5 kai lew poso akoma mporei na ftasei ayto to thema....
eman mou arxise mia mera to thema pou epatha oisofagitida...einai mia pathisi sto stomaxi...pou varaei sto stithos...mimite tous ponous ti kardias.....piga sto giatro mou to vrike kai ola ok....molis apotherapeytika..giati emeina kamposos sto krevati logo tou oti htane kapws epwdino...noiwtwntas mia xara...piga na vgw kai me epiase ena desimo sto stomaxi...ena varos to stithos kai pistyw ksereis poly kala ta ypoloipa...nomiza oti tha pethanw...ayto to epatha sta 20..apo tote exw poly syxna kriseis panikou....ta teleytaia 2.5 xronia eimai mesa sto spiti ektos apo ena 6mhno kai enoiwtha kapws kala pou kai pali apofeyga na vgenw....opws kai esy eimouna ena anthropos poui de stamatage.,.mexri kai se toixous anevenai.de fobomouna tpt...eixa paei sta 15 kai ekana bangee jamping..pernw edw kai ena misi xrono xanax,,,miso prwi mesimeri vrady apo miso...miso seroxat prwi vrady kai miso rispredal to meshmeri..kai noiwthw oti den kanune tpt...anithetos....pote den eixa kriseis panikou mesa sto spiti...oti kai na pathena me to pou empena spiti enoiwtha aytomatos kala,,,alla teleytaia exw kai mesa sto spiti...perierges ksepseis me kireyoun,..mipos kanw kamia trela kai aytoktonikw....de kanw tpt..de spoudazw ...de douleyw...olh mera vlepw thleorash....de thelw na vlepw kanenan...oye filous oute tpt....eidiaka ton teleytaio kairo.....eima para poly xalia....sinithos eixa diasthmata pou eimouna ok...twra mexri to periptero de mporw na paw....oso gia psixotharapeyth h omoipathitiko to exw skeftei alla de kserw poso tha voithisei sti katastash mu...den exw ptp pathologiko...sigoura fteei i iperptostasia pou eixane oi goneis mou megalwnontas me....kai opote paw na stathw sta podia mou monos mou pathnw kriseis ....exw arxisei kai exw stamathsei 10 sxoles...oute ena seminario de mporesa na teliwsw pou kratage ena mina...kserw oti se kourazw kai eidika me ta greeklish mou apla noiwthw oti den exw kouragio pia.,...de mporw na kanw tpt na ftiaksw ti zoi mou....stis arxes twn krisewn ekana pragmata na apospane ti prosoxh mou ato to provlhma...opws me ti mousiki..esthsa studio spiti kai ixografw monos mou tragoudia...twra den exw oreksi oute na piasw ti kithara...pou ti latreya..kai den tin afina apo ta xeria mou.....eimouna sti kalyterh fash tis zois mou...eixa gamw tous filous...olh mera me gomenes kai xavaledes...gelia...gyrnaga olh thn athina....poia athina!olh tin ellada....arxisa mathimata diplomatos aytokinitous apo ta 17.5...me to pu to phra gyrisa olh thn elllada,...de me stamatage tpt......de kserw ti na kanw pia..exw ftasei se simeio na mou leie ena filos oti tha erthei apo dw na doume to panathinaiko kai me pianei angos kai panikos xwris naskerw to logo pia.....sto spiti panta eimouna kala kai xairomai pou exw filous pou me katalavainoun kai me voithagane....pane 2.5 xronia twra kai sigoura exw pathei katathlipsi....kai megali malista...ayto pou fovame poio polu einai kakes skepseis peri aytoktonias pou kanw...sta lew kai dakrizw twra skeptomenos ton palio kalo eayto pou de ton stamatage tpt...de kserw an sinexistoun mexri tin ilikias sou an tha eimai zontanos.....eimai 22 kai hdh h zoi mou exei katastafei...kserw oti eimai neos akoma kai exw xrono apla de kserw pws kai ti na kanw na tin allaksw.....eimai 22 kai exw parei ena kasoni psixofarmaka...kai 0 veltiosh...de kserw ti allo na grapsw..kserw oti de sou eipa kati na se voithisw...apla hthela na pw kai gw ti pernaw...
19-11-2005, 03:40 #54
Dinos χάρηκα πολύ που έγραψες στο τόπικ μου.Οι περιπτώσεις μας μοιάζουν τόσο που είναι λες και είναι βγαλμένες από καρμπόν.Κι εγώ από τότε που πρωτοαρρώστησα έχω αρχίσει δίχως να καταφέρω να τελειώσω καν ένα σωρό σχολές(ΙΕΚ,μαθήματα πληροφορικής,μαθήματα αγγλικών,δεύτερη προσπάθεια για πανελλήνιες) καθώς και δουλειά που είχα για λίγο διάστημα.Όλα αυτά εκτός του ότι δεν κατάφερα ούτε να τα τελειώσω με επιβάρυναν και στην υγεία μου αφού με φόρτωναν με πίεση και κούραση και πάθαινα πολύ συχνά κρίσεις πανικού σε αυτούς τους χώρους.Μάλιστα στη δουλειά και στο ΙΕΚ πιέστηκα για να πάω παρ\' ότι ένιωθα ότι δεν μπορούσα λόγω της κατάστασής μου.Πριν μου γράψεις το μήνυμά σου κάθισες να διαβάσεις όλα τα προηγούμενα μηνύματά μου και αυτό το εκτιμάω πολύ γιατί άλλοι δεν το κάνανε και με ρωτούσανε πράγματα και λέγανε διάφορα χωρίς να έχουν διαβάσει πρώτα όλα τα μηνύματά μου για να έχουν ολοκληρωμένη άποψη.Σε καλωσορίζω λοιπόν στο φόρουμ και να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχω περάσει περισσότερα από σένα όχι μόνο στη χρονική διάρκεια αλλά και στο ότι εγώ έχω και ημικρανίες που είναι πλέον το βασικό μου πρόβλημα.Σε συγχαίρω πάντως που έχεις το θάρρος να λες ότι τα φάρμακα που παίρνεις τόσο καιρό και οι θεραπείες που κάνεις δεν σε έχουν βοηθήσει,πολλοί άλλοι απλά συμβιβάζονται με αυτό που έχουν και με τα όποια(μικρά ή μηδαμινά)αποτελέσματα της θεραπείας που κάνουν δίχως να έχουν το θάρρος να αντιδράσουν σε αυτό και να αποζητήσουν κάτι καλύτερο.Και σε αυτό μου θυμίζεις τον ευατό μου.
Όπως είπες ήμουν κι εγώ ένα άτομο που δεν το έβλεπε ποτέ το σπίτι,από τα 16 γύρναγα όλη την Αθήνα ενώ από μικρό παιδί είχα γυρίσει τα περισσότερα ελληνικά νησιά.Για δύο χρόνια που είχα κατάθλιψη δεν έβγαινα καλά καλά από το σπίτι και τώρα τις περισσότερες φορές την βγάζω στην πλατεία της περιοχής μου.Κάθε Σαββατοκύριακο έπαιζα μπάσκετ και είχα φοβερές φυσικές αντοχές ενώ τώρα οι σωματικές αντοχές μου είναι σχεδόν στο μηδέν.Είχα κι εγώ πολλούς φίλους γιατί είμαι κοινωνικό άτομο αλλά τώρα μου έχει περισσέψει ουσιαστικά ένας κολητός φίλος ο οποίος δεν ξέρει τίποτα γι αυτό που έχω.Οι υπόλοιποι είτε χάθηκαν είτε με εγκατέλειψαν.Όσο για γυναίκες...είχα δυόμισυ χρόνια σχέση με μία κοπέλα όσο μαλιστα είχα κατάθλιψη και πηγαίναμε κανονικά για γάμο συζούσαμε κιόλας αλλά τελικά με άφησε και ο ένας από τους δύο βασικούς λόγους που με παράτησε είναι η αρρώστειά μου...Βλέπεις λοιπόν ότι τώρα θα μπορούσα να είμαι μέχρι και παντρεμένος,ακόμα και αυτό μου στέρησε αυτή η άτιμη ασθένεια.Σκέψεις αυτοκτονίας έκανα πολλές από το Πάσχα μέχρι το Σεπτέμβρη που πέρασε,έφτασα μισό βήμα από την αυτοκτονία αλλά με βοήθησε και με ανέβασε η σκέψη και η απόφαση που πήρα να φύγω από αυτή την καταραμένη χώρα και να αναζητήσω την τύχη μου και την αποθεραπεία μου σε άλλη πολιτισμένη χώρα όπου το κοινωνικό περιβάλλον θα με κάνει να νιώσω καλύτερα.9μισι χρόνια εδώ πέρα έχοντας επισκεφτεί γύρω στους δέκα γιατρούς και έχοντας καταναλώσει ολόκληρα φαρμακεία το αποτέλεσμα ήταν ίδιο με το δικό σου.Μηδέν.Έτσι αποφάσισα την αλλαγή χώρας ελπίζοντας ότι εκεί θα βρω και κάποιον σωστό επεγγελματία γιατρό που ποτέ δεν βρήκα εδώ να με βοηθήσει όπως συναίβει και με τους περισσότερους άλλους ασθενείς.Σε πρόσφατο τηλεφωνικό γκάλοπ γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής το 93.5% των ασθενών έχουν πέσει θύμα εκμετάλλευσης από κάποιον γιατρό ή κάποιο νοσοκομείο ενώ στο 6.5% δεν τους έχει συμβεί κάτι τέτοιο.ʼντε τώρα αυτοί οι άνθρωπιο να σε κάνουν καλά...
Το πρόβλημά μου και μένα ξεκινάει από την οικογένειά μου και συγκεκριμένα από τη μητέρα μου.Και οι δικοί μου γονείς ήταν υπερπροστατευτικοί όμως η υπερπροστασία είναι εξίσου άσχημη με την αδιαφορία.Γεμίζει καταπίεση το παιδί και δεν το αφήνει να αναπτύξει την προσωπικότητά του όπως αυτό θέλει.Στην δική μου περίπτωση το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η υπερπροστασία αλλά και πάρα πολλά άλλα(έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης,συνεχείς τσακωμοί,ανάμειξη στα προσωπικά μου θέματα κα).Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πασχόντων από αυτές τις ασθένειες προέρχονται από προβληματικό και άρρωστο οικογενειακό περιβάλλον.Δυστυχώς η τωρινή γενιά γονέων είναι τελείως αποτυχημένη και προσπαθούσα για πολύ καιρό να βρω εξήγηση σε αυτό ώσπου μου την έδωσε μία μητέρα που είχε περάσει και αυτή τα ίδια σαν παιδί αλλά δεν είναι σκόπιμο να αναλύσω και αυτό το θέμα εδώ πέρα λόγω του μεγέθους του.Όταν όμως ένα παιδί ή έφηβος μεγαλώνει μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και βιώνει τέτοιες εμπειρίες από τόσο μικρή ηλικία το μόνο επόμενο είναι να αρρωστήσει.Ειδικά αν ταυτόχρονα ζει και σε ένα άρρωστο και παρηκμασμένο κοινωνικό περιβάλλον...
Πριν λίγο καιρό είχε γίνει θέμα στην τηλεόραση για τα Seroxat ότι προκαλούν τάσεις αυτοκτονίας στους ασθενείς που τα λαμβάνουν.Πρόσεξέ το αυτό μη τυχόν οφείλονται και εκεί οι τάσεις αυτοκτονίας που έχεις.
Ελπίζω φίλε μου να τελειώσει σύντομα αυτή η ιστορία για όλους μας και να ξαναγίνουμε δυνατοί όπως πριν.Το θέμα είναι πάντως ότι αυτή η κωλοασθένεια έχει καταστρέψει τα καλύτερά μας χρόνια...
Telis οι πάσχοντες από τέτοιου είδους ασθένειες δεν αποτελούν απλά μία μικρή κοινότητα ή έναν ολόκληρο δήμο.Οι ψυχικές παθήσεις έχουν γίνει μάστιγα που πλήττουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και έρευνες έχουν δείξει ότι μέχρι το 2020 μόνο η κατάθλιψη θα είναι η αρρώστεια με τους περισσότερους ασθενείς παγκοσμίως ξεπερνώντας ακόμα και το AIDS!Αιτία είναι φυσικά οι κοινωνικές συνθήκες που ολοένα χειροτερεύουν.
Η ασθένειά σου σε βρήκε σε πολύ δύσκολο σημείο της ζωής σου.Ελπίζω να το ξεπεράσεις κι εσύ σύντομα.
Carlie λυπάμαι για την φρίκη που πέρασες με τους γονείς σου.Ήταν επόμενο να πάθεις όλα αυτά μετά από τέτοιες εμπειρίες και καταστάσεις.Θέλω να σου πω πάντως ότι παρά τα όποια κοινά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όπως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και από αυτά που λες φαίνεται να πέρασες πιο ελαφριά αυτή την ασθένεια σε αντίθεση με πολλούς άλλους εδώ μέσα που είχαν πολύ πιο βαριά συμπτώματα.Επίσης,όπως έχω πει πολλές φορές σε αυτό το τόπικ,η θέληση και ο αυτοέλεγχος καθώς και η προσπάθεια δεν αρκούν για να γίνει κάποιος καλά.Είναι απαραίτητα αλλά αν αρκούσαν μόνο αυτά θα είχαμε γίνει όλοι πολύ νωρίτερα καλά.Ποιος τυφλός άλλωστε δεν θέλει το φως του?
19-11-2005, 10:15 #55
ontws miazoune poly oi periptwseis mas....
egw hthela na pw oti kata diasthmata eimouna kala...kai kapoies fores dexomouna oti mporei na zw me ayto to provlima gia panta kai etsi ipoxorousan kapws oi kriseis...alla molis me pianei mia me rixnei toso kai den de thelw na ti ksanazisw pou klinomai spiti...twra na fantasteis..exw na vgw kana mina kai vale...mexri to periptero paw kai noiwthw asxhma...noiwthw tin krisi na erxete....emena oi kirioteres fores pou me piasane megales kriseis panikou htane mesa sto amaksi kai kirios sti kinisi..me ti skepsi oti eimai eglwvismenos kai ama ginei kati pws tha ksefygw kai tetoia....me pianoun pou kai pou diavazontas diafora gia tis kriseis panikou oti osoi exoune kriseis panikou kindineyoun na pethanoun neoi apo kardia.giati i pithanotita gia stefaniaia noso tis kardia diplasiazete kai se sindiasmo me aytous pou exoun kai katathlipsi sxedon triplaziazete....dld ama sinexisoun ayta ta pragmata einai sa na mou lene oti tha pethanw neos...vevaia kathisixazomai se mia fash logo tou oti exw xasei pasa empistosini se giatrous pia kai de kserw pou na piastw.....elpizw pantos esy na vreis tin lisi ekei pou tha pas sto eksoteriko...kai ama deis veltiosh tha thela na mou steileis ena minima na mou peis pws pas.....
20-11-2005, 10:37 #56
apla ayto pou ksexasa na se rwtisw kai tha mou itane xrisimo na mathw einai pote se pianoun oi kriseis panikou?se pianoun kai mesa sto spiti?otan vgeneis?to exeis sindiasei me kati?
egw vasika de me epiana pote spiti alla twra kai to paramikro ponaki pou pathenw me pianei krisi wx kati exw kai tetoia
poio polles fores pou me exei piasei einai otan einai na vgw kai apo prin skeftomai na mi me piasei
kai etsi to kaliergw mesa mou kai me pianei.
kai tis poio polles fores otan pigenw kapou me to amaksi monos kai eimai mesa kai skeftoamai diafora.
poso sixna patheneis kriseis esy?
egw noiwthw oti tha pathw se kamia fash kana eggefaliko i kana kardiako...
de kserw an tha anteksei i kardia mou ama pathw mia para poly megali krisi kai isws aytos einai kai o fovos mou poio poly pia giayto pathenw kriseis poio sixna otan vgenw...mi pethanw.....prospathw na katavalw ton eayto mou oti de mporw na zw etsi kai prepei na vgw eksw kai as pethanw alla einai toso asxhmo to sinesthima tis krisis..ama me piasei meta eimai sa zobie gia mia vdomada
20-11-2005, 12:35 #57
Dino μου,
δεν ειμαι γιατρος δεν ξέρω τις στατιστικές για τη θνησιμότητα των πανικόβλητων σαν εμάς... Ομως -κατα πως φαινεται- ειμαι η \"γιαγια\' του φορουμ οπότε σε βεβαιώ ότι είμαι ζωντανή , ότι δεν πέθανα απο πανικό, ότι η καρδιά μου ειναι μια χαρα και δεν σκοπέυω - πες τους- να μπω στις στατιστικές τους.
Νομίζουμε ότι θα πεθάνουμε, τα χάνουμε με τη κρίση γιατί δεν ξέρουμε πως να την αντιμετωπίσουμε. ΑΝ θέλεις διάβασε κάποια απο τα δικά μου topic που περιγράφω τις ασκήσεις \"θάρρους\" που έκανα για να αντιμετωπίσω την κατάσταση.
Κουράγιο! Δεν εισαι μόνος! Είμαστε όλοι εδω και αυτοί που γράφουν και αυτοί που προτιμούν να μην εμφανίζονται.. είμαστε ενας κυκλος προστασίας ο ένας για τον άλλον. Και ας μην γνωριζόμαστε, και ας μην γνωριστούμε ποτέ.. εμείς φτιάξαμε τον κύκλο μας, ενα κυκλο αγάπης και κανεις μα κανεις μας δεν θα πάθει κανένα κακό.
20-11-2005, 12:49 #58
Εάν ξυπνήσατε αυτό το πρωί
με περισσότερη υγεία παρά ασθένεια,
είστε πιο ευλογημένοι από
εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο
που δεν θα επιζήσουν αυτή την εβδομάδα.
Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ
τον κίνδυνο της μάχης,
την μοναξιά της φυλάκισης,
την αγωνία των βασανιστηρίων ή
τους πόνους του λιμού, να είστε σίγουροι,
είστε πιο καλά από
20 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.
Εάν συμμετέχετε σε μια εκκλησιαστική λειτουργία
χωρίς τον φόβο της παρενόχλησης,
της σύλληψη, τα βασανιστήρια, ή τον θάνατο,
είστε πιο ευλογημένοι από σχεδόν
τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.
Εάν έχετε τρόφιμα στο ψυγείο σας,
ενδύματα στο κορμί σας, μια στέγη
για το κεφάλι σας και μια θέση για ύπνο,
είστε πλουσιότεροι από το 75% αυτού του κόσμου.
Εάν έχετε χρήματα στην τράπεζα,
στο πορτοφόλι σας, και την δυνατότητα ενός
άλλου γεύματος στο πιάτο σας καθημερινά, είστε μεταξύ
του κορυφαίου 8% του πλούσιου κόσμου.
Εάν οι γονείς σας είναι ακόμα παντρεμένοι και ζωντανοί,
είστε πολύ σπάνιοι, ειδικά στην Ευρώπη.
Εάν κρατάτε ψηλά το κεφάλι με ένα χαμόγελο
στο πρόσωπό σας και είστε αληθινά ευγνώμων,
στείλτε το με την σκέψη σας και σε άλλους
επειδή η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μπορεί.
Εάν μπορείτε να κρατήσετε το χέρι κάποιου,
Να τον αγκαλιάσετε ή ακόμα και να τον ακουμπήσετε στον ώμο του,
ευχαριστείστε επειδή μπορείτε ακόμη να αγγίζετε θεραπευτικά
με το χέρι της προσφοράς, εκατομμύρια το άφησαν σε νάρκες.
Εάν μπορείτε να διαβάσετε αυτό το μήνυμα,
είστε πιο τυχεροί και ευλογημένοι από
δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο
που δεν μπορούν να διαβάσουν και πολλά εκατομμύρια
που δεν γνωρίζουν ανάγνωση καθόλου.
Ευχαριστείστε την ψυχή σας, για την ευκαιρία που σας έδωσε
Σκεφθείτε τους συνανθρώπους μας στον Πλανήτη.
Δεσμευθείτε με μια σκέψη, ένα συναίσθημα, μια πράξη
Που θα αλλάξει την ζωή και γι αυτούς, σήμερα!!!
20-11-2005, 17:20 #59
black rose esy poso xronon eisai kai posa xronia se tlaipwrei ayto to provlima?
20-11-2005, 20:52 #60
Originally posted by Danay
Και κάτι ακόμα ...
Να προσέχετε την φαρμακευτική σας αγωγή ...
Τα φάρμακα Ladose και Seroxat δεν είναι καθόλου καλά ....
Το Ladose δίνετε σε ηλικιωμένους για να νυστάζουν και να μην νιώθουν και πολλά και το Seroxat όπως έγραψε γνωστή εφημερίδα της Αγγλίας αν δεν κάνω λάθος, αυξάνει τις τάσεις αυτοκτονίας αντί να ηρεμεί τον ασθενή ...
αλλά για το ladose, δεν έχεις δίκιο, το παίρνω αρκετά χρόνια χωρίς ΚΑΜΙΑ παρενέργεια, το διέκοψα για ένα χρόνο χωρίς να πάθω καμία στέρηση, δεν φέρνει υπνηλία (το αντίθετο μάλιστα), και δεν είμαι ηλικιωμένη :P
μη γράφουμε για πράγματα που δεν έχουμε δοκιμάσει για να έχουμε γνώμη ή δεν είμαστε ειδικοί για να μιλήσουμε... (σε άλλο μήνυμά μου έχω αναφερθεί και στα xanax, και στα zoloft και το τι επίδραση είχαν πάνω ΜΟΥ και ΜΟΝΟ)
μην τρομοκρατούμε, άθελα μας, αυτούς που κάνουν κάποια αγωγή..
Τεχνητή νοημοσύνη εναντίων ψυχολόγων
05-08-2025, 00:02 in Με καφέ και συμπάθεια....