ομοφυλοφιλια μοναξιά και προβλήματα στο σχολείο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

ομοφυλοφιλια μοναξιά και προβλήματα στο σχολείο

Είμαι 17 και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι ομοφυλόφιλος.Δεν ξέρω αν γεννήθηκα έτσι η ήταν αποτέλεσμα τραυματικων βιωμάτων (με τον πατέρα μου δεν είχαμε ποτέ καλή επικοινωνία τον αντιπαθουσα και υπήρξα μάρτυρας ορισμένων περιστατικών κακοποίησης της μητέρας μου από αυτόν).Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν για την σεξουαλικότητα μου και έχω κουραστεί να υποκρινομαι.στο σχολείο επειδή κάνω παρέα περισσότερο με κορίτσια έχω γίνει στόχος πολύ άσχημων χαρακτηρισμών και ψυχολογικής βίας.Με την μεσολάβηση των γονιών μου σταμάτησαν οι λεκτικές επιθέσεις αλλά ξέρω ότι όλοι υποψιάζονται την ομοφυλοφιλία και καποια στιγμή θα ξαναρχίσουν.πιστεύω πως η λύση είναι να μιλήσω στους γονείς μου αρχικά για την ιδιαιτερότητα μου ,αλλά είναι πολύ οπισθοδρομικοι και φοβάμαι. Τί να κάνω???

Banned
    θα σου πασαρω το κειμενο που χα γραψει καποτε http://www.e-psychology.gr/forum/sho...83%CE%B5%CE%BE

Senior Member
    Τπτ να μη κανεις...Αυτη ειναι η κοινωνια π ζεις...Πρεπει απλα να γινεις πιο σκληρος...

Μονο μην διαβασω τπτ περι γαμων ομοφυλοφυλλων γιατι θα αρχισω....Οτι γουσταρεις κανεις στη ζωη σου,δικη σου ειναι αλλα κατι τετοια περι γαμων και υιοθετησεων μου ανεβαζουν τη πιεση....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nocash View Post
    Μονο μην διαβασω τπτ περι γαμων ομοφυλοφυλλων γιατι θα αρχισω....Οτι γουσταρεις κανεις στη ζωη σου,δικη σου ειναι αλλα κατι τετοια περι γαμων και υιοθετησεων μου ανεβαζουν τη πιεση....
    Δεν θεωρείς ότι είναι οξύμωρο να του λες ότι η ζωή είναι δική του και να την κάνει ό,τι θέλει και στο καπάκι να του αναφέρεις να μην συζητήσει τίποτα περί γάμου σαν να του απαγορεύεις κάτι που αφορά τη ζωή του; Αλήθεια, ποιός σου δίνει την ελευθερία να αποφασίζεις τί θα κάνει ο άλλος στη ζωή του;

Senior Member
    mcfan γνώμη μου είναι και μπορεί να κάνω και λάθος ότι ο κόσμος όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους δεν θέλει τόσο να προσβάλλει αλλά η άγνοια και η "απεδευσιά" τον κάνει να συμπεριφέρεται έτσι. Νομίζω, ότι όσο πιο ανοιχτά λες αυτό που είσαι τόσο πιο λίγο μπορούν οι άλλοι να σε βλάψουν. Προς Θεού δεν λέω ότι το ιδανικό στην Ελλάδα του 2013 το ιδανικό για ένα 17χρονο αγόρι είναι να πει ανοιχτά στο σχολείο του ότι είναι γκέι αλλά θα σε συμβούλευα στην πορεία της ζωής σου να προσπαθήσεις να αποδεχθείς αυτό που είσαι και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Λες ότι οι γονείς σου είναι οπισθοδρομικοί. Τί εννοείς με αυτό; Τί φοβάσαι ότι θα κάνουν αν μάθουν ότι είσαι ομοφυλόφιλος;

Senior Member
    17 είσαι,οποτε αυτό που πρέπει να κανεις τώρα είναι υπομονή,άλλο ένα χρόνο μέχρι να φύγεις από την παιδική κοινότητα.Επίσης,το να σου λένε 17χρονά που τα περισσότερα ντρέπονται να μιλήσουν στης γκόμενες που κανεις παρέα μαλακίες γιατί ζηλεύουν που της κανεις παρέα δεν σημαίνει ότι γνωρίσουν ότι είσαι gay...
    Καλός η κακός,ζεις στο Ελλάδα,που άσχετα που οι περισσότεροι το παίζουν απελευθερωμένοι κλπ,δεν είναι.
    Όπως φάνηκε και όλας λίγο παραπάνω,οποτε γενικά μάθε να μην ακούς των περίγυρο.
    Όσο για τους δικούς σου,περίμενε λίγο ακόμα,να είσαι σε μια θέση ισχύος όσων αφορά ο εαυτός σου,δηλαδή να είσαι στα πόδια σου πρώτα πριν γίνει η κουβέντα,γιατί αλλιώς απλά θα δυσκολέψεις την κατάσταση σου.Έτσι ώστε να έχετε των χώρο σας και οι 2 πλευρές,μιας και λες πως είναι οπισθοδρομικοί.
    Επίσης,από τι ξέρω εγώ,γεννιέσαι gay,δεν γίνεσαι λόγο ψυχολογικής βίας κλπ καταστάσεων που βιώνεις.Οποτε θα σου πρότεινα να το ψάξεις το θέμα σε μεγαλύτερο βάθος.

Για να τους πεις κάτι τόσο σοβαρό πρέπει και να ζείς σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον , άμα υπάρχει κάποιο ιστορικό όπως είπες και παραπάνω καλό θα ήταν να πάρεις τα μέτρα σου για μα τέτοια απόφαση .Αμα οι γονείς σου σε κρίνουν άσχημα και είναι αντίθετοι πρόβλημα τους και κακώς θα χειριστούν την όλη κατάσταση , επειδή αγαπάς διαφορετικά δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ισάξιος με τους υπόλοιπους και ότι έχεις κάποιο πρόβλημα .Καλό θα ήταν να το κρατήσεις μυστικό , μην βάλεις τον ευατό σου σε μια τέτοια διαδικασία , ακόμα μια χρονιά είναι κάνε κουράγιο, το να βγεί παραέξω δεν θα σε βοηθήσει , στο σχολείο θα γίνεις στόχος .Πρέπει να προσπαθήσεις να αποδεχθείς αυτό που είσαι και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Senior Member
    Εγώ θα σου πρότινα να μιλήσεις στους γονείς σου!

Μακάρι να του πάνε όλα καλά

Junior Member
    Πρέπει να καταλάβεις κάτι: Το σχολείο είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ βαρετο. Θα βρεις μια μπούρδα και θα τη κάνεις το πιο σημαντικό πράγμα του κόσμου γιατί βαριέσαι. Αυτή είναι η αλήθεια. Μη νομίζεις πως κάνεις κάτι λάθος. Αν κάποιος χτενίσει τα μαλλιά του αλλιώς, θα το λένε για κανα δεκάλεπτο, λες και ποιος χέστηκε δηλαδη.
    Τι μπορείς να κάνεις? πρώτα συνειδητοποίησε ότι αυτός που σε κράζει δεν έχει τι να κάνει και στα κάνει μπαλόνια. Μη νομίζεις πως μετά θα σε θυμάται ή είσαι κάτι σημαντικό γι αυτόν-- ούτε κατά διάνοια.
    Αν θέλεις τη γνώμη μου, πέρνα απαρατήρητος. Πως να στο πω? όχι σα νιντζα που προσπαθεί να κρυφτεί στις σκιές. ΟΧΙ, άλλο εννοω. σα κομπάρσος. σα να είσαι σε μια ταινία και να ΜΗΝ πρωταγωνιστείς. αν κάτι έμαθα στο στρατό (άλλο απ΄το ότι καλό είναι να έχεις βύσμα και Αθήνα δεν είναι πάντα καλά) είναι αυτό: ο πιο απαρατήρητος περνάει καλύτερα από όλους
    Τι σημαίνει να είσαι απαρατήρητος?? απλό: ΟΧΙ αυτο που νομιζουν οι περ/τεροι να μην κάνεις τίποτα! ΟΧΙ! έτσι σε προσέχουν γιατί είσαι αυτός που δε κάνει τίποτα, που δε μιλάει, που γενικά ΔΕΝ! οχι... Απαρατήρητος είσαι όταν χάνεσαι στο πλήθος. Δηλ. όταν κάνεις λίγο απόλα: και θα μιλήσεις χαλαρά, και 8α πεις μια μαλακία όποτε γουστάρεις, και θα αράξεις, και θα συμμετέχεις σε κάτι. Δηλ. όταν ζεις τη ζωή σου κανονικά. normal. έτσι γίνεσαι το normality και έτσι οι υπόλοιποι σε προσέχουν όλο και λιγότερο. Και σε τέτοιες φάσεις σχολείο-στρατός είναι το καλύτερο να μην είσαι το επίκεντρο, οπότε χαλαρά. Μη νομίζεις πως μπορούν και όλοι τους μαλάκες. Αν ο άλλος είναι εριστικός, γενικά σπάει καρύδια και ας μη το δείχνουν. Γιατι ο εριστικός δεν αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και τους έχει όλους στη τσίτα. Ακόμα και τη παρέα του.

Και η ομοφυλοφιλία δεν είναι τίποτα. Δεν έχεις κάτι να "παραδεχτείς" ούτε να "κρύψεις". Πολλοί νομίζουν ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι κολλημένοι με το σεξ. Γιατί? Γιατί από αυτό προσδιορίζονται. Αυτό είναι βλακεία. Ούτε γυρνάς με ένα πλακάτ δηλώνοντας τι γουστάρεις (εγώ δε βγαίνω στο δρόμο με μια ντουντούκα να λέω "θέλω να γ&^ήσω τη Jessica Alba") ούτε και αποφεύγεις να απαντήσεις γι αυτό.