Γιατι οι αναίσθητοι περνάνε καλύτερα? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Banned
    συμφέρει να ειναι κανεις αναισθητος παρα ευαισθητος. δυστυχως ή ευτυχως ολα τα κερδιζει ο αναισθητος!

Banned
    Παιδιά συγγνώμη αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι κερδίζει κάτι ο 'αναίσθητος'. Αν είναι πράγματι αναίσθητος, έχει χάσει τον πλούτο των ανθρώπινων συναισθημάτων, την ποικιλία των βιωμάτων, εμπειρίες, σχέσεις... πολλά. Από την άλλη, πολλοί φαινομενικά αναίσθητοι απλά δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους με τον 'αναμενόμενο' ή 'φυσιολογικό' τρόπο. Μπορεί όμως να έχουν και πολύ πιο βαθιά αισθήματα από κάποιον που διατυμπανίζει την ευαισθησία του. Τώρα αν με τη λέξη αναίσθητος, εννοούμε έναν άνθρωπο που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις πιέσεις των άλλων και κάνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί, ε ναι, προφανώς αυτός κερδίζει και πολύ καλά κάνει.

Senior Member
    Γιατί καταρχάς δεν σπαταλά χρόνο με το να σκέφτεται ανούσια πράγματα.

Quote Originally Posted by κοπέλα93 View Post
    συμφέρει να ειναι κανεις αναισθητος παρα ευαισθητος. δυστυχως ή ευτυχως ολα τα κερδιζει ο αναισθητος!
    Αποκλείεις ο ευαισθητος να ειναι διεκδικητικος κι ετσι αυτός να κερδίζει?
    γιάννης

Banned
    Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Αποκλείεις ο ευαισθητος να ειναι διεκδικητικος κι ετσι αυτός να κερδίζει?
    δε νομίζω να υπάρχει αυτό το combination.διότι αν είναι ευαίσθητος και σκέφτεται τους άλλους και δε βάζει πάνω τον εαυτό του αλλά πιο πολύ τον νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι,να μη στεναχωρήσει τους άλλους κλπ συνήθως δεν διεκδικεί πολλά γιαυτόν αλλά επιδιώκει να ευχαριστήσει τους άλλους και να ευχαριστηθεί ο ίδιος μέσω αυτής της ευχαρίστησης.
    συνήθως ο αναίσθητος καθώς σκέφτεται πιο πολύ το τομάρι του είναι και πιο διεκδικητικός και όλα τα συναφή!

Banned
    Χμ, εδώ θα διαφωνήσω. Ο διεκδικητικός δεν είναι ένας αναίσθητος που σκέφτεται μόνο το τομάρι του (αν απλώς το σκέφτεται πιο πολύ, καλά κάνει, αλίμονο αν σκεφτόταν πάντα και περισσότερο τους άλλους... θα είχε 'αδειάσει'). Ο διεκδικητικός ζητά αυτό που θέλει, αλλά δεν αγνοεί τα συναισθήματα ή τα δικαιώματα των άλλων. Αν όμως δεν υπάρξει συμφωνία με τους άλλους τι θα κάνει? Θα πρέπει άραγε να υποχωρήσει στις επιθυμίες των άλλων, να νιώσει ενοχές? Μάλλον όχι, αντίθετα καλό είναι να προχωρήσει μπροστά σε αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο.

Σίγουρα μπορούμε να ευχαριστηθούμε και μέσω της ευχαρίστησης των άλλων... η προσφορά και η καλοσύνη κάνουν τον κόσμο κι εμάς καλύτερους. Αλλά η κατάλληλη 'προσφορά' προέρχεται από ανθρώπους συνειδητοποιημένους και χαρούμενους, όχι από ανθρώπους 'χαλί να με πατήσεις' και στερημένους.

Αυτός που κοιτά μόνο τον εαυτούλη του δεν είναι διεκδικητικός, αλλά επιθετικός, χειριστικός, είρωνας κλπ. που θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που θέλει με πλάγιους τρόπους και αγνοώντας τις επιθυμίες των άλλων, υποτιμώντας, εκφοβίζοντας, δημιουργώντας ενοχές.

Senior Member
    Μαρινα38 , ειμαι απολυτα συμφωνος κ με τα δυο ποστς σου , κ θα επαναλαβω την θεση μου , επειδη εχω κατηγορηθει ως αναισθητος , οτι η αναισθησια συγχεεται πολλακις με την ψυχραιμια ( που διαθετω ) . Επισης δεν μπορω τους ανθρωπους που τα παιρνουν ολα κατακαρδα , αυτους που ολοι τους φταινε , κ στον αντιποδα τους δηθεν αναισθητους , που ειναι αναισθητοι απο αμυνα , για να καλυψουν την ευαισθησια τους , διοτι τη θεωρουν αδυναμια , κ τους πραγματικα αναισθητους , που βγαζουν μια αδιαφορια , η οποια γινεται ευκολα αντιληπτη απο την ευθυκρισια του καθενος , κ στο τελος καταληγουν μονοι .
    Οσο για το αν οι αναισθητοι περνανε καλυτερα δεν ισχυει φυσικα κ θα το αντιστρεψω , οι ευαισθητοι περνανε ασχημα .

Macgyver, αυτοί που τα παίρνουν όλα κατακαρδα είναι αυτοι που δεν διεκδικουν και συναμα ειναι και ευαισθητοι. Ειναι αυτοι που δεν εκαναν αυτα που θα πρεπε να κανουν για να κερδισουν αυτο που δικαιωματικα τους ανήκε, αυτοί που επέτρεψαν στους αλλους να τους εκμεταλλευτουν και να τους μετατρεψουν σε θυματα, που επετρεψαν στους αλλους να τους παρουν αυτα που τους ανηκαν μεσα απ τα χερια ειτε απο υποτιθεται καλοσυνη κι αισθημα να μην κακοφανήσουν είτε απο φοβο, αυτοι που επετρεψαν σε αλλους να τους προσβαλουν, να τους χλευασουν. Το κατακαρδα ειναι το αποτελεσμα όλων αυτών και συνίσταται στην πικρία και τον πόνο γι αυτο που εκ των υστερων συνειδητοποιουν πως έπαθαν. Κι απ εκει ξεκινα η χαμηλη αυτοεκτιμηση/αυτοπεποιθηση και τα απωθημενα και η εν συνεχεία ολο και λιγοτερο διεκδικηση με τα οσα αυτο συνεπαγεται. Ο ευαισθητος ειναι συνηθως καλοσυνατος και καλοπροαιρετος κι ετσι ευκολα πεφτει στις παγιδες των αλλων, κι επονται αυτα που μολις περιεγραψα.

κοπελα93, το αποτελεσμα της στασης ζωης που περιγραφεις στην πρωτη παραγραφο ειναι η στασιμοτητα. Τελικά κανείς δεν θα του πει ευχαριστω που του εκανε χωρο να περασει ή που τον αφησε να του παρει τη θεση. Κι οταν περασει αρκετος καιρος η συνειδηση του θα αρχισει να τον ελέγχει. Θα μετανιωνει έτσι γι αυτα που δεν έκανε, θα αναλογίζεται που θα βρισκοταν αν τα εκανε και το αποτελεσμα θα ειναι ψυχολογικα προβληματα.
    Μαρινα38, ο σκοπός ειναι να λύσουμε τα θεματα που μας βασανιζουν κι οχι να γινουμε τα παραδειγματα προς μίμηση, οι λεγόμενοι καλοι ανθρωποι που στα ματια των πολλων ειναι η χρυση ευκαιρια για εκμεταλλευση, αυτοι τους οποιους δεν καταδεχονται να κανουν παρεα αλλα κατα τα λοιπα τους αναγνωριζουν ως πολύ καλους χαρακτηρες.
    γιάννης

Senior Member
    Γιαννη , καλημερα . Συμφωνω με τα γραφομενα σου , πλην του οτι οι ευαισθητοι ειναι καλοσυνατοι κ καλοπροαιρετοι . Ετσι παρουσιαζονται , αλλα πολλακις η πραγματικοτης ειναι τελειως διαφορετικη . Φιλικα . Αγγελος .

Senior Member
    Quote Originally Posted by andy87 View Post
    Πάντα το είχα απορία γιατι όσοι ειναι πιο αναίσθητοι ή συμπεριφέρονται άσχημα έχουν καλύτερη ζωη?
    Είναι το γεγονός ότι δνε τους νοιάζει το τι θα συμβεί και απλα αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους?
    Δηλαδή εμείς οι ευαίσθητοι που μας νοιάζουν και οι άλλοι εκτος του εαυτου μας να πληγωνομαστε απο ατομα και καταστάσεις ενώ άλλοι
    που συμπεριφέρονται άσχημα ίσα ίσα αισθάνονται και καλά με τον εαυτο τους.Το βρίσκω άδικο αλλά θα μου πεις τι είναι δίκαιο στη ζωη?
    αυτα τα τσουβαλιασματα ,δεν προσφερουν ποτε συμπερασματα κατα τη γνωμη μου.
    αναισθητοι ειναι οσοι δεν ειναι στην πριζα, εχουν ψυχραιμια και δεν αγχωνονται με το παραμικρο, η αυτοι που ειναι ανηθικοι, παρτακηδες και δεν μπορουν να κατανοησουν το δικιο η τον πονο του αλλου???
    αν ειναι οι πρωτοι, σαφως και περνανε καλυτερα και ειναι και τυχεροι. για ποιο λογο να χαλιεσαι για το παραμικρο? αν ειναι οι δευτεροι, που το ξερεις εσυ οτι περνανε καλυτερα? εχεις κανει στατιστικη? πηρες αναλυτικα την ζωη καθε τετοιου ατομου να δεις πως εζησε και πως κατεληξε? εγω ξερω μερικους τετοιους που η ανηθικοτητα τους τους εχει οδηγησει και σε κοινωνικο περιθωριο και σε απεραντη μοναξια. αλλα δεν τους εχω μετρησει κι ολους.

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Μαρινα38 , ειμαι απολυτα συμφωνος κ με τα δυο ποστς σου , κ θα επαναλαβω την θεση μου , επειδη εχω κατηγορηθει ως αναισθητος , οτι η αναισθησια συγχεεται πολλακις με την ψυχραιμια ( που διαθετω ) .
    Ναι αυτό είναι μια κοινή παρανόηση... γενικά πολλές φορές ο κόσμος θεωρεί ότι αν δεν δείχνεις πολλά, ή αν δεν έχεις ακραίες αντιδράσεις κι έντονες εκφράσεις (σε κάποιο ασυνήθιστο ή ιδιαίτερα έντονο γεγονός, πχ μια απώλεια), είσαι 'αναίσθητος' ή αδιάφορος. Και συμφωνώ και στο άλλο σου μήνυμα, ότι αυτοί που δείχνουν ευαίσθητοι δεν είναι πάντα καλοπροαίρετοι και καλοσυνάτοι, μάλλον το αντίθετο. Νομίζω λοιπόν πως η σωστή λέξη για αυτούς είναι 'ανούσιος συναισθηματισμός' κι όχι 'ευαισθησία'.

Γιάννη ναι, αυτοί που δεν είναι καλοπροαίρετοι, λογικό είναι μόλις βλέπουν καλοσυνάτες ή πρόσχαρες αντιδράσεις να ψάχνουν 'θύματα'. Αλλά είναι διαφορετικό να είσαι πχ χαμογελαστός και διαφορετικό να επιτρέπεις να σε προσβάλλουν. Το πρώτο είναι στάση ζωής και το δεύτερο αδυναμία οριοθέτησης.

Page 2 of 2 FirstFirst 12