Results 1 to 12 of 12
Thread: Μεταπτυχιακα
-
01-10-2007, 19:35 #1
Μεταπτυχιακα
Καλησπερα,
Ειμαι στο δευτερο ετος ψυχολογιας και οπως τους περισσοτερους ετσι και εμενα με απασχολει το θεμα των μεταπτυχιακων.Αυτο που με αγχωνει περισσοτερο ειναι ο καλος βαθμος πτυχιου που ζητανε.Τι εννοειται με το "καλος"?
Πρεπει απαραιτητα απο 8 και πανω,οπως ειδα στις προυποθεσεις καποιων ελλην.πανεπιστημιων?Εαν για παραδειγμα εχω 7 δεν εχω ελπιδες για μεταπτυχιακο?
Τελος,υπαρχουν καποιοι βαθμοι που λαμβανονται περισσοτερο υποψη(π.χ της πτυχιακης εργασιας και της πρακτικης ασκησης)?
Υ.Γ πως βγαινει ο βαθμος πτυχιου?υπαρχουν μηπως καποιοι συντελεστες σε συγκεκριμενα μαθηματα?
- 04-10-2007, 16:25 #2
Καλησπέρα, evath
Καλως ήρθες στο \"κλαμπ\"...
Είμαι στο τρίτο έτος και αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας αποδοχής ή απόριψης από τα μεταπτυχιακά.
Υπάρχουν μεταπτυχιακά \"φιλέτα\" με την έννοια ότι υπάρχει πολύ ζήτηση(βλ.Κλινικής Ψυχολογίας) στα οποία θες όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό-σίγουρα πάνω από 8 και καλό βαθμό σε συγκεκριμένα μαθήματα που αφορούν το μεταπτυχιακό...Καθώς και αρκετά χρήματα συμμετοχης.
Το ότι \"κάτι ύποπτο συμβαίνει στο βασίλειο των μεταπτυχιακών\" είναι σίγουρο. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ είναι να βρεις τους τομείς μεταπτυχιακών που σε ενδιαφέρουν και να ψάξεις συγκεκριμένα και εδώ...σε ποιο πανεπιστήμιο είσαι αλήθεια;
04-10-2007, 21:49 #3
Originally posted by Andy
Καθώς και αρκετά χρήματα συμμετοχης.
Ευχαριστω πολυ!
05-10-2007, 13:08 #4
Δεν υπάρχει δωρεάν φαγητό στον κόσμο, όπως λένε και οι Αμερικάνοι(δεν θυμάμαι την αντίστοιχη έκφραση στα αγγλικά).
Έτσι λοιπόν και εδώ ο απαράβατος κανόνας δεν σπάει.
Δεν έχω πολυασχοληθεί με το θέμα, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι στο μεταπτυχιακό κλινικής ψυχολογίας χρειάζεσαι 4.οοο ευρώπουλα τον χρόνο(μεταπτυχιακό κλινικής=2 χρόνια τουλάχιστον).
Πιστευω ότι το ίδιο ισχύει και στα άλλα μεταπτυχιακά.
Αν κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι περισσότερο...
05-10-2007, 18:57 #5
Από τα λίγα που έχω ψάξει περί μεταπτυχιακών,
όπως είπε κι ο Andy ο καθένας ζητά άλλα πράγματα, δίνοντας έμφαση στο βαθμό ή στη συνέντευξη ή ό,τι άλλο κατά περίπτωση.
Μεταπτυχιακά σε σχολική, κλινική, οργανωτική (εφαρμοσμένης ψυχολογίας ας πούμε) προσφέρονται από δημόσιους φορείς, πχ ο τομέας ψυχολογίας του παν/μίου Αθήνας έχει μεταπτυχιακό κλινικής και σχολικής, κι αυτά δε χρεώνονται.
Τα μεταπτυχιακά που χρεώνονται είναι αυτά που αφορούν ψυχοθεραπείες, απ όσο ξέρω αυτό ισχύει γενικά στην Ευρώπη. Τα χρόνια και το κόστος διαφέρουν από ειδικότητα σε ειδικότητα αλλά λογικά θα κοστίζει όσο να κάνεις ένα μεταπτυχιακό εφαρμοσμένης σε άλλη χώρα.
06-10-2007, 14:18 #6
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, αν και εξακολουθει να μην ειναι εντελως ξεκαθαρο αν τα μεταπτυχιακα στα πανεπιστημια (τα δημοσια δηλ μεταπτυχιακα) ειναι δωρεαν ή χρειαζονται διδακτρα...
Για τις ιδιωτικες σχολες ψυχοθεραπειας, λογικο ειναι να υπαρχουν διδακτρα (και εδω στην Ιταλια ετσι ειναι).
06-10-2007, 23:22 #7
μεταπτυχιακα στο εξωτερικο
Γεια σας και παλι!Ευχαριστω για τις προηγουμενες απαντησεις σας αλλα θα ηθελα αν ειναι δυνατον καποιες διευκρινισεις.
Με τα πανεπιστημια του εξωτερικου τι γινεται?Οι απαιτησεις για βαθμο πτυχιου ειναι το ιδιο αυστηρες?Εαν εχω Μ.Ο πτυχιου κατω απο 8 δεν εχω πιθανοτητες για μεταπτυχιακο στο τομεα που με ενδιαφερει?Με ενδιαφερουν πανεπιστημια κυριως εκτος Ελλαδας.
06-10-2007, 23:25 #8
Tα μεταπτυχιακά προγράμματα που υλοποιούνται από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Ψυχολογίας είναι δωρεάν με τα έξοδά τους να καλύπτονται από το κράτος. Για να εισαχθείς χρειάζεται να δώσεις εξετάσεις, να έχεις επάρκεια αγγλικής γλώσσας (αν δεν έχεις δίνεις εξετάσεις) και να περάσεις και από συνέντευξη. Αυτό ισχύει στα περισσότερα μεταπτυχιακά.
Στα μεταπτυχιακά των κολεγίων φυσικά και πληρώνεις και μάλιστα πολλά χωρίς ακόμα καμία αναγνώριση και αξιοπιστία. Τώρα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με το να λέτε \"μεταπτυχιακά ψυχοθεραπείας\"; Μήπως μπορείτε να το κάνετε σαφές;
07-10-2007, 00:12 #9
Να ρωτήσω και εγώ κάτι(κυρίως τον κ.Πίσχο,που φαίνεται να έχει γνώση του αντικειμένου).
Υπάρχει μεταπτυχιακό Δικαστικής Ψυχολογία στην Ελλάδα?
Και αν ναι σε ποιο πανεπιστήμιο-σχολή?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
07-10-2007, 21:56 #10
Originally posted by ΣΕΦΨ
Tα μεταπτυχιακά προγράμματα που υλοποιούνται από τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Ψυχολογίας είναι δωρεάν με τα έξοδά τους να καλύπτονται από το κράτος. Για να εισαχθείς χρειάζεται να δώσεις εξετάσεις, να έχεις επάρκεια αγγλικής γλώσσας (αν δεν έχεις δίνεις εξετάσεις) και να περάσεις και από συνέντευξη. Αυτό ισχύει στα περισσότερα μεταπτυχιακά.
Originally posted by ΣΕΦΨ
Στα μεταπτυχιακά των κολεγίων φυσικά και πληρώνεις και μάλιστα πολλά χωρίς ακόμα καμία αναγνώριση και αξιοπιστία. Τώρα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με το να λέτε \"μεταπτυχιακά ψυχοθεραπείας\"; Μήπως μπορείτε να το κάνετε σαφές;
27-10-2007, 20:19 #11
αυτη την περιοδο διαβαζω για να δωσω εξετασεις για το μεταπτυχιακο στη δυσλεξια στα ιωαννινα.Απ οτι εχω καταλαβει απ οσο εχω ψαξει λιγες ειναι οι επιλογες στην Ελλαδα,και οσες υπαρχουν απαιτουν πολλα χωρις να γνωριζει κανεις αν προσφερουν το ιδιο...
10-11-2007, 12:55 #12
Στα μεταπτυχιακα της φιλοσοφικης θελουν πανω απο 6.5 γενικο βαθμο πτυχίου και πανω απο 8 στα μαθήματα ψυχολογίας.. Βέβαια οσο πιο πάνω εχεις απο το κατώτατο οριο τόσο καλύτερα..
Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στις εξετάσεις που δίνονται..
Πώς;
14-06-2025, 02:52 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία