Results 1 to 11 of 11
Thread: Να τολμήσω ;
-
27-12-2013, 21:32 #1
Να τολμήσω ;
Καλησπέρα.Είμαι 22 ετών και σε πολύ λίγους μήνες παίρνω το πτυχίο μου.Είμαι μία απ'τους άπειρους που με αγχώνει το μέλλον.Δεν νομίζω να χρειάζεται να υπεραναλύσω την άρνησή μου να συμβιώνω με την οικογένειά μου μετά από 4 χρόνια που έμενα μόνη.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ! Από μικρή λάτρευα την μοναχικότητα,αγαπώ την ελευθερία (δεν είναι καταπιεστικοί οι γονείς μου,είναι πολύ καλοί και οι 2) όμως είναι στη φύση μου να μπορώ να ζω μόνο αν είμαι ανεξάρτητη.Επί του θέματος..μόλις πάρω το πτυχίο μου (νομικής αν έχει καμιά σημασία) θέλω να φύγω όχι μόνο από το πατρικό μου αλλά και από την πόλη μου (επαρχία ζω)..Έχω όλη την επιθυμία,το πάθος,την λαχτάρα να αυτονομηθώ όμως δεν δέχομαι καμία βοήθεια από τους δικούς μου.Αρκετά ήμουν υπό τη χορηγία του μπαμπάκα 4 χρόνια σπουδών.Δεν αντέχω άλλο να με ταϊζουν.Όμως δεν έχω και τα οικονομικά μέσα έστω για ένα ξεκίνημα (π.χ να νοικιάσω και την πιο φθηνή γκαρσονιέρα).Δεν έχω πρόβλημα να κάνω οποιαδήποτε εργασία.Όμως από το μηδέν πώς??? Να το επιχειρήσω? Να τολμήσω? Να φύγω από το σπίτι με 2 αλλαξιές ρούχα και λεφτά μόνο για τα εισιτήρια? Ξέρω να χάνω αλλά σε αυτήν την περίπτωση αν φύγω απ τους γονείς τρέμω και στην ιδέα ότι μπορεί να γυρίσω σ'αυτούς με το σκυμμένο κεφάλι της ηττημένης.Όμως,ήττα δεν είναι και να βυθίζομαι άπραγη στη μιζέρια μου???? Μια ώθηση θέλω..Μία σπρωξια.Ένα πειστικό "προχώρα όπως είσαι"...Μήπως είμαι ονειροπόλα? Μπορεί...Αλλά αυτά τα όνειρα με αποτρέπουν από την κατάθλιψη.Θέλω την γνώμη σας.Ευχαριστώ.
- 27-12-2013, 22:07 #2
- In this old house where every door is open
Προχώρα. Πέτρα που κυλά δε χορταριαζει. Μείνε στη δράση!
27-12-2013, 23:51 #3
4 χρόνια που έμενα μόνη.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ! Από μικρή λάτρευα την μοναχικότητα,
οστοσο ο ανθρωπος μπορει να παλεψει τα παντα εκτος απο το να μινει μονος.. οποτε φροντισε να μην εισαι μονη εγω την πατησα επαθα κ εμαθα με αυτα τα λογια που σου λεω τωρα....
έρω να χάνω αλλά σε αυτήν την περίπτωση αν φύγω απ τους γονείς τρέμω και στην ιδέα ότι μπορεί να γυρίσω σ'αυτούς με το σκυμμένο κεφάλι της ηττημένης
28-12-2013, 06:59 #4
Θεοδωρα , κανε την δοκιμη σου , κ αν τα δεις σκουρα ( δυσκολες εποχες για τετοια εγχειρηματα ) , γυρνας παλι πισω . Γονεις σου ειναι , θα καταλαβουν , μην το βλεπεις σαν ηττα . Σε περναω τριαντα χρονια κ εχω αλλη οπτικη γωνια .
31-12-2013, 14:45 #5
Καλο ειναι να κανεις τη δοκιμη σου... Ακομα καλυτερα ειναι να κανεις τη δοκιμη σου αφου εχεις προετοιμαστει για να την κανεις. Μπορεις κι απο εκει που εισαι να ψαχτεις να δεις τι μπορεις να κανεις για οταν ερθει η ωρα να φυγεις. Μπορεις να βρεις συγκατοικο, μπορεις να βρεις μια δουλεια να σε περιμενει, πρεπει να ετοιμασεις πρωτα το εδαφος και μετα να τολμησεις. Οχι γιατι ειναι απιθανο να φυγεις μονο με λεφτα για εισητηρια και να πετυχεις, αλλα γιατι θα ειναι πιο σιγουρο αν εχεις προετοιμαστει. Και εγω οτν ειχα φυγει απο το σπιτι μου οταν ημουν μικρος ειχα παρει μια τσαντα με δυο αλαξιες μαζι. Βεβαια ειχα δουλεια, αλλα και παλι ηταν δυσκολο. Βεβαια οσο δυσκολο και να ηταν, ακομα και οταν σε καποια φαση δουλευα 20 ωρες τη μερα, αυτο το πραγμα που γυρνας σπιτι σου και εισαι μονος σου και θα κανεις ο,τι θες εστω για 4-5 ωρες αξιζε τη καθε δυσκολια. Και σιγουρα ειναι διαφορετικο πραγμα η μοναχικοτητα και αλλο η μοναξια!
31-12-2013, 15:55 #6
Πιστεύεις δηλαδή ότι ένας ενήλικας συνειδητοποιημένος,είναι εύκολο να ζει μόνος του σ'ένα σπίτι;
Αν δεν δουλεύει δεν είναι πολύ δύσκολο;
31-12-2013, 21:02 #7
Αν εχει εισοδημα και ειναι ανεξαρτητος ναι, ειναι ευκολο να μενει μονος του (το ζω εγω και ειναι μια χαρα, βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ειμαι συνειδητοποιημενος αλλα τελος παντων). Ειναι πολυ δυσκολο να κανεις τα παντα σε οποια ηλικια και αν εισαι αν δεν εχεις πορους. Τωρα αν αυτοι προερχονται απο εργασια η απο οπουδηποτε αλλου λιγη σημασια εχει.
Αυτο αν καταλαβα καλα τι εννοεις.
31-12-2013, 21:52 #8
Πρώτον, ευχαριστώ που μου απαντήσετε.Όταν έστειλα το μήνυμα μάλλον δεν ήμουν και τόσο ψύχραιμη.Αυτές τις μέρες σκέφτηκα πολύ.Δεν θέλω να φύγω οπουδήποτε στην Ελλάδα.Λατρεύω ένα νησί το οποίο βρίσκεται πολύ μακριά από την πόλη που μένω τώρα ( το πολύ μακριά είναι σχετικό καθώς η χώρα μας είναι μικρή).Λοιπόν,θα πάρω στα χέρια μου το πτυχίο μου και σκέφτηκα να πάω για λίγες μέρες στο νησί αυτό ( έχω κάποια εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού οπότε δεν θα χρειαστώ πολλά χρήματα).Θέλω να επιβεβαιώσω τον εαυτό μου ότι "ΝΑΙ,ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ".Κι έπειτα σκέφτομαι να μείνω για 1-1.5 χρόνο στο πατρικό μου όπως τώρα,να βρω μια δουλειά στην πόλη που μένω και να μαζέψω κάποια χρήματα ώστε να έχω κάποιες βάσεις για το ξεκίνημα που τόσο λαχταρώ.Επιμένω ότι ένας νέος-μία νέα πρέπει να φεύγει απ'τη φωλιά της μαμάς και του μπαμπά.Βλέπω τον αδερφό μου,ολόκληρος άντρας,δεν έχει φύγει ποτέ απ'το πατρικό μας (από επιλογή του) κι αν και μεγαλύτερος από μένα δεν έχει "καταλάβει" τη ζωή ούτε στο 1/5 απ' ό,τι εγώ.Συν του ότι εγώ αγαπώ τη μοναχικότητα κι όχι τη μοναξιά όπως πολύ σωστά ειπώθηκε παραπάνω.Θέλω να έχω φίλους,θέλω να επισκέπτομαι τους γονείς μου και να με επισκέπτονται κι αυτοί αλλά θέλω και την ελευθερία του να έχεις ένα σπίτι όλο δικό σου.Δεν αποκλείω στο μέλλον να ερωτευτώ,να παντρευτώ,να κάνω οικογένεια και να θελήσω να συμβιώσω.Όμως,αν δεν πραγματώσω και ζήσω την ανεξαρτησία που τόσο ποθώ τώρα πιστεύω έπειτα θα μου βγουν απωθημένα που θα τα ξεσπάω σε ανθρώπους που δεν θα μου φταίνε.Κάνω ένα ταξιδάκι λοιπόν στο νησί που θέλω να μείνω,διαπιστώνω ότι όντως εκεί θέλω να ζήσω,κάνω υπομονή 1-1,5 χρόνο και οικονομία για να έχω ένα χρηματικό κεφάλαιο και μετά κυνηγώ το όνειρό μου και διεκδικώ την ελευθερία μου.Θα δεχόμουν ευχαρίστως οποιαδήποτε κριτική επί της απόφασης που πήρα.
07-01-2014, 17:00 #9
Η απόφαση είναι δική σου εσύ θα ζήσεις με αυτό. Εμένα με καλύπτει μου φαίνεσαι αποφασισμένη και οτι ξέρεις τι θέλεις!!! Μακάρι να σου βγει!!! ότι καλύτερο σου εύχομαι!!!
07-01-2014, 17:09 #10
Απλα να σε ενημερωσω οτι πολλοι εχουν φυγει μαζι με την περιουσια τους και τα μπογαλακια τους για να μεταναστευσουν απο αυτο το κολοκρατος και αφου εφαγαν τα λεφτα τους ή καθαριζαν τουαλετες για να τα βγαλουν περα γυρισαν πισω με την ουρα στα σκελια..
Τολμα αλλα κρατα πισινη.. μην περιμενεις κατι θετικο.. απλα πειραματισου..
07-01-2014, 18:22 #11
3 χρονια τωρα στο εξωτερικο (Ολλανδια) ολα καλα πανε, δουλιτσα σπιτι διασκεδαση βεβαια εχει λιγο τρεξιμο μεχρι να βρεις κατι αλλα θεληση να εχεις και θα τα καταφερεις.
Μην το σκεφτεσαι καν, απλα καντο και οπου βγει.You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.