Results 1 to 15 of 20
-
01-06-2014, 00:07 #1
Θρυσκευτικοί και όχι μόνο ψυχαναγασμοί 15 χρόνων+
Καλησπέρα παιδιά.
Έχω διαγνωστεί με μείζον καταθλίψη και ΙΔΨ σε σημείο ψύχωσης πριν 10 μήνες,
Περισσότερο έχω θρυσκευτικούς ψυχαναγκασμούς (Και αυτό μου δημιούργησε και την κατάθλιψη μέσα στα χρόνια).
Αυτο με τους ψυχαναγκασμούς το κουβαλάω απο τα 15 μου μέχρι σήμερα (31).
Εφτασα σε σημείο να περνάω απο κάθε εκκλησία και να κάνω τον σταυρο μου γιατι ετσι και δεν το κάνω κάτι κακό θα πάθω σκέφτομαι και το πιστεύω.
Εν καιρώ αυτο το έκοψα αλλα έχω φτάσει εδω και χρόνια να πρέπει κάθε βραδυ πριν κοιμηθώ να περιμένω με τις ώρες να εμφανιστεί ένας σταύρος απέναντι στον τοίχο απο όπου κοιμάμαι.Όπου κι αν κοιμάμαι η σπίτι η σε σπίτι φίλου κτλ.
Και έτσι κάθε βράδυ χρόνια τώτα τυρρανάω την ψυχή μου σε αυτό.Έχω κάνει και ψυχοθεραπέια μου έχουν εξηγήσει την κατάσταση αλλα δεν μπορώ να το κόψω.Μου έχει καταστρέψει κυριολεκτικα την ζωή.Έχω φτάσει πια να φοβάμαι όλο αυτο που κάποτε πίστευα (χριστιανισμός).Με έβαλαν νωρίς στο θέμα και αυτοί οι παπάδες με τις χίλιες δυο χαζομάρες με φόβισαν απο παιδί.Δεν θέλω να το ανοίξω το θέμα γιατι θα βγω εκτός ορίων.
Έφτασα σε σημείο για κάθε καλό που μπορεί να κάνω μέσα στην μέρα και να μου αρέσει πρώτα να πρέπει να πάιρνω κάποιες βαθυές ανάσες (εως σημειο ζαλάδας)και μετά να πηγαίνω μπροστά στον σταυρο και να λέω απο μέσα μου χίλια ευχαριστώ..Ένοιωθα οτι και που ζώ του το χρωστάω και πέθαινα + παιθένω στους ψυχαναγκασμούς.
Μου έχει καταστρέψει την ζωή κυριολεκτικά.Με έφτασε σε σημείο άσχημης κατάθλιψης και αυτοκτονικών ιδεασμών ( μαζί με άλλα 1-2 θεματάκια μαζί που φταίνε για τη κατάθλιψη)
Αν δεν δώ να σχηματίζεται σταυρος στον τοίχο δεν μπορώ να κοιμηθώ.Σκέφτομαι οτι θα πεθάνω.
Και το θέμα έιναι πως ξέρω πως αυτο που κάνω απλα με κάνει να μην ζώ την ζωή που μου δόθηκε αλλα απο την άλλη δεν μπορω να το αποφύγω εύκολα.Παρ'ολα τα αντιψυχωσικά που παίρνω καιρό (και με άλλαγη σε περισσότερα μέσα στον καιρό)δεν λέει να σταματήσει.Ελλατώνεται για λίγο και πάλι εμφανίζεται.Αλήθεια σας λέω νομίζω πως δεν ζώ εγώ άλλα κάποιος άλλος μέσα μου.
Επίσης είχα θέματα ψυχαναγκασμού με την αναπνοή.Γεννήθηκα με βρογχικό άσθμα και κάθε φορα που θα ανοίξω ένα μπουκάλι η οτιδήποτε με καπάκι θα πάρω πόσες ανάσες πρίν το κλείσω γιατι νομίζω πως πρέπει το μπουκάλι να πάρει οξυγόνο μέσα του.
Οι ψυχίατροι εκεί στο κεντρο υγείας που πηγαίνω επειδη είναι και δωρεάν δεν μου δίνουν την κάταλληλη φαρμακολογία πιστεύω.ότι κι αν τους πω με αφήνουν στο seroquel x300.Ασε που σου κλείνουν ραντεβού όποτε τους καπνίσει.
Πριν μια εβδομάδα στο τσάκ να κάνω απόπειρα.Έχω γεμίσει αυτοκτονικούς ιδεασμούς.Αυτο με τον θρυσκευτικό ψυχαναγκασμό που κατέστρεψε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου.Έχω εκνευριστεί με το όλο θέμα και πια ότι σταυρους κι αν είχα στο δωμάτιο τους πέταξα και δεν λυπήθηκα και καθόλου.Αν και που το έκανα πάλι βάρος το έχω αλλα δεν αντέχω άλλο βάρος απο τον χριστιανισμό.Προσωπικά με κατέστρεψε.
Μου ειπαν για νοσηλεία όταν πήγα εκτάκτως πρίν λίγες μέρες στο αιγηνιτειο με αυτοκτονικούς ιδεασμούς αλλα δεν έχω βιβλιάριο.Απο την μία δεν ξέρω αν θα άντεχα σε νοσηλεία γιατι ξέρω πως είναι απο μια φίλη μου που είχε τα θεματά της και νοσηλεύτηκε.Αλλα τουλάχιστον εκεί θα με αναλάβει και κάποιος γιατρός μπάς και ασχοληθεί να μου δώσει μια πιο δυνατή αγωγή.
Ξέρω δεν έχουν πολλοί θρυσκευτικούς ψυχαναγκασμούς αλλα υπάχρει στην λίστα των ψυχαναγκασμών.
btw Καλως σας βρήκα συμφορουμίτες.
Γιάννης.
- 01-06-2014, 02:19 #2
σιγουρα πρεπει να βρεις εναν καλο ψυχιατρο! Η μαμα μου ειχε για ενα διαστημα θρησκευτικους εναναγκασμους αλλα τους ξεπερασε σχετικα ευκολα με φαρμακα που τις εδωσε ο γιατρος της. Υπομονη ευχομαι να το ξεπερασεις ευκολα !
01-06-2014, 03:34 #3
Γεια σου Γιαννη.
Σιγουρα μετραει το να βρεθει ενας καλος γιατρος, οπως λεει κ η weirdthings.
Σε καταλαβαινω.
Εχω κ εγω θρησκευτικους ψυχαναγκασμους, απλα τωρα ειναι ηπιας μορφης.
Ναι, περνωντας απο εκκλησια κανω παντα τον σταυρο μου. Πριν κοιμηθω επισης. Κ αλλα διαφορα.Παλιοτερα ηταν εντονο. Τωρα πιο ηπιο. Με αντιψυχωσικο κ αντικαταθλιπτικο βοηθηθηκα αρκετα. Εσενα η αγωγη δεν σε βοηθησε?
02-06-2014, 14:04 #4
02-06-2014, 14:05 #5
02-06-2014, 14:15 #6
Καταλαβαινω Γιαννη. Ειμαι σιγουρη πως ξεπερνιεται!!
Κουραγιο φιλε μου.
02-06-2014, 14:59 #7
Μικρε κοσμε καλησπερα και απο'μενα. Λοιπον επειδη ειμαι λιγο σχετικος με το θεμα θρησκεια,εχω να σου πω,οτι το να κανεις τον σταυρο σου, η εν πασει περιπτωσει να νιωθεις επιτακτικη αναγκη να εκπληρωσεις καποια θρησκευτικα ας τα πουμε καθηκοντα,δεν συνεπαγεται καλα και σωνει οτι πασχεις απο ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη!! Ελεος πια με αυτους τους παπατζηδες τους ψευτοψυχιατρους!! Ολα τα βαφτιζουν ως διαταραχη!! Ας κοιταξουν πρωτα να θεραπευσουν τις δικες τους διαταραχες και μετα αν τους μεινει διαθεση,ας προσπαθησουν και με τους υπολοιπους υποτιθεμενους <ασθενεις>!! Ε μα πια το εχουν παραξηλωσει με τις ψευδοδιαγνωσεις τους οι ασχετοι!
03-06-2014, 03:25 #8
21-06-2014, 09:47 #9
σε νιώθω φιλε...
Γιαννη σε καταλαβαινω..γενικα ομως οι ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη ειναι μια παθηση που πιλλε φορες και χρονια για να γινει σωστη διαγνωση..εχω ΙΔΨ ουσιαστικα απο πολυ μικρη ηλικια και διαγνωση μου εγινε στα 39..εγω κυριως ειχα ιδεοληψιες κυριως με το σεξ ,καταναγκασμους και πραγματικα ειχα φτασει στο σημειο να κανω και χρονια χρηση ουσιων προκειμενου να καταλαγιασω το στρεςς και την πιεση που ενιωθα ,και σκεψεις και εικονες και συμπεριφορες που κυριολεκτικα μου γαμουσαν και το μυαλαο και την καθημερινοτητα...ξερω καλα τιθες να πεις καιοτι ουσιαστικα δεν μπορεις να λειτουργησεις στην καθημερινοτητα..ακομα ενιωθα οτι δεν ειμαι φυσιολογικος..οτι ειμαι ανωμαλος .ειμαι το ενα ,ειμαι το αλλο...σκεψεις παρανοιες ,φρικες,αγχος κτλ...κτλ...εγω παιρνω dumirox ,και anafranil και πραγματικα νιωθω πολυ καλυτερα με την αγψγη που κανω τον τελευταιο καιρο...προσφατα μου προσθεσε και 2mg resperdal το οποιο ειναι φαρμακο ουσιαστικα για την διπολικη διαταραχη και σχιζοφρενεια,αλλα προσφατα εχει αρχισει να δθνεται και για την ΙΔΨ..το καλυτερο ομως θα ηταν να μεινεις στις συμβουλες του γιατρου σου ,και να μην περιμενεις να ακουσεις συμβουλες απο εδω απο τον καθενα..δεν ειμαστε γιατροι,η καθε περιπτωση και ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικη οντοτητα και περιπτωση...και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται..αν ομως παραταυτα θα μπορουα να σε βοηθησω,το μονο που θα μπορουσα να κανω θα ηταν να σε φερω σε επαφη με αυτο τον γιατρο.Φιλικα Κωστας..το mail μου ειναι [email protected]
21-06-2014, 09:50 #10
Να σου πω λιγακι..εσυ ξερεις τι ζορι τραβαει το παλικαρι στο κεφαλι του μεσα;το εξετασες;εισαι ψυχιατρος;μανιακος χριαστιανος μηπως;η παπας;;;;;;;;;;;
21-06-2014, 09:53 #11
Να σου πω λιγακι..εσυ ξερεις τι ζορι τραβαει το παλικαρι στο κεφαλι του μεσα;το εξετασες;εισαι ψυχιατρος;μανιακος χριαστιανος μηπως;η παπας;;;;;;;;;;;
αιντε...αφου εισαι σχετικος με το θεμα θρησκεια τραβα κανε 82 μετανοιες αναψε 12 κερια κανε 5 φορες τον σταυρο σου πεςκαι αλλες 89 φορες το πατερ ημων και θα ισιωσεις..και ασε τον αλλο στο ζορι που μπορει να τραβαει ...Ξερολα..
21-06-2014, 12:33 #12
22-06-2014, 12:28 #13
Κωνσταντινε, κανε ενα κρυο ντουζακι γιατι μαλλον σε πειραξε η ζεστη και ασε τους αλλους να κανουνε προσευχες και μετανοιες! Αν εσυ εισαι ψευτοαθεος πρεπει να σε ακουλουθησουν ολοι οι υπολοιποι στον κατηφορο σου,που εχεις κανει την ψυχιατρικη Θεο σου; Αντε ρε χαμενε απο'δω!
Last edited by στελιος66; 22-06-2014 at 13:36.
22-06-2014, 13:38 #14
αυτό το "πάρε τα χάπια σου" -επειδή το πολυβλέπω- είναι μεγάλη καφρίλα, θα έλεγες σε ένα διαβητικό "τράβα κάνε την ινσουλίνη σου;" για να τον μειώσεις; στο ocd έχει να κάνει με την ρύθμιση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, να νιώθεις τυχερός και να ευχαριστείς τον θεό που η χημεία στο κεφάλι σου είναι σωστή, αντί να υποτιμάς τους άλλους επειδή χρειάζονται χάπια.
όχι πως η απάντηση του κωσταντίνου δεν ήταν καφρίλα και προκλητική.
αλλά με τέτοιες απόψεις για τους γιατρούς απορώ τι κάνεις εδώ, επιστήμη το ένα επιστήμη το άλλο, τρολάρεις αγαπητέ;
22-06-2014, 15:35 #15
Δεν υποτιμαω κανεναν ,γιατι οντως δεν εχω διαθεση να μειωσω και να προσβαλλω κανεναν για το προβλημα του. Απλα δεν μπαινω στο τριπακι της απολυτοποιησης της ψυχιατρικης και της λεγομενης ψυχοθεραπειας. Αλλα ο φιλος μας μαλλον εχει θεμα οταν ακουει για θρησκεια και εκκλησια,απ'οτι φαινεται,γι'αυτο και γενικευει και αφοριζει οποιον τα επικαλειται. Και εν πασει περιπτωσει,δεν εχω προβλημα με τους γιατρους,αλλα με την αλογιστη χρηση των ψυχοφαρμακων απο τους ψυχιατρους και την ευκολια με την οποια βαπτιζουν ως ασθενεια, την καθε παρεκλιση,απο αυτο που αυτοι θεωρουν ως φυσιολογικη συμπεριφορα.Ποιοι ειναι στο κατω,κατω αυτοι να μας υποδεικνυουν το ορθο σε καθε περιπτωση; Απλα παπαγαλιζουν οτι τους μαθαινουν οι συναδελφοι τους εκ δυσμων,αυτη ειναι δυστυχως η αληθεια. Πιο θολη ιατρικη ειδικοτητα απο την ψυχιατρικη δεν υπαρχει,τα δε θυματα της αμετρητα.Την τελευταια λεξη δεν την γνωριζω με συγχωρεις.Και κατι τελευταιο,μου ειπες τι δουλεια εχω σ'αυτο το σαιτ αφου εχω τετιοια γνωμη για τους ψυχιατρους.Δεν το επιασα αυτο.Δηλαδη αυτο το σαιτ απευθυνεται αποκλειστικα γε ψυχιατρους; Δεν νομιζω αγαπητε μου,μαλλον τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα.Ουτε συμβουλες για ληψη φαρμακων δικαιουται να δινει κανεις,δεν το καταλαβατε ακομη αυτο; Ειναι ενα σαιτ οπου ελευθερα ο καθενας μπορει να πει την αποψη του,τοσο υπερ οσο και κατα. Λογοκρισια και'δω ρε παιδια;
Last edited by στελιος66; 22-06-2014 at 16:09.