Σκεφτομαι διαρκως
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    142

    Σκεφτομαι διαρκως

    Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε κάποιον άλλον απλά παρατηρω κάτι στον εαυτο μου στο οποίο παλιότερα δεν είχα δώσει σημασια.Μια φίλη μου όμως το παρατήρησε
    ότι τι κάνω έντονα και πλεον με απασχολεί πως θα το ξεπεράσω. Σκέφτομαι διαρκως διάφορα πράγματα ακόμα και όταν περπαταω,δουλεύω,κάνω σεξ,είμαι έξω με φίλους και διασκεδάζω.Πράγμα το οποίο με κάνει πολλές φορές να μην απολαμβάνω αυτο που κάνω ή να μην ειμαι αφοσιωμένος-συγκεντρωμένος το οποίο είναι ενοχλητικό για τους γύρω μου. Οπότε η ερώτηση είναι "πως να σταματήσω να σκέφτομαι τόσο πολύ ενώ κάνω κάτι άλλο?".Η απάντηση απλα σταμάτα να το κάνεις δεν βοηθάει γιατι το δοκίμασα
    και όσο το προσπαθω 1000 νεα πράγματα σαν να πετάγονται στις σκέψεις μου.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Thessaloniki
    Posts
    1,451
    Hey Andy! Καλησπερα και καλες γιορτες! Ολοι μας σκεφτομαστε συνεχως, το θεμα ειναι κατα ποσο επιτρεπεις τις σκεψεις που κανεις να σε οδηγησουν σε μια δυσλειτουργικη καθημερινοτητα. Με τί ασχολεισαι; Εργαζεσαι; Μηπως σπουδαζεις και σε απασχολει το μελλον ή θεματα οικογενειακης φυσεως; Καποτε μου ειχε πει ενας γνωστος οτι στη ζωη δεν ξενοιαζεις ποτε απο το να σκεφτεσαι (οχι να διερωτασαι ή να προβληματιζεσαι), διοτι ποτε το ανθρωπινο πνευμα δεν ησυχαζει. Δεν εχουμε δουλεια, σκεφτομαστε την ανεργια, εχουμε δουλεια, σκεφτομαστε τις υποχρεωσεις αυτης, σπουδαζουμε, σκεφτομαστε τον ογκο των εργασιων και του διαβασματος, δε σπουδαζουμε, σκεφτομαστε τί ωραια που θα ηταν εαν σπουδαζαμε, εχουμε οικογενεια και λησμονουμε την εργενικη ζωη, ειμαστε μονοι και σκεφτομαστε την οικογενεια και παει λεγοντας....
    But on some summer nights, it could feel like paradise. Paradise lost.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Volos
    Posts
    219
    Επειδή με έχει ταλαιπωρήσει πολύ το συγκεκριμένο θέμα θα σου απαντήσω. Καταρχήν όλοι μας σκεφτόμαστε κάθε δευτερόλεπτο. Την ημέρα ας πούμε οτι έχουμε απο 15 μέχρι 70 χιλιάδες σκέψεις. Κανένας άνθρωπος δεν παραπονιέται φυσικά. Εσυ για να είσαι εδώ έχεις κάποια μορφή αγχωτικής διαταραχής. Όλοι εμείς λοιπόν με αγχωτική σκέψη, έχουμε ένα σκοπό στην ζωή μας. Πώς θα γίνουμε καλα. Αυτή η εξτρά προσπάθεια επιβαρύνει το νευρικό σου σύστημα. Το ήδη επιβαρυμένο βέβαια απο το άγχος που σε έφερε εδώ. Απλά πριν ήταν κάτι πιο ρεαλιστικό. Δεν έχω λεφτά να πληρώσω, είμαι κατώτερος, δεν με αγαπάνε τέτοια. Τώρα όμως σκόπος της ζωής μας είναι πώς θα διώξω αυτό το πράγμα απο πάνω μου.

    Είσαι σε μια φάση που αρχίζεις και χάνεις το παιχνίδι. Δεν δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Με αποτέλεσμα να έχει φύγει ο ελεγχος και να έχουν φθαρεί τα νεύρα σου. Αυτό φαίνεται γιατί πλέον δεν απορίπτεις καμια σκέψη. Όλα ειναι κίνδυνος ενω παλιοτερα παρόμοιες σκέψεις μπορούσες απλά να τις απορίψεις με ένα δεν με νοιάζει, η και να γίνει έτσι στα τέτοια μου κλπ κλπ.

    Σε αυτό το σημειο να θεωρείς οτι χτυπησες το πόδι σου. Και πρέπει να ξεκουραστείς. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Η μπλόφα με τις αγχωτικές διαταραχές είναι οτι πιστευει ο ανθρωπος οτι κινδυνεύει και μπαίνει σε ένα τρυπάκι του δον Κιχώτη. Πρέπει να απαλλαγω παση θυσια.Όμως έτσι κανεις την χάρη σε αυτή την χαζομάρα να δυναμώνει. Σε αυτή την μάχη νικητής βγαίνει ο χαμένος με λίγα λόγια. Παραιτήσου απλα. Ας σου λέει το ενστικτο οτι τα πράγματα δεν πανε καθόλου καλά.

    Περισσότερη πάλη να απαλλαγώ = περισσότερο άγχος = περισσότερα συμπτώματα

    Ο πάτος σε αυτή την ιστορία είναι η αποπραγματοποίηση. Εκει πλέον εξουθενώνεις τελείως το νευρικό σου σύστημα απο την πολύ αγωνία και εσωτερική προσπάθεια για να απαλλαγείς απο το άγχος και ο εγκέφαλος κατεβάζει ρολά για να σε προστατέψει.

    Ανα πάσα στιγμή μπορείς να κάνεις τα πράγματα να ερθουν στο κανονικό, με το να μην κάνεις απολύτος τίποτα. Άραξε και πές οτι η επόμενη βδομάδα θα ειναι γαι την πάρτυ μου. Κάνε αυτά που ευχαριστιέσαι. Αμα νομίζεις οτι αυτός που σπάει το πόδι του, αρχίζει το τρέξιμο την άλλη μερα τότε είσαι χαζός. Και είσαι χαζος και συ και εγώ οταν με ένα τέτοιο φθαρμένο νευρικό συστημα απαιτείς την επομένη να δουλεύουν ολα ρολόι. Ξεκουράσου. Ακινησία πνευματική.

    Στην περίπτωση που δεν λειτουργεί αυτο και είσαι πολύ φρικαρισμένος με το μέλλον σου και τι θα γίνει εαν... κλπ κλπ τότε το δεύτερο βήμα ειναι η αποδοχή. Αποδέχεσαι οτι θα έχεις άσχημες σκέψεις αυτον τον καιρό γιατι έχεις μια αγχωτική διαταραχή. Όπως αποδέχεσαι οτι πονάει ο λαιμός οταν αρρωσταίνεις. Δεν ψάχνεις στο ιντερνετ να βρείς γιατι πονάει ο λαιμός. Απλά το δέχεσαι γιατι έτσι είναι.

    Θα μου πείς το ξέρα και απο χθές οτι κάνει τέτοια κολπάκια το μυαλό; Οχι κανεις μας δεν το ξερε και κανεις δεν μας είπε οτι θα μας συμβει τέτοιο ενδεχόμενο. Γιαυτό είμαστε εδώ που είμαστε. Από άγνοια.

    Αν είσαι πολύ light περίπτωση και δεν έχεις πανικούς και τα λοιπά, τότε ελπίζω κάποιος άλλος να το διαβάσει που τον αφορά περισσότερο γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αν έχεις κάποιο θέμα.

  4. #4
    Δεν ξερω αν σε βοηθηει αλλα αν φταιει το ανχος τοτε μπορει.Ψαξε στο ινντερνετ πως γινεται ο διαλογισμος και καντο.Βεβαια μπορει να αργησεις να δεις αποτελεσματα αλλα καποιες φορες που το ειχα δοκιμασει ενιωθα πιο ηρεμος για την υπολοιπη μερα.Μπορεις να ψαξεις και για το πως να διωξεις το ανχος σιγουρα κατι θα βρεις μπορει και να σε βοηθησει.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Volos
    Posts
    219
    edit σορρυ το ποσταρα δυο φόρες

Similar Threads

  1. Σκεφτομαι τον χωρισμο
    By lindsay in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 16
    Last Post: 19-12-2013, 19:06
  2. Σκέφτομαι συνέχεια:Πως αναπνέω???
    By pak23 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 3
    Last Post: 22-11-2012, 17:46
  3. Τον σκεφτομαι ακομα ....
    By Maria99 in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 0
    Last Post: 09-06-2012, 13:25
  4. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΘΕΤΙΚΑ
    By ΜΑΡΙΛΟΥ in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 27
    Last Post: 06-12-2010, 02:07
  5. Σκέφτομαι να γυρίσω πίσω
    By aimilia in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 6
    Last Post: 07-02-2009, 14:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •