Results 76 to 90 of 192
-
31-01-2006, 04:53 #76
Πριν λίγες μέρες συναίβει κάτι που δεν περίμενα.Η μητέρα μου παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έχει μαλάκυνση εγκεφάλου και Αλτσχάιμερ.Για το δεύτερο μου είχε ξαναπεί κάτι αλλά βέβαια δεν πήγε να το κοιτάξει όπως της είπα εγώ και κάποιοι γιατροί μου κι έτσι συνέχισε να φέρεται έτσι αψυχολόγητα.Μου είπε η ίδια ότι ξεκινάει να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο και όταν φτάσει εκεί ξεχνάει γιατί πήγε,αλλά και γενικά ξεχνάει απλά καθημερινά πράγματα.Πρόσεξε ότι τελευταία η κατάσταση αυτή έχει χειροτερέψει.Για μένα όμως αυτή η κατάσταση δεν είναι τόσο καινούργια.Φέρεται έτσι εδώ και πολλά χρόνια από πριν ακόμα αρρωστήσω και τουλάχιστον μαλάκυνση εγκεφάλου έχει από τότε και έτσι εξηγείται η όλη συμπεριφορά της.Λόγω της ξεροκεφαλιάς της δεν άκουσε ποτέ τις παροτρύνσεις μου αλλά και των γιατρών μου να δει κάποιον ειδικό γι αυτό.Τώρα ζήτησα από τον γιατρό που με παρακολουθούσε στον Ευαγγελισμό με τον οποίο γίναμε φίλοι να της κλείσει ραντεβού εκεί με νευρολόγο.Βλέπετε λοιπόν ότι τόσα χρόνια είχα να κάνω με ένα άτομο που είχε μαλάκυνση εγκεφάλου και Αλτσχάιμερ και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να ζήσεις με ένα άτομο που αντιμετωπίζει μια τόσο βαριά κατάσταση.Τώρα που παραδέχτηκε ότι το έχει είναι πλέον αργά αλλά ας πάει να το κοιτάξει έστω τώρα.
Το προηγούμενο Σάββατο 21/1 πέρασα ένα ακόμα σοκ.Πήγα τον γάτο μου στο σπίτι της μητέρας μου και σε συνδυασμό με τη μόνιμη αδιαφορία που δείχνει αυτή μέσα σε μισή μέρα κάποιο θρασύδειλο ανθρωποειδές πρόλαβε και τον δηλητηρίασε πετώτας φόλα με στριχνίνη!Ευτυχώς κατάφερα και τον έσωσα γιατί τον έτρεξα αμέσως στον κτηνίατρο.Έχω ξαναγράψει σε αυτό το φόρουμ πόσο σημαντικός είναι ο γάτος μου για μένα.Δεν τον βλέπω σαν κατοικίδιό μου αλλά σαν παιδί μου και έτσι τον έχω μεγαλώσει.Το να τον βλέπω ετοιμοθάνατο φανταστείτε πώς με έκανε να νιώσω,κλονίστηκα,ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί.Δεν με έφτανε το μαρτύριο που τράβηξα στο νοσοκομείο με τη γαστροραγία έγινε και αυτό που ψυχολογικά με έφθειρε περισσότερο.Καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστου μήπως και βρούμε το ανθρωποειδές που έκανε αυτή την ειδεχθή πράξη αλλά είναι δύσκολο να τον βρούμε γιατί κάτι τέτοιοι θρασύδειλοι κρύβονται καλά.Το θέμα είναι ότι αυτή η δηλητηρίαση του γάτου μου δηλητηρίασε την ψυχή μου...
Όσο για την μετοίκησή μου στην Ολλανδία,έχω κολλήσει στη γραφειοκρατία,αυτές τις μέρες περιμένω να βγάλω το διαβατήριό μου,και εκτός αυτού μου έχουν απαντήσει μόνο από ένα νοσοκομείο μέχρι τώρα από την Ολλανδία που και για να πάω εκεί πέρα θέλει πολύ διαδικασία.Τελικά το ότι είμαι πολίτης της ΕΕ καθόλου δεν με βοήθησε,έχω συναντήσει απέραντη γραφειοκρατία μέχρι τώρα και η ΕΕ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ ούτε σε αυτό το θέμα.Ένας ασθενής χρειάζεται να περιμένει μήνες για να πάει από τη μία χώρα στην άλλη για αποθεραπεία.Μεγάλη πρόοδο έχουν σημειώσει κι αυτοί...Μέσα σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η δηλητηρίαση του γάτου μου που με έριξε τόσο πολύ και ακόμα περιμένω πότε θα πάω επιτέλους στην Ολλανδία για να δω άσπρη μέρα.Ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα...
- 31-01-2006, 16:38 #77
Alen παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό τις συζητήσεις σου με τους υπόλοιπους και πραγματικά αυτό που είπες για την μαμά σου με στεναχώρησε πολύ!α! και οπως ξερεις σαν kitty εχω απεριοριστη λατρεια στις γάτες,και υπάρχουν πολύ αναισθητοι εκει έξω,να προσέχεις τον γατούλη σου!ευχομαι όλα να πάνε καλά για εσένα και από την στιγμή που πήρες την μεγάλη απόφαση να πας εξω ευχομαι να γίνεις καλά,τελειως καλά!μακάρι να μπορούσα και εγώ να πάω κάπου έξω για να γίνω καλά! ευχομαι και πιστευω να τελειώσουν σύντομα τα βασανά σου!καλή τύχη όπου και να είσαι! με πολλή αγάπη kitty!
08-02-2006, 20:38 #78
kitty σ\' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου!Όντως υπάρχουν πολλά ανθρωποειδή εκεί έξω που θεωρούν ότι κάνουν κάτι δηλητηριάζοντας ένα αθώο ζώο.Ευτυχώς τον μεγάλο γάτο μου τον έσωσα αλλά πριν λίγες μέρες πέθανε ο μικρός γάτος.Ήταν το τρίτο άσχημο περιστατικό μέσα σε δύο μήνες και αυτά τα γεγονότα με έριξαν πάρα πολύ.Στην κατάσταση που είμαι πρέπει να είμαι όσο γίνεται πιο ήρεμος και να μην στεναχωριέμαι καθόλου.Δυστυχώς αυτά τα γεγονότα ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί αυτό το διάστημα.Πλέον δεν βλέπω την ώρα να φύγω για να φύγει και αυτή η γκαντεμιά που υπάρχει σε αυτή τη χώρα.
Όσο για τη μητέρα μου,με τα χίλια ζόρια την έπεισα και πήγε σε νευρολόγο και μου είπε ότι παίρνει φάρμακα για το Αλτσχάιμερ.Της το λέγαμε καιρό αλλά δεν άκουγε.Φανταστείτε τώρα πώς είναι να ζεις τόσα χρόνια με ένα άτομο που έχει μαλάκυνση εγκεφάλου και Αλτσχάιμερ...Λογικό ήταν να φτάσω σε αυτό το σημείο...
Χτες 7/2 έβγαλα επιτέλους το διαβατήριό μου.Δυστυχώς από τα νοσοκομεία της Ολλανδίας που απευθύνθηκα δεν είχα απαντήσεις και αναγκαστικά θα χρειαστεί να πάω σε ιδιώτη πράγμα που σημαίνει ότι θέλει περισσότερο ψάξιμο.Και εκτός αυτού θέλει και πολύ διαδικασία για να βρω σπίτι εκεί...
Δυστυχώς σε αυτό το ταξίδι που θα κάνω είμαι ολομόναχος.Δεν έχω κάποιον να έρθει μαζί μου να με βοηθήσει όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή είμαι άρρωστος και πηγαίνοντας σε μία άλλη χώρα σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να τα κάνω όλα μόνος...Δεν είναι και τόσο εύκολο...Μακάρι να είχα έστω έναν άνθρωπο να με βοηθήσει και να με στηρίξει σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές αλλά πάντα από την αρχή αυτής της ιστορίας ήμουν ολομόναχος...
helena εμένα αυτή η ιστορία με τους κοριούς,τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση.Απορώ γιατί όλοι έχουν σαστίσει με αυτό το θέμα.Είναι γνωστό στους πιο υποψιασμένους και πιο ψαγμένους ότι τα πάντα παρακολουθούνται εδώ και πολλά χρόνια ακόμα και η ζωή \"υψηλών\" προσώπων της κοινωνίας.Ξέρω ότι αρκετοί με έχετε θεωρήσει υπερβολικό γι αυτά που λέω περί συστήματος και της κατάντιας της κοινωνίας αλλά μερικά γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μου.Ασχολούμαι με την συνομωσιολογία και αν σας πω όλα αυτά που ξέρω θα σας πέσουν τα μαλλιά.Χρειάζεται να είναι κανείς υποψιασμένος,σκεπτόμενος και ανοιχτόμυαλος για να καταλάβει κάποια πράγματα,πόσο μάλλον να τα πει και να τα πολεμήσει.Το θέμα είναι να τα καταλάβει αυτά το σύνολο του κοινωνικού πληθυσμού πριν είναι πλέον πάρα πολύ αργά.Όσον αφορά τον χώρο μας,οι ψυχικές ασθένειες και η ψυχοκαταστολή είναι μία λύση που βολεύει μια χαρά αυτούς που θέλουν να έχουν το κοινωνικό σύνολο υπό \"παρακολούθηση\" και σκλαβωμένο αφού αφορούν ένα τεράστιο κομμάτι του συνολικού πληθυσμού...
09-02-2006, 12:06 #79
Γεια σου allen,
σχετικα και εγω καινουργια στο forum ψαχνοντας να βρω τη λιστα με τα πιο προσφιλη μου θεματα, επεσα πανω στον τιτλο σου για τις κρισεις πανικου.
\"Ωπα\", ειπα, \"εδω ειμαστε!\".
Πριν απο αρκετο καιρο ειχα την πρωτη μου κριση και ενω δεν ειχα να αντιμετωπισω τον εφιαλτη των ημικρανιων, ειχα να αντιμετωπισω το σκοταδι και την εξοντωση της καταθλιψης, που ηρθε σαν συνεπεια των κρισεων.
Οποτε οπως και οι περισσοτεροι απο εδω μεσα, νιωθω καλα τι λες και τι βιωνεις.
Ευτυχως για μενα και η φαρμακευτικη αγωγη αλλα και η ψυχοθεραπεια ειχαν αποτελεσμα. Εχω διαβασει ολες τις σελιδες του θεματος που ειχες ανοιξει απο επερσι το Μαιο με μεγαλη προσοχη.Σε καποια συμφωνω,σε αλλα οχι.
Ομως σκοπος εδω δεν ειναι ουτε σε αντιπαραθεση να ερθουμε, ουτε να προσπαθησω εγω ή καποιος αλλος να σου αλλαξουμε γνωμη για καποια πραγματα.Ειναι αρχη μου να σεβομαι την αποψη καθενος, απο τη στιγμη που την τεκμηριωνει με τετοιο τροπο οπως εσυ, ασχετα αν δεν συμφωνω.Ειναι αρχη δημοκρατιας, πολιτισμου κ διαλογου αυτη. Σκοπος μας λοιπον εδω ειναι να κρατησουμε εστω και νοητα το χερι ο ενας του αλλου στον αγωνα που δινει ή που θελει να δωσει και καποια στιγμη θα καταφερει να το κανει, με την ψυχικη ασθενεια, οποια κι αν ειναι αυτη.
Αυτο που εμεινε σε μενα απο την προσωπικη σου αφηγηση ειναι πως ανθρωπος πονεμενος, δοκιμασμενος εισαι και εσυ οπως ολοι μας.Καποιοι παρατηρησαν εδω,στα γραφομενα σου, πως στην προσπαθεια σου να πεις,να κανεις, να ανατρεψεις προσωπα, πραγματα και καταστασεις,βγαζεις θυμο. Ναι, αυτο φαινεται εκ πρωτης οψεως για αυτο και οι ιδιοι σε συμβουλεψαν να μην εισαι τοσο θυμωμενος. Εγω το ειδα αλλιως αγαπητε μου allen, ειδα πονο μεσα σου, πικρα, απογοητευση,παραπονο, αναπαντητα \"γιατι\" σε πολλους κ πολλα.Ενας τροπος να τα \"βγαζεις\" ολα αυτα προς τα εξω ειναι και αυτος ο\"θυμωμενος\"τροπος σου, ενας αλλος ειναι οι κρισεις πανικου, ενας ακομα, οι ημικρανιες.
Εγω 7 ολοκληρα χρονια πηγα στην κολαση και ξαναηρθα. Και ευχαριστω το Θεο που ξαναηρθα γιατι θα μπορουσα να μεινω εκει για παντα. Αν θελεις σε ενα μηνυμα προς τα εσενα μπορω να σου πω την εμπειρια μου και οτι την αποτελεσε.
Τωρα εδω θα αρκεστω να πω οτι το ανεβασμα μου απο το σκοταδι μου εμαθε να μην κανω καμια υποδειξη σε κανεναν για οτιδηποτε επιλεγει να κανει αρκει να μειωσει τα επιπεδα πονου του και να φερει στη ζωη του αυτο που αξιζει σε καθε πλασμα του Θεου να εχει, το ανεβασμα μου αυτο μου εμαθε να κρατω το χερι και να δινω τη συμβουλη μου οπου μου ζητηθει.
Απο τη στιγμη λοιπον, που νιωθεις μεσα σου οτι αυτο που θα σε οδηγησει στη μειωση του εσωτερικου σου πονου και στην επουλωση των πληγων σου, ειναι να αφησεις τους παντες και τα παντα πισω σου, που τιποτα αλλο δεν κανουν απο το να σε κρατανε στην αρρωστεια,τοτε κανε το.
Ομως ειπε και η black rose πολυ σωστα, ο πονος σου θα ερθει μαζι και θα ειναι μεσα σου και μαζι, μεχρι να μπορεσεις να τον ερμηνευσεις και να τον αντιμετωπισεις.Αν αυτο πιστευεις οτι μπορει να γινει καλυτερα σε μια αλλη χωρα, καμια αντιρρηση.Αρκει να γινει για να μπορεσεις καποια στιγμη να νιωσεις την ανακουφιση, τη γαληνη, την ισορροπια μεσα σου.Και τοτε ολα, εσυ μονος σου, θα τα φερεις στη ζωη σου.
Τοτε μονο,ηρεμωντας και διαχειριζοντας τον ψυχικο σου πονο,θα μπορεσεις να απαντησεις σε ολα τα \"γιατι\" μεσα σου και να καταδικασεις ή να αθωωσεις ολους και ολα. Σαν φυγει ο πονος απο την μεση, που εχει την ιδιοτητα να διαβρωνει την ματια και την οπτικη του ατομου, θα δεις τον καθενα και το καθετι με διαυγη, ξεκαθαρο τροπο και τοτε θα αποδωσεις ευθυνες ή αθωωση.
Στα λεω εγω που τα περασα...
Ευχομαι να κανεις το καλυτερο για σενα και να ερθει η μερα συντομα που θα εχεις αγαπησει τοσο πολυ τον υπεροχο εαυτο που εχεις και που ολοι εχουμε, ωστε να μην επιτρεψεις σε κανεναν πια να στον πληγωσει.
Καλο κουραγιο,
09-02-2006, 19:43 #80
dr απόρησα όταν διάβασα το μήνυμά σου για πολλούς λόγους.Αν και έχω πει ότι δεν θα κάνω άλλες αντιπαραθέσεις εδώ μέσα γιατί δεν βγαίνει τίποτα από αυτό,οφείλω να σου πω κάποια πράγματα γιατί το ύφος στο μήνυμά σου ήταν κριτικό.
Το δικό σου μήνυμα ήρθε αμέσως μετά το τελευταίο μήνυμα της Helena που ενώ παλιότερα είχαμε διαφωνήσει σε κάτι τώρα ήρθε-προς τιμήν της-και παραδέχτηκε ότι είχα δίκιο σε αυτά που έλεγα και αυτό λες και σε χάλασε εσένα!Ξέρεις δεν διαφωνούν όλοι μαζί μου,υπάρχουν και πολλοί που συμφωνούν αν και οι περισσότερο που το κάνουν αυτό μου το λένε σε ιδωτικές συζητήσεις και δεν λένε τις ίδιες απόψεις δημόσια στο φόρουμ με αποτέλεσμα να βγαίνω εγώ κακός,αντιδραστικός κλπ.Όταν τους ρωτάω \"γιατί δεν βγαίνετε να τα πείτε στο φόρουμ?\" μου λένε \"έχω βαρεθεί να προσπαθώ να πείθω τους άλλους,ήμουνα καινούργιος και δεν ήθελα να τα πω αυτά επειδή φοβόμουν μήπως με διώξουν από το φόρουμ\" κλπ.Σε μία αντιπαράθεση που είχα στο δικό μου τόπικ παλιότερα είπα κάποια πράγματα σε ένα άλλο μέλος και στο προσωπικό μου μάιλ δέχτηκα μηνύματα που με συγχαίρανε για τις αλήθειες που βγήκα και είπα και μου λέγανε ότι \"με το ζόρι κρατιόντουσαν να μην βγουν και να πουν τα ίδια με μένα\".Έτσι στα μάτια κάποιων σαν εσένα θα βγήκα εγώ μόνο ο επιθετικός επειδή οι άλλοι που έχουν τις ίδιες απόψεις δεν τα δήλωσαν δημόσια όπως εγώ.Εμένα όμως ο καθωσπρεπισμός και οι υποκριτικές ευγένειες δεν με αγγίζουν.Είσαι καινούργια εδώ πέρα και αν δεν το έχεις προσέξει ζητούμενό μας εδώ δεν είναι μόνο η αλληλεγγύη και η εύρεση λύσεων για αυτά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε αλλά και να βρούμε τί τα προκαλεί.Αυτό είναι το σημαντικότερο απ όλα γιατί εφ όσον αυτό διαπιστωθεί τότε αντιμετωπίζονται καλύτερα αυτές οι ασθένειες και εφ όσον εξαλείψουμε τις αιτίες που τις προκαλούν τότε μειώνονται και οι πιθανότητες να εμφανιστούν.Η πρόληψη είναι η σωστότερη μέθοδος για κάθε ασθένεια ειδικά όταν οι θεραπείες γι αυτές είναι τόσο αμφίβολες όσον αφορά το αποτέλεσμά τους και χρονοβόρες όπως συμβαίνει στις ασθένειες αυτές της κατηγορίας.Αυτό κάνω εγώ μεταξύ άλλων,ψάχνω τις αιτίες που με οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και γι αυτό αναφέρομαι και στην κατάντια της ελληνικής κοινωνίας που μας επηρεάζει όλους αφού ζούμε εδώ.Θα σου εξηγήσω αυτό που προσπαθώ να πω με ένα παράδειγμα.Στην Κίνα κάθε χρόνο αυτοκτονούν 280000 άνθρωποι λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης.Συγκριτικά με το συνολικό πληθυσμό το ποσοστό των ανθρώπων αυτών είναι μικρό γιατί ο πληθυσμός εκεί ανέρχεται σε δισεκκατομύρια.Δεν παύει όμως να είναι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που φτάνουν σε αυτό το σημείο απελπισίας.Στην Ελλάδα μπορεί οι συνθήκες διαβίωσης από οικονομική άποψη να μην είναι τόσο άσχημες όσο στην Κίνα αλλά δεν παύουν κι εδώ να είναι πολύ άσχημες.Η δική μου ένσταση είναι ότι το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα που ζούμε δεν είναι η κατάσταση της οικονομίας αλλά το πολύ χαμηλό επίπεδο των ανθρώπων που φέρονται σαν κανίβαλοι.Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσικό να με εξοργίζει όχι μόνο εμένα αλλά οποιονδήποτε το αντιλαμβάνεται έτσι.Πράγματι έχω πολύ θυμό μέσα μου αλλά απέναντι σε κάποια πράγματα και πρόσωπα γι αυτό και σκοπεύω να αλλάξω χώρα.Εκεί δεν θα δέχομαι όλη αυτή την αρνητική επιρροή και όλη αυτή την αρνητική ενέργεια οπότε θα απαλλαγώ από αυτό και θα νιώσω καλύτερα.Κι αν είμαι τυχερός και εκεί που πάω βρω ένα σωστό,ανθρώπινο και πολιτισμένο κοινωνικό περιβάλλον θα είμαι στο σωστό δρόμο.Όσο όμως θα μαι εδώ αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται.
Η Black Rose μπορεί να είπε αυτό που είπε αλλά το πρόβλημά της το ξεπέρασε σε άλλη χώρα όχι εδώ στην Ελλάδα...
Προχτές συναίβει και κάτι άλλο παράδοξο.Μίλησα με μία κοπέλα στο MSN που με πρόσθεσε αυτή στη λίστα της και μου είπε ότι ήταν γραμμένη σε ένα άλλο φόρουμ και εκεί κάποιος που είναι γραμμένος και στο δικό μας της είπε για μένα λέγοντάς της ότι είμαι ξεροκέφαλος και απόλυτος σε αυτά που λέω.Τη ρώτησα αφού της είπαν ότι είμαι έτσι γιατί θέλει να μιλήσει μαζί μου και μου είπε ότι αυτός που της τα πε αυτά της φέρθηκε πολύ άσχημα και δεν του ξαναμίλησε και θέλησε να επικοινωνήσει μαζί μου γιατί με θεωρεί σημαντικό άτομο και θέλει να μάθει από μένα αλήθειες.Το να λέει κάποιος αλήθειες όπως κάνω εγώ έτσι ντόμπρα έχει το τίμημά του.Όσοι διαφωνούν σε αποκαλούν αντιδραστικό,επιθετικό,από λυτο κλπ.Μερικοί σαν αυτόν που ανέφερα φέρονται και ύπουλα και σε θάβουν πισώπλατα αντί να εφράσουν την αντίρρηση τους μπροστά σου αλλά αυτό δείχνει θρασυδειλία.Το τίμημα αυτό είναι βαρύ και συχνά εκνευριστικό αλλά το θετικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν κάποιοι όσοι κι αν είναι που συμφωνούν μαζί μου και μου δίνουν θάρρος.Εγώ σε αυτά τα άτομα θέλω να απευθύνομαι.Μπορεί να είναι μόδα η χαλαρότητα,η απραξεία και ο συμβιβασμός με τα οποία αντιμετωπίζεις εσύ τα πράγματα,εγώ όμως ακολουθώ τον αντίθετο δρόμο.
Και επειδή έχω καταλάβει τι μου φταίει και δεν ψάχνω τα \"γιατί\" όπως νόμιζες,γι αυτό ακολουθώ αυτό το δρόμο.
Τον ευατό μου τον αγαπάω πολύ γι αυτό παλεύω τόσα χρόνια να αποκαταστήσω την υγεία μου για να ξαναγίνω ευτυχισμένος και γι αυτό πήρα αυτή τη μεγάλη απόφαση να αλλάξω χώρα για να το πετύχω αυτό.Όσον αφορά την μητέρα μου που είναι το άτομο για το οποίο νιώθω περισσότερο θυμό απ όλα,θα πρέπει να την έχεις ζήσει από κοντά για να καταλάβεις γιατί νιώθω έτσι.Με το να διαβάζεις κάποια περιστατικά και καταστάσεις που έχω ζήσει μαζί της ίσως να μην μπορείς να το καταλάβεις γιατί άλλο είναι να διαβάζεις για κάτι και άλλο να το ζεις.Κάποια στενά μου πρόσωπα επίσης θεωρούσαν ότι υπερέβαλα σε αυτά που έλεγα για αυτήν και δε με πίστευαν,αλλά όταν την έζησαν για λίγο από κοντά ταυτίστηκαν απόλυτα μαζί μου...Πηγαίνοντας στη χώρα που σκοπεύω θα είμαι και μακριά της και αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.Πάντως δεν θα περιμένω να γίνω καλά για να αποδώσω ευθύνες και να κρίνω ό,τι με έβλαψε,είμαι άτομο με σταθερές απόψεις που τις αναθεωρώ μόνο αν αποδειχτεί ότι έχω άδικο,δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ό,τι \"πρέπει\" να πιστεύουν,τέτοια άτομα δίχως προσωπικότητα δεν με αφορούν.
13-02-2006, 14:19 #81
Helena σ\' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου που ελπίζω να παραγματοποιηθούν.Το Σάββατο που μας πέρασε πήγα σε ένα ψυχίατρο σε νοσοκομείο και παρότι ήταν καλός μου είπε δυο πράγματα που δεν μ \'αρεσαν.Το πρώτο είναι ότι μου είπε πως έχω δυσθυμία.Δεν ήξερα τι είναι αυτό(μια φορά μόνο το είχα ακούσει αυτό από προηγούμενο ψυχίατρο μου και για λίγο χρονικό διάστημα)και μου εξήγησε ποια είναι τα συμπτώματά της που παρουσιάζω και έχει δίκιο και καλό είναι να ξέρει κανείς την αλήθεια αλλά εγώ νόμιζα ότι έχω ξεπεράσει την κατάθλιψη σε μεγάλο ποσοστό και αυτό ενίσχυσε τη φοβία μου μήπως ξαναπάθω κατάθλιψη.Το δεύτερο που μου είπε και δε μ άρεσε αν και παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν αυτό ισχύει είναι ότι αν πάω στην Ολλανδία δεν θα υπάρχει κατανόηση από τους γιατρούς εκεί γιατί θα μιλάω σε τρίτη γλώσσα(αγγλικά)και δεν θα μπορούν να κατανοήσουν αυτά που λεω απόλυτα οπότε δεν θα μπορούν να με βοηθήσουν και να έχω αποτέλεσμα στην αποθεραπεία.Είπε βέβαια ότι μπορεί εκεί να βρω περισσότερη κατανόηση απ ότι εδώ πέρα αλλά εγώ του είπα το αυτονόητο ότι κι εδώ που μιλούσα τη μητρική μου γλώσσα με τους γιατρούς μου επί εννιάμισυ χρόνια δεν είδα αποτέλεσμα ούτε κατανόηση και σ\' αυτό συμφώνησε.Το θέμα είναι ότι μου έδωσε μία αίσθηση απαισιοδοξίας σε αυτό που πάω να κάνω και αυτό μ έριξε.Εσείς τι λέτε γι αυτό?
Όσον αφορά την αναχώρησή μου είναι πλέον θέμα χρόνου και πιστεύω να φύγω μέσα στις επόμενες μέρες.
Θα ήθελα επίσης την Στέλλα και τον thercities να μιλήσουν κι αυτοί περισσότερο στο τόπικ μου για τα διάφορα άλλα θέματα που συζητάμε εδώ.
15-02-2006, 20:47 #82
Έχω ευχάριστα και δυσάρεστα νέα να σας πω.Τα ευχάριστα νέα είναι ότι μου απάντησαν από ένα νοσοκομείο της Ολλανδίας και μου κλείσαν ραντεβού για τα μέσα Μαρτίου.Περιμένω τώρα ένα γράμμα τους για να μου πουν τι χρειάζεται για να πάω εκεί.Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι από χθες Τρίτη έπαθα κατάθλιψη δεν έχω όρεξη να βγω έξω κοιμάμαι πάρα πολύ και η διάθεσή μου είναι πολύ πεσμένη.Όλα τα τελευταία γεγονότα που μου τύχανε(γαστροραγία και παραμονή μου στο νοσοκομείο κάτω από άθλιες συνθήκες,δηλητηρίαση του γάτου μου που τον έσωσα τελευταία στιγμή και θάνατος του μικρού μου γάτου) καθώς και κάποια άλλα άτυχα γεγονότα μικρότερης σημασίας με ρίξαν πολύ απλά δεν ανέλυσα εδώ πόσο με πληγώσανε και στην κατάσταση που είμαι τέτοια γεγονότα είναι είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου συμβεί.Τις τελευταίες μέρες δεν ένιωθα καλά ένιωθα ότι ήμουν στα πρόθυρα της κατάθλιψης και αυτό συναίβει δυστυχώς χτες.Από το Σεπτέμβριο είχα πει στη μάνα μου την πρόθεσή μου να φύγω στο εξωτερικό και να κάνω εκεί θεραπεία αλλά αυτή το χαβά της δεν κοίταξε να με βοηθήσει να πάω εκεί γρήγορα με αποτέλεσμα να μου συμβούν όλα αυτά και να φτάσω να έχω πάλι κατάθλιψη.Αυτό που με ανησυχεί τώρα είναι το πως θα φύγω στην Ολλανδία τη στιγμή που είμαι έτσι και δεν έχω όρεξη να βγω έξω.Έχω αυξήσει τα Efexor σε 6 και παίρνω 1 Seroxat τη μέρα.Είμαι και πάλι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν ξέρω αν θα μπορώ στα μέσα Μαρτίου να πάω στην Ολλανδία να συνεχίσω την θεραπεία μου.Όταν κάτι δεν γίνεται στην ώρα του τα αποτελέσματα είναι αυτά...
Orion η μητέρα σου είναι ένα άτομο μειωμένης αντίληψης και δίχως προσωπικότητα σαν τη δική μου.Αυτό φαίνεται και μόνο από το κακό που σου έχει κάνει.Τα ίδια κάνει και λέει η μάνα μου μοιάζουν πολύ.Η ίδια αποτελεί καχέκτυπο και αντί να κρίνει άλλους ας κοιτάξει να κατανοήσει τα δικά της εγκληματικά λάθη.Την άποψη ότι αυτές τις ασθένειες τις παθαίνουν τα άτομα με αδύναμες προσωπικότητες την υποστηρίζουν όλοι όσοι δεν τις βιώνουν γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι.Η αλήθεια ξέρεις ποια είναι?Ότι αυτές τις ασθένειες τις παθαίνουν τα άτομα με δυνατή προσωπικότητα γιατί απλά αν τις παθαίναν άτομα με αδύναμη προσωπικότητα δεν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα.Βλέπεις ότι εμείς χρόνια παλέυουμε με αυτές και υπάρχουν άλλοι εδώ μέσα αν δεις καλά που τις αντιμετωπίζουν και για 10,12 και 15 χρόνια.Βασικά για να πάθεις μία τέτοια ασθένεια πρέπει να είσαι ευαίσθητος,έξυπνος και σκεπτόμενο άτομο.Δεν έχεις παρατηρήσει ότι άτομα που είναι αφελείς ή αναίσθητοι δεν αντιμετωπίζουν ποτέ τέτοιες ασθένειες?Εμένα κάποιοι γιατροί μου όπως ο ομοιοπαθητικός μου παλιότερα με είχαν συγχαρεί που αντέχω όλη αυτή τη δικιμασία.
Το θέμα είναι ότι από ένα σημείο και μετά κουράζεσαι και όταν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει και να στηριχτείς πάνω του τουλάχιστον στις δύσκολες στιγμές και παλέυεις ολομόναχος τότε δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα...
19-02-2006, 03:22 #83
Την Πέμπτη έλαβα νέο mail από το νοσοκομείο που μου κλείσαν ραντεβού και μου είπαν ότι πρέπει να έχω ασφάλιση για να πάω εκεί αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.Απορώ γιατί δεν μου το είπαν από την αρχή και αν χρειαστεί να τη βγάλω θα μου πάρει χρόνο και θα καθυστερήσω κι άλλο.Τι τραβάει τελικά κανείς για να βρει την υγεία του...Για ένα κωλόχαρτο τώρα μπορεί να καθυστερήσει η θεραπεία μου που θα πρεπε να έχει ήδη αρχίσει.
Τον τελευταίο καιρό νιώθω πεσμένος όπως σας είπα εξαιτίας των δυσάρεστων γεγονότων που μου συναίβησαν τον τελευταίο καιρό.Έχω παρατηρήσει όχι μόνο σε μένα αλλά σε όλους ότι όλα τα δυσάρεστα γεγονότα πέφτουν μαζί λες και γίνεται επίτηδες για να σε τρελάνουν.Τουλάχιστον να πάω όσο γίνεται πιο σύντομα στο εξωτερικό να μπει επιτέλους εδώ ένα τέλος σε αυτή την ιστορία.
Είμαι 9μισι χρόνια άρρωστος και πέρα από την τωρινή μου κατάσταση δεν μπορώ να μην σκεφτώ τι έχασα όλα αυτά τα χρόνια.Η μεγαλύτερη αδικία της όλης ιστορίας είναι ότι αρρώστησα στην καλύτερη και πιο δημιουργική ηλικία,στα 18 μου και είμαι τώρα στα 27,5 και ακόμα παλεύω.Σκέφτομαι πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου αν δεν μου είχε τύχει αυτό.Και να πω ότι κράτησε1,2,6 χρόνια...Αλλά 9μισι χρόνια και ακόμα να έχω δρόμο να διανύσω...Έχασα τις σπουδές μου,την κοινωνική μου ζωή,τις παρέες μου,τις σχέσεις που θα έκανα,στερήθηκα το σεξ,τον αθλητισμό,τη γυμναστική,τις πολιτικές δραστηριότητες,τα ταξίδια μου.Κι όλα αυτά γιατί?Για να πληρώνω τα λάθη των άλλων και μόνο μου \"λάθος\" η ευαισθησία μου,η κληρονομική προδιάθεση σε αυτές τις ασθένειες και την προσπάθειά μου να δώσω πανελλήνιες όπου εκεί ξεκίνησαν όλα.Και να πω ότι το έπαθα αυτό στα 40,στα 50 και να στερούμουν τότε όλα αυτά πάλι θα ήταν οδυνηρό αλλά όχι τόσο.Το να το πάθεις σε αυτή την ηλικία είναι ό,τι χειρότερο.Και φυσικά είχα ανέκαθεν σε όλη αυτή την ιστορία την μητέρα μου να τροχοπεδεύει την αποθεραπεία μου με τις πράξεις της που δεν με άφηναν ποτέ να είμαι σε ψυχική ηρεμία για να γίνω καλά και σκόνταψα σε αποτυχημένους ψυχίατρους που ούτε κατανόηση βρήκα ούτε σωστή αγωγή μπορέσαν να μου δώσουν για να ξεπεράσω το πρόβλημά μου.Δεν ήταν όνειρό μου να γίνω ψυχασθενής και μάλιστα για τόσα χρόνια και σε τόσο νεαρή ηλικία.Δεν είχα όνειρα για καμία υπερ-ζωή αλλά να ζήσω σαν ένας απλός νέος άνθρωπος σπουδάζοντας,βγαίνοντας με τις παρέες μου,απολαμβάνοντας τις σχέσεις και το σεξ και την ενασχόλησή μου με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που με ικανοποιούν.Αντί αυτού έχω καταντήσει ένα ζόμπι,δεν έχω κανει τίποτα απολύτως στη ζωή μου,πάχυνα,ασχήμυνα,στερήθ� �κα τα πάντα και το χειρότερο απ όλα υπέφερα τόσα χρόνια από όλες αυτές τις ασθένειες.Αντί να βρίσκομαι στα έδρανα των πανεπιστημίων βρισκόμουν στα γραφεία των ψυχιάτρων και των ψυχολόγων,αντί να παίρνω εφόδια έπαιρνα ψυχοφάρμακα και έμεινα στάσιμος στη ζωή μου δίχως να κάνω αυτά που θέλω και να αναζητάω τόσα χρόνια την αποθεραπεία μου για να τελειώσει αυτό το μαρτύριο.Τέτοια τροπή στη ζωή μου δεν τη φανταζόμουν ποτέ.Ζω εδώ και 9μισι χρόνια έναν εφιάλτη.Ελπίζω αυτό το ταξίδι που θα κάνω να με βοηθήσει και να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την ιστορία που έχει φάει τα καλύτερά μου χρόνια και να μπορέσω επιτέλους να ζήσω σαν φυσιολογικός άνθρωπος όπως ήμουν πριν.
21-02-2006, 01:54 #84
Helena από τη μια μεριά έχεις δίκιο από την άλλη όμως όταν κάποιος περνάει μία τέτοια δοκιμασία για τόσα πολλά χρόνια και σε τόσο νεαρή ηλικία από τα 18 που άλλοι αρχίζουν να χτίζουν τη ζωή τους σε αυτή την ηλικία και έχει στερηθεί τόσο πολλά πράγματα δεν μπορεί να μην το σκεφτεί αυτό.Δε νομίζω όσοι εδώ μέσα έχουν περάσει αυτή την ασθένεια για πολλά χρόνια ειδικά σε νεαρή ηλικία να μην έχουν κάνει παρόμοιες σκέψεις και να μην αναλογίζονται τι έχουν στερηθεί απο τη ζωή τους και πόσο διαφορετική θα ήταν αν δεν τους είχε συμβεί αυτό.Έχω μιλήσει και με άλλους από δω μέσα για αυτό το θέμα και αυτοί νιώθουν το ίδιο.Είναι άδικο κάποιος που έχει τις δυνατότητες να σπουδάσει και να γίνει δημιουργικός στη ζωή του να χαντακώνεται έτσι και γι αυτό το λόγο.Στο δημοτικό ήμουν σημαιοφόρος,το πρώτο μου πτυχίο(Lower)το πήρα στα 14,στην τρίτη λυκείου καλύτερος μαθητής και το αποτέλεσμα?Να είμαι ένας απλός απόφοιτος λυκείου τη στιγμή που θα μπορούσα να κάνω σπουδές και να αποκτήσω πολλά προσόντα.Το θέμα είναι έστω και τώρα,στα 27,5 να μπορέσω να βγω από αυτό το βούρκο και να ζήσω επιτέλους σαν φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς να βασανίζομαι.Γι αυτό κάνω αυτή την αλλαγή γιατί εδώ δεν μπόρεσα να γίνω όλα αυτά τα χρόνια καλά και πιστεύω εκεί το κοινωνικό περιβάλλον θα με βοηθήσει και ελπίζω οι επιστήμονες εκεί να ξέρουν τη δουλειά τους και να μπορέσουν να με βοηθήσουν.Τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται μέχρι τώρα για να κάνω αυτό το βήμα με κουράζουν όχι μόνο ψυχολογικά και επειδή χρειάζομαι να ξεκινήσω άμεσα θεραπεία σαν ασθενής αλλά και επειδή καταβάλομαι και σωματικά και ως γνωστόν αυτές οι ασθένειες μειώνουν πολύ τις σωματικές αντοχές του ανθρώπου και τον κάνουν να ξεμένει από ενέργεια και κουράζομαι πολύ εύκολα.Πάντως αν νομίζεις ότι αυτές οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια με κάνουν να το βάζω κάτω όσον αφορά το ταξίδι μου κάνεις λάθος απλά όπως είπα με κουράζουν πολύ αλλά την αλλαγή αυτή θα την κάνω.Κι αν λόγω γραφειοκρατίας δεν μπορέσω να βρω γιατρό σε νοσοκομείο θα πάω στην τελική σε ιδιώτη.ʼλλωστε και εδώ σε ιδιώτες πήγαινα κυρίως,το θέμα είναι το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό.Εσύ πιστεύεις ότι η απόφασή μου να πάω στο εξωτερικό για να κάνω αποθεραπεία είναι λάθος?Πάντως σου θυμίζω ότι δεν πάω εκεί για μόνιμη μετοίκιση αλλά θα μείνω όσο διάστημα χρειαστεί για να αποθεραπευτώ.
21-02-2006, 02:28 #85
Originally posted by Alen
Δε νομίζω όσοι εδώ μέσα έχουν περάσει αυτή την ασθένεια για πολλά χρόνια ειδικά σε νεαρή ηλικία να μην έχουν κάνει παρόμοιες σκέψεις και να μην αναλογίζονται τι έχουν στερηθεί απο τη ζωή τους και πόσο διαφορετική θα ήταν αν δεν τους είχε συμβεί αυτό. Έχω μιλήσει και με άλλους από δω μέσα για αυτό το θέμα και αυτοί νιώθουν το ίδιο.Είναι άδικο κάποιος που έχει τις δυνατότητες να σπουδάσει και να γίνει δημιουργικός στη ζωή του να χαντακώνεται έτσι και γι αυτό το λόγο.Στο δημοτικό ήμουν σημαιοφόρος,το πρώτο μου πτυχίο(Lower)το πήρα στα 14,στην τρίτη λυκείου καλύτερος μαθητής και το αποτέλεσμα?Να είμαι ένας απλός απόφοιτος λυκείου τη στιγμή που θα μπορούσα να κάνω σπουδές και να αποκτήσω πολλά προσόντα.
έχεις ακούσει το παράδειγμα της θεωρίας του χάους για το πέταγμα της πεταλούδας στην Αθήνα που μπορεί να φέριε τυφώνα στο Πεκίνο?
Πράγματι, η ζωή σου χωρίς τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που έχεις περάσει, θα ήταν διαφορετική. Κανείς όμως δε μπορεί να προδικάσει πως θα ήταν η ζωή σου εάν συνέβαιναν διαφορετικά πράγματα. Θα μπορούσες να είχες γνωρίσει τον έρωτα της ζωής σου και να ήσουν ευτυχισμένος, θα μπορούσες να ήσουν ένας επιτυχημένος επαγγλεματίας, θα μπορούσες να είχες πέσει σε κατάθλιψη μετά από μια αποτυχημένη σχέση, θα μπορούσες να είχες αυτοκτονήσει, θα μπορούσες να ζεις στην Κρήτη ή στην Αμερική. Θα μπορούσες να έχεις γίνει ένας κακομαθημένος άνθρωπος ή ένας επιτυχημένος ή ένας εγγωιστής ή ένας αισιόδοξος άνθρωπος.
Τα σενάρια είναι άπειρα αλλά όχι προδικασμένα. Τώρα θα πας Ολλανδία και η ζωή σου μπορεί να πάρει την \"χ\", την \"ψ\" ή την \"ω\" πορεία.
Δε ξέρω ειλικρινά πόσο νόημα έχει ή πόσο σε βοηθάει να μπαίνεις στη διαδικασία να αναρωτιέσαι τι θα είχε συμβεί στη ζωή σου αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αν κάτι έχει νόημα είναι να παραμένεις εστιασμένος στο \"εδώ και τώρα\". ʼλλωστε, ο μόνος χρόνος τον οποίο έχουμε και μπορούμε να ελέγξουμε, είναι το παρόν. Ότι και να κάνουμε, πάντοτε στο παρών βρισκόμαστε.
Το θέμα είναι έστω και τώρα,στα 27,5 να μπορέσω να βγω από αυτό το βούρκο και να ζήσω επιτέλους σαν φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς να βασανίζομαι.Γι αυτό κάνω αυτή την αλλαγή γιατί εδώ δεν μπόρεσα να γίνω όλα αυτά τα χρόνια καλά και πιστεύω εκεί το κοινωνικό περιβάλλον θα με βοηθήσει και ελπίζω οι επιστήμονες εκεί να ξέρουν τη δουλειά τους και να μπορέσουν να με βοηθήσουν.Τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται μέχρι τώρα για να κάνω αυτό το βήμα με κουράζουν όχι μόνο ψυχολογικά και επειδή χρειάζομαι να ξεκινήσω άμεσα θεραπεία σαν ασθενής αλλά και επειδή καταβάλομαι και σωματικά και ως γνωστόν αυτές οι ασθένειες μειώνουν πολύ τις σωματικές αντοχές του ανθρώπου και τον κάνουν να ξεμένει από ενέργεια και κουράζομαι πολύ εύκολα.Πάντως αν νομίζεις ότι αυτές οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια με κάνουν να το βάζω κάτω όσον αφορά το ταξίδι μου κάνεις λάθος απλά όπως είπα με κουράζουν πολύ αλλά την αλλαγή αυτή θα την κάνω.Κι αν λόγω γραφειοκρατίας δεν μπορέσω να βρω γιατρό σε νοσοκομείο θα πάω στην τελική σε ιδιώτη.ʼλλωστε και εδώ σε ιδιώτες πήγαινα κυρίως,το θέμα είναι το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό.Εσύ πιστεύεις ότι η απόφασή μου να πάω στο εξωτερικό για να κάνω αποθεραπεία είναι λάθος?Πάντως σου θυμίζω ότι δεν πάω εκεί για μόνιμη μετοίκιση αλλά θα μείνω όσο διάστημα χρειαστεί για να αποθεραπευτώ.
Να προσέχεις τον εαυτό σου.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
24-02-2006, 21:05 #86
ti na pw allen...me exeis stenaxwrisei para poly..kai gia to diko sou provlima alla kai giati vlepw oti ta idia travaw kai gw ..kai ta travaw stin idia omorfi ilikia..kai exw xasei ta idia pou exases kai esyto epatha sta 19 kai eimai twra 23
prosfata arxisa na pigenw se psixiatro alla de vlepw treli diafrora..edw kai 3 mines exw stadar varia katathlipsi..exw na paw estw gia kafe 3 mines kai vale..den exw vgei katholou....h moni epaphi pou exw me anthropous einai apo filous kai 2-3 kopeles pou erxonte na me doun...alla kai aytous pia den exw oreksi na tous dw...varieme ta panta..oli mera kathomai kai kolovaraw...noiwthw ena sinexes angxos...noiwthw agwnia pia otan kserw oti tha erthei kapoios na me dei..eimai se poly asximo simeio...
edw kai 3 xronia eixa kriseis panikou alla area..kai mono se kamia kinisi me to amaksi i se meri me poly kosmo...alla i katastasi mou exei epidinwthei para poly
exw sinexeia angxos
oli mera noiwthw ena varos sto stithos...mou fenete agaria akoma kai sto periptero na paw gia tsigara...eimai poly asxima ayto to kairo kai peftw perisotero otan akouw esena kai alla paidia oti to trabane ayto to louki gia tosa xronia..kai lew poso thee mou tha kratisei ayto!
de antexw allo
26-03-2006, 07:57 #87
Γεια σας και πάλι...
Γύρισα πριν από μία βδομάδα από Ολλανδία.Έχω ευχάριστα και δυσάρεστα νέα να σας πω.Ξεκινάω από τα δυσάρεστα.
Πήγα Ολλανδία στις 8/3(έχοντας χάσει μία πτήση λόγω ημικρανίας).Στις 13/3 είχα ραντεβού με ψυχίατρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Nijmegen.Πήγα κανονικά και η όλη ιστορία εκτυλίχτηκε σε 4 φάσεις.
Στην αρχή ήρθε ένας νέος ψυχίατρος μαζί με μία φοιτήτρια ψυχιατρικής που έκανε εκεί την πρακτικής της.Τους είπα το ιατρικό ιστορικό μου και υπήρχε πολύ καλή συνεργασία,κατανόηση και επικοινωνία μεταξύ μας.
Στη δεύτερη φάση πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο όπου η φοιτήτρια μου έκανε ένα σωρό αναλυτικές και λεπτομερείς εξετάσεις ψυχολογικού και παθολογικού τύπου.Ως εδώ όλα καλά.Μόλις τελείωσε αυτή η φάση με άφησαν κανά εικοσάλεπτο να περιμένω μόνος.Στην τρίτη φάση αρχίζουν τα στραβά και τα περίεργα...
Με φωνάζουν στο δωμάτιο όπου πήγα πρώτα και αυτή τη φορά μαζί με τους άλλους δύο ήταν και κάποιος άλλος ψυχίατρος μεγαλύτερης ηλικίας που ήταν προφανώς ο υπεύθυνος εκεί.Καθόμαστε λοιπόν και αυτός ο ψυχίατρος(κατά κύριο λόγο)μαζί με τον άλλο άρχισαν να μου κάνουν ένα σωρό ερωτήσεις που ήδη είχα απαντήσει και υποτίθεται τις είχαν συζητήσει μαζί τους,μόνο που αυτή τη φορά δεν είχα ιατρικό χαρακτήρα αλλά ανακριτικό στυλ.ʼρχισαν λοιπόν να με ρωτάνε...\"Γιατί επέλεξες την Ολλανδία?Δηλαδή μας λες ότι ήρθες στην Ολλανδία για θεραπεία?Το σκέφτηκες ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την γλώσσα?(ενώ μέχρι τότε υπήρχε άριστη επικοινωνία)Η ασφάλισή σου σε καλύπτει?ʼμα χρειαστεί να βγάλεις βίζα τι θα κάνεις?Πόσο καιρό μπορείς να μείνεις μάξιμουμ?Πού θα μένεις όλο αυτό τον καιρό?Τα έξοδά σου ποιος θα στα καλύπτει?\"Και φτάνουμε στο κορυφαίο...\"Χρειαζόμαστε να μας στείλουν όλοι ή περισσότεροι προηγούμενοι ψυχίατροί σου mail ή fax όπου να μας λένε το πλήρες ιατρικό ιστορικό σου μαζί με τη διάγνωσή τους,την εξέλιξη της θεραπείας,τι φάρμακα σου δώσανε,τι είδους θεραπεία έκανες,ποιο ήταν το αποτέλεσμα της θεραπείας,τι δεν πήγε καλά και μαζί τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους!!!...Τώρα που θα βρισκα όλους τους προηγούμενους ψυχίατρούς μου(γύρω στους 10 εκ των οποίων μερικών έχω χάσει τα τηλέφωνα) μέσα σε τρεις μέρες που μου δώσανε το επόμενο ραντεβού και εγώ βρισκόμενος στην Ολλανδία και μάλιστα να τους πείσω να γράψουν όλο αυτό που μου ζητήσαν και να τους το στείλουν δεν ξέρω.Σας θυμίζω πάντως ότι αυτό που μου ζητήσανε πριν πάω εκεί ήταν ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από τον οικογενειακό γιατρό μου πράγμα που το έκανα.Μάλιστα όλη η (γραφειοκρατική) διαδικασία από όταν πήγα στην Πρεσβεία της Ολλανδίας εδώ μέχρι να μου κλείσουν ραντεβού εκεί μου πήρε δύο μήνες και τους πήγα ό,τι άλλο μου ζητήσαν.
Μετά από αυτό έφυγε ο ψυχίατρος που μου πέρασε αυτή την ανάκριση και έμεινα με τους δύο άλλους.Πέρα από το παράλογο του ζητήματός τους ρωτάω τον (νεότερο) ψυχίατρο το αυτονόητο\"Αφού θέλετε κάτι τέτοιο γιατί δεν μου το ζητήσατε πριν έρθω εδώ όπως τα άλλα και μου το ζητάτε τώρα?\"Η απάντησή του...\"Αυτή είναι καλή ερώτηση αλλά δεν μπορώ να σου απαντήσω!...\"Τώρα αν αυτή είναι απάντηση...Μετά του λέω τι χρειάζεστε κάτι τέτοιο αφού και μόνοι σας μπορείτε να κάνετε διάγνωση?\"Η απάντησή του...\"Χρειαζόμαστε να δούμε από άλλη...οπτική το πρόβλημά σου!\"Του λέω \"δεν καταλαβαίνετε ότι εκτός του ότι θα δυσκολευτώ να τους βρω και μπορεί να μην δεχτούν να το κάνουν αυτό μπορεί να σας δώσουν ψευδείς ή λανθασμένες πληροφορίες κυρίως στο τι δεν πήγε καλά?\"Μου απαντάει \"Ναι αλλά έτσι πρέπει να γίνει\".\"Δηλαδή προτιμάτε να έχετε ψευδείς πληροφορίες στα χέρια σας παρά να μην έχετε τίποτα και να κάνετε εσείς τη διάγνωση?\" τον ρωτάω και μου απαντάει...\"Ναι!...\".Στην επόμενη ερώτησή μου \"αν δεν είχα πάει δηλαδή ποτέ σε ψυχίατρο και ερχόμουν πρώτη φορά σε σας τι θα κάνατε?\" δεν πήρα απάντηση.\"Αφού έχετε το ιστορικό του οικογενειακού μου γιατρού που σας έστειλα και σας είπα εγώ ο ίδιος το ιστορικό μου πριν από λίγο τι το θέλετε αυτό?\"Μου απαντάει \"(και καλά) χρειαζόμαστε την άποψη ενός ειδικού\".Έπειτα αναρωτήθηκα κάτι που δεν πρόλαβα να τους ρωτήσω...Γιατί μου το ζήτησαν αυτό αφού ήρθε ο τρίτος γιατρός και όχι από την αρχή που πήγα εκεί και μου κάναν όλες τις άλλες εξετάσεις πρώτα αφού χρειαζόταν αυτό?Τι άλλαξε από τότε που μίλησαν με τον τρίτο ψυχίατρο που ήταν υπεύθυνος του τμήματος,τι τους είπε και αλλάξαν γενικά στάση από τότε?Μου λέει κάποια στιγμή ο ψυχίατρος αυτός \"Το ξέρω ότι είναι απογοητευτικό αλλά έτσι πρέπει να γίνει...\" και μετά \"έτσι κι αλλιώς θα αργήσει να αρχίσει η θεραπεία...\"
Επειδή επέμενα να τους ζητάω εξηγήσεις και τα πήρα λίγο μου λέει \"ήρθες εδώ για να τσακωθείς?\".Αν συναίβαινε αυτό εδώ θα είχα κάνει φασαρία γιατί ήταν μεγάλη κοροιδία αλλά επειδή ήμουν σε άλλη χώρα δεν ήθελα να το ρισκάρω και σκέφτηκα να του πω \"γιατί δεν λες στα ίσια ότι δεν θες να με αναλάβετε επειδή δεν είμαι Ολλανδός αλλά έλληνας και βρίσκεται δικαιολογίες για να μη με κρατήσετε?\" αλλά σιγά μην το παραδεχόταν.Αξίζει να πω ότι σε όλη τη διάρκεια των δύο τελευταίων φάσεων η φοιτήτρια που πιο πριν μιλούσε και μου κανε ερωτήσεις πλέον όχι μόνο δε μιλούσε αλλά όποτε γυρνούσα προς τη μεριά της γυρνούσε προς τα πλάγια για να μη με κοιτάξει και είχε πάρει ένα λυπημένο ύφος σαν κάτι άσχημο να συναίβαινε γιατί όντως κάτι άσχημο συναίβαινε.
Θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτό που συναίβει στο νοσοκομείο εκεί και τη στάση τους.Σε όσα άτομα το είπα μέχρι τώρα μπου είπαν φυσικά ότι λειτούργησαν ρατσιστικά επειδή ήμουν έλληνας.Δε θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς αυτό.Περισσότερο απ όλες μετράει η γνώμη του προσωπικού μου γιατρού που είναι και φίλος μου που όταν του είπα αυτό που έγινε μου λέει δίχως ενδοιασμούς \"Όχι ρε φίλε απίστευτο!Το κάναν για να μη σε κρατήσουν\"Τον ρωτάω \"Εσύ σαν παθολόγος θα ζητούσες ποτέ από ασθενή σου το ιατρικό ιστορικό από προηγούμενους παθολόγους?\" και μου λέει \" όχι βέβαια!\"...Εννοείται δεν ξαναπάτησα σε κείνο το νοσοκομείο και έκλεισα ραντεβού με ιδιώτη στις αρχές Απριλίου ο οποίος βέβαια δε ζήτησε ούτε προηγούμενα ιστορικά ούτε τίποτα τέτοιο(τα λεφτά κάνουν τη διαφορά...)
Αυτή τη ρατσιστική αντιμετώπιση σε ασθενή δεν είναι η πρώτη φορά που τη συναντώ.Το Δεκέμβριο που ήμουν στον Ευαγγελισμό δίπλα μου ήταν ένας Βούλγαρος νοσηλευόμενος με 40 μέρες συνεχόμενες πυρετό χωρίς μάλιστα να του έχουν βρει την αιτία που το είχε.Συναίβεναι λοιπόν το εξής απίστευτο.Περνούσαν οι νοσοκόμες και δίναν σε όλους τους ασθενείς του θαλάμου προληπτικά θερμόμετρα για να μετρήσουμε τον πυρετό και σε αυτόν που το πρόβλημά του ήταν πυρετός και γι αυτό ήταν μέσα στο νοσοκομείο δεν του δίναν καν θερμόμετρο!Έτσι αναγκάστηκε η γυναίκα του να φέρνει θερμόμετρο από το σπίτι τους...Μάλιστα τις περισσότερς φορές που περνούσαν οι γιατροί από το θάλαμο και εξέταζαν τον κάθε ασθενή εκεί μέσα αυτόν ούτε καν περνούσαν να τον ρωτήσουν!Μάλιστα μία δερματολόγο που είχε ζητήσει ο ίδιος από τος πρώτες μέρες που μπήκε για κάποιο άλλο
πρόβλημα που είχε ήρθε λίγα λεπτά πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο!Φυσικά χαζός δεν είναι,ήξερε ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης και είχε απευδήσει από αυτό και να φανταστείτε ότι ήταν ο πιο φιλικός,ευγενικός και ήσυχος από όλους τους ασθενείς εκεί μέσα και μιλούσαμε και ανταλλάξαμε και τηλέφωνα αλλά για τους άλλους ήταν...Βούλγαρος...
Αν οι έλληνες είναι ρατσιστές με τους Βούλγαρους,τους Αλβανούς,τους Πακιστανούς κλπ οι Ολλανδοί είναι ρατσιστές με τους έλληνες,τους Τούρκους,τους Μαροκινούς κλπ.Η διαφορά των ελλήνων με τους Ολλανδούς είναι ότι η ελλάδα τρώει τα παιδιά της σε αντίθεση με την Ολλανδία που τα προσέχει ακόμα κι αν είναι ομοφυλόφιλοι ή ναρκομανείς.Ρατσισμός υπάρχει παντού,σε κάθε χώρα ακόμα και στην Αμερική που είναι υπερδύναμη.Ήξερα ότι οι Ολλανδοί είναι ανθέλληνες όπως γενικότερα όλοι οι βορειοευρωπαίοι(Δανοί,Αγγλ οι,Σουηδοί κλπ)όχι μόνο σε διπλωματικό αλλά και σε εθνικό και σε διαπροσωπικό επίπεδο,δεν περίμενα όμως να το δείξουν αυτό και σε έναν ασθενή.Αν είναι ένας γιατρός και μάλιστα ψυχίατρος να αντιμετωπίζει ρατσιστικά τον ασθενή του τότε...
Στα ευχάριστα τώρα...Η Ολλανδία είναι φανταστική χώρα,είναι όντως πολλούς αιώνες μπροστά,πιο ωραία απ ότι περιμένα,είδα πράγματα που δεν τα φανταζόμουν.Οι πόλεις καταπράσινες μέσα στη φύση με ένα σωρό ποτάμια και κανάλια,απίστευτες ομορφιές.Τα ποδήλατα εκεί είναι διπλάσια από τα αμάξια,μέχρι και φανάρια,ειδικοί δρόμοι και δημόσια πάρκινγκ για τα ποδήλατα υπάρχουν,κίνηση στους δρόμους δεν υπάρχει καθόλου ούτε ηχορύπανση,στις δύο βδομάδες που κάθισα εκεί άκουσα μόνο μία φορά κορνάρισμα και ποτέ τσακωμό μεταξύ οδηγών.Αυτοκίνητα βρίσκεις λίγα παρκαρισμένα,δεν βλέπεις το αδιαχώρητο που υπάρχει εδώ στα πεζοδρόμια με τα παρκαρισμένα αμάξια.Ένα παράδειγμα του πολιτισμού τους είναι ότι εκεί αν είσαι σταματημένος σε μία διάβαση πεζών και έρχεται αμάξι σταματάει να περάσεις και αν δεν το κάνεις ο οδηγός σου κάνει ευγενικά νόημα να περάσεις.Εδώ και σε φανάρι να είσαι με πράσινο μπορεί ο οδηγός να αναπτύξει ταχύτητα και να σε κάνει λιώμα.Επίσης,ο πληθυσμός στην Ολλανδία που η έκτασή της είναι περίπου όση η Πελοπόννησος είναι σωστά κατανεμημένος,στο ʼμστερνταμ που είναι η πρωτεύουσα έχει πληθυσμό 800000 κατοίκους ενώ ο συνολικός πληθυσμός είναι 17 εκ!Οι πόλεις εκεί είναι σαν χωριά,δεν υπάρχει το αδιαχώρητο που υπάρχει εδώ.Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι πολυκατοικίες δεν υπάρχουν,ο καθένας έχει το δικό του διώροφο σπίτι συνήθως και με αυλή,πράγμα που δείχνει την οικονομική τους ανάπτυξη.Γενικά είναι μία πολύ οργανωμένη κοινωνία.Επίσης ο καιρός ήταν πολύ κρύος,πράγμα που εγώ το χρειάζομαι γιατί τα φάρμακα που παίρνω ως γνωστόν προκαλούν αίσθημα ζέστης και εφίδρωση.
Οι Ολλανδοί σαν άνθρωποι είναι απλοί,πολιτισμένοι,ευγενικ οί,φιλικοί, εξευγενισμένοι,ανοιχτόμυα� �οι,χιουμουρίστες,οι Ολλανδέζες πανέμορφες,ενώ έχουν και ωραία νυχτερινή ζωή με τις μπυραρίες και τις ντίσκο,απορώ πως βγήκε αυτή η φήμη ότι αυτή οι λαοί είναι κρύοι και δεν ξέρουν να γλεντάνε.Δεν έβλεπες την μιζέρια,την κακομοιριά,τη μισαλλοδοξία,τη γραφικότητα,το ψώνιο και την περιέργια που κουβαλάει ο έλληνας πάνω του.Επίσης μου έκανε εντύπωση το ύψος τους,οι Ολλανδοί είναι ο λαός με το μεγαλύτερο μέσο όρο ύψους παγκοσμίως-σε αντίθεση με τους κοντοπίθαρους έλληνες-έβλεπα δίμετρες Ολλανδέζες μπροστά μου και πάθαινα την πλάκα μου.Ακόμα,έβλεπες στους δρόμους πολλή νεολαία,δεν είναι γερασμένη χώρα όπως αυτή εδώ πέρα ενώ μεταξύ τους έχουν άριστες σχέσεις,είναι ένας ενωμένος λαός και δεν υπάρχει αυτό το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων που υπάρχει εδώ.Γενικά είναι μία τελείως διαφορετική φυλή,ανώτερη,με τα μειονεκτήματά της αλλά σαφώς περισσότερα πλεονεκτήματα.
Όσο ήμουν εκεί το περιβάλλον είχε αρχίσει να με ευνοεί,το ωράριο του ύπνου έφτιαξε και τις τελευταίες μέρες είχα λιγότερη ημικρανία που πιστεύω ότι αυτά δεν ήταν τυχαία.Μόλις γύρισα εδώ,μλέσα σε τρεις μέρες έπεσα ξανά ψυχολογικά και το ωράριο του ύπνου μου χάλασε και πάλι και οι ημικρανίες επίσης αυξήθηκαν,γεγονότα που επίσης δεν τα θεωρώ τυχαία.Αν δεν είχε τύχει αυτή η κρυάδα στο νοσοκομείο(άλλωστε είπαμε ρατσισμός υπάρχει παντού),όλα τα υπόλοιπα είναι φοβερά,ακόμα καλύτερα απ ότι περίμενα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.Από τη μία άποψη καλύτερα που ήρθαν τα πράγματα έτσι παρά να είχα κάτσει καιρό εκεί και να μην είχα αποτέλεσμα στη θεραπεία.Τουλάχιστον τώρα ό,τι έγινε έγινε στην αρχή και δεν έχασα το χρόνο μου και τα λεφτά μου αν καθόμουν εκεί και δεν είχα αποτέλεσμα στη θεραπεία.
Περιμένω να ξαναφύγω τώρα για Ολλανδία,ήδη μου λείπει.Το συμπέρασμα από αυτή την ιστορία είναι τι τραβάει ένας ασθενής για να γίνει καλά...Δεν του λείπουν η ανικανότητα και η οικονομική εκμετάλλευση των γιατρών,η έλλειψη κατανόησης από τα \"δικά του\" πρόσωπα,το μαρτύριο που τραβάει από την ίδια την ασθένεια,έχει να αντιμετωπίσει και απροσδόκητους παράγοντες όπως ο ρατσισμός αν πάει σε άλλη χώρα...
26-03-2006, 22:06 #88
Ευχομαι ολα να πανε καλα Alen!!
27-03-2006, 02:49 #89
Alen geia sou!Pisteuw pws oi kriseis panikou shmera einai poly koino fainomeno..Eimaste oloi polloi piesmenoi apo thn kathhmerinothta poy logiko einai h psyxh na antidra..K gv ligo prin tis panellhnies emfanisa krish.Kyriws me agorafobika stoixeia.Twra prospathw na mh dinv shmasia...De tis dinv aksia k pernaei pio anwdyna..Na pethanw apo ayto den pethainw...To poly poly na lypothimhsw...E kapoios tha me shkwsei...
))
Sou eyxomai eilikrina oti kalytero!
29-03-2006, 23:19 #90
απλα φοβουνται μηπως χασουν τα λεφτα τους και θελουν να σε ξεφορτοθουν.τι νομιζεις οτι η ελλαδα εχει καλο ονομα εκει και γενικα?οπως βλεπουμε εμεις τους αλβανους σαν κακομιρηδες ετσι μας βλεπουν και αυτοι.γενικα παντως μια φιλη μου που αλλαξε γιατρο της ζητησε το ιστορικο της συνηθως ετσι γινεται.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή