το σκοτεινο προσωπο του καθε ανθρωπου. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Αλέξανδρε, έχω ασχοληθεί με τα θρησκευτικά, στην αρχή με ενδιέφερε σαν πιτσιρικάς, μετά ήταν αιτία ο ψυχαναγκασμός και ασχολήθηκα ξανά.
    το "σκοτεινος τυπος που θα επινε θα καπνιζε" δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ, τουλάχιστον στην ορθοδοξία;
    απο τι ήταν το αίμα του χριστού βρε συ; δεν είναι απο κρασί; αμα πινω 2 λίτρα η 2 ποτήρια κρασί καθημερινά είμαι φωτεινός δλδ;
    ενοήτε πως όλα θέλουν μέτρο δεν χρειάζεται να το λέμε αλλά το λέω γιατί πρέπει να το λέω...αλλά ακόμα και για το τσιγάρο, δεν το έχει προβλέψει* καμία * θρησκεία, ΜΟΝΟ σε γενικούρες του τύπου "να προσέχετε το σώμα σας" με τις οποίες δεν διαφωνω...διότι....νους υγιής εν σώματι υγιεί

αδελφέ, τα δικά μου λούμεν μένουν ίδια είτε πιώ είτε δεν πιώ....αλλά αν πιώ μπορώ να λειτουργήσω πολύ πιο άνετα σε καταστάσεις που νηφάλιος θα μου ήταν αδύνατον....άμα εσυ αυτό το βρίσκεις σκοτεινό πες το μου τώρα να ξέρω να μην χαραμίζω θερμίδες σε μελοντικά ποστ σου γιατί βλέπω είσαι και λέουρας

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    τι θελει να πει ο ποιητης δε μπορω να καταλαβω
    ποσο πιο απλα να το πω?
    οταν ξυπναει η κακη σου πλευρα και θες να γινεις κακο παιδι οπως λες
    να γινεσε κακο παιδι χωρις να νιωθεις ασχημα με αυτο

να μην το φτασεις βεβαια σε σημειο δολοφονιας η κακοποιησης

αλλα να μην υποτιμας την σκοτεινη σου πλευρα

Senior Member
    Quote Originally Posted by pameoloi View Post
    Αλέξανδρε, έχω ασχοληθεί με τα θρησκευτικά, στην αρχή με ενδιέφερε σαν πιτσιρικάς, μετά ήταν αιτία ο ψυχαναγκασμός και ασχολήθηκα ξανά.
    το "σκοτεινος τυπος που θα επινε θα καπνιζε" δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ, τουλάχιστον στην ορθοδοξία;
    απο τι ήταν το αίμα του χριστού βρε συ; δεν είναι απο κρασί; αμα πινω 2 λίτρα η 2 ποτήρια κρασί καθημερινά είμαι φωτεινός δλδ;
    ενοήτε πως όλα θέλουν μέτρο δεν χρειάζεται να το λέμε αλλά το λέω γιατί πρέπει να το λέω...αλλά ακόμα και για το τσιγάρο, δεν το έχει προβλέψει* καμία * θρησκεία, ΜΟΝΟ σε γενικούρες του τύπου "να προσέχετε το σώμα σας" με τις οποίες δεν διαφωνω...διότι....νους υγιής εν σώματι υγιεί

αδελφέ, τα δικά μου λούμεν μένουν ίδια είτε πιώ είτε δεν πιώ....αλλά αν πιώ μπορώ να λειτουργήσω πολύ πιο άνετα σε καταστάσεις που νηφάλιος θα μου ήταν αδύνατον....άμα εσυ αυτό το βρίσκεις σκοτεινό πες το μου τώρα να ξέρω να μην χαραμίζω θερμίδες σε μελοντικά ποστ σου γιατί βλέπω είσαι και λέουρας
    γιατι εσυ περιμενεις εναν χριστο να σου πει να προσεξεις το σωμα σου?

Banned
    ειμαι ο αρχοντας του σκοτους, ο Σατανας ο ιδιος!
    σ'αυτο το θεμα συμφωνω με την Κονφιδε και μονο με αυτη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post

οτι ο ανθρωπος ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ πλαστογραφοντας τον σκοτεινο του εαυτο
    αυτο δε σημεινει ουτε οτι ειναι υποκριτης ουτε οτι κοροιδευει το κοσμο σημαινει απλα οτι επιδη του ελειπε ενα χερι προσπαθει να συνεχισει τη ζωη του βαζοντας στη θεση του κενου του ενα πλαστικο
    κ μαλιστα η ψυχολογια υποστηριζει οτι οσο πιο πολυ καπιος αποδεχτει τη σκοτεινη πλευρα του εαυτου του τοσο πιο ικανος γινετε να τη προσπερασει.

αρα αυτο τι σημαινει?
    Δεν ξέρω αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα, αλλά here goes... όλοι έχουμε μια σκοτεινή πλευρά, έναν "διάβολο μέσα μας" αν προτιμάς, ναι.
    Όσο πιο πολύ αποδεχτεί κανείς αυτό, αλλά και την σκοτεινή του πλευρά, τόσο πιο εύκολο είναι να την προσπεράσει, ναι κι εγώ αυτό θέλω να πιστεύω.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει κατά την δική μου γνώμη την παράδοση στην σκοτεινή μας πλευρά. Σημαίνει την αποδοχή της ύπαρξής της, την ανάλυση ή την προσπάθεια να την κατανοήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να την απομυθοποιήσουμε, να την γνωρίσουμε και να μπορούμε να την διαχειριστούμε χωρίς να μας άγει και να μας φέρει.
    Σημαίνει "αναγνωρίζω τα αρνητικά μου, γιατί για να μπορέσω να τα καταπολεμήσω πρέπει να τα έχω κοιτάξει κατάματα και να τα ξέρω καλά".

Δεν νομίζω ότι (θα έπρεπε να) μιλάμε για το αν καπνίζουμε ή αν αλητεύουμε όταν μιλάμε για την σκοτεινή μας πλευρά - αυτά είναι εξωτερικές εκφράσεις συναισθημάτων μας. Νομίζω ότι (θα έπρεπε να) αναφερόμαστε πχ στην ανθρώπινη παρόρμηση να σκοτώνει και να βασανίζει, να μισεί, στην αδιαφορία για τον πόνο του άλλου - για όλα αυτά που, για κάποιον περίεργο λόγο, θεωρούμε "απανθρωπιά", αν και μόνο ο άνθρωπος τα παρουσιάζει.

Και κάπου εδώ τρώμε όλοι μαζί ενα ομαδικό φρικάρισμα επειδή "εγώ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟ!!!" - μόνο που πειράματα στο παρελθόν έδειξαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων είναι ικανό για απίστευτα φρικαλέες πράξεις υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Αυτό λοιπόν είναι για εμένα το σκοτεινό μας πρόσωπο, όχι το αν ήμασταν αντιδραστικοί έφηβοι ή αν καπνίσαμε μαριχουάνα.
    [I][SIZE="1"]Well you're up so high, how can you save me when the dark comes here tonight to take me up my front walk and into bed, where it kisses my face and eats my head...[/SIZE][/I]

Senior Member
    [QUOTE=αλεξανδρος_77;46805η ψυχολογια λοιπον υποστηριζει οτι οι ανθρωποι προβαλουν στους αλλους τα ελλατωματα τους με ενα μηχανησμο που λεγετε προβολη.
    και αυτο ειναι αληθεια.

Αλεξ , πολυ ενδιαφερον το θεμα σου , και ως προς το ανωτερω συμφωνω απολυτως . Αλλωστε ' ο τροπος που χαρακτηριζουμε τους αλλους , δειχνει πολλα για τον δικο μας χαρακτηρα ' . Βεβαια εγω ειμαι οπαδος της θεωριας των πολλαπλων προσωπικοτητων , δλδ δεν υπαρχει μονο ασπρο και μαυρο , αλλα αναλογα την περισταση , την ψυχολογικη φαση , και την ηλικια , βγαζουμε διαφορετικη προσωπικοτητα , σε σημειο , που να εκπλησσουμε και εμας τους ιδιους , ποσο μαλλον τους γυρω μας .
    Μην ακους τι σου λενε , μπορει να σκεφτεσαι μενα τροπο ανορθοδοξο , αλλα τουλαχιστον διαφορετικο , απο μας τους υπολοιπους , και δεν κλαιγεσαι ουτε μεμψιμοιρεις .

Banned
    τροπο ανορθοδοξο
    λατρευω τους ανορθοδοξους τροπους!

Page 2 of 2 FirstFirst 12